Yeni başlık gönder   Başlığa cevap gönder  
Sayfaya git Önceki  1, 2, 3, 4, 5 ... 9, 10, 11  Sonraki
» YAZARLAR - KİTAPLAR
Yazar Mesaj
Yönetici

Richard Dawkins çağdaş zihin felsefesi bakımından son derece önemli bir düşünürdür. İnsan ruhunun ve bilincin, beynin çeşitli işlevlerinden oluşan ve son kertede fizik kurallarıyla açıklanabilen yapılar olduğunu savunur. Tüm canlı organizmaların, genetik temelde kendi yaşamlarını sürdürmeye uyarlı olduklarını temellendirmeye çalıştığı Gen Bencildir isimli eseri, çağdaş zihin felsefesi tartışmaları bakımından son derece verimli bir içeriğe sahiptir. Dawkins, özgün görüşleriyle Gilbert Ryle, Daniel Dennet, Donald Davidson ve John Searle gibi büyük zihin felsefecilerinin yanı başında durur.

Kimi eserleri felsefeye, nörobiyolojiye ve bilişsel (cognitive) bilimlere ilişkin derin bir vukufiyet gerektirdiği halde Dawkins, sıradan okurun yadırgamayacağı bir üsluba sahiptir. Kör Saatçi ya da Tanrı Yanılgısı gibi nispeten popülerleştirilmiş eserleri herhangi bir okur tarafından da rahatlıkla izlenebilir. Değindiği kimi sorunlar hepimizin yaşamımızın belli bir döneminde kendimize dert edindiğimiz sorunlardır. Yok eğer kafamızı şu güne dek hiç çalıştırmadıysak o başka. Öylelerine Cin Ali'nin Topacı ile başlamalarını öneririm.    
Kullanıcının profilini görüntüle Özel mesaj gönder
Üye
Üye

sitenin icerigini genisleterek edebiyat sitesi olsanız bu kadar bilgili kültürlü yöneticilerle zor gibi gözükmüoVery Happy

Üye
Üye

Kendisi ile ilgili söylediklerinin hepsine katılıyorum.. "Gen Bencildir" kitabını da okumuştum zamanında. Ancak gen bencildir kitabının dilini fazlasıyla hafif bulmuştum. Tanrı Yanılgısı'nın zor okunmasının nedeni, bir çok dipnotu olması ve her hususu başka yerlerden de araştırma ve daha ayrıntılı öğrenme dürtüsünü yaratması diye düşünüyorum. En azından bendeki etkisi bu şekilde. Bu nedenle yolda, sokakta, işe giderken okunacak bir kitap değildir, evde sakin kafayla okunması tavsiye edilir. (tabi dipnotlara kafayı takacaksanız)

Bununla birlikte, kafasını şu güne kadar çalıştırmamış olanlara "Cin Ali" bile önermiyorum, sadece üzülüyorum onlar için. Maalesef bu ülkede bu dediklerimizden bir dolu var ve bu sorun bizi hep aynı noktaya çıkarıyor. Neyse, sanırım bunları konuşmanın yeri burası değil.

Kaldı ki, şunu da belirtmek istiyorum, bence bu sitenin içeriğinin genişletilmesine gerek yoktur edebiyat sitesi olması için. Benim gözümde zaten edebiyat sitesidir. Öyle olduğunu düşündüğüm için üye oldum ben bu siteye Smile
Üye
Üye

ben şuanda binbir gece masallarını okuyorum şimdilik oldukça akıcı ve güzel umarım öyle devam eder ama ben size bakir intiharları öneriyorum bence bu kitabı okumayanın kaçırdığı çok sey var. Okuyun ve elinizden geldiğince anlamaya çalışın! Cool

Üye

Ben daha amat'ı okuyamadım=) o da olacak inşallah=))
şu anda olasılıksız diye bir kitaba başlayacağım. adam fawer'in bir kitabı. bakalım nasılmış, anlatıldığı kadar iyi miymiş. başlığını da açabiliriz fantastik ise=))

Üye

Kimse ölüm kapısı serisini okumama yardım etmedi, bende evde yedekteki lord darcy leri okuyorum.

Üye

size mükemmel bi üçlü önermek istiyorum: Zamanın bekçileri_anılan(ben onu okudum harika)_karanlıkta_anahtar umarım önerimi es geçmezsiniz... wink

Üye

Dayanamadım, başka hiç bir kitaba başlayamayacağımı farkettim ve gittim Amat'ı aldım... Bu nasıl bir lezzettir ya rabbim! Öykülerini kaldırarak bizi o zevkten mahrum bırakan sevgili dostumun satırlarının tadını veriyor gerçekten de...

Üye

önerdigin kitapları okumaya dedigim gibi veba ile basladım.onun iyi olacagını biliyordum ama sidarta gercekten güzel bir kitapmıs.tesekkürler...

Üye
Üye

Alfred Bester - Yıkıma Giden Adam

çILdIRtAN BiR GüNAh bU gECe...
Kullanıcının profilini görüntüle Özel mesaj gönder E-posta gönder
Üye
Üye

andıran otunu okuyorum.cenk tanerin albümlerine eklemedigi ve sarkılastırmadıgı siirleri var.aralarda düzyazılarda gördüm ama kitabın akması icin gibi geliyor bana düzyazılar.

Üye
Üye

Evet Anılanı ben de okudum,gerçekten güzel bir kitap ama öbür kitapları elime geçmedi.Tavsiye de ederim.

Üye

Farseer Serisi 1. Kitap - Suikastçının Çırağı

Birinci ağızdan anlatması yeni bir tecrübe oluyor bana. Daha kitabın başlarındayım, dün başladım ama akıcılığı ve tek kişi gözünden hafif gizemi beni kendine yeterince çekiyor.

Üye

Daha yeni başladım.Ama olaylar yavaş ilerliyor ve bu da kitabı sıkıcılaştırıyor.Gözümde  mirası serisinin daha güzel gözükmesini zorunlu kılıyor.

Üye

Napcan ya birinci kitabı direk ikiden gir romana.bak ben ikinciyi okudum sadece güzeldi beğendim.
Önceki mesajları göster:   
Resim Yükleme Paneli

Lütfen Yüklemek İsteğiniz Resmi Seçin

Yeniden Boyutlandır?
Resim yüklendikten sonra karşınıza çıkacak ekrandaki Hotlink for forums (1) linkini foruma kopyalarsanız resim forumda gözükecektir.
Yeni başlık gönder   Başlığa cevap gönder    Fantastik Edebiyat Forum Forum Ana Sayfa -> YAZARLAR - KİTAPLAR
Sayfaya git Önceki  1, 2, 3, 4, 5 ... 9, 10, 11  Sonraki

Copyright © 2006 FANTASTİK EDEBİYAT. Telif Hakları FANTASTİKEDEBİYAT.COM ' a Aittir.
Tasarım & Kodlama : Arttech İnternet Hizmetleri