Yeni başlık gönder   Başlığa cevap gönder  
» FANTASTİK SİNEMA
Yazar Mesaj
Üye
Üye

Stardust - (Yıldız Tozu)
Efsane yazar Neil Gaiman'ın aynı adlı romanından uyarlanan Yıldız Tozu, küçük bir köyde başlayıp sihirli bir dünyada devam eden büyüklere yönelik bir peri masalı. Viktorya döneminde, adını kendini Perili Ülke ile ayıran duvardan alan Duvar Köyü'nde yaşayan genç Tristran, köyün en güzel kızı Victoria'a aşık olur. Victoria'nın kalbini kazanmak için ona gökyüzünde kaydığını gördükleri bir yıldızı bulup getireceğinin sözünü verir. Bu yemin uğruna duvarın öte yanına, gizemli ve yasak diyarlara adım atar.
Yapım Yılı:
2007
Süre: 130 dk

Oyuncular
Charlie Cox                               
-- Tristran
Claire Danes
-- Yvaine
Robert De Niro
-- Shakespeare
Sienna Miller
-- Victoria
Michelle Pfeifer
-- Lamia
Jason Flemyng
-- Primus
Peter O Toole
-- Stormhold kralı
Ian McKellen
-- Anlatıcı
Rupert Everett
-- Secondus
Yönetmen
Matthew Vaughn
Senarist
Jane Goldman
Matthew Vaughn

Yapımcı

Lorenzo DiBonaventura
Michael Dreyer
Neil Gaiman
Matthew Vaughn

Müzik

Ilan Eshkeri

Görüntü Yönetmeni

Ben Davis
Roman
Neil Gaiman

Golden Compass, The [His Dark Materials: Northern Lights] - (Altın Pusula)

Lyra Belacqua bizimkine paralel ve oldukça benzeyen bir dünyada, Oxford'da Jordan Koleji'nde eğitim görmekte ve yaşamaktadır. Lyra ve cini Pantalaimon, bir gün amcası Lord Asriel ve alimlerin yaptığı bir toplantıyı gizlice gözetlerken toz, kuzeyde havada duran bir şehir ve cinayetle sonuçlanan bir keşif seferi hakkında esrarengiz hikayeler dinlerler. Bir süre sonra etraftaki çocuklar kaybolmaya başlar ve sonra arkadaşı Roger da çocuk hırsızları olan Hamhumlar tarafından kaçırılır.
Lyra'nın velayeti okul tarafından son derece güzel ve etkileyici bir insan olan Bayan Coulter'e verilir. Lyra başlangıçta buna karşı çıkar, ama bayan Coulter'in cazibesine kapılıp teklife balıklama atlar. Bayan Coulter'in yanından Çinganlar'ın yardımıyla kurtulan Lyra cadılarla birlikte Roger ve kaybolan çocukları bulmak için Kuzey'e doğru bir keşif seferine çıkar. Burası zırhlı ayıların hüküm sürdüğü, gökyüzünde cadıların uçuştuğu ve bir grup bilimadamının, hakkında konuşulmasının bile çok ürkütücü olduğu deneyler yaptığı bir yerdir,
Yapım Yılı: 2007
Süre: 113 dk

Oyuncular
Dakota Blue Richards
-- Lyra Belacqua
Nicole Kidman
-- Bayan Coulter
Sam Elliott
-- Lee Scoresby
Tom Courtenay
-- Farder Coram
Jim Carter
-- John Faa
Daniel Craig
-- Lord Asriel
Ben Walker
-- Roger
Eva Green
-- Serafina Pekkala
Adam Godley
-- Pantalaimon
Nonso Anozie
-- Iorek Byrnison
Yönetmen
Chris Weitz
Senarist
Chris Weitz
Görüntü Yönetmeni
Henry Braham

Kurgu

Anne V. Coates

Yapım Tasarım

Dennis Gassner
Sanat Yönetmeni
Richard L. Johnson
Chris Lowe

Roman

Philip Pullman

Manhattan’da Sihir
Walt Disney’in unutulmaz animasyon klasiklerinden “Enchanted”,bu kez gerçek aktörlerin kamera karşısına geçtiği live action romantik komedi ve macera formatında günümüz izleyicisiyle buluşuyor
“Enchanted”ta, peri masallarındaki ülkesinden kötü ruhlu kraliçe (Susan Sarandon) tarafından kovulduktan sonra kendisini günümüz Manhattan sokaklarının katı gerçekliğinde bulan güzel prenses Giselle’nin (Amy Adams) öyküsü anlatılır
Peri masallarının büyüleyici dünyasında mutlu bir şekilde yaşayan güzel prenses Giselle, kötü ruhlu kraliçenin gazabına uğrar. Aniden içine düştüğü yeni ve zorlu çevresinde hiçbir şeyin peri masallarındaki “sonsuza kadar mutluluk” kavramına uygun işlemediğini görünce şok olur. Kısa süre sonra yardımına gelen yakışıklı bir dul avukatla (Patrick Dempsey) tanışınca hayata ve sevgiye bakış açısı değişmeye başlar. Ancak peri masallarındaki mükemmel prense de (James Marsden) evlilik sözü vermiştir. İki arada bir derede kalınca içtenlikle merak etmeye başlar: Hikaye kitaplarındaki tarzdaki bir romantizm, acaba gerçek dünyada varlığını koruyabilecek midir?
Walt Disney Pictures’ın sunduğu “Enchanted”ın yönetmenliğini “Tarzan” ve “Eloise At Christmas Time”dan tanıdığımız Kevin Lima üstlendi. Senaryosunu Bill Kelly’nin (Blast From the Past) yazdığı filmin yapımcılığını Barry Josephson ile Barry Sonnenfeld gerçekleştirdi. Filmde dinleyeceğimiz birbirinden güzel müziklerle şarkı sözleri ünlü besteci Alan Menken ile şarkı sözü yazarı Stephen Schwartz’ın işbirliğiyle (Pocahontas, Hunchback of Notre Dame) ortaya çıktı.
Yapım :2007, ABD
Tür :  Aile / Fantastik / Komedi / Macera / Müzikal / Romantik
Yönetmen:Kevin Lima
Senaryo :Bill Kelly
Oyuncular :Susan Sarandon, James Marsden, Patrick Dempsey, Timothy Spall, Amy Adams, Rachel Covey, Idina Menzel
Seslendirenler : Julie Andrews
Yapımcı :Barry Sonnenfeld, Barry Josephson
Görüntü Yönetmeni : Don Burgess
Müzik :Alan Menken, Stephen Schwartz
Süre :1 saat, 47 dk

Üye

Sonunda başardımSmile

Teşekkür ederiz ArchAngeL, paylaşımın sahiden çok hoş oldu. Afişler de gıcır gıcır; edinip odamın duvarlarına asasım geldi.

Asasım geldi, asasım geldi. Hay Allah! Ne kadar da tuhaf çalınıyor kulağıma bu sesler; ASASIM, ASASIM!!!
Kullanıcının profilini görüntüle Özel mesaj gönder
Üye
Üye

Bende de Ali Baba ve Kırk Haramiler'in filmindeki bir repliği hatırlattı:S
NeysE filmleri izlemenizi tavsiye ederim hepsinin hikayeleri çok orjinal ve sıkmıyor.Altın Pusula'nın devamı gelmeli.Fantastik filmlere bayılıyorum:)

Size şunu büyük bir rahatlıkla söyleyebilirim ki Sadri Alışık'ın başrolünü oyandığı o meşhur Ali Baba, dünya sinemasının Oz Büyücüsü'den sonraki en başarılı, en keyifli, en renkli masal filmidir.

Evet, "bütün dünya sinemasının" diyorum ve ne dediğimi de iyi biliyorum. Bu laf size iddialı görünebilir ama bana hiç öyle görünmüyor. O film, gerek yarattığı masalsı atmosferle, gerek oyuncularının niteliğiyle, gerek müzikleri ve efektleriyle, gerek kostümleri ve dekorlarıyla gerçek bir başyapıttı ve Türk sinemasının, elindeki mütevazı imkanlarla öyle bir başyapıt üretebilmiş olması tek başına takdire şayan bir durumdur. Sadri Alışık'ın canlandırdığı Ali Baba tiplemesi de beyaz perdede gördüğünüz göreceğiniz en keyifli masal kahramanlarından biridir.
Kullanıcının profilini görüntüle Özel mesaj gönder
Üye
Üye

Eski Türk Sineması filmlerinde masallar çok fazla film yapılmış.Kibritçi Kız,Külkedisi,Pamuk Prenses ve Yedi Cüceler...O kadar çok kiiAli Baba gerçekten  başarılı yapıtlardan.Ben bir de Külkedisi filmini beğeniyorum böyle eskilerdem lakin çok  fazla değişik kadroyla çekilmiş film.Ben en çok Ayşecik ile tanıdığımız karakterin çektiği Külkedisini beğenmiştim.

Resim Yükleme Paneli

Lütfen Yüklemek İsteğiniz Resmi Seçin

Yeniden Boyutlandır?
Resim yüklendikten sonra karşınıza çıkacak ekrandaki Hotlink for forums (1) linkini foruma kopyalarsanız resim forumda gözükecektir.
Yeni başlık gönder   Başlığa cevap gönder    Fantastik Edebiyat Forum Forum Ana Sayfa -> FANTASTİK SİNEMA
1. sayfa (Toplam 1 sayfa)

Copyright © 2006 FANTASTİK EDEBİYAT. Telif Hakları FANTASTİKEDEBİYAT.COM ' a Aittir.
Tasarım & Kodlama : Arttech İnternet Hizmetleri