Yeni başlık gönder   Başlığa cevap gönder  
Sayfaya git Önceki  1, 2, 3, 4, 5  Sonraki
» MİTOLOJİ VE MASALLAR
Yazar Mesaj
Üye
Üye

Tyler'ın açıklaması eksik görünüyor benim gözüme.
Eğer kaynak gösterirsen Tyler, ben de araştırmak isterim. Şu "her şeyi yapabilme" düşüncesinin genellenebileceğini düşünmüyorum. Tabii şimdilik.

Fortunato'nun yazdıkları ise aklımdakilerin aynısı.
İnsan aklının ve ruhunun enerjisine inanmaktayım.
Bu enerjinin de inançtan ve bilgiden geldiğini düşünüyorum. Ama bu konuda pek ayrıntılı konuşamayacağım çünkü düşüncelerimi temellendirmek için daha çok okumam ve öğrenmem lazım.
Cool
Kullanıcının profilini görüntüle Özel mesaj gönder MSN Messenger
Misafir

nefertiti yazmış:
Tutankhamon'un mezarını bulan 13  arkeolog arka arkaya öldü,otopsisini yapan doktorlar da öldü.Bu güne kadar kim onu mezarında rahatsız edecek birşey yaptıysa hepsi öldü.  

Rakı içen öldü de, su içen ölmedi mi?
"Her canlı ölümü tadacaktır!"

Eximus, bunlar benim ders notlarımdı. Psikanaliz ve Edebiyat diye bir seçmeli ders almıştım.
Hocam da, Yüzüklerin Efendisi'nin şiirlerini ve David Eddings'in belki bütün kitaplarını (Belgariad, Tamuli vs. vs.) Türkçe'ye çeviren Bülent Somay'dı.
Sağlam kaynak yani... bi de üstüne benim üstün zekam eklenince ...
Üye
Üye

Hayran kaldım. Sana ve hocana wink  lol
Bunları okumak için hangi ünide hangi bölümü okumam gerek Question
(Hehe kararımı verdim ama değişebilir de)
Kullanıcının profilini görüntüle Özel mesaj gönder MSN Messenger
Misafir

lord_of_lorien yazmış:
O mezarlar büyülü değildi. Aslında o mezarlar ölülerin sonsuz huzura kavuşmaları ve daha sonra rahatsız edilmemeleri için zehirli gazlarla dolduruldu. Mezarı açanlar da öldüler. Mısırlılar, tıpta ve diğer bilimlerde çok gelişmiş oldukları için çok kuvvetli zehirler yapabilmişlerdi.  wink

Mezarlar büyülü demedimki ben!Dahası o bahsettiğin gazlar sonradan oluştu Lord.Mumyalamada kullanılan kimyasallar birleşip yapışarak bir gaz çıkarır ve bu gazlar zehirlidir.Bilinçli bir şekilde doldurulmuş değiller yani.
Misafir

... bilinçli bir şekilde yapıldı. O kadar hazine başak bir şekilde korunamazdı.
Misafir

......bulunamasın diye kaya içlerine yapılır ve yeri saklanırdı. Piramitlerde de hırsızlar için çok tuzak var ve eski zamanlarda her piramiti bir sürü asker beklerdi. Adamlar kendi teknolojilerine göre önlem aldılar Lord, unutma. Gelecekte nelerin olacağında haberleri yoktı.
Misafir

...emin olabilirsin ki? Bence Mısır'ın gizemi hiçbir zaman çözülemedi ve çözülemeyecek de. O piramitleri yapan teknoloji gelecekte olacakları da tahmin edebilir.
Misafir

........kafadan sallama değil,hepsi kanıtlanmış bilgiler. İstersen kaynak adı veririm ve sen de okursun.Evet Mısır'ın gizemi hala çözülmedi ama elimizde şu an sağlam bilgiler var.Mesela mumyalama işlemini yapmaları geçmişte insanları hayrete düşürüyordu ama bugün biliyoruz ki Mısırlılar cesedi işlemden geçirmese de mumyalama kendiliğinden gerçekleşiyor.Çölün kuru havası ve bakterisiz kumu doğal mumyalanmayı sağlıyor.Yani zaten öyle özel bir işleme ihtiyaçları yok.Piramitler ise yüksek bir zekanın ürünüdür ama o konuda haklısın işte.Nasıl oldu da kusursuz bir hesapla yerleştirildiler hala tam açık değil.
Misafir

...bu mumyalama işlemlerini daha önce bahsttiğimiz zehirli gazları oluşturmak için yapmışlardır. Neyse boşver, bu Mısırlılar'ın işine akıl ermez. lol

(Ayrıca kafadan sallama bilgiler demedim ben.)
Misafir

Herkes bizim gibi mi? lol
Misafir

Firavunlar Mısır'ın da büyü yaygın olmasına rağmen herkes büyü yapamazdı.Büyüyü ancak özel yetenekleri olan,tanrılarla iletişim kurabilen kişiler yapabilirdi.
Büyünün ilk örneği tanrılar arasında yaşanan savaşta görülmüştür.Kızıl saçlı Seth,Kardeşi Osiris'i 14 parçaya bölünce Osiris'in eşi İsis onu tekrar hayata getirmek için Amon'un gizli adını kullanarak büyü yapmıştır.Osiris'in 13 parçası Mısır'ın birçok yerinde bulunmuş ancak sadece cinsel organı bulunamamıştı.(Bunu ise timsah tanrı Sobek'in yediği düşünülmektedir.)1 parça eksik olmasına rağmen İsis,Osiris'i hayata döndürmüştür.
Eski Mısır'da yapılan büyüler ya kötü yani kara büyüydü ya da kara büyüyü bozmaya yarayan korunma büyüleriydi.
Kara büyülerde genellikle büyü yapılmak istenen kişinin kendine ait birşeyi ele geçirilir ve bunun yardımıyla balmumunda yapılmış insan figürüne
bakır şişler saplanırdı.İnsan figürü,büyü yapılan kişiyi simgelerdi.Balmumu eriyince kişi ölürdü.
Bu kötü olaya karşın korunma büyüleri de vardı.En iyi rahipler ve büyücüler aracılığıyla bir nevi ayinle kişi kurtarılmaya çalışılırdı ama bu her zaman iyi sonuçlanmazdı.Birçok tarihte birçok firavun çocuklarının ve eşlerinin kara büyü yüzünden öldüğü bahsedilir.(II.Ramses'in eşi Nefertari gibi.)
Büyücü kimi zamna tanrıyla bir olurdu.Tanrıya kendini kabul ettirirse ona istediğini yaptırırdı.Bu çok zor olmasına rağmen kimi büyücüler(güya)başarmıştır.Mısır tarihinin her yönünde olduğu gibi bu da şu anda bize oldukça ilginç ve garip ancak Mısırlılar için nefes almak kadar doğal birşeydi.Papirüslerin incelenmesi Eski Mısır'da 75 kadar tılsımın mevcut olduğunu ortaya çıkarmıştır."Doğan Güneş" tılsımının,ölümden sonra yeniden dirilmeyi sağladığına inanılmıştır.Yine Eski Mısır'da ölüyle birlikte gömülen "Menat" tılsımının,ölüyü tanrısal koruma altına aldığına kesin gözüyle bakılmıştır.
Üye
Üye

büyü denilen şey aslında sandığımız gibi doğa üstü şeyler değil. ilk çağlardan beri şamanların ve pek çok ustanın doğada bulunan bitkilerle yaptıkları ilaçların insan üzerinde bıraktığı etki.  Wink yani kimi bitki seni delirtirken kimi sakinleştiriyor. büyünün modern dünyada adı eczacılık lol

Nedense, büyü her zaman açıklanmaya çalışılır. Hal bu ki, büyünün büyüsü açıklanamaz oluşudur.  Cool
Üye
Üye

Tyler Durden yazmış:
Nedense, büyü her zaman açıklanmaya çalışılır. Hal bu ki, büyünün büyüsü açıklanamaz oluşudur.  Cool

vay güzel söz Very Happy
Kullanıcının profilini görüntüle Özel mesaj gönder E-posta gönder MSN Messenger
Misafir

Teşekkür ederim. Yeni özlü sözlerde görüşmek üzere...  Twisted Evil
Önceki mesajları göster:   
Resim Yükleme Paneli

Lütfen Yüklemek İsteğiniz Resmi Seçin

Yeniden Boyutlandır?
Resim yüklendikten sonra karşınıza çıkacak ekrandaki Hotlink for forums (1) linkini foruma kopyalarsanız resim forumda gözükecektir.
Yeni başlık gönder   Başlığa cevap gönder    Fantastik Edebiyat Forum Forum Ana Sayfa -> MİTOLOJİ VE MASALLAR
Sayfaya git Önceki  1, 2, 3, 4, 5  Sonraki
3. sayfa (Toplam 5 sayfa)

Copyright © 2006 FANTASTİK EDEBİYAT. Telif Hakları FANTASTİKEDEBİYAT.COM ' a Aittir.
Tasarım & Kodlama : Arttech İnternet Hizmetleri