Yeni başlık gönder   Başlığa cevap gönder  
Sayfaya git Önceki  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Sonraki

En değer verdiğiniz fantastik kurgu?
Zaman Çarkı
28%
 28%  [ 17 ]
Kara Kule
15%
 15%  [ 9 ]
Ölüm Kapısı
16%
 16%  [ 10 ]
Shannara
0%
 0%  [ 0 ]
İblis Savaşları
0%
 0%  [ 0 ]
Kara Gezgin
1%
 1%  [ 1 ]
Perg Efsaneleri
8%
 8%  [ 5 ]
Gedik Savaşları Efsanesi
13%
 13%  [ 8 ]
Belgariad
11%
 11%  [ 7 ]
Yedi Kartal Efsanesi
3%
 3%  [ 2 ]
Toplam Oylar : 59

» GENEL TARTIŞMALAR
Yazar Mesaj
Üye
Üye

Zaman Çarkı'nı haklı bir şekilde açık ara önde görüyorum Smile
Kullanıcının profilini görüntüle Özel mesaj gönder
Üye
Üye

Zaman Çarkı'nın açık ara önde olmasını beklerdim doğrusu. Zira listeye eklenen diğer serilerin yazarlarının, Robert Jordan'ınki kadar (ruhu şad olsun) karakter ve diyar yaratmaktaki başarısı yok denilebilir. Karakterler derin, ince ve ayrıntılı, diyarlar ise harika denilecebilecek şekilde detaylandırılmış ve ekonomik, sosyal, kültürel, tarihsel ve politik değerler de katılarak oldukça iyi işlenmiştir.

Ama gel gelelim ki bu kadar detay, bu kadar arkaplan bu seriyi okumakta zorluyor insanı. Sebep aşırı detay ve arkaplan. Hal böyle olunca da sayfa sayısı ortalama 500-600'e dayanmadan edemiyor tabiki. Okuması zor. En başta serinin şu ana kadar çıkmış bütün kitapları olacak ve bir kere başladın mı geride kalan ciltleri unutmadan sonuna kadar devam edeceksin. Tabi mümkünse. Neredeyse "Bu kimdi? Burası neresiydi? Burada ne olmuştu veya olacaktı?" gibisinden bir sürü soru oluşuyor okuyucunun kafasında. Her cildin sonundaki sözlük bir nebze olsun işe yarıyor ama üşenmezsen eski kitapları karıştır dur. Hafıza zorlayıcı bir seri.

Serinin tek beğenmediğim tarafı aşırı tekrarlara gidilmiş olması. 10. ciltte bile hala Aes Sedai dinginliği, duruşu, yaşı belirsiz yüzü, korkusu vurgalanıp gereksiz uzatmalar yapılıyor.

Beğendiğim bir diğer seri de Feist'in Gedik Savaşları Efsanesi. Her ne kadar listede olmasa da Feist'in bir başka serisi olan Yılan Savaşları Efsanesi de okunmaya değer. Feist'in, ara kitaplarını saymazsak, Gedik Savaşları ve Yılan Savaşları Efsanesi özellikle okuma kolaylığı ve sürükleyiciliği bakımından bir nebze olsun Zaman Çarkı'nın seviyesine çıkabiliyor.
Kullanıcının profilini görüntüle Özel mesaj gönder Yazarın web sitesini ziyaret et
Üye
Üye

Alıntı:

Şu siteye şunu haykıralım. ZAMAN ÇARKI OKUYUP

DA ONU, EN DEĞER VERDİĞİ

SERİ YAPMAYACAK BABAYİĞİT

VAR MI?

Üçüncü kitaba geçmekte olan ben tabi çok okumuş sayılmam ama hâlâ Ölüm Kapısı'ni tasarım olarak önde görüyorum.Beni bir şekilde daha çok çekmeyi başarıyor hâlâ.Tabi hepsini okuduktan sonra göreceğim. =)
Kullanıcının profilini görüntüle Özel mesaj gönder Yazarın web sitesini ziyaret et
Üye
Üye

Alıntı:

DA ONU, EN DEĞER VERDİĞİ

VAR MI?

Enteresan bir yaklaşım okuduktan sonra cevaplicam !!!!

Üye

Falas yazmış:

DA ONU, EN DEĞER VERDİĞİ

VAR MI?

Tuğla gibi kocaman 12 kitap okuyupta kitaplar bittiği zaman duvar ördükten sonra ZAMAN ÇARKI'nı en iyi fantastik eser yapmak gayet normal  Very Happy  Very Happy  Very Happy

Ben Robert Jordan Türkiyeye geldiği zaman ilk kitabını alıp imzalatmıştım. İlk kitabı okudum ama sonraki kitaplarını satın alamadım (Aslında o kadar kalın cilt gözümü korkuttu)

İlk kitap fena sayılmazdı ama tabi kesin yargıya varabilmem için diğer ciltlerini de okumam gerek...Belki bir gün..
Üye
Üye

Hatta eminim son kitap ithaki tarafindan 120 fasikul halinde cikarilacak. Fasikullerin arkasinda cekilis numarasi verilip kazananlara kitap ayraci vs. gonderilecek. Tabi 120 fasikul satilip bitmeden iki ciltlik versiyonu satilmayacak ve ancak o iki cilt bittikten sonra tek ciltlik bir versiyonunu gorebilecegiz.

Ey Ithaki! Adam Hakkin Rahmetine kavustu ve bu, insanlari Zaman Carki yla yolmak icin son sansin!

Keske Phonix Kitabevi basabilseydi butun seriyi.
Üye
Üye

Bu yayınevinin farklı bir özelliği mi var    bize %50 ucuza mal olabilir miydi ?  11 cildine verdiğim paracıkları sayarsak, bayağı ödemişim. roll
Pişman mıyım? Hayır. Velâsıl 12. cildinede bir sürü paracık bayılacağım.  Wink  hemde seve seve.

Galadrîel  Lûthien  
Çiçek açan Işığın Hanımı

Sevgili Halkını Saygıyla Selamlar
Üye
Üye

Olmazdi. Sadece daha samimi gorunuyordu. Hatta yanlis oldugunu dusundugum bazi cevirileri bile vardi. Ama zaten ufak tefek ceviri yanlisi olmayan kitap var mi?

Bir iki aya Dus Hanceri ni bitirip beklemeye alacaz bakalim Isigin Anisi neye benzeyecek.

Ben de oyumu R.J ye verdim.

Bir de yukarda tugla benzetmesini yapan arkadasi tebrik ediyorum guzel tespit. Kara mizah gibisi yok.
Üye
Üye

Ben şu anda sadece ilk 5 kitabı bitirmiş durumdayım. Hepsi bittiğinde herhalde deli divane olurum.

Üye

Evet ama en değer verdiği fantastik edebiyat serisi olarak seçmeyen insanı da yadırgamamak gerekir bence.Herkese hitap eden şey farklı olabilir.İlk ikisini okudum ve çok güzel bence de.Üçüncüsüne geçeceğim maddi durumdan fırsatım olduğunda ama yine de 'en iyisi bu' diyemiyorum.Okudukça anlayacağım belki ama yine de benim birincimi benim içimde geçebileceğini düşünemiyorum gibi.
Üye
Üye

Elerki yazmış:
Evet ama en değer verdiği fantastik edebiyat serisi olarak seçmeyen insanı da yadırgamamak gerekir bence.Herkese hitap eden şey farklı olabilir.İlk ikisini okudum ve çok güzel bence de.Üçüncüsüne geçeceğim maddi durumdan fırsatım olduğunda ama yine de 'en iyisi bu' diyemiyorum.Okudukça anlayacağım belki ama yine de benim birincimi benim içimde geçebileceğini düşünemiyorum gibi.

Benim ki biraz fanatizmden ibaret. Yoksa o kadar da ciddi değilim. E tabi ibraz gerçek payı da var ama en değer verdiği yapmayanı da yadırgayacak değilim. Öyle bir haddim yok.

Üye

Ve başladığımız konuya geri dönüyoruz. 11 Cildi de okudum. R.J. yapmış olduğu kurgudaki başarıyı diğer kitaplarda görmedim. İnce ve detaylı tasvirlerdeki başarı mükemmel.

Benim korkumda 11 cilt ile açlılan dunyanın kapıları 12.ç ciltde nasıl kapanacak.  Hayal kırıklığına uğramak beni biraz düşündürüyor.

Galadrîel  Lûthien  
Çiçek açan Işığın Hanımı

Üye
Üye

Kara Kule Zaman Çarkıyla kıyasıya bir yarışda...  
Twisted Evil

Galadrîel  Lûthien  
Çiçek açan Işığın Hanımı

Üye
Üye

Ölüm Kapısı'nı da o çekişmeye koyun. Hıhh! =P Bir puancık aşağıda sadece Kara Kule'den!!!!  Evil or Very Mad  =D
Üye
Üye

Arkadaşlar ha benim seçtiğim birinci olacak, ha seninki ayaklarını bırakalım lütfen. Görünen köy klavuz istemez.

Resim Yükleme Paneli

Lütfen Yüklemek İsteğiniz Resmi Seçin

Yeniden Boyutlandır?
Resim yüklendikten sonra karşınıza çıkacak ekrandaki Hotlink for forums (1) linkini foruma kopyalarsanız resim forumda gözükecektir.
Yeni başlık gönder   Başlığa cevap gönder    Fantastik Edebiyat Forum Forum Ana Sayfa -> GENEL TARTIŞMALAR
Sayfaya git Önceki  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Sonraki

Copyright © 2006 FANTASTİK EDEBİYAT. Telif Hakları FANTASTİKEDEBİYAT.COM ' a Aittir.
Tasarım & Kodlama : Arttech İnternet Hizmetleri