Yeni başlık gönder   Başlığa cevap gönder  
Sayfaya git 1, 2  Sonraki
» TÜRK FANTASTİK EDEBİYATI
Yazar Mesaj
Üye
Üye

"Büyük kent korkuları başka, kırsal alan korkuları bambaşkadır; doğa ile, doğanın gücü ile, batıl inançlarla iç içedir ve çarpıcılıklarını da onlardan alır, ola ki inandırıcılıklarını da...

Öykülerin tümü, özgünlüklerinden bir şey kaybetmeksizin, anlattıkları ortamların -köyler, ormanlar, tepeler, mağaralar- özelliklerini koruyarak, dayandıkları malzemelerin -batıl inançlar, hayaletler, büyüler, büyücüler- yerinde kullanılışı ile gerçekten kimi Anadolu korkularını, okurları etkileyecek -ve düşündürecek- şekilde canlandırıyorlar. Kaldı ki ücra köylerin, kuytu ormanların, bir görünen bir kaybolan mağaraların ve nerelere kadar uzandığı bilinmeyen kuyuların gizleri ve dağıttığı, dağıtabildikleri heyecanlar, korkular ve kabuslar bunlarla bitmiyor, ola ki başlıyor..."

- Giovanni Scognamillo

Anadolu Korku Öyküleri, içinde tamamıyla özgün öğeler kullanılarak yaratılmış altı öyküyü barındıran bir “ilk eser”. Kimliğini dışarıda arayan alt türlere ve sanatın farklı dallarında bu türlerin takipçisi olan insanlara yeni, orijinal ve bu topraklara has bir “şeyler” verebilme niyetiyle hazırlanmış bir derleme.

Altı genç ve kuvvetli kalemin bir araya gelerek başlattığı bu proje, Türk edebiyatında "buralı" öykülerin var olması amacıyla yaratıldığı için de bir ilk. Aynı zamanda bu proje, bu türe gönlünü vermiş diğer yazarların da yolunu açan ve korku serilerinin devamının geleceğini müjdeleyen önemli bir eser.

Yıllarca insanların yakındığı batılı kopyacılığına dur diyecek olan bu öyküler, ülkemizin barındırdığı mirasın ve bizim topraklarımıza ait korkuların farkına varmamızı sağlayacak. Tamamen Anadolu kültürüne sadık, özentilikten uzak, ülkemize ait folklorik özelliklerden ve anlatılardan beslenmiş bir yapıt.

Anadolu Korku Öyküleri
Yazarlar:

Koray Günyaşar, Işın Beril Tetik, Demokan Atasoy, Ayşegül Nergis, Kayra "Keri" Küpçü, Galip Dursun

Yayınevi:
Laika Yayıncılık

Sayfa Sayısı:
232

Önsöz:
Giovanni Scognamillo

Redaksiyon:
Vuslat Taş

Grafik ve İllüstrasyon:
Engin Deniz Erbaş

Dizgi:
Onur Gözüpek

FrpNet ve Council of Elders Admini
Kayra "Keri" Küpçü

www.FrpNet.net
www.CouncilofElders.org
Kullanıcının profilini görüntüle Özel mesaj gönder Yazarın web sitesini ziyaret et
Misafir

Giovanni Scognamillo da yabancı değilmiş yahu.  
Hem konusu hem de kapağı güzel olduğu için bir ara alacaktım bu kitabı... ama ne oldu da almadım hatırlamıyor...
Hatırladım!
Kitap almak için gitmemiştim, geziyordum öylesine. Kitapçıya girdim. Hangi kitabı alacağıma karar veremedim. Ve böyle olduğunda hiçbir kitabı almadan çıkıyorum kitapçıdan.
Peki, Keri, finrod'un öykülerini de okur musun rica etsem? Onun hikayeleri kadar güzelse, bu kitaptakiler de, kitabı alırız çoğumuz
Üye
Üye

Yazıları başka şeylerle kıyaslamak çok saçma. Herkesin yazım tarzı ve şekli farklıdır. Kitapta 6 farklı öykü bulunmakta. Yani finrod'un öyküleri de Orhan Pamuk'un yazımı kadar güzelse Nobel alır gibi bir yaklaşım yanlış bence.

Herhangi bir kitapçıda kitabı inceleyip siz karar verin bence.

Kayra "Keri" Küpçü

www.FrpNet.net
www.CouncilofElders.org
Kullanıcının profilini görüntüle Özel mesaj gönder Yazarın web sitesini ziyaret et
Misafir

kızma Keri.

Bi şey demedik. Alırız kitabı acil bir şeyse...
Üye
Üye

Yok hayır. Kızmadım tabii ki sadece açıklama yapmak istedim. Yanlış anlaşıldıysa kusura kalma.

Fantastik Edebiyat ile ilgilenenlerin bu öyküleri seveceğini düşünüyorum.

Kayra "Keri" Küpçü

www.FrpNet.net
www.CouncilofElders.org
Misafir

İnsanlar yeni bir foruma girerken tedirgin oluyolar genelde, biraz alıngan oluyolar.
Sen de kızdın sandım, ama güzel. Anlaştık iki mesajda.  
Misafir

yukarıda kayan duyurular bandından haber vermiştim bu kitabı gemişte. Tüyapta da neredeyse alıyordum fakat diğer planlarımı etkilediği için alamamıştım. Bir ara incelemek gerek hakikaten.
Üye
Üye

Bu 'Kan Güncesi' ekibinin bir projesi değil miydi? Ben de çok merak ediyorum bu kitabı. BU ve bunun gibi kitapların sayısının artması pek çok dileğimden biri.

Yahu sahi NoMad.. Bizim Arka Bahçe görüşmeleri ne oldu?

çILdIRtAN BiR GüNAh bU gECe...
Kullanıcının profilini görüntüle Özel mesaj gönder E-posta gönder
Misafir

Yalan desem Very Happy  Adamlar ölümlerden döndü sanırsam. sitelerinden gördüğüm kadarıyla bu aralar iyicene figür işine vermişler kendilerini. Ama birgün o projeyi gerçekleştireceğiz umarım birlikte.
Misafir

Keri yazmış:
Yazıları başka şeylerle kıyaslamak çok saçma. Herkesin yazım tarzı ve şekli farklıdır. Kitapta 6 farklı öykü bulunmakta. Yani finrod'un öyküleri de Orhan Pamuk'un yazımı kadar güzelse Nobel alır gibi bir yaklaşım yanlış bence.

Herhangi bir kitapçıda kitabı inceleyip siz karar verin bence.

Kitap hakkında hiç bilgim yok fakat yerli yapımı olması son derece etkileyici ve tetikleyici bence.

Özellikle alıntı yaptım çünkü Keri'nin cevabı son derece akıllıca ve Tyler'a "Öhe öhe af edersin yahu!" dedirtecek kadar güzeldi. Very Happy Hehehehehehe!!!
Misafir

Deli deliyi görünce sopasını saklarmış.  
Ben kime karşı alttan kime karşı üstten alacağımı iyi bilirim, şai.  Cool
Misafir

Hala karizmayı korumaya çalışıyor, yazık sanaaa =D XD

Tamam Tyler, çok "gülüncüme" gitti, kabul. ^^,
Misafir

Git belanı başka yerde ara, Şai.
Her zaman söylerim, dost kazanmak zor, düşman kazanmak kolaydır.
İnsanların söylediklerini kasten yanlış anlayıp kelime oyunlarıyla kavga çıkarmanın dayanılmaz hafifliğini hissedebiliyrsun, değil mi? Ben öyle yapmam işte. Razz
Üye
Üye

Bu arada, şu anda Arkabahçe'nin editörlüğünü ben yapıyorum. Konuşmak istediğiniz konu nedir bilmiyorum ama özel mesaj atabilirsiniz.

Kayra "Keri" Küpçü

www.FrpNet.net
www.CouncilofElders.org
Misafir

İnanmıyorum, şansa bak  
Önceki mesajları göster:   
Resim Yükleme Paneli

Lütfen Yüklemek İsteğiniz Resmi Seçin

Yeniden Boyutlandır?
Resim yüklendikten sonra karşınıza çıkacak ekrandaki Hotlink for forums (1) linkini foruma kopyalarsanız resim forumda gözükecektir.
Yeni başlık gönder   Başlığa cevap gönder    Fantastik Edebiyat Forum Forum Ana Sayfa -> TÜRK FANTASTİK EDEBİYATI
Sayfaya git 1, 2  Sonraki
1. sayfa (Toplam 2 sayfa)

Copyright © 2006 FANTASTİK EDEBİYAT. Telif Hakları FANTASTİKEDEBİYAT.COM ' a Aittir.
Tasarım & Kodlama : Arttech İnternet Hizmetleri