Yeni başlık gönder   Başlığa cevap gönder  
Sayfaya git 1, 2  Sonraki
» DİĞER YAZILARINIZ
Yazar Mesaj
Üye
Üye

"Kayan iplik nedir yavrum? Söyle bana nedir? Kayan iplik denince seninvde aklına eli ipten kayıp derin çukuruma düşen adamlar ya da ipin kaymasıyla kafasına öküz gibi ağırlıklar düşen çizgi-filmden fırlama bir çakal gelmiyor mu? Tek sorunlusu ben miyim buranın? Bu mudur bilim? Bu mudur kayan iplikler hipotezi? İplikler kaydı ve kaslarımız çalıştı ha? Bilime dini karıştırmayacağım, dini sömürmeyeceğim dedim ama dayanamayacağım: Allah belanızı versin.

imza:Benim Rahatsızlıklarım Var."

Liseden kalma notlarım arasında buldum biraz önce. Muhtemelen biyoloji dersinde oçmy işkencesine maruz kalırken yazdım. Elhamdülillah'dır ki biyoloji ile ipliklerimi kesmiş bulunmaktayım.
ve karşınızda Paylaşmalı bir yazım daha...
imza:Paylaşımcı kardeşiniz elysion.
Kullanıcının profilini görüntüle Özel mesaj gönder
Üye
Üye

Herşeyin okuyup yorumluyorum diye iyice ipin ucunu kaçırdınız ha

Kullanıcının profilini görüntüle Özel mesaj gönder E-posta gönder Yazarın web sitesini ziyaret et MSN Messenger
Üye
Üye

vat didin gulüm?
Yönetici

yuno44907 yazmış:
İyice ipin ucunu kaçırdınız ha

İyi ya işte; hipotezin adı da kayan iplikler hipotezi.
Üye
Üye

Orda kaslar kaydı. İpin ucu diye birşey yoktur. Kas diye birşey vardır. Smile
Üye
Üye

Biyoloji  dersi görmediğime sevinmek üzereyim.  lol

Galadrîel  Lûthien  
Çiçek açan Işığın Hanımı

Sevgili Halkını Saygıyla Selamlar
Üye
Üye

Bence bir mezdeke aç oyna, samimiyetimdendir bu teklifim. Oyna, eşlik edeceğim ilginç figürlerle.
Üye
Üye

Biyoloji en sevdiğim derstir benim Embarassed
Neden meslek okudumda uzak kaldım senden? cry
Çok eğlenceli bir derstir ve canlıları sevdirir insana
Kullanıcının profilini görüntüle Özel mesaj gönder E-posta gönder Yazarın web sitesini ziyaret et MSN Messenger
Üye
Üye

yuno44907 yazmış:
Biyoloji en sevdiğim derstir benim Embarassed
Neden meslek okudumda uzak kaldım senden? cry
Çok eğlenceli bir derstir ve canlıları sevdirir insana

Nefret ederim o dersten bana ne bilmem nenin içinde buluna sakarozdan makarozdan..!Bana ne ha veyahut sana ne melaninden filan.
Ayrıca biyoloji dersi olmasa canlıları sevmeyecekmiydin yani??

«Aiya Eärendil Elenion Ancalima!»
Kullanıcının profilini görüntüle Özel mesaj gönder Yazarın web sitesini ziyaret et
Üye
Üye

Ama besinler ve canlılar hakkında daha bilgili oluyorsun. Ne yemen gerektiğini ve neyin ne yediğini öğreniyorsun. Ayrıca çok mantıklı bir derstir ezber gerektirmez. Sadece o ortamı hayal edebilmen kafanda canlandıra bilmen gerekir.

Örneğin hücre içindeki organellerin bir arada birbirleriyle nasıl yardımlaşıp yaşadığını görebilmelisin. Eğer canlıdaki iş bölümü ve yardımlaşmayı kavrayamazsan başarısız olursun. Yani kolay bir derstir biyoloji, sadece mantıktan ibaret.
Üye
Üye

matematiği tercih ederim. Ya vardır ya yoktur.  Herşey rakamlardan ibaret.  
Biyolojinin temelide de matemetik. Heyyyt bee !!  hayatımız rakamlardan ibaret..  Shocked

Galadrîel  Lûthien  
Çiçek açan Işığın Hanımı

Üye
Üye

mine yazmış:
Biyolojinin temelide de matemetik. Heyyyt bee !!  hayatımız rakamlardan ibaret..  Shocked
Öhh..Matematik mi,üzgünüm ama ben rakanları değilde daha çok sözleri sever ve sayarım.
Bana Edebiyat daha kolay geliyor..Balki de sevdiğim içindir..!

«Aiya Eärendil Elenion Ancalima!»
Kullanıcının profilini görüntüle Özel mesaj gönder Yazarın web sitesini ziyaret et
Üye
Üye

Eldir yazmış:

mine yazmış:
Öhh..Matematik mi,üzgünüm ama ben rakanları değilde daha çok sözleri sever ve sayarım.
Bana Edebiyat daha kolay geliyor..Balki de sevdiğim içindir..!

Edebiyatı da seviyorum, ama rakamların yeri bir başka. Matematik hayata bakış açını değiştirir,  olayları daha çabuk kavramanı saglar. İçinde mantık vardır, buda kendine güvenini geliştirir. Edebiyatın içindeki matematik ise ahenktir. Kafiyeler, redirler, heceler, cümleler..  Rakamlar herşeydir.

Galadrîel  Lûthien  
Çiçek açan Işığın Hanımı

Üye
Üye

Bir kere biyoloji öyle o onu yiyor bu bunu yiyor değildir. Ne güzel bir biyoloji geçmişiniz var ki böyle diyorsunuz kardeşlerim. Biyoloji benim için yüzlerce latince sözcüktür. Bilmem hangi ornagelin bilmem hangi sıvısında bilmem hangi olaylar dönerken neler olmuş vs...banane ya banane...
Edebiyat da ders olarak  bana hiçbir şey ifade etmiyor. Yok o şiir şöyleymiş bu akımda böyleymiş. Oturup onları ezberleyeceğime giderim adam gibi kitap okur anaa bu akımda böyleymiş meğersem derim. Tabi burda edebiyatseverler alınmasın. Ben yine geçmişimde görmüş bulunduğum edebiyat tecrübelerimden yola çıkarak konuşuyorum.
Bence diğer bütün dersleri de bir kenara atalım cemaat. Direk fizikle matematiği konuşalım. Fizik mi olmasa herşey darmadağın olur du dünyada matematik mi? İkisi de birbirinden öyle mükemmel şekilde otlanıyor ki buna bir cevap veremiyorum ama içimden bir ses fiğğzziiiiik diyor...  Very Happy

Bu arada fizik ve matematik dersi verecek öğrenci arıyorum, yardımcı olabilecek arkadaşlarıma duyuru...
Üye
Üye

Matematikte çok formül var hiç anlamıyorum. Fizikte en sevdiğim 2. ders. Kuvvet ışık filan. Hayatta da uygulayabiliyoruz öğrendiklerimizi. Kavgada mesela.

Tabi biyolojininde yardımı oluyor.
Önceki mesajları göster:   
Resim Yükleme Paneli

Lütfen Yüklemek İsteğiniz Resmi Seçin

Yeniden Boyutlandır?
Resim yüklendikten sonra karşınıza çıkacak ekrandaki Hotlink for forums (1) linkini foruma kopyalarsanız resim forumda gözükecektir.
Yeni başlık gönder   Başlığa cevap gönder    Fantastik Edebiyat Forum Forum Ana Sayfa -> DİĞER YAZILARINIZ
Sayfaya git 1, 2  Sonraki

Copyright © 2006 FANTASTİK EDEBİYAT. Telif Hakları FANTASTİKEDEBİYAT.COM ' a Aittir.
Tasarım & Kodlama : Arttech İnternet Hizmetleri