Yeni başlık gönder   Başlığa cevap gönder  
» GENEL TARTIŞMALAR
Yazar Mesaj
Üye
Üye

11.05.2008 tarihli ANAYURT GAZETESİ –www.anayurtgazetesi.com

EDEBİYAT DÜNYASI
Ali GÜNDÜZ      
gunduzkitabevi@gmail.com

ANADOLU’DAN ESİNTİLER ŞİİR PROGRAMI

Hançılı Köyü Kültür ve Yardımlaşma Derneğinin 18 Mayıs 2008 tarihinde Kültür ve Sanat etkinliği olarak Ankara’da düzenlediği, “2. Anadolu’dan Esintiler” şiir dinletisine alaka büyük. Saat 13.00’de Altı Nokta Körlere Hizmet Vakfı Konferans Salonu Kurtuluş / ANKARA adresinde şiir severler bekleniyor. Leyla Akgül ve Yusuf İpekli’den bilgi alabilirsiniz. (0505 2538018 - 0505 4888228)
Konuşmacılar: Abdulkadir Budak, Eray Karınca, Hüseyin Atabaş ve Mehmet Akif Tutumlu. Kitap imzalayacak şairler: Abdulkadir Budak, Dilek Hokkaömeroğlu, Fatih Güler, Metin Yıldırım, Nazlıhan Hasköylü ve Yusuf İpekli

RABİA GÖLBAŞI ŞİİR ŞÖLENİ

Gazetemizin eski yazarlarından, şair Rabia Gölbaşı tarafından yapılan 15. Şiir şöleni 24 mayıs 2008 günü saat 14.00’de yapılacaktır. Şiir severleri Adnan Ötüken İl Halk Kütüphanesi Kumrular Sokak Kızılay – Ankara adresine bekliyoruz. Bilindiği gibi Rabia Gölbaşı, seviyeli geçen şiir şölenini yılda bir defa yapıyor.  

ANNELER GÜNÜ ŞİİRİ

Anneler gününü nasıl kutlayayım derken, Şair Hasan Korkut’un “Anama” şiiri bana çok tesir etti. Bunun için iki kıtasını sizinle paylaşmak istiyorum. Belki benim gibi anneler gününde, anasıyla dertleşmek isteyenler olabilir diye düşündüm. Tüm dostların anneler günü kutlu olsun.
Yine efkar bastı gönlümü ana!
Gamım-kasavetim durmuyor gayri.
Söyleyecek daha sözüm var amma,
Dilim damağıma vurmuyor gayri.

KORKUT’a bir öl de, hemen öleyim,
Ayağının altındaki köleyim.
Sana gelen yol mu var ki; geleyim?
İzlerim, izini sürmüyor gayri.  

EDEBİYAT DÜNYASINDAN KISA HABERLER

Pençende Yüreğim şiir kitabının şairi İshak özlü, 06 Mayıs 2008 Tarihinde 21:00-23:00 saatleri arasında Sakarya'da Hilal radyoda şiir programına katıldı. www.hilalfm.net sitesinden de izlenen program büyük ilgi gördü. Şairimize nice başarılar diliyoruz.
     400’ye yakın kitap çıkaran Gündüz Kitabevi, Art Yayın dağıtım ile yeni bir anlaşma yapıyor. Bu anlaşma ile daha etkin bir dağıtım ağı oluşturacak. Yakında bu haberi sizinle paylaşacağız.  
             Kerim Kırat’ın Yine Yalnızım şiir kitabı, Birsen Kavak’ın Sen Hiç Arkana Baktın mı? roman kitabı (www.birsenkavak.com)  ve Yeniden Serdengeçti Dergisinin son sayısı çıktı.
         Can Avar, politik kurgu romanı ile edebiyat dünyasına adım atacak. Zeynel Sönmez’in  Bağlama Düzeni Metodu kitabının 3.Baskısı ve Ali Ünal’ın mizah kitabının 3 .Baskısı çıkacak.
     Gündüz yayınevi, 400’ye yakın kitap ve 10 antoloji kitabının ardından, resimli Şair ve Yazarlar Ansiklopedisi yayınlayacak. Gündüz yayınevi sitesinde örnek ansiklopediyi görebilirsiniz. Yeni şair ve yazarların ansiklopedi için müracaat etmesi gerekiyor. Eski ve yeni  5.000 şair ve yazar, bu ansiklopedide buluşuyor. Ayrıca antoloji kitaplarına şairler katılabilir ve 4.Edebiyat ve sanat ödülü yarışmamıza müracaat edebilirsiniz. www.gunduzkitabevi.com.tr sitesine girilmesi yeterli. Ayrıca yayınevi aracılığı ile kitap çıkarmak isteyenler, sitedeki sözleşmeleri mutlaka okumalı.

KİTAP DÜNYASI    

1.     Trabzonlu Genç romancı Mustafa Ecevit’in Kurtların intikamı romanı Gündüz Yayınevinden yeni çıktı. 192 sayfalık politik kurgu roman. Kitabın kapağında “Kurtlar avlanmaya çıktığında, çakallar için vakit daralmıştı” ibaresi kitabın özeti sanki.Türkiye üzerine oynanan oyunları, kurgu şeklinde nefis dile getirmiş. “Vatanseverler de, en az hainler kadar cesur olmalı” demişim önsözde. Ama cesur olamazlar. Bu kitabın tersi yazılsaydı. Şimdiye kadar 10 baskı yapar ve Nobel’e aday olurdu. Üzülme Mustafa dost, bu tekerlek tümsekte kalmaz. E-posta: ecevitmustafa@hotmail.com

2.     İstanbullu şair Nursen Ateş’in Sessiz Çığlıklar şiir kitabı Bir Gündüz yayını. 112 sayfalık şiir kitabı “Hoş bir seda olmak” amacıyla çıkarılmış, şairin deyişiyle. Sevinç, acı, gözyaşı ve yürekten dökülen paylaşımlar yer almış. Şiirle birlikte hikayeler de var. Turgay Yıldız, yazdığı önsözde, şairin iç dünyasını nefis yansıtmış. Şairlerden; Arap Kurt, Ferid İlhan, Esin Çınar, Bilge Kaptan (Eylül) ve  Nursema Sırdar Uçarkaya’nın görüşleri yer almış. Şaire desteğinizi bekliyoruz. E-posta: nursenates@gmail.com

3.     Kelkitli güçlü şair  Ali Coşkun Hirik’in  Aşka Aşık şiir kitabı Gündüz yayınları arasında yeni çıkan kitaplardan.  Şairin, Hisar dergisi şairlerinden “Nurettin Özdemir” i anlatan bir kitabı daha yeni yayınlandı. Onu da sonra tanıtacağız. Aşka Aşık şiir kitabı 136 sayfa olarak çıktı. Toplam dokuz kitabı yayınlanan üstad Ali Coşkun Hirik, halen Kelkit Belediyesinde müdürlük ve Kuşakkaya gazetesinde yazarlık yapmaktadır. 25 yıllık edebiyat hayatında, bu kitabı ile zirveye kondu.  Kitaba katkı yapan Gümüşhane Belediye Başkanı sayın Mustafa Canlı’nın nefis bir önsözü yer alıyor. Başkanımıza edebiyatımıza ve kültürümüze yaptığı hizmetlerden ötürü teşekkür ediyoruz.

4.     Bayburtlu öğretmen şair Tarık Torun’un 3.Şiir kitabı Aşkın Coğrafyası Yayınevi Yayınları tarafından çıktı. 192 sayfalık Aşkın Coğrafyası kitabının ismine bakıp, aşkın coğrafyası da olur mu demeyin. Şairi, coğrafya öğretmeni olunca, aşkın coğrafyasını bile yazar işte. Aşk gibi soyut, coğrafya gibi somut öğeleri yüreğimizde birleştirmiş.Mekandan kalbe gizli bir geçit yapmış. “Bu aşk öyle bir aşk ki zamanı, mekanı, boyutu sınırsız yani mekandan kalplere akan bir aşk” diye özetlenmiş kitap. E-posta: tarik_torun@hotmail.com  

5.     Gündüz Yayınlarından pazar günleri tanıtılacak kitaplar: Kerim Kırat – Yine Yalnızım, Birsen Kavak–Sen Hiç Arkana Baktın mı? –Roman, Yeniden Serdengeçti Dergisi, Ahmet Ayaz-Şiir Defteri Antolojisi, Zafer Gürayça-şiir, Yusuf Ertekin- şiir, Sema Günsan- şiir, Muttalip Yılmaz- İslam İlmihali- Zaruret ve Hz.Muhammed’in Hayatı kitapları, Derya Özaydın – Nasreddin Hodja – İngilizce hikaye, Salih Çetin- roman, Muzaffer Çelik- şiir, Elif Avan- şiir, Muhammed Cemil Cömert- şiir, Talat Ülker’den Mahmut Polat ve şiir kitabı. Ali Coşkun Hirik’in “Nurettin Özdemir”  kitabı, İbrahim Bayrak - şiir, hikaye, Yahya Bacak- Hakkari’den Ermeni Meselesine Bakış,  Altan Bay- Deneme, Fesih Yıldız- Roman, Esra Balkan-Çocuklar İçin Tiyatro, İsmail Avan-Deneme, Dr. Şaban Öz- İslam Tarihi ve M. Şenel Okutgan- şiir.  Gündüz Yayınlarını gunduzkitabevi@gmail.com ‘dan isteyebilirsiniz. Kitap çıkarmak isteyen şair ve yazarlar, www.gunduzkitabevi.com.tr sitesini ziyaret edebilir. Gündüz Yayınevi 4.Yılında 400’ye yakın Kitap çıkardı. 30 Kitap baskıda bulunmaktadır. Kitabınızı büyük bir yayınevi olan, Gündüz Yayınevine danışmadan kitap çıkarmayın. Yukarıdaki kitaplar, kitapçılara % 50 indirimli ve 6 ay vade yapılmaktadır.

6.     Sırada bekleyen diğer kitaplar: Sebahat Mayda Yavuz- Antoloji, Antik Kentlere Fantastik Yolculuk - 3D (boyutlu) gözlüğü ile 3 kitap (Akdeniz, Anadolu ve Ege), Hünkar Dağlı-şiir,  Müzeyyen Keskin (3 şiir kitabı),Yüksel Andız -şiir, Zerrin Tulan –şiir ve İbrahim Sayar- şiir. Kitaplarınızı (Gündüz Kitabevi adresine) gönderin, pazar günleri tanıtalım.

HAFTANIN ŞAİRİ: Adil Oğuz

Anayurt gazetesi ve www.antoloji.com Dünya Şairler Birliği grubu, haftanın şairi seçti.

YAKTI YÜREĞİMİ ÖLDÜRDÜ BENİ

Esme deli rüzgar gönül bağıma
Bir garip yazılmış alın yazıma
Nereden rastladım bilmem ki sana
Yaktı yüreğimi öldürdü beni

Bir melodi gibi bana seslense
Efe olsa şu dağlara yaslansa
Yağmur gibi sırılsıklam ıslansa

Nicelerin gördüm çoğu vefalı
Kimi aşık kimi kara sevdalı
Bir sevdaya düştüm bağrım yaralı

Bulunmaz derdime derman arayan
Umut verip yollarımı bağlayan
Hançer gibi şu sinemi dağlayan

Adil Oğuz (Güneşin Oğlu)

KİTAPLARDA BÜYÜK UCUZLUK
Boyama kitapları, ÖSS ve  kitap sergisi :  50 Krş
LGS-OKS, ansiklopedi ve kitap sergisi 1 YTL.
BİZE DANIŞMADAN KİTAP ÇIKARMAYINIZ.
400’ye yakın kitap yayınladık. Şair ve yazar ansiklopedisine katılın. (3 cilt- 5000 şair-yazar).
Ali GÜNDÜZ, Pazar günleri Edebiyat Dünyası köşesi ile Anayurt Gazetesinde...
          GÜNDÜZ KİTABEVİ – SAHAF- YAYINEVİ
Anayurt Gazetesi Temsilciliği
- Demet 412.Sokak (Eski 7.Sokak) no: 7/ b
         Y.MAH /ANK. 0312 346 54 57
- Cebeci : Çifteler Sk  7/A Doğumevi yanı Hamamönü/Ank.  0312 363 09 94 - GSM 0532 692 79 01
- 3.Şubemiz: Zafer Çarşısı yanı Adil Han Kitapçılar Çarşısı No: 41 Kızılay/Ankara 0312 432 14 89  
Web : www.gunduzkitabevi.com.tr

Kullanıcının profilini görüntüle Özel mesaj gönder E-posta gönder Yazarın web sitesini ziyaret et
Önceki mesajları göster:   
Resim Yükleme Paneli

Lütfen Yüklemek İsteğiniz Resmi Seçin

Yeniden Boyutlandır?
Resim yüklendikten sonra karşınıza çıkacak ekrandaki Hotlink for forums (1) linkini foruma kopyalarsanız resim forumda gözükecektir.
Yeni başlık gönder   Başlığa cevap gönder    Fantastik Edebiyat Forum Forum Ana Sayfa -> GENEL TARTIŞMALAR
1. sayfa (Toplam 1 sayfa)

Copyright © 2006 FANTASTİK EDEBİYAT. Telif Hakları FANTASTİKEDEBİYAT.COM ' a Aittir.
Tasarım & Kodlama : Arttech İnternet Hizmetleri