| Yazar |
Mesaj |
|
Yönetici
| Kayıt: 02 Ekm 2006 |
| Mesajlar: 887 |
|
|
|
|
|
|
 |
|
Üye
| Kayıt: 29 Oca 2008 |
| Mesajlar: 7 |
|
|
|
Kara Kule 04.08.2008, 17:58 |
|
|
Bence hepsi değerli çünkü ortada inanılmaz derecede büyük bir emek var. Her yazar kendi görüşlerini farklı bir şekilde aktarır, yansıtır. Ama illa ki bu seçeneklerden birini seçeceksin derseniz Kara Kule derim. |
|
|
|
|
 |
|
Üye
| Kayıt: 01 Tem 2007 |
| Mesajlar: 10 |
|
|
|
Melniboné'lu Elric 06.08.2008, 17:21 |
|
|
ama hani Michael Moorcock'un "Elric destanı" bugune kadar okudugum yazarların cogundan farklı olarak bambaşka bir anlatımı vardı kitaplarında.En deger verdigim fantastik kurgu o oldugu için oy veremiyorum...nasıl da okumuştum o kitapları....  |
_________________ ...the crow,adgar poe,heavy metal...
|
|
|
|
 |
|
Üye
| Kayıt: 25 Hzr 2008 |
| Mesajlar: 849 |
| Konum: Kuyutorman ; Anduin'in doğusu Boz Topraklar |
|
|
Zaman Çarkı 06.08.2008, 17:42 |
|
|
Okuduklarım aşağıda yazdıklarımdır. Bunların içinden benim için en değerli olanı Zaman Çarkı dır.
Zaman Çarkı
Ölüm Kapısı
Shannara
Gedik Savaşları Efsanesi
Bir öyküyü, 11 cilde sığdırmak hiçde kolay değildir arkadaşlar. Hele hele 11. cilltde öykü hala bitmemiş ve en helecanlı kısmında sizi tırnaklarınızı yerken bırakmışsa bu kitapda -yazarda bir şeyler var demektir.
İçeriği karmaşıl değil, okurken sizi hiç yormuyor. Oluşturduğu karakterler, çok çok muhteşem varlıklar değil. Tüm karakterlerin gelişimini ve büyümesini izliyor, sıradanlıkdan nasıl kurtulduğuna tanık oluyorsunuz.
Karakterlerinin konuşma ve düşüncelerini anlatım uslübu okuduğum hiç bir kitaba benzememektedir. Kitapda, hikayeyi tek bir anlatan yoktur. Onun yerine her karakterin kendi içinde özümsediği gibi hikayeyi bize aktarmasını saglamıştır.
Daha anlatacak çok detay var, bunlar şuan aklıma gelenler.  |
_________________ Kuyutorman Kraliçesi, Thranduil torunu , Legolas'ın tek kızı.
Galadrîel Lûthien
Çiçek açan Işığın Hanımı
Sevgili Halkını Saygıyla Selamlar
|
|
|
|
 |
|
Üye
| Kayıt: 07 Ekm 2007 |
| Mesajlar: 458 |
| Konum: İstanbul |
|
|
Zaman Çarkı 06.08.2008, 20:29 |
|
|
Oyum Zaman Çarkı'nadır. Kurgusu 12000 sayfa boyunca iç içe geçmiş bir örümcek ağından farksız. Karakterleri gerçek hayattan fırlamış gibi. İnsan tipleri çok iyi analiz edilmiş. Kültürler, coğrafya, fon niteliğindeki kadim tarih, bir şahinin gökte süzülmesi gibi hafif hafif akan bir üslup, olasılıkların sınırlarını zorlayan özgünlük ve daha, açıklamakta zorlandığım duygular. Bunları başka bir kitapta bulma umudum yok. Çünkü Robert Jordan öldü.
ZAMAN ÇARKI |
_________________ BURADAN ASLA GEÇEMEZSİN!
|
|
|
|
 |
|
Üye
| Kayıt: 18 Ekm 2007 |
| Mesajlar: 203 |
|
|
Açıkçası... 09.08.2008, 23:32 |
|
|
'Zaman Çarkı' beni korkutuyordu uzunluğunu düşününce başlayamıyordum.
Eserlerin hepsini okumak gerektiği düşüncesine ben de sonuna kadar katılıyorum ve bu nedenle bu seriye başladım ve daha bugün ikincisini aldım.
İlk kitabın bitimine az kaldı ve gerçekten her sayfanın yeni bir soruyu doğurması ve bu sorulardan en azından bir tanesinin cevabını bulayım diye okumaya daha büyük bir şevkle asılmama rağmen devamlı daha fazla soru çıkmasıyla susuzluğumun asla gitmediği bir kitap oldu bu ilk kitap.
Üniversite açıldığında derslerle bu şekilde nasıl devam edeceğim bilmiyorum ama bitirmeden durmak yok sanırım! =)
Bu arada bu harika başlayan eserin son denebilecek bir cildi olmadığı ile ilgili birşeyler okudum. Robert Jordan'ın vefaat etmesi sonrası tamamlanması imkansız mı yoksa onbirinci ciltte bitiyor mu hikaye?
Şimdiden teşekkürler. =) |
|
|
|
|
 |
|
Üye
| Kayıt: 29 Eyl 2007 |
| Mesajlar: 64 |
|
|
|
son kitap 12. 09.08.2008, 23:56 |
|
|
Zaman Çarkıyla ilgili bir başlık açmıştım orda istediğin bilgiler var, kısaca söylemek gerekirse 2009 ortalarında Brandon Sanderson ve Robert Jordan'ın eşi Harriet tarafından bitirilecek seri, Türkiye'ye gelmesi 2010'u bulur. kitabın adı da Memory of the Light, robert Jordan gerekli bütün bilgileri eşine ve editörüne devretmiş endişelenmeye gerek yok sanırım=) |
|
|
|
|
 |
|
Üye
|
|
Teşekkür! 10.08.2008, 0:00 |
|
|
Çok teşekkür ederim!Başlığı görmemiştim.Hemen bulup oraya gidiyorum. =) |
|
|
|
|
 |
|
Üye
| Kayıt: 17 May 2008 |
| Mesajlar: 3 |
|
|
|
The Lord Of the King 11.08.2008, 0:33 |
|
|
Belki ilk göz ağrım olduğundan bilemiyorum Yüzüklerin Efendisi üçlemesini ilk tutarım. Yani bana bu türü sevdiren okuduğum ilk üçlemeyi sonra da Ölüm Kapısı serisi |
_________________ HAYAT BENİM İÇİNDİR, KENDİ TARZIMDA YAŞAMAK İÇİN...
|
|
|
|
 |
|
Üye
| Kayıt: 24 Şub 2008 |
| Mesajlar: 34 |
| Konum: Gondor |
|
|
Zaman Çarkı 14.08.2008, 20:59 |
|
|
Bunların arasında Zaman Çarkı'ndan daha iyisini göreniniz var mı gerçekten...  |
_________________ ~~ŞANLI GONDOR KRALI FOWARALL~~
|
|
|
|
 |
|
Üye
|
|
=) 15.08.2008, 1:21 |
|
|
Zaman Çarkı'nı okumaktayım ama yine de Ölüm Kapısı,oluşturulan dizayn bakımından ve Haplo bakımından benim için hep önde olacak sanırım. =) |
|
|
|
|
 |
|
Üye
| Kayıt: 07 Ekm 2007 |
| Mesajlar: 458 |
|
|
38 19.08.2008, 17:16 |
|
|
Bu site 38 kişi değil.  |
_________________ BURADAN ASLA GEÇEMEZSİN!
|
|
|
|
 |
|
Üye
| Kayıt: 28 Ağu 2008 |
| Mesajlar: 11 |
| Konum: Midkemia |
|
|
Gedik Savaşları 28.08.2008, 5:35 |
|
|
Aslında oy verdim demem yeterdi sanırım.
Feist'in müthiş hayal gücü, okuyucuyu sarıp sarmalaması ve akıcı kaleminin verdiği keyif kelimelerle ifade edilemez diye düşünüyorum. Her bir karaktere ayrı ayrı bağlanmanızı sağlarken, bir yandan da ister eğlence olsun ister savaş her gittiği yere sizi de yanında sürüklemeyi başarıyor.
Şu ana kadar çıkmış olan 13 kitabın her birine ayrı ayrı sonsuz bir saygı ve sevgiyle bağlıyım. Kitaplığımda özel bir yere sahipler. Ve büyük bir özlemle Legends of Riftwar, Conclave of Shadows, Darkwar Saga ve Demonwar Saga serilerinin çıkmasını bekliyorum. Tabii Empire'ın devamını da. |
|
|
|
|
 |
|
Üye
|
|
39 28.08.2008, 21:51 |
|
|
| Alıntı: |
Bu site 38 kişi değil.
|
Bu site 39 kişi de değil. =) |
|
|
|
|
 |
|
Üye
| Kayıt: 24 Ekm 2007 |
| Mesajlar: 11 |
|
|
|
Anket 29.08.2008, 1:11 |
|
|
Çok sınırlı bir anket.
Yüzüklerin efendisinin olmaması biraz tuhaf olmuş çünkü dünyadaki en iyi fantastik eser Yüzüklerin efendisidir.Aynı zamanda ilktir de...
Kara Kulenin bu ankette yer alması tuhaf kaçmış çünkü kara kule klasik bir fantastik kurgu eser değil. Bu dünyada da geçiyor diğer dünyalarda da biraz bilim kurgu tarafı da var. Şu anda 4. kitabını okuyorum kara kulenin, adına aldanarak almıştım.Malesef hata etmişim, sırf para verdim diye okuyorum.
Ejderha mızrağının da ankette olmaması kötü olmuş.
Tamam daha önceki anketlerde vardı diyeceksiniz ama böyle bir anket yapıyorsanız bu eserleri de koymak gerekir...
Daha iyi bir ankette görüşmek üzere...  |
|
|
|
|
 |
|
|
|