Yeni başlık gönder   Başlığa cevap gönder  
Sayfaya git 1, 2  Sonraki
» ŞİİR ATÖLYESİ
Yazar Mesaj
Üye
Üye

Bazen o kadar yakındın ki bana
Dokunsam elim yüreğine değecek sanırdım
Bazense o kadar uzaktın ki
Koşarak gelsem de dokunamazdım sana
Sen arkadaştan öte, ailemden önceydin
Tüm mutluluklarım senin
Sevincim sevincindi
Tüm tesadüfler aşk denen şeyi gerçekleştirmişti
Tüm köşe başlarında bekleyişim olmuştu aşk adına
Bir gülüşün bin musubeti atıyordu başımdan
Bazense bir gülüşün dünyayı unutuyordu bana
Sonra tüm mutluluklarım mutsuzluklarına
Gülüşlerim ağlayışlarıma
Kahkahalarımsa hıçkırıklarıma
Bıraktı yerlerini bir bir
Bu hayat mıydı?
Yoksa hayat kılığına girmiş
Şeytan mıydı bilemedim
Yani soymalı mıydı hayatı
Yoksa
Hayat kılığına girmiş şeytana
Ayak mı uydurmalı mıydı?
Bilemedim…
Kullanıcının profilini görüntüle Özel mesaj gönder
Üye
Üye

Hande'm şiirin cok güzel olmuş.Betimlemelri begendim.Devamını bekliyoruz bakalım
Üye
Üye

ÇOK GUZEL OLMUŞ ÇOK AMA ÇOK BEGENDIM
Kullanıcının profilini görüntüle Özel mesaj gönder E-posta gönder
Yönetici

"Tüm tesadüfler aşk denen şeyi gerçekleştirmişti" mısraı hoşuma gitti.
Üye
Üye

Üye
Üye

handem benım çok güzel olmuş devamını beklıyoruz hadi
bu arada yakında ben de bır tane yazacam Very Happy
Üye
Üye

bekliorum büyük bir merakla tşkler bu arada Very Happy
Üye
Üye

Siz bu şiire güzel mi diyorsunuz?  eek Bir kaç gündür bu siteyi ziyaret ediyorum emin olun ki çok güzel bir site olmuş ama gel gelelim ki bu şiir sitenin kalitesini bozmuş, konu bu şiir değil bir de bu şiire yapılan yorumlar. Üzgünüm ama fantastik edebiyatla bir ilgi kuramadım ben bu şiirle. İlk yorumumu böyle yaptığım için üzgünüm ama çok klasik(!)...
Ve "Ayak mı uydurmalı mıydı? " bu nasıl bir cümle... Ayak uydurmalı mıydı, demeye çalıştın yoksa "Ayak mı uydurmalıydı, kafa mı, göz mü?" gibi bişey çıkıyor ortaya...

Üye

bız burada herkesı ayakta alkıslamıyoruz tabıkı ama senın gıbı de yapmıyoruz herkes senın gıbı yazsaydı bu sıtede şiir yazacak insan bulumazdın böyle yorumlar da onemlı tabıkı ama unutma kı kımse ılk şiirlerınde ünlü bir şair gibi yazamıyor
Yönetici

Yorumun iyisi kötüsü olmaz. Bırak, herkes istediğini serbestçe yazsın. Olumsuz yorumlar seni yıldırmamalı; beğenenlerin, sevenlerin de var. Eleştirileri ciddiyetle ele almalı, eksiğini görmeye, kendini yetiştirmeye bakmalısın. İnsan yaşadığı sürece yanılır ve öğrenir. Yazmaya devam etmelisin.
Üye
Üye

Ne kadar saldırgansın böyle?
:/

Ve bu arada, Türkçen gerçekten 'korkunç'!
Lütfen, biraz daha dikkatli; sanki bir arkadaşına sms gönderiyormuşsun gibi...
Sence de daha özenli bir dili haketmiyor muyuz?
Ben senin hakettiğini düşünüyorum.
Keşke sen de öyle düşünsen.

Sevgiler.
Smile
Üye
Üye

tabıkı haklısın ama 'şiir sitesinin kalıtesı bozulmuş'demekte ne oluyor yani böyle söyleyecegıne şöyle yapsan böyle yapsan dese daha makbule geçerdi bence
Yönetici

Fazla gitmeyin buRCu'nun üzerine. Yorum yaparken insanların yaşlarını göz önünde bulundurmak gerekir. On iki yaşındaki yeğeniniz yanınıza yanaşıp "amcacığım, bak, şiir yazdım" dese, ona; "beş para etmez, çocukça" der miydiniz? On altı yaşında bir lise öğrencisiyle, yirmi beşini, otuzunu devirmiş bir edebiyat öğretmeninin yazılarını aynı potada değerlendirmek doğru olmaz.
.
     Henüz hiçbir şeyden haberi olmayıp, haberdar kılınması gerekenler vardır, bu işlere yeni adım atmış olup yazı yazmaya teşvik edilmesi gerekenler vardır, gelişmekte olup yapıcı eleştirilere ihtiyaç duyanlar vardır, epeyi gelişkin olup incelikli ve özenli yorumlar bekleyenler vardır, iyice pişmiş olup insanlardan hak ettikleri takdiri görmek isteyenler vardır -ki, böyleleri eserlerinde ufak tefek hatalara bakılmasından hoşlanmazlar- ve en nihayet rüştünü ıspatlamış olup isteseniz de istemeseniz de hayranlık duyacağınız, öveceğiniz insanlar vardır. Hepsi için ayrı mikyas gerekir. Aksi halde tutumumuz adil olmaz.  
Üye
Üye

Peki biraz yapıcı olabilirdim ama böyle bir şiire kısa ve öz yapılan:" çok güzel, devam et, harikasın" tarzında ifadeler bence daha tehlikeli, bunu söylemek istemiyorum çünkü herkes artık ezberledi bu cümleleri "Eğitim şart" yahut "Nerde bu devlet bu millet" tarzındaki ifadeler gibi eskimiş, anlamını artık unuttuğumuz küflenmiş lafları tekrarlamak yanlış olur ama söylemek durumundayım: "Sevgili kardeşim olmamış, pofpoflanmayı beklemeyiniz lütfen eğer bir şeyler yazıp bize sunuyorsanız bu eksiklerinizi görüp düzeltmek -tazecik- yeni yapıtlar sunmak için olmalıdır, amacım sizi kırmak değil aksine uyandırmak azcık dürtmektir." Beni anladığınızı umuyorum, yeni; mis gibi özgünlük kokan yapıtlarınızı merakla bekliyorum... Cool

Üye

burcu tşkler beni koruduğun için canım sanırım  daha bizim şiirin  başında olduğumuzun farkında değiller kilgarvan'nında dediği gibi "bu işlere yeni adım atmış olup da yazı yazmaya teşvik edilmesi gerekenler vardır"
sonuçta herkes bu işi süper yapamaz değil mi
ve yine kilgarva'nın dediği gibi
on yedi yaşlarında bir lise öğrencisiyle, yirmi beşini, otuzunu devirmiş bir edebiyat öğretmeninin yazılarını aynı potada değerlendirirseniz bu doğru olmaz.

Önceki mesajları göster:   
Resim Yükleme Paneli

Lütfen Yüklemek İsteğiniz Resmi Seçin

Yeniden Boyutlandır?
Resim yüklendikten sonra karşınıza çıkacak ekrandaki Hotlink for forums (1) linkini foruma kopyalarsanız resim forumda gözükecektir.
Yeni başlık gönder   Başlığa cevap gönder    Fantastik Edebiyat Forum Forum Ana Sayfa -> ŞİİR ATÖLYESİ
Sayfaya git 1, 2  Sonraki

Copyright © 2006 FANTASTİK EDEBİYAT. Telif Hakları FANTASTİKEDEBİYAT.COM ' a Aittir.
Tasarım & Kodlama : Arttech İnternet Hizmetleri