| Yazar |
Mesaj |
|
Üye
| Kayıt: 09 May 2007 |
| Mesajlar: 2112 |
| Konum: Karanlık |
|
|
EN GÜZEL FANTASTİK AŞK:) 23.11.2007, 19:07 |
|
|
Fantastik bir kitap yazmak demek, yeni bir dünya yaratmak demektir ama yaratılan dünyalar yaşadığımız gerçeklikten pek uzaklaşmaz. İyi- kötü çekişmesi, güzel-çirkin kavramları fantastik kitaplarda da vardır. Peki aşk? Elbette o da var.  Şimdi, sizi en çok etkileyen aşk kiminki? Ben Aragorn ve Arwen diyorum. Gerçi Faramir'i her zaman daha çok sevmişimdir ve Eowyn de Arwen'den daha sıcak gelir bana ama Faramir ve Eoywn, Aragorn ve Arwen kadar acı çekmedi. Arwen ölümsüzlüğü bıraktı da evlendi Aragorn'la, daha ne olsun?  |
_________________ Şövalye yaşlı yeşil ejderhaya atıyla hücum ederken: "Tanrılar, kral ve ülkem için"
Ejderha: " Öğle Yemeği için "
|
|
|
|
 |
|
Misafir
|
Ravenloft-sislerin vampiri 23.11.2007, 19:29 |
|
|
|
|
|
|
|
 |
|
Üye
| Kayıt: 26 Ağu 2007 |
| Mesajlar: 613 |
| Konum: SUCON |
|
|
Re: Ravenloft-sislerin vampiri 23.11.2007, 20:52 |
|
|
|
|
|
|
|
 |
|
Üye
| Kayıt: 28 Ekm 2007 |
| Mesajlar: 489 |
| Konum: Meifumado |
|
|
Silmarillion 23.11.2007, 21:38 |
|
|
Benim kanıma göre Beren ve Tinuviel'dir.Özellikle Tinuviel'in babası Silmaril'in nerde olduğu sorunca Beren'in kopmuş elinin olduğu kolu göstermesi esnasında insan vay anasını be diyor... |
_________________ Et Eärello Endorenna utúlien. Sinome maruvan ar Hildinyar tenn’Ambar-metta!
|
|
|
|
 |
|
Misafir
|
~~ 23.11.2007, 22:41 |
|
|
sturm & alhana
alhana nın bir elf icin en kutsal olan objelerden birisini, starjewel ı aşkıyla birlikte sunmasına rağmen, şartlar dolayısıyla hem sturm un hem alhana nın kalbinin derinliklerine gömülmek zorunda kalan aşk  |
|
|
|
|
 |
|
Misafir
|
|
|
|
 |
|
Üye
| Kayıt: 05 Şub 2007 |
| Mesajlar: 1391 |
| Konum: aramızda konumun lafı mı olur canım... |
|
|
hmm 24.11.2007, 18:06 |
|
|
İnanılması güç sanırım ama aklıma gelmiyor. Neden mi? Basit aslında. Her filmde aşk kenarından ucundan mutlaka vardır. Karşı cinsler mutlaka yakınlaşır. Kahraman yakışıklıdır, fiziği çekicidir, iş ortağı olduğu kadın karakter de mutlaka 'önceki iş' olarak mankenlik yapmıştır, deyim yerindeyse taş gibidir. Süper kahramanımız, dünyayı ha kurtardı ha kurtaracak ya, 'işte' kazanması yetmiyormuş gibi turnayı da gözünden vurur, aşkta da kazanır, kızı kapar.
Bu hadiseden en çok matrix'in ilk filmini izlerken bezmiştim. Aragorn-arwen aşkı bence bir nebze daha anlamlıdır. Star Wars'ta da anakin-padme aşkı çok ön planda değildir. Tamam, adam dünyayı bacısından dolayı değiştiriyor, ama izlerken 'vay be adama bak' diyip izliyorsun. Padme aklının ucundan dahi geçmiyor.
Her filmde, her romanda aşk olmamalı, suyu çıkmamalı. Biraz klasikleşmesinler, orjinal olsunlar.
Bu konuda mad max bile daha iyidir bence.
Hayır, yakında romantik filmlere/kitaplara fantastik-bilim kurgu öğeleri katıcaklar, ondan korkuyorum.  |
_________________ Bir keşiş insanların aya çıktığına inanmayabilir, ama onlar bunu başardı.
Bir bilim adamı da keşişlerin, bir insan ömründe aydınlanmayı başardığına inanmayabilir, ama onlar da bunu belki başardılar?
Hiçbir doğru gerçekten kutsal ve tek değildir...
|
|
|
|
 |
|
Misafir
|
|
|
|
 |
|
Üye
| Kayıt: 26 Ağu 2007 |
| Mesajlar: 613 |
| Konum: SUCON |
|
|
|
|
|
 |
|
Misafir
|
|
|
|
 |
|
Üye
| Kayıt: 11 Eyl 2007 |
| Mesajlar: 615 |
| Konum: düşler zamanı |
|
|
aşk.. 26.11.2007, 0:21 |
|
|
aşk zaten fantastiktir.. o nedenle bence her yazın dahil edilebilir bu başlığa.
beni en derinden vuran bir aşk vardır; catherine-heathcliff... wuthering heights.. off beee... |
_________________ ....NON....
|
|
|
|
 |
|
Üye
| Kayıt: 16 Eyl 2007 |
| Mesajlar: 246 |
|
|
|
Re: ~~ 26.11.2007, 0:48 |
|
|
| The_Silver_Hand yazmış: | sturm & alhana
alhana nın bir elf icin en kutsal olan objelerden birisini, starjewel ı aşkıyla birlikte sunmasına rağmen, şartlar dolayısıyla hem sturm un hem alhana nın kalbinin derinliklerine gömülmek zorunda kalan aşk  |
aynen katılıyorum.
Ancak rainin dediği de bir yerde doğru herşey hep mükemmeldir kız çok güzel vs. falandır erkek zaten kahramanın önde gidenidir vs. bence bu açıdan değerlendirince örümcek adam ve marry jane daha gerçekçi. sürekli sorunlar yaşıyorlar aralarında. peter parker süper kahramanlık dışında neredeyse herşeyde başarısız ve eğer süper kahraman olmasa ancak sümsük bir bilim adamı olabilecek yapıda mary jane ise ün ve şöhret peşinde olan hoş denilebilecek bir hatun ama ne bir yıldız ne de bir prenses sadece hayali yıldız olmak. kısacası herşey orda tadında. |
_________________ The world is full of kings and queens
Who blind your eyes
And steal your dreams
It's heaven and hell
|
|
|
|
 |
|
Üye
| Kayıt: 02 Ekm 2007 |
| Mesajlar: 48 |
| Konum: solance kuzeylerinde kristalmir gölü yakınlarında |
|
|
... 15.12.2007, 17:36 |
|
|
Jander & Tatyana +1 |
_________________ tanrıya inanırsanız şeytanada inanırsınız;
meleklere inanırsanız iblislerede inanırsınız;
biri yokken diğeri olamaz....
|
|
|
|
 |
|
Üye
| Kayıt: 26 Arl 2007 |
| Mesajlar: 62 |
|
|
|
Umut 27.12.2007, 20:47 |
|
|
bence eragon ve aryanın askı okumaya değer |
_________________ Bir nasihat: Kendine dikkat et.
Bir rica: Sakın değisme!
Bir Dilek : Beni unutma.
Bir Yalan : Seni hiç sevmiyorum.
Bir Gercek : Seni çok özlüyorum
Beni msn'e ekleyin dostluk kuralım  
|
|
|
|
 |
|
Misafir