Yeni başlık gönder   Başlığa cevap gönder  
Sayfaya git Önceki  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Sonraki

En değer verdiğiniz fantastik kurgu?
Zaman Çarkı
28%
 28%  [ 17 ]
Kara Kule
15%
 15%  [ 9 ]
Ölüm Kapısı
16%
 16%  [ 10 ]
Shannara
0%
 0%  [ 0 ]
İblis Savaşları
0%
 0%  [ 0 ]
Kara Gezgin
1%
 1%  [ 1 ]
Perg Efsaneleri
8%
 8%  [ 5 ]
Gedik Savaşları Efsanesi
13%
 13%  [ 8 ]
Belgariad
11%
 11%  [ 7 ]
Yedi Kartal Efsanesi
3%
 3%  [ 2 ]
Toplam Oylar : 59

» GENEL TARTIŞMALAR
Yazar Mesaj
Üye
Üye

Aman, isterse sonuncu olsun ama benim birincim 'Ölüm Kapısı' halen. =P
Kullanıcının profilini görüntüle Özel mesaj gönder Yazarın web sitesini ziyaret et
Üye
Üye

Bu anketin verdiği sonucun benim için o kadar önemi yok. Bence önemli olan okuyunca yaşattığı duygulardır, ama yine de insan böyle anketleri merak etmiyor değil. Yani senin gönlünün fatihi Ölüm Kapısı ise Elerki, hiç birşey bunu değiştiremez.

Üye

Ya tabi ki! =) Bu arada üçüncü cildi alıp okumaya başlayabildim sonunda Zaman Çarkı'nın. Okudukça heyecan artmaya devam ediyor. İki soru - bir cevap şeklinde gittikçe cevaplardan çok soru oluşuyor. =D Okudukça okuyası geliyor insanın.

Ama hani şöyle birşey vardır.Eminim bir romanda ya da seride hissetmişsinizdir siz de. Ölüm Kapısı'nın fazlasıyla içindeydim. Çok fazla... =)
Kullanıcının profilini görüntüle Özel mesaj gönder Yazarın web sitesini ziyaret et
Üye
Üye

Dördüncü cildi bitirdiğinde çok fazla soru cevap bulacak ve hayretlere düşerek yeni sorular soracaksın. Zaman Çarkı'nın gönlünü fethetmesine az kalmış. Sen her
ne kadar inat etsen de. Oldu mu Elerki?

Bu arada isminin anlamını öğrenebilir miyim?

Üye

Peki, dördü bitirdiğim zaman yorumumu yazacağım.Yine de... Neyse. =))

İsmim öz Türkçe demokrasi anlamına geliyor. =)
Üye
Üye

Alıntı:

Ama hani şöyle birşey vardır.Eminim bir romanda ya da seride hissetmişsinizdir siz de. Ölüm Kapısı'nın fazlasıyla içindeydim. Çok fazla... =)

Bu arada,

Burada demek istediğim şey hani herkes farklı bir romanda kendini öyle hissetmiştir.Ben de Ölüm Kapısı'nda hisettim.

Düşününce, 'Bir roman var ki sadece onda öyle hissedebilirsiniz.O da Ölüm Kapısı'dır.' gibi de anlaşılabiliyor.Daha net yazmam gerekirdi.Yanlış anlatmayayım. =D
Üye
Üye

Galip serimiz Zaman Çarkı gibi görünüyor.

Üye

Kedilere düşman bir şey şu 'un-cat' olayı.

Site yönetimine sesleniyorum. Cidden iğrenç oldu sanırım. =S Dilerseniz silebilirsiniz bu mesajımı efendim. =S
Üye
Üye

kesinlikle zaman çarkı.sonra da ölüm kapısı gelir arkasından...
Kullanıcının profilini görüntüle Özel mesaj gönder MSN Messenger
Üye
Üye

!!!Ölüm Kapısı!!!

Evet, hâlâ...! =)
Üye
Üye

hepsi değerli Smile  Ama değer olarak perg derim diğer acıdan zaman çarkı

Üye
Üye

Zaman Çarkı ve Gedik Savaşları öne çıkan serilerdi benim için.Fakat tercihim Zaman Çarkı oldu.Belki de şu sıralar Zaman Çarkı'na gömüldüğüm içindir.İnsanı bu kadar bağlayan bir kitap daha var mı bilmiyorum?İşler ilerledikçe o kadar karışıyor ki ileride ne olacağını merak ede ede kitabı bitiriyorsun.Üstelik karakterler açısından o kadar zengin ki insan hiç sıkılmıyor.O kalın kitaplar adama az geliyor, bitmesin istiyorsun çünkü okudukça hayatına iyice yerleşiyor.Şu sıralar bu seriye takmış durumdayım.Ve de Mat'i çok severim bana benzeyen özellikleri var.
Kullanıcının profilini görüntüle Özel mesaj gönder MSN Messenger
Üye
Üye

Mat Cauthon yazmış:
Şu sıralar bu seriye takmış durumdayım.Ve de Mat'i çok severim bana benzeyen özellikleri var.

Ne kadar iddialı bir açıklama =) ben de Mat'i çok seviyorum başına gelenler beni benden alıyor. Yaratılmış en sağlam karakterlerden biri bence.
Kullanıcının profilini görüntüle Özel mesaj gönder
Üye
Üye

Listedeki diğer serileri okumadığımı itiraf etmeliyim  Embarassed  Gene de diğer serileri okumuş olsaydım bile gediksavaşları deme ihtimalim oldukça yüksek.

Gediksavaşları çok güzel bir hikaye akışına sahip. Ayrıca karakterlerin gelişimini görmek ayrı bir zevk veriyor. Kendimi ana karakterle özdeşleştirdiğim için olsa gerek; ilk kitapta birer çocuk olan Pug'un kudretli bir büyücüye dönüşümünü izlerken ben de güçlendiğimi hissettim ve her bir satırı okumak benim için ayrı bir zevke dönüştü...
Kullanıcının profilini görüntüle Özel mesaj gönder E-posta gönder Yazarın web sitesini ziyaret et MSN Messenger
Üye
Üye

bana kalırsa birinci sırayı zaman çarkı hakediyor.

bununla birlikte kara kule'nin atmosferide gayet çekicidir. tüm seri popüler kültürün belirli öğelerine atıflarla doludur. akira kurosawa'nın ölümsüz eseri yedi samuray'a, clint eastwood'lu steve macqueen'li western filmlerine hatta yıldız savaşalarına varana kadar incelikle dokunmuş bir hikayedir kara kule.

başlık içindeki bütün mesajlara bakmadım ama bu listede olmayı hakeden bir seri daha var ki o da usta david eddings'in elenium ve tamuli serileridir. eğer daha önce bu seriyi okumadıysanız bilin ki çok şey kaçırıyorsunuz.

Önceki mesajları göster:   
Resim Yükleme Paneli

Lütfen Yüklemek İsteğiniz Resmi Seçin

Yeniden Boyutlandır?
Resim yüklendikten sonra karşınıza çıkacak ekrandaki Hotlink for forums (1) linkini foruma kopyalarsanız resim forumda gözükecektir.
Yeni başlık gönder   Başlığa cevap gönder    Fantastik Edebiyat Forum Forum Ana Sayfa -> GENEL TARTIŞMALAR
Sayfaya git Önceki  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Sonraki

Copyright © 2006 FANTASTİK EDEBİYAT. Telif Hakları FANTASTİKEDEBİYAT.COM ' a Aittir.
Tasarım & Kodlama : Arttech İnternet Hizmetleri