Yeni başlık gönder   Başlığa cevap gönder  
Sayfaya git 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Sonraki

En değer verdiğiniz fantastik kurgu?
Zaman Çarkı
28%
 28%  [ 17 ]
Kara Kule
15%
 15%  [ 9 ]
Ölüm Kapısı
16%
 16%  [ 10 ]
Shannara
0%
 0%  [ 0 ]
İblis Savaşları
0%
 0%  [ 0 ]
Kara Gezgin
1%
 1%  [ 1 ]
Perg Efsaneleri
8%
 8%  [ 5 ]
Gedik Savaşları Efsanesi
13%
 13%  [ 8 ]
Belgariad
11%
 11%  [ 7 ]
Yedi Kartal Efsanesi
3%
 3%  [ 2 ]
Toplam Oylar : 59

» GENEL TARTIŞMALAR
Yazar Mesaj
Üye
Üye

Sevgili site halkı,

Hepiniz çok iyi biliyorsunuz ki diğer anketlerimize "Yüzüklerin Efendisi"ni koyduğumuzda diğer tüm kitapları açık ara farkla ezdi geçti. Bu şaheseri zaten hep en üstte yer aldığı için yazmaya gerek duymuyoruz. Bu anket sayesinde Türk Fantastik Edebiyatının, Dünya Fantastik Edebiyatındaki yerini de bir ölçüde kavrayabileceğiz-elbette Türk okuruna göre.

Oy verdiğiniz serinin oyunuzu nelerden ötürü hakettiğini de yazarsanız sonuçları daha iyi biçimde irdeleyebiliriz. Bu sayede kitapların kurgusunun mu, üslubunun mu, özgünlüğünün mü, karakterlerindeki zenginliğinin mi okur için ön planda geldiğini görebileceğiz.

Üye

Stephen King in en güsel eserlerinden olan Kara Kule 7 ciltlik bir eserdir. Eserin konusu gerilim korku tabii bu King in tarzı fakat yazar Korku ve gerilimden çok daha farklı konulara yer veriyor hikayelerinde. King yazdıklarını okuduğumdan yola çıkarak söylüyorum korku nedir bilmeyen ve ölümden korkmayan bir yazar olduğu için ölümü ve korkuyu iliklerine kadar işler. Bu cesaret  beni onu her defasında okumaya yönlendiriyor.

Üye
Üye

Zaman Çarkı serisi, Robert Jordan'ın farklı "edebi" üslübu, çapraşık kurgusu, savaş-kahramanlık-yok oluş olgularını birer seçim değil sürecin kaçınılmaz işleyişi olarak ele alması, bitmek tükenmek bilmeyen karakterleri ve yaratıcılığıyla benim için kıyaslanması olanaksız eserler arasında yer alıyor.

tam da bu yüzden;

Raymon E. Feist'in o basit, sıcak yazımıyla ve yaşamlarına aralıksız tanık olmamızı sağladığı incelikli-dokunulabilir karakterleriyle, zihnimde sokaklarını gezebildiğim, kentleri, ağaçlarını görebildiğim ormanlarıyla, eksiksiz, abartısız, komplekssiz olarak nitelendirebileceğim Gedik Savaşları Efsanesi'ne gidiyor oyum.
Kullanıcının profilini görüntüle Özel mesaj gönder
Üye
Üye

Ütopik özelliği,çok yönlü ve gelişen karakterleri,beni kendimden geçiren ve son sayfasına kadar sürprizlere açık olmam gerektiğini bildiğim Margeret Weis ve Tracy Hickman'ın yedi kitaplık serisine verdim oyumu.

'Ölüm Kapısı'nda,yazarların en ufak ayrıntıları dahi düşünmesi de - kitapların her birinin sonunda o kitap içinde geçen bir şarkının notalarının bile bulunması - ayrıca benim için çok hoş bir ayrıntı.

Ütopik özelliğini genelde okuyup kaçıran arkadaşlar oluyor.Bu nedenle dikkatle okumalarını,üçüncü kitap 'Ateş Denizi'nin 287. sayfasından itibaren başlayan bir kısma önem vermelerini diliyorum.

Tekrar tekrar oyum 'Ölüm Kapısı'na.
Kullanıcının profilini görüntüle Özel mesaj gönder Yazarın web sitesini ziyaret et
Üye
Üye

bence kara kule

Diğerlerini pek bilmiyorum. Ama çok fazla fantastik seri başlangıcı yapmayı denedim ve çoğundan ilk kitaptan somnra vazgeçtim. Yanlızca Belgariad beni seriyi devam ettirmem yönünde teşvik edebildi. İyi bir yazarın elinden çıkmış, kaliteli bir eser.

(Yüzüklerin Efendisi'ni hariç tutuyorum tabi)

en harlı alevlerin küllenişi gibi
ya da küllerin alevlenmesi
ben bir ikilemim, sana
bana
Üye
Üye

RiLLaNon yazmış:
Zaman Çarkı serisi, Robert Jordan'ın farklı "edebi" üslübu, çapraşık kurgusu, savaş-kahramanlık-yok oluş olgularını birer seçim değil sürecin kaçınılmaz işleyişi olarak ele alması, bitmek tükenmek bilmeyen karakterleri ve yaratıcılığıyla benim için kıyaslanması olanaksız eserler arasında yer alıyor.

tam da bu yüzden;

Zaman Çarkı diyorum. (:

Üye
Üye

Aslında hangisinin daha değerli olduğuna sağlıklı bir sonuç getirmek için hepsini okumuş olmak gerekir ki burdaki herkesin bu serilerin hepsini okuduğunu zannetmiyorum(ben dahil, istisnalar olabilir). Ama bu zamana kadar okuduklarım arasından beni en çok etkileyen "Ölüm Kapısı Serisi" oldu. Özellikle kitapta, bilindik elf, cüce, orc vs. ırkları dışında ve onlardan daha üstün, yarı tanrı niteliğinde Patryn ve Sartan ırklarının işlenmiş olması beni coşturan şeydi Smile Üstelik bu ırkların kullandıkları rün büyüsünün nasıl çalıştığına dair bilgileri dahi içeriyordu, her ne kadar kafa karıştırıcı da olsa lezzetli bir seri.
Üye
Üye

Belgeriad - Zaman Çarkı ve Shannara serileri okumayı arzuladıgım fakat henüz sıra gelmeyen eserler.

Anketin altındaki açıklamaya tamamen katılıyorum ve yüzüklerin efendisinin bu anketi dışında olmasını destekliyorum.O seri çoğu kişi gibi benim içinde BİR NUMARA.

Ankete gelirsek Ölüm Kapısı diyorum.

Üye

Zaman Çarkı serisinin ne kadar büyük bir seri olduğunu biliyorum, biraz da bu nedenle korkarak yaklaşamıyorum ama eminim çok değerli bir seridir. Onu okumadığımdan serilerin arasında fantastik edebiyatın sınırlarını zorlayan,özgün olan,bir çok fantastik kurguya gönderme yapan Kara Kule'yi diyorum.

Bu listede olmayan Amber Yıllıkları ve Ejderha Mızrağı serisi de güzeldir.

Ve

Kendi kıyametimin son paragrafında.

Merhaba.
Kullanıcının profilini görüntüle Özel mesaj gönder E-posta gönder MSN Messenger
Üye
Üye

gerçi nikimi death gate cycle serisinden almama rağmen raymond e feist'in yarattığı bu seri çok daha heyecanlı ve sürükleyici. üstelik birkaç nesili bir arada görebiliyoruz. jimmy'in krondor için öldüğü bölümde ağlamadım desem yalan olur.

Üye

Belgariad ve Malloryon güzel eserler.

ama david eddingsin başka bir kitabı var ki, mükemmel.

"Althalusun Dönüşümü". üç kitaplık bir seri gibi. bu okuduğum ilk fantastik romanlardan. sanırım anayurt(FR) ve sürgünü(FR) okuduktan sonra okumuştum.

Üye

Ben de Eddings'in Belgariad'ına verdim oyumu.
Üye
Üye

oyum perg efsanelerine..en çok içselleştirdiğim,bitmesin diye yavaş okuma gayretime rağmen tüm kitaplarını bir solukta bitirdiğim seri..karakterlerin işlenişi ve kurgusu çok temiz..kim ne yapıyordu,şu mekan nerdeydi,bu karakterin özellikleri neydi diye geri dönüp okunan sayfalarda kaos yaşatmadan,yavaş yavaş ve fark ettirmeden tüm karakterleri ve mekanları kafanızda yerleştiriyor..tek başına kurgu..kurgu şahaseri olsa da, karakterleri özümseyemediğimde  kitabın ya da serinin içine girmekte zorlanıyorum..bir de anneannem ki yılların klasik edebiyat hayranıdır..o bile çok sevip..ne güzel..büyükler için masal gibi olmuş dediyse..bu seriye olan sevgimi anlayabilirsiniz..kadın yetmiş yaşından sonra fantastik seriler okumaya başladı Smile
Kullanıcının profilini görüntüle Özel mesaj gönder E-posta gönder
Üye
Üye

yigef yazmış:
Aslında hangisinin daha değerli olduğuna sağlıklı bir sonuç getirmek için hepsini okumuş olmak gerekir ki burdaki herkesin bu serilerin hepsini okuduğunu zannetmiyorum(ben dahil, istisnalar olabilir). Ama bu zamana kadar okuduklarım arasından beni en çok etkileyen "Ölüm Kapısı Serisi" oldu. Özellikle kitapta, bilindik elf, cüce, orc vs. ırkları dışında ve onlardan daha üstün, yarı tanrı niteliğinde Patryn ve Sartan ırklarının işlenmiş olması beni coşturan şeydi Smile Üstelik bu ırkların kullandıkları rün büyüsünün nasıl çalıştığına dair bilgileri dahi içeriyordu, her ne kadar kafa karıştırıcı da olsa lezzetli bir seri.

Birşeye dikkatinizi çekerim. Yigef adlı arkadaşımız herhalde bu başlık için yeminini bozdu ve ilk defa bu siteye bir cevap yazdı. Ne başlık açmışım be. İlkleri yaşatıyor.

Ayrıca Yigef'in, oy verenlerin anketteki tüm kitapları okumaları gerektiği fikrine sonuna kadar katılıyorum. Aslında katılıyorum demek bile yersiz, görünen köy klavuz istemez.
Ama öyle bir imkanımız yok.

Resim Yükleme Paneli

Lütfen Yüklemek İsteğiniz Resmi Seçin

Yeniden Boyutlandır?
Resim yüklendikten sonra karşınıza çıkacak ekrandaki Hotlink for forums (1) linkini foruma kopyalarsanız resim forumda gözükecektir.
Yeni başlık gönder   Başlığa cevap gönder    Fantastik Edebiyat Forum Forum Ana Sayfa -> GENEL TARTIŞMALAR
Sayfaya git 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Sonraki

Copyright © 2006 FANTASTİK EDEBİYAT. Telif Hakları FANTASTİKEDEBİYAT.COM ' a Aittir.
Tasarım & Kodlama : Arttech İnternet Hizmetleri