| Yazar |
Mesaj |
|
Yönetici
| Kayıt: 02 Ekm 2006 |
| Mesajlar: 852 |
|
|
|
|
|
|
 |
|
Üye
| Kayıt: 16 Ekm 2007 |
| Mesajlar: 411 |
|
|
|
Ucuza gelsin diye 31.07.2008, 1:13 |
|
|
Hepsini bir kere de aldım ciltli bir şekilde.Keçiler yememiş kitabımı.Demek ki hepsi varmış ama kitabı aldığımdan beri içimde bu sıkıntı vardı bütün hikayeler burada mı diye artık ferah ferah okuyabilirim  |
_________________ Aşk istiyorduk ağızdan damardan
Gözler parlasın soluk açılsın.
|
|
|
|
 |
|
Üye
| Kayıt: 26 May 2008 |
| Mesajlar: 300 |
|
|
|
poe(try) 31.07.2008, 1:22 |
|
|
aslında Poe yani Edgar Allan Poe daha ziyade şairliğiyle bilinir.Ama bana göre 'Usher Evi'nin Çöküşü'' zaten koca bir şiirdir. |
_________________ hayat kötü hayat
|
|
|
|
 |
|
Üye
|
|
|
Doğrudur 31.07.2008, 2:49 |
|
|
Şiirleri güzeldir ama ben hepsini sevemedim.Belki çeviri yüzündendir çünkü çoğunu internetten okumuştum. |
|
|
|
|
 |
|
Yönetici
| Kayıt: 02 Ekm 2006 |
| Mesajlar: 852 |
|
|
|
KÜÇÜK BİR İTİRAZIM OLABİLİR 31.07.2008, 10:39 |
|
|
Fatih'e katılıyorum; Poe çok güçlü bir şairdir ve öykücülüğü kadar şairliğiyle de tanınır. Ama öykücülüğünden "ziyade" şairliğiyle tanınır ifadesine pek katılamayacağım.
Poe Batı'da kısa öykücülüğün babası olarak bilinir. İlk gerilim öykülerini o yazmıştır. İlk polisiye öyküleri o yazmıştır. Örneğin onun şu meşhur Morgue Sokağı Cinayeti isimli eseri, birçoklarınca dünya edebiyatının ilk polisiye öyküsü olarak kabul edilir. Bu yüzden şairliği ile öykücülüğünü mukayese edebilmek, bunlardan birinin yek diğerine baskın olduğunu söyleyebilmek, şahsi kanaatimce, pek kolay değil.
Fakat gerek Fatih'i, gerek beni haklı çıkaracak ve orta bir nokta bulmamızı sağlayacak çok güzel bir yazısı vardır Poe'nun. Ah keşke Fatih onu bulabilse de -çünkü kendisi mükemmel bir "metin izi sürücü"dür- BİLGİ KUMBARALARI başlığında yer alan POE maddesine eklese. Orada Poe, öyküyü bir tür şiir, şiiri de bir tür öykü olarak gördüğünü ve bu iki disiplin arasında özlü bir ayrım yapmadığını anlatır ve hatta en meşhur şiirlerinden biri olan Kuzgun'u nasıl bir süreç sonunda vücuda getirdiğini ayrıntılı biçimde aktarır.
Ayrıntılarını anımsayamıyorum, ama içeriği üç aşağı beş yukarı, yukarıdaki gibiydi. Fatih'in burnu daima kitaplar arasındadır. Sözünü ettiğim yazıya bir yerlerde denk gelirse, forumumuza taşısın bari. O metinden sonra öyküsünü şiirini birbirinden ayırmayacağınızı Poe maddesine eklenmesi gereken birkaç metin;
Poe'nin Kuzgun, Çanlar ve Anabelle Lee isimli şiirlerinin yetkin çevirileri. Baudelaire'in Poe için yazdığı şu meşhur yazı -ki Poe'yi Avrupa'ya tanıtan Baudelaire'dir. Poe'nin, yukarıda bahsini ettiğim yazısı. |
|
|
|
|
 |
|
Üye
|
|
|
benim kitabın başında yazıyor o makale 31.07.2008, 11:40 |
|
|
İsmi ise yazmanın felsefesi. |
|
|
|
|
 |
|
Üye
| Kayıt: 03 Hzr 2007 |
| Mesajlar: 3 |
| Konum: öğrenci |
|
|
stendhal 31.07.2008, 12:13 |
|
|
parma manastırı fantastiklerin uçurduğu dünyaya biraz geri dönememi sağladıD  : |
_________________ pretorian
|
|
|
|
 |
|
Üye
| Kayıt: 29 Eyl 2007 |
| Konum: Kocaeli |
|
|
Empati 31.07.2008, 23:29 |
|
|
Olasılıksız'ı severek okumuş olanlara yazarın türkçeye çevrilen ikinci kitabı Empati'yi de tavsiye ederim. Okuyacak arkadaşlar eminim ki yazarın üslup ve yaratıcılığındaki gelişimi fark edeceklerdir. |
_________________ CHANGE ONE THING CHANGE EVERYTHING
|
|
|
|
 |
|
Üye
| Kayıt: 08 Ekm 2007 |
| Mesajlar: 26 |
|
|
|
bekleyiş 01.08.2008, 0:30 |
|
|
şu aralar kemik dergisinin ciltleriyle meşgulum.
8 saat sonra yalnız drow isimli kitaba başlayacağım. çıkış tarihini erteledilerse, biraz daha kemik ciltlerine yumulurum. |
_________________ DRİZZT Daermon N'a'shezbaernon
|
|
|
|
 |
|
Üye
| Kayıt: 18 Ekm 2007 |
| Mesajlar: 195 |
| Konum: İstanbul |
|
|
Büyük Av 10.08.2008, 13:40 |
|
|
'Zaman Çarkı - Büyük Av' a şu günden itibaren başlıyorum. =) |
|
|
|
|
 |
|
Üye
| Kayıt: 18 Ksm 2007 |
| Mesajlar: 54 |
|
|
|
Umberto Eco-R.Jordan-Douglas Adams-Terry P. 10.08.2008, 17:05 |
|
|
Baudolino ve Düş Hançeri ve The Long Dark Tea Time of the Soul ve Muhafızlar Muhafızlar!!
önce hangisi bitecek ben de bilmiyorum. |
|
|
|
|
 |
|
Üye
| Kayıt: 17 May 2008 |
|
|
|
GİZLENEN TARİH 11.08.2008, 0:18 |
|
|
Brian Haughton adlı bir arkeolog tarafından hazırlanan araştırma niteliği taşıyan keyifli bir kitap. Kayıp medeniyetler,Gizli Belgeler ve Eskiçağın Sırları alt başlığını taşıyan kitapta Druid'ler, Kral Arthur ve yuvarlak masa şovalyeleri,Stonehenge, Kayıp Kıta Atlantis gibi pek çok esrarengiz konuyla ilgili bilgi bulabilirsiniz. Ben şu an Stonehenge'i anlatan bölümdeyim ve benim gibi bu tür esrarengiz tarihi konulara meraklı olanlar için okunabilir bir kitap olduğunu düşünüyorum |
_________________ HAYAT BENİM İÇİNDİR, KENDİ TARZIMDA YAŞAMAK İÇİN...
|
|
|
|
 |
|
Üye
| Kayıt: 20 Nis 2008 |
| Mesajlar: 89 |
|
|
|
mm 11.08.2008, 13:46 |
|
|
M.Weis & T.Hickman - BOŞLUK'A YOLCULUK |
_________________ One ring to rule them all, one ring to find them, one ring to bring them all, and in the darkness bind them.
|
|
|
|
 |
|
Üye
| Kayıt: 25 Hzr 2008 |
| Mesajlar: 633 |
| Konum: Boşluk |
|
|
bu kitabı duymadım 11.08.2008, 14:44 |
|
|
M.Weis & T.Hickman - BOŞLUK'A YOLCULUK
Biraz bahsedecilir misin,
Teşk. |
_________________ BAKİ
Kendi bahçesinde dal olamayanın biri
Girmiş bahçeme ağaçlık taslıyor.
ÖZDEMİR ASAF
|
|
|
|
 |
|
Üye
| Kayıt: 18 Ekm 2007 |
| Mesajlar: 195 |
| Konum: İstanbul |
|
|
Bahsedelim, 11.08.2008, 17:16 |
|
|
Arkadaş yazmadan kısa birşeyler yazayım görmüşken,
M.Weis & T.Hickman ikilisinin yazdığı çok başarılı başka bir üçlemedir 'Hükümran Taş Üçlemesi'.
Arkadaşın okuduğu kitap ise üçlemenin son kitabı olan 'Boşluk'a Yolculuk'.
Kitabın arkasındaki yazıyı sizlerle paylaşmak istedim;
'Hükümran Taş'ın büyüsüyle yaratılan ve barışı korumayı amaçlayan Hakimiyet Efendileri tarafından sağlanan hassas bir denge içerisinde insanların,elflrin,cücelerin ve orkların (Bu üçlemede ork ırkı düşman,kötücül bir ırk olarak karşımızda çıkmamakta.) birlikte yaşadıkları bir dünya.
Ancak kötülük kutsal Taş'ın merkezinde uyuyor.'
Geri kalanını yazmak istemedim çünkü arkadaki yazıları okumayı sevmez bazı arkadaşlar ama kitap hakkında küçük bir fikir sahibi olmanıza yardımcı olmuşumdur umarım.
Özgün bir üçleme olduğunu söyleyebilirim. =) |
|
|
|
|
 |
|
|
|