FRP FORUM  |  Kayıt  |  Üyeler  |  Giriş       

ÜYE
ÜYE

Fantastik Edebiyat Resim.Fantastik Edebiyat Resim.Fantastik Edebiyat Resim

Yazar: Terry Deary
Çeviren: Nran Elçi

İlk Kitap Hakkındaki Açıklama:
Prometeus omuzlarını silkti ve kopmuş zincirleri üzerinden silkeledi. Belki bu dünyada saklanmam, diye mırıldandı.

Prometeus bir Yunan tanrısı. Suçu, Zeus'tan ateşi çalıp insan ırkına vermek. Peki ya cezası? Bir kayaya zincirlenip karaciğerinin bir kuş tarafından parçalanması. Hem de zamanın geriye kalan tüm günlerinde. Ta ki kaçan kadar... Ve işte bu da Aden'e ve benim hayatıma girişi demek. Ben kim miyim? (Çok meraklısın, değil mi?) Adım Jim. Ben bir yetimim. İşim mi? Zengin insanların yüklerini hafifletiyorum ben! Prometeus ve ben çok yakın arkadaş olduk. Fakat tehlike kapıya dayandığında bazen tanrıların bile yarımda ihtiyaçları olur...

Benim Görüşüm:
Narnia'yı anımsatan basit bir anlatımı var. Mitolojik öğelerin bazılarının doğru kullanılmadığına inanıyorum. En azından benim incelediğim aynaklarda farklı geçiyor. Mitolojiye ve tanrıları sıradanlaştırarak eğlenceli bir hale soktuğa açık fakat 17 yaş ve üzerinin ilgisini fazla çekmeyeceğini düşünüyorum. Bence mitolojiye ilgi çekmek ve biraz bu şekilde eğlendirmek amaçlanmış.
Kullanıcının profilini görüntüle Özel mesaj gönder Yazarın web sitesini ziyaret et
Yeni başlık gönder Başlığa cevap gönder