FRP FORUM  |  Kayıt  |  Üyeler  |  Giriş       

Sayfaya git Önceki  1, 2  
ÜYE
ÜYE

doğu klasiklerine ait bir eser olmakla beraber yazarı belli değildir... derste incelemiştik bu kitabı,hikayeyi herkes bilir hatta çocuklar için sansürlenerek çizgi filmi bile yapılmıştır... bir çok yabancı dile çevrilmiş ve böylece dünya edebiyatının sevilen klasiklerinden biri olmuştur. okulda sansürsüz halini inceleyerek neyin neden anlatıldığını,nasıl söylendiğini oldukça iyi öğrendik bu nedenle tavsiye ederim.. dünyanın ilk feminist kitabı da diyebiliriz okuyanlar ne demek istediğimi anlamışlardır umarım Smile

ÜYE

fides yazmış:
doğu klasiklerine ait bir eser olmakla beraber yazarı belli değildir... derste incelemiştik bu kitabı,hikayeyi herkes bilir hatta çocuklar için sansürlenerek çizgi filmi bile yapılmıştır... bir çok yabancı dile çevrilmiş ve böylece dünya edebiyatının sevilen klasiklerinden biri olmuştur. okulda sansürsüz halini inceleyerek neyin neden anlatıldığını,nasıl söylendiğini oldukça iyi öğrendik bu nedenle tavsiye ederim.. dünyanın ilk feminist kitabı da diyebiliriz okuyanlar ne demek istediğimi anlamışlardır umarım Smile

Bitirebildin mi?

Hala yaşıyorsan bitirmemişsin demek de Fantastik Edebiyat Resim gene de sorayım dedim hangi cildinde kaldın?

Ben 3. kitapta kaldım.

ÜYE

bendeki kalın bir kitap,ciltler halinde değil ama hepsini okuyabileceğimi sanmıyorum Smile

ÜYE

Bende 8 Ciltlik (ti sanırım) Binbir Gece Masalları vardı. Hepsini okudum... Çok gerçekçi... Kitabı okurken Bağdat'ta bahsedilen o donatılmış sofralar ağzımı sulandırıyordu. O kadar girmiştim içine kitapların!
Kullanıcının profilini görüntüle Özel mesaj gönder
DENETMEN

Kitaptaki bir kaç masalı geçen yıl işlem yapılması için beklediğim bir Amerikan kütüphanesinde (kulağa ilginç geliyor farkındayım ) bulmuştum. Arabian Nights adındaki kitabın bizim 1001 gece masalları olduğunu anlamam bir kaç dakikamı aldı. Doğuya ait kişileri ve olayları İngilizce okumak bir garip gelse de hoştu. Çoğumuz çocukken bunları veya bunlara benzer masalları dinlemişizdir. Yani herkesin okurken bir aşinalık sezeceğine eminim.

ÜYE

Arapça orijinallerini okumuştum ben Smile
Kullanıcının profilini görüntüle Özel mesaj gönder
Yeni başlık gönder Başlığa cevap gönder   Sayfaya git Önceki  1, 2