Değerli dostlarımız,
Siteniz fantastikedebiyat.com, sizleri mühim bir vazifenin ifasına davet ediyor ve muhteşem bir fantastik edebiyat ansiklopedisi oluşturmak yolunda atacağı mütevazı adımlara eşlik etmenizi öneriyor. Büyük Fransız düşünürü Denis Diderot, ansiklopedizmin doğuşunu yüzyıllar önce şu cümlelerle insanlığa duyurmuştu;
.
İyi bir ansiklopediciyim
Doğru nedir, yanlış nedir bilirim
Diderot'um ben, iz üstündeyim
Her şeyi bilirim, fakat hiçbir şeye inanmam.
Ansiklopedi sözcüğünün, dilimize BİLGİ KUMBARASI şeklinde çevrilmesini daima ve ısrarla savunmuşumdur. Ansiklopediler gerçekten de kelimenin tam ve sağın anlamıyla bilgi kumbaralarıdırlar. İnsanların az çok demeden katkıda bulundukları değerli birer define sandığıdırlar ve her ansiklopedi kültürel ve düşünsel bir imecenin, tesanüdün, omuzdaşlığın neticesidir.
Ansiklopedizmin öncü savunucularından Denis Diderot
.
BİLGİ KUMBARALARI alt forumu, kendi kültürel ve düşünsel imecemizi organize edebilmemiz için açıldı. Bu forumda, fantastik edebiyat konusunda aklınıza gelen her konuda başlık açabilir, açtığınız konuya ilişkin bilgilerinizi, az çok demeden bizlerle paylaşabilirsiniz. Arkadaşlarımız açılan herhangi bir başlığın altına, o konuya ilişkin bilgilerini çekinmeden yazabilirler. Bu bilgiler onlarca sayfa da olabilir, tek bir satır da.
Farklı sitelerde, ilgili konulara ilişkin rastladığınız her bilgiyi buraya taşıyabilirsiniz. Tek şart, alıntılanan bilgilerin kaynaklarının belirtilmesidir. Kendi cümlelerinizle ifade ettiğiniz bilgiler için illahi kaynak göstermeniz gerekmez. Kaynakları, metninizin en sonuna açtığınız küçük bir parantez içinde belirtebilir, metinlerinizi dilediğiniz sayıda görsel malzemeyle destekleyebilirsiniz.
Bizler site idaresi olarak, bu başlığa açtığınız konularla ilgili gereken her türlü düzenlemeyi yapacağız. Zamanla, hepimizin ortak katkılarıyla vücut bulmuş, devasa bir bilgi hazinemiz olacak ve burada oluşan nitelikli yazılar önce sitemizin ana sayfasına, oradan da kim bilir nerelere taşınacaktır.
Bugün sitemizi böylesine muhteşem bir alt foruma kavuşturabilmiş olmaktan yana kendimi çok batiyar hissediyorum. Sitemizin kuruluşundan bu yana imza attığımız belki de en hayırlı iş budur. İnanıyorum ki uzunca bir süre sonra hepimizi şaşkına çevirecek devasa bir bilgi kumbarasıyla karşı karşıya kalacağız. Tüm fantastikedebiyat.com ailesine şimdiden hayırlı olsun.