Yeni başlık gönder   Başlığa cevap gönder  
Sayfaya git Önceki  1, 2, 3 ... 10, 11, 12 ... 16, 17, 18  Sonraki
» MÜZİK TUTKUNLARINA
Yazar Mesaj
Üye
Üye

Yav arkadaşlar, bugün youtube da dolanırken aklıma geldi 657 diye bir grup vardı 97 yılında bir albüm yapmışlardı. Ne olduğunu bilen var mı onlara? Ya da bu grubu bilen var mı? Acayip bir müzik yapıyorlardı ve benim Kurban'dan sonra en çok takdir ettiğim gruptu kendisi.. ha bu arada:

657- Yunusça

çILdIRtAN BiR GüNAh bU gECe...
Kullanıcının profilini görüntüle Özel mesaj gönder E-posta gönder
Üye
Üye

The Tea Party - These living arms.
Geç keşfettiğim bir grup kendileri ama şarkılarına aşık olmak pek de güç olmadı. Bu adamlar müzik yapmayı daha da önemlisi şarkı sözü yazmayı biliyorlar. Şiddetle ve hiddetle tavsiye ediyorum.

Üye

Where I May Room

and lend me the sweet balm and blessing
of forgetfulness, empty and strong
Kullanıcının profilini görüntüle Özel mesaj gönder
Üye
Üye

Türkiyede Pentegram olarak biliniyor ama yurt dışında Mezarkabul olarak biliniyor grup.

ben hangisini diyeceğimi şaşırdımSmile

Pentegram - for those died who died alone

solo. söz yok. melodiler türk filmlerini hatırlatıyor ilk başta. sonra ise anadolu rock tarzında ilerliyor işte.

ben seviyorum.

neyse bunu dinliyorum işte.

Üye
Üye

müzeyyen senar- geçti sevdalarla ömrüm

Yönetici

Dmitri Shostakovich'in 2. Piyano Konçertosu'nun Allegro bölümünü dinliyorum. Olağanüstü güzellikte bir eser. Stalin bu eseri ilk dinlediğinde; "kargaşa" demiş ve Shostakovich burjuva zevklerine hitap etmekle suçlanmış. Oysa kendisi, hiç değilse kendi beyanları doğrultusunda değerlendirildiğinde, devrimin temel ilkelerine daima sadık kalmıştır. O tarafı beni ilgilendirmez. Şurası hakikat ki, Shostakovich yirminci yüzyılın gördüğü göreceği en büyük bestecilerden biridir ve bence 2. Piyano Konçertosu'nun Allegro bölümü onun başyapıtıdır.

Oldum olası gamdan kasavetten hoşlanmamışımdır; daima açıklık ve neşe ararım. Çocuksu tabiatım, en karanlık manzaralarda dahi eğlenilecek gülünecek bir taraf buluverir. Shostakovich'in coşkun, neşeli, keyifli ve çocuksu müziği bendeki bu tabii eğilime son derece uygun bir görünüm arz ediyor. Bu yüzden onda kendime candan bir yoldaş buluyorum. Shostakovich aynı zamanda büyük bir orkestra şefiydi. Bu yüzden eserleri orkestral bir renklilik, kıvraklık ve ışıltı sergilerler. 2. Piyano Konçertosu'nun Allegro bölümü bunun tipik örneklerinden biridir. Disney, bu kıvraklığı keşfetmiş olacak ki, Kurşun Asker isimli kült çizgi filminde eseri fon müziği olarak kullanmış ve çizgi filmi de müziğe uygun biçimde tasarlamıştı.

Üye
Üye

dimitri dinliyorsun sanırım=)))

Hiç sır saklayamıyorum.
Üye
Üye

Queensryche- Operation: Mindcrime albümünü dinliyorum.. bu sıralar hep bunu dinliyorum zaten ^^

Üye

ilgimi cekti.dedigin bölümü dinledim ama sonra almak istedigimde cdsini bulamadım.internetten indireyim dedim o da yok.ne yapacagım.

Üye
Üye

theatres des vampires- tenebra dentro

I wish your blood, I wish, I wish, I wish you...
Yönetici

Bu hafta sonu yaşadığım talihli bir tesadüf, beni, yaşayan en büyük Türk Halk Müziği icracılarımızdan biri (belki de en büyüğü) olan Bedia Akartürk'ün seslendirdiği bir türküyle tanıştırdı.
.
     Bu türküyü onun o ince, güçlü ve kıvrak sesinden dinlerken, yaşadığımız bu güzel toprakların ne yüce değerler barındırdığını düşünmeden edemedim. Bu türküdeki pastoral zevk, bu türküdeki tabiilik ve lirizm, Türk insanının yüksek sanat şuuruna duyduğum güveni perçinledi ve gözümün önünde tertemiz köy manzaraları canlanıverdi.
.
     Unutmayalım ki bu büyük eserleri, köylü deyip geçtiğimiz ve belki kimi zaman içten içe küçümsediğimiz o güzel insanlar üretiyorlar. Acaba onların saf ve tabii sanat terbiyelerini birebir tekrar edebilmemize imkan var mıdır? İnanıyorum ki, fantastik edebiyat da dahil olmak üzere bütün edebi disiplinlerimiz, bu tabii hayat damarlarına dönmek ve oradan aracısız biçimde beslenmekle güçlenip yükselecekler.
.
     Belli ki Anadolu insanı turna kuşunu çok sevmiş. Onun için nice güzel eserler bestelemiş, nice güçlü türküler yakmış. Bu türkü de yine turna kuşu üzerine. Onu, artık altmış yedi yaşına basmış bulunan, yaşayan efsane Bedia Akartürk'ün muhteşem yorumuyla buradan sizlerle paylaşmak istedim. Şu günlerde askerlik vazifesini görmekte olan dostumuz Finrod'u da bu türkü vesilesiyle anmış olalım;
.
Bir çift turna gördüm, durur dallarda
Seversen Mevlâ'yı kalma yollarda
Sizi bekleyen var bizim ellerde
Bizim ele doğru gidin turnalar
.
Turnam dertli öttün, derdimi deştin
El vurdun, yaramın başını açtın
Eşinden mi ayrıldın, yolun mu şaştın?
Doğru bir katara gidin turnalar
.
Fazla gitmen, bizim köye varınca
Selam söylen eşe dosta sorunca
Sağ selamet menziliniz alınca
Benden yare selam söylen turnalar

Üye
Üye

Daha ne söylenebilir ki bunun üstüne!
Üye
Üye

Ne  zamandır otep dinlemiyodum geçen seneki albümlerini dinliyorum daha sonra da biraz rahatlamak için  Within Teptation dinleyeceğim...

Üye

Ayna-Gesi Bağları
Önceki mesajları göster:   
Resim Yükleme Paneli

Lütfen Yüklemek İsteğiniz Resmi Seçin

Yeniden Boyutlandır?
Resim yüklendikten sonra karşınıza çıkacak ekrandaki Hotlink for forums (1) linkini foruma kopyalarsanız resim forumda gözükecektir.
Yeni başlık gönder   Başlığa cevap gönder    Fantastik Edebiyat Forum Forum Ana Sayfa -> MÜZİK TUTKUNLARINA
Sayfaya git Önceki  1, 2, 3 ... 10, 11, 12 ... 16, 17, 18  Sonraki

Copyright © 2006 FANTASTİK EDEBİYAT. Telif Hakları FANTASTİKEDEBİYAT.COM ' a Aittir.
Tasarım & Kodlama : Arttech İnternet Hizmetleri