| Yazar |
Mesaj |
|
Üye
| Kayıt: 18 Ekm 2007 |
| Mesajlar: 203 |
| Konum: İstanbul |
|
|
sonuncu 02.09.2008, 23:10 |
|
|
Aman, isterse sonuncu olsun ama benim birincim 'Ölüm Kapısı' halen. =P |
|
|
|
|
 |
|
Üye
| Kayıt: 07 Ekm 2007 |
| Mesajlar: 458 |
|
|
Gönüller 02.09.2008, 23:15 |
|
|
Bu anketin verdiği sonucun benim için o kadar önemi yok. Bence önemli olan okuyunca yaşattığı duygulardır, ama yine de insan böyle anketleri merak etmiyor değil. Yani senin gönlünün fatihi Ölüm Kapısı ise Elerki, hiç birşey bunu değiştiremez. |
_________________ BURADAN ASLA GEÇEMEZSİN!
|
|
|
|
 |
|
Üye
|
|
Harika gidiyor! =) 02.09.2008, 23:21 |
|
|
Ya tabi ki! =) Bu arada üçüncü cildi alıp okumaya başlayabildim sonunda Zaman Çarkı'nın. Okudukça heyecan artmaya devam ediyor. İki soru - bir cevap şeklinde gittikçe cevaplardan çok soru oluşuyor. =D Okudukça okuyası geliyor insanın.
Ama hani şöyle birşey vardır.Eminim bir romanda ya da seride hissetmişsinizdir siz de. Ölüm Kapısı'nın fazlasıyla içindeydim. Çok fazla... =) |
|
|
|
|
 |
|
Üye
|
|
4'ü bitir de gör 02.09.2008, 23:37 |
|
|
Dördüncü cildi bitirdiğinde çok fazla soru cevap bulacak ve hayretlere düşerek yeni sorular soracaksın. Zaman Çarkı'nın gönlünü fethetmesine az kalmış. Sen her
ne kadar inat etsen de. Oldu mu Elerki?
Bu arada isminin anlamını öğrenebilir miyim? |
|
|
|
|
 |
|
Üye
|
|
Peki =) 02.09.2008, 23:40 |
|
|
Peki, dördü bitirdiğim zaman yorumumu yazacağım.Yine de... Neyse. =))
İsmim öz Türkçe demokrasi anlamına geliyor. =) |
|
|
|
|
 |
|
Üye
|
|
Bu arada, 02.09.2008, 23:44 |
|
|
| Alıntı: |
Ama hani şöyle birşey vardır.Eminim bir romanda ya da seride hissetmişsinizdir siz de. Ölüm Kapısı'nın fazlasıyla içindeydim. Çok fazla... =)
|
Bu arada,
Burada demek istediğim şey hani herkes farklı bir romanda kendini öyle hissetmiştir.Ben de Ölüm Kapısı'nda hisettim.
Düşününce, 'Bir roman var ki sadece onda öyle hissedebilirsiniz.O da Ölüm Kapısı'dır.' gibi de anlaşılabiliyor.Daha net yazmam gerekirdi.Yanlış anlatmayayım. =D |
|
|
|
|
 |
|
Üye
|
|
Galip 15.09.2008, 18:05 |
|
|
Galip serimiz Zaman Çarkı gibi görünüyor. |
|
|
|
|
 |
|
Üye
|
|
=S 15.09.2008, 20:06 |
|
|
Kedilere düşman bir şey şu 'un-cat' olayı.
Site yönetimine sesleniyorum. Cidden iğrenç oldu sanırım. =S Dilerseniz silebilirsiniz bu mesajımı efendim. =S |
|
|
|
|
 |
|
Üye
| Kayıt: 14 Şub 2007 |
| Mesajlar: 63 |
|
|
|
??? 15.09.2008, 22:34 |
|
|
kesinlikle zaman çarkı.sonra da ölüm kapısı gelir arkasından... |
|
|
|
|
 |
|
Üye
|
|
=) 15.09.2008, 22:41 |
|
|
!!!Ölüm Kapısı!!!
Evet, hâlâ...! =) |
|
|
|
|
 |
|
Üye
| Kayıt: 12 Tem 2008 |
| Mesajlar: 208 |
| Konum: Kuyutorman--Yaş:410--Erkek-- |
|
|
.... 16.09.2008, 1:29 |
|
|
hepsi değerli  Ama değer olarak perg derim diğer acıdan zaman çarkı |
_________________ Yeşil Muhafız Alayı Generali
- Erilen -
|
|
|
|
 |
|
Üye
| Kayıt: 26 Eyl 2008 |
| Mesajlar: 23 |
| Konum: Ortada |
|
|
Oy kullanmak iyidir 27.09.2008, 20:39 |
|
|
Zaman Çarkı ve Gedik Savaşları öne çıkan serilerdi benim için.Fakat tercihim Zaman Çarkı oldu.Belki de şu sıralar Zaman Çarkı'na gömüldüğüm içindir.İnsanı bu kadar bağlayan bir kitap daha var mı bilmiyorum?İşler ilerledikçe o kadar karışıyor ki ileride ne olacağını merak ede ede kitabı bitiriyorsun.Üstelik karakterler açısından o kadar zengin ki insan hiç sıkılmıyor.O kalın kitaplar adama az geliyor, bitmesin istiyorsun çünkü okudukça hayatına iyice yerleşiyor.Şu sıralar bu seriye takmış durumdayım.Ve de Mat'i çok severim bana benzeyen özellikleri var. |
|
|
|
|
 |
|
Üye
| Kayıt: 29 Eyl 2007 |
| Mesajlar: 64 |
|
|
|
Re: Oy kullanmak iyidir 27.09.2008, 21:17 |
|
|
| Mat Cauthon yazmış: | | Şu sıralar bu seriye takmış durumdayım.Ve de Mat'i çok severim bana benzeyen özellikleri var. |
Ne kadar iddialı bir açıklama =) ben de Mat'i çok seviyorum başına gelenler beni benden alıyor. Yaratılmış en sağlam karakterlerden biri bence. |
|
|
|
|
 |
|
Üye
| Kayıt: 27 Eyl 2008 |
| Mesajlar: 61 |
| Konum: Yalnız Dağ |
|
|
Gediksavaşları 22.11.2008, 0:47 |
|
|
Listedeki diğer serileri okumadığımı itiraf etmeliyim  Gene de diğer serileri okumuş olsaydım bile gediksavaşları deme ihtimalim oldukça yüksek.
Gediksavaşları çok güzel bir hikaye akışına sahip. Ayrıca karakterlerin gelişimini görmek ayrı bir zevk veriyor. Kendimi ana karakterle özdeşleştirdiğim için olsa gerek; ilk kitapta birer çocuk olan Pug'un kudretli bir büyücüye dönüşümünü izlerken ben de güçlendiğimi hissettim ve her bir satırı okumak benim için ayrı bir zevke dönüştü... |
|
|
|
|
 |
|
Üye
| Kayıt: 18 Oca 2007 |
| Mesajlar: 20 |
|
|
|
... 22.11.2008, 1:05 |
|
|
bana kalırsa birinci sırayı zaman çarkı hakediyor.
bununla birlikte kara kule'nin atmosferide gayet çekicidir. tüm seri popüler kültürün belirli öğelerine atıflarla doludur. akira kurosawa'nın ölümsüz eseri yedi samuray'a, clint eastwood'lu steve macqueen'li western filmlerine hatta yıldız savaşalarına varana kadar incelikle dokunmuş bir hikayedir kara kule.
başlık içindeki bütün mesajlara bakmadım ama bu listede olmayı hakeden bir seri daha var ki o da usta david eddings'in elenium ve tamuli serileridir. eğer daha önce bu seriyi okumadıysanız bilin ki çok şey kaçırıyorsunuz. |
_________________ Sapkın eski niyetler bile kutsal kitaptan çalınırken,
Ben en çok Şeytan'ı oynarken aziz gibi görünürüm...
|
|
|
|
 |
|
|
|