Yeni başlık gönder   Başlığa cevap gönder  
Sayfaya git Önceki  1, 2, 3, 4, 5  Sonraki
» MİTOLOJİ VE MASALLAR
Yazar Mesaj
Üye
Üye

hem piton çalmayı düşünüyorsun hem hoca dövmeyi.. verdiğim öğüt bana pek sağlıksız geldi.

I may be skin and bone
I may be Japanese..."
                        S.Plath
Kullanıcının profilini görüntüle Özel mesaj gönder
Üye
Üye

Çoluk çocuğa kötü örnek oluyorsun Ejder!Beni sen kışkırttın! Twisted Evil
Üye
Üye

üstüne üstlük ben de öğretmen olacağım. Razz  Twisted Evil

I may be skin and bone
I may be Japanese..."
                        S.Plath
Üye
Üye

Keşke senin gibi bir öğretmenim olsaydı!Merak etme ama,üstüne piton salmazdım.
Üye
Üye

ben de senin yaşındayken sinir olduğum pek çok öğretmen vardı. onlara neler yaptığımı yazsam kötü örnek nasıl olur anlardın. Twisted Evil Okuldan sonra pek çoğunu kişisel olarak tanıyınca anladım bazı şeyleri. Kimi insanların hayatla ve kendileri ile ilgili kompleksleri var.Kötü insanlar olmadıkları halde karşılarında ezip sindirebilicekleri (öğrenciler gibi) insanlar olduğunda ister istemez abuk sabuk davranışlar sergileyebiliyorlar. Bu gibi insanlar sadece öğretmen de olmuyorlar. bir çok başaka meslekte de onlarla karşılaşman kuvvetle muhtemel. Onlar gibi olmamak, aslında onlara yapabileceğin en kötü şey.  wink
şimdi öğretmen gibi konuştum değil mi? Twisted Evil

I may be skin and bone
I may be Japanese..."
                        S.Plath
Üye
Üye

Ben bütün öğretmenlerimle böyle değilim.Örneğin sınıf öğretmenimle beraber sinemaya gider arada beraber gezeriz ama gıcık olan insan her alanda gıcıktır bence.
Üye
Üye

Ne yapıyoruuuuuuuuuuz?Piton numarasından vazgeçmiyoruuuuuuuuuuuuz. Twisted Evil
Bu arada önceki gün beni dumura uğratan bir diyalog yaşadım.Aynen şöyle:
N-"Hazal artık yılanları Hz.Musa gibi sopa yapabilirim!"
H-"Niye?Sen peygamber misin?"
N-"????????????????????"
Üye
Üye

Bırak yılan meselesini... Denizi ikiye bölme numarasını çalış diyecektim, ama olası sonuçlar, cankurtaran, suni solunum, kılıç balığı vb. içeriyor.
Boş ver. Sen yılan ara Smile
Üye
Üye

Daha çıraklık dönemindeyim,çömezlere denizi emanet etmiyorlar.
Üye
Üye

Bir konuyu en çok ne kadar saptırabilirsiniz? Sanırım ispatlamaya çalıştığınız bu. Aksi halde, mevzunun bu kadar dağılması söz konusu dahi olmazdı.

Şimdi, dağılın!!! Çünkü lanet konumuza geri dönüyoruz. Geyiğinizi otlatacak daha uygun yerler bulmanız tavsiye olunur.

Madem okuduğumuz birçok kitap büyü olgusunu kapsıyor, madem sevdiğimiz karakterlerden çoğu büyüden yararlanıyor, madem doğamızda adı 'büyü' olsun ya da olmasın, böyle bir kavram var; o zaman bize bu kavram hakkında az-çok fikir sahibi olmak düşer.

ejderböceği'nin araştırmasında bahsettiği düşünce gücünü makul buluyorum, şu şekilde: Her insanın içsel bir enerjisi vardır. Bu enerji düşüncelerden, duygulardan etkilenebilir haldedir ve doğru şekilde yoğunlaştığında etkileri görülebilir. (Güç Kalıtları Serisi'ni okuyanlar bilir, orada büyü kavramı sevinç, üzüntü gibi hisler tarafından desteklenebiliyor yada zayıflayabiliyordu.) Tıpkı bunun gibi, insan kullanmayı bildiği takdirde enerjisini odaklayabilir ve çeşitli hislerle besleyebilir.

Zihinsel iletişim, farklı enerjileri algılayabilme ya da bu tarz durumların açıklayıcısı olarak kullandığım iç enerji kavramının büyülü söz ya da o tarz zamazingolara ihtiyacı olmadığın düşünüyorum. Sözlerin de gücü vardır, fakat bu şekilde değil.

Ayrıca şöyle ufak bir örnek vereyim:

Bir insan derin uykudayken gördüğü herhangi bir rüya ile çok sıkı bir bağ kurarsa, fiziksel etkiler görülebilir. Ufak yaralanmalar gibi... Çünkü insan uyurken, zihnin aşırı uyum sağladığı durum gerçekleşme ihtimali mevcuttur. Tabi bu son derece küçük, gerçekleşmesi zor bir olasılık. (Unutmayın ki bebekler, doğumlarından kısa bir süre sonra annelerinin rahminde olduklarını düşünürse, ki bir rüya bunu düşünmeleri için son derece kolay bir yol, zihinleri nefes almaya gerek olmadığını düşünür ve solunumları durur. Bazı bebekler bu şekilde boğularak ölmektedir.)

Fakat, 'kara büyü' tarzı inanışları düşünürsek, onlar okült kavramlardır ve az önce bahsettiğim 'enerji' olayından farklıdırlar.

Aslında bu, çok uzun ve kapsamlı bir konu, zihin gücünün yanı sıra bir de okült inanışlar var ki zihin gücü dahi yeterince kapsamlı: Hipnoz, telepati, telekinezi, pirokinezi, trans, empati ve ismini bilmediğim daha pek çoğu zihinsel gücü gerktiren kavramlar...

Devamı bir sonraki hikayede artık...
Üye
Üye

Özellikle küçük çocukların, hani şu bebeklikten yeni çıkmış olanların bazıları güçlerinin her şeye yeteceğini sanırlar.
Hatta küçük çocukların anne babaları boşandığında, çocuklar bazen kendilerini suçlu hissederler. Neden?
"Madem benim gücüm her şeye yetiyor. Farkında olmadan annemle babamı da ben ayırmış olmalıyım!"

Büyü çocukların bu her şeyi yapabilme fantazilerinin fantastik edebiyata yansımış halidir.

Çünkü, fantastik edebiyat, insanların bilinç altından gelir ve o kaynakta bir yerlerde insan hala her şeye gücünün yettiği bir dönemi arzular.
Üye
Üye

Şöyle ki insan enerji dalgalarıyla başkalarını hissedebilirmiş çok uzakta olsa bile. Mesela bir anne oğlu dünyanın öbür ucunda olsa bile onun ruh halini bioenerji sayesinde hissedermiş.Peki bu da bir büyü sayılır mı? roll
Misafir

Bilimin açıklayamadığına göre büyü sayılabilir.
Üye
Üye

Tutankhamon'un mezarını bulan 13  arkeolog arka arkaya öldü,otopsisini yapan doktorlar da öldü.Bu güne kadar kim onu mezarında rahatsız edecek birşey yaptıysa hepsi öldü.Bu da bioenerji olur mu?Öldükten sonra bile yaşarken yapılmasını istemediğin şeyler konusunda etkili olunabilir mi?
Misafir

O mezarlar büyülü değildi. Aslında o mezarlar ölülerin sonsuz huzura kavuşmaları ve daha sonra rahatsız edilmemeleri için zehirli gazlarla dolduruldu. Mezarı açanlar da öldüler. Mısırlılar, tıpta ve diğer bilimlerde çok gelişmiş oldukları için çok kuvvetli zehirler yapabilmişlerdi.  wink
Önceki mesajları göster:   
Resim Yükleme Paneli

Lütfen Yüklemek İsteğiniz Resmi Seçin

Yeniden Boyutlandır?
Resim yüklendikten sonra karşınıza çıkacak ekrandaki Hotlink for forums (1) linkini foruma kopyalarsanız resim forumda gözükecektir.
Yeni başlık gönder   Başlığa cevap gönder    Fantastik Edebiyat Forum Forum Ana Sayfa -> MİTOLOJİ VE MASALLAR
Sayfaya git Önceki  1, 2, 3, 4, 5  Sonraki
2. sayfa (Toplam 5 sayfa)

Copyright © 2006 FANTASTİK EDEBİYAT. Telif Hakları FANTASTİKEDEBİYAT.COM ' a Aittir.
Tasarım & Kodlama : Arttech İnternet Hizmetleri