| Yazar |
Mesaj |
|
Üye
| Kayıt: 29 Ekm 2007 |
| Mesajlar: 1 |
|
|
|
Christopher Paolini 29.10.2007, 14:31 |
|
|
Foruma yeni üyeyim. Başlıkları gezerken bir baktım, Miras üçlemesinin yazarı yok.
İlk önce yazdıklarıyla ilgili kısa bir bilgi vereyim. Christopher Paolini, Miras Üçlemesi diye de bilinen "Eragon - Eldest - Empire" adlı seriyi yazmaktadır. İlk iki kitap çıktı geriye Empire kaldı, heyecanla bekliyoruz.
Hikaye, Eragon adlı avcılıkla geçimini sürdüren 15 yaşındaki bir çocuğun, ormanda mavi bir taş bulmasıyla başlıyor. Sonradan anlaşılıyor ki o bir ejderha yumurtası ve Eragon, dünyada kalan son üç ejderha yumurtaısndan birine sahip: Yani o bir Ejderha Süvarisi. Ve böylece Saphira adını verdiği ejderhasıyla, tüm Algesia'yı hakmiyeti altına almaya çalışan İmparator Galbatorix'e karşı mücadeleye başlıyorlar.
Dünya, adı öyle geçmese de, Orta Dünya'yla aynı kökten geliyor. Irklar; Elfler, cüceler, insanlar, Urgallar...
Zengin ve ayrıntıları gayet mantıklı bir biçimde verilmiş kitaplar. Paolini'nin bu kitapları 15 yaşında yazmaya başlaması, işi ilginçleştiriyor. Şu anda 21 yaşında ve dünyada hayli bilinen ve ilkinin sinema filmi bile çekilmiş iki kitabı var.
Şu ana kadar yaptığı en büyük yanlış, bence Eldest'in sonuna o "Teşekkür"ü yazmasıydı. Kitabı resmen ailecek yazdıklarının yanısıra, Ellesmera'ya giriş kısmını annesinin direk yazdığını, babasının notlarını derlediğini, kardeşinin çiftli konuşmalar konusunda fikir verdiğini, editörünün ise bu kitabı "Okunabilir" hale getirdiğini söylediği zaman, çevresindeki insanlar, kitabın yazarı olması için bir çocuk "Yarattıklarını" anlamış olduk.
Yine de Miras, bence okunmaya değer bir seridir. Sİz ne düşünüyorsunuz? |
|
|
|
|
 |
|
Üye
| Kayıt: 23 Ekm 2007 |
| Mesajlar: 20 |
|
|
|
... 30.10.2007, 21:09 |
|
|
Okumak istediğim bir seri.. Eragon'u izleyinceye kadar haberim bile yoktu..
AMa tam bir ay önce siparişini verdiğim kitap bir türlü İstanbuldan boluya yollanamadı.. Haliyle gelmesini bekliyorum ve okumak için de sabırsızlanıyorum  |
|
|
|
|
 |
|
Üye
| Kayıt: 21 Ekm 2006 |
| Mesajlar: 42 |
|
|
|
|
|
|
 |
|
Üye
| Kayıt: 26 Hzr 2007 |
| Mesajlar: 87 |
| Konum: Ankara! |
|
|
Film... 06.11.2007, 20:20 |
|
|
Filmi berbattı... Kitabı aldım ama Su Kasırganın Günü bitsin baslıcam |
_________________ ...
Raining blood
From a lacerated sky
Bleeding its horror
Creating my structure
Now I shall reign in blood!...
Angel of death
Monarch to the kingdom of the dead
Infamous butcher,
Angel of Death!
I'm Little Slayer! 
|
|
|
|
 |
|
Üye
| Kayıt: 31 Ekm 2007 |
| Mesajlar: 9 |
|
|
|
|
|
|
 |
|
Üye
| Kayıt: 02 Mar 2007 |
| Mesajlar: 158 |
| Konum: Ankaranın Dorukları |
|
|
hmm 11.11.2007, 0:54 |
|
|
Valla o kadar süredir bekliyoruzki olayları unuttum nerdeyse  3ü bekliyoruz hala adı empire olcak kapağı yeşil olcak falan diyede söylentiler var hatta nette resmini görmüştüm bi ara bakalım  |
_________________ My might is your despair..
|
|
|
|
 |
|
Üye
|
|
|
|
|
|
 |
|
Üye
| Kayıt: 26 Hzr 2007 |
| Mesajlar: 87 |
| Konum: Ankara! |
|
|
Eragon... 17.11.2007, 22:48 |
|
|
Eragon'u okudum ama daha çok beklerdim...Murtagh süper bi karakter olmuş...Tövbekar'ın Oğlu... |
_________________ ...
Raining blood
From a lacerated sky
Bleeding its horror
Creating my structure
Now I shall reign in blood!...
Angel of death
Monarch to the kingdom of the dead
Infamous butcher,
Angel of Death!
I'm Little Slayer! 
|
|
|
|
 |
|
Üye
| Kayıt: 02 Mar 2007 |
| Mesajlar: 158 |
| Konum: Ankaranın Dorukları |
|
|
Hmm 17.11.2007, 23:36 |
|
|
Sonuçta güzeldi ya  şahsen ben yazarın yaşını falan öğrenmeden okusam gayette normal zevkli bir fantastik kurgu kitabı derdim  |
_________________ My might is your despair..
|
|
|
|
 |
|
Üye
|
|
|
|
|
|
 |
|
Üye
| Kayıt: 26 Arl 2007 |
| Mesajlar: 27 |
|
|
|
|
|
|
 |
|
Üye
|
|
|
|
|
|
 |
|
Üye
| Kayıt: 29 Oca 2008 |
| Mesajlar: 1 |
|
|
|
miras üçlemesinin son kitabı(3.) 29.01.2008, 23:16 |
|
|
3.kitap (empire) 2008 son baharda çıkacak kapağında sarı asil bir ejderha var |
|
|
|
|
 |
|
Üye
| Kayıt: 16 Ağu 2007 |
| Mesajlar: 27 |
| Konum: izmir |
|
|
Biliorum 02.08.2008, 23:25 |
|
|
3. kitap Brisingr eylül ayının sonunda çıkcak ve dünyayı deiştirecek bir ölüm barındıyormuş içinde(almanca bir kitap ayracının arkasında yazıo) Saphira ölmesindiorum başka bişi deil doğru hatırıosam 28 eylülde çıkcak türkçeye çevrilene kadar yeni yıl olur ii bir yılbaşı hediyesi:) |
_________________ Anı Yaşa, Geçmişi Hatırla, Gelecekten Korkma!...Çünkü YOK ve HİÇ olmayacak; Sadece ŞUAN Var!....
|
|
|
|
 |
|
|
|