Yeni başlık gönder   Başlığa cevap gönder  
Sayfaya git 1, 2  Sonraki
» GENEL TARTIŞMALAR
Yazar Mesaj
Üye
Üye

Fantastik bir kitap yazmak demek, yeni bir dünya yaratmak demektir ama yaratılan dünyalar yaşadığımız gerçeklikten pek uzaklaşmaz. İyi- kötü çekişmesi, güzel-çirkin kavramları fantastik kitaplarda da vardır. Peki aşk? Elbette o da var. Şimdi, sizi en çok etkileyen aşk kiminki? Ben Aragorn ve Arwen diyorum. Gerçi Faramir'i her zaman daha çok sevmişimdir ve Eowyn de Arwen'den daha sıcak gelir bana ama Faramir ve Eoywn, Aragorn ve Arwen kadar acı çekmedi. Arwen ölümsüzlüğü bıraktı da evlendi Aragorn'la, daha ne olsun?

Ejderha: " Öğle Yemeği için "
Kullanıcının profilini görüntüle Özel mesaj gönder E-posta gönder MSN Messenger
Misafir

Ravenloft-sislerin vampiri

Jander ile Tatyana

Embarassed  Embarassed  Embarassed  Embarassed  Embarassed  Embarassed  Embarassed
Üye
Üye

JollyRoger yazmış:
Ravenloft-sislerin vampiri

Jander ile Tatyana

Embarassed  Embarassed  Embarassed  Embarassed  Embarassed  Embarassed  Embarassed

İşte benim kafadan biri. Smile Tabi ki Jander ile Tatyana.
Üye
Üye

Benim kanıma göre Beren ve Tinuviel'dir.Özellikle Tinuviel'in babası Silmaril'in nerde olduğu sorunca Beren'in kopmuş elinin olduğu kolu göstermesi esnasında insan vay anasını be diyor...

sturm & alhana

alhana nın bir elf icin en kutsal olan objelerden birisini, starjewel ı aşkıyla birlikte sunmasına rağmen, şartlar dolayısıyla hem sturm un hem alhana nın kalbinin derinliklerine gömülmek zorunda kalan aşk
Misafir

ama Jander çok tatlı ve saf biri tatyanadanda güzellerini hak ediyor bence ama sadece rüyalarda buluşmaları falanda çok romantik doğrusu dimi Nessa  Wink
Üye
Üye

İnanılması güç sanırım ama aklıma gelmiyor. Neden mi? Basit aslında. Her filmde aşk kenarından ucundan mutlaka vardır. Karşı cinsler mutlaka yakınlaşır. Kahraman yakışıklıdır, fiziği çekicidir, iş ortağı olduğu kadın karakter de mutlaka 'önceki iş' olarak mankenlik yapmıştır, deyim yerindeyse taş gibidir. Süper kahramanımız, dünyayı ha kurtardı ha kurtaracak ya, 'işte' kazanması yetmiyormuş gibi turnayı da gözünden vurur, aşkta da kazanır, kızı kapar. Smile
Bu hadiseden en çok matrix'in ilk filmini izlerken bezmiştim. Aragorn-arwen aşkı bence bir nebze daha anlamlıdır. Star Wars'ta da anakin-padme aşkı çok ön planda değildir. Tamam, adam dünyayı bacısından dolayı değiştiriyor, ama izlerken 'vay be adama bak' diyip izliyorsun. Padme aklının ucundan dahi geçmiyor.
Her filmde, her romanda aşk olmamalı, suyu çıkmamalı. Biraz klasikleşmesinler, orjinal olsunlar.
Bu konuda mad max bile daha iyidir bence.  
Hayır, yakında romantik filmlere/kitaplara fantastik-bilim kurgu öğeleri katıcaklar, ondan korkuyorum.  

Misafir

gemilere kaptanlar kız almıyorlar alsalarda kıyıya paralel gidiyorlar her an batma tehlikesine karşı  
Üye
Üye

The_Silver_Hand yazmış:
sturm & alhana

alhana nın bir elf icin en kutsal olan objelerden birisini, starjewel ı aşkıyla birlikte sunmasına rağmen, şartlar dolayısıyla hem sturm un hem alhana nın kalbinin derinliklerine gömülmek zorunda kalan aşk
  Alhana ve Sturm'un aşkı beni de çok etkilemişti.Hatta kitabın sonunda Alhana starjewel'ı gömerken ağlamıştım. Ama Alhana'nın sonradan evlenmesi biraz yıktı beni. Gerçi her halukarda Jander ve Tatyana'yı tercih ederim: )

JollyRoger yazmış:
ama Jander çok tatlı ve saf biri tatyanadanda güzellerini hak ediyor bence ama sadece rüyalarda buluşmaları falanda çok romantik doğrusu dimi Nessa  Wink
  Onların her şeyi çok romantik çok güzel: ) Jander 'ın akıl hastası neredeyse hiç tanımadığı bir kız için intikam yemini etmesi çok etkileyiciydi bence.Keske Tatyana'nın yerinde ben olsaydım: ) Valla akıl hastası olmaya bile razıyım Jander için.
Misafir

Valla akıl hastası olmaya bile razıyım Jander için.     Helal olsun sana  Very Happy
Üye
Üye

aşk zaten fantastiktir.. o nedenle bence her yazın dahil edilebilir bu başlığa.
beni en derinden vuran bir aşk vardır; catherine-heathcliff... wuthering heights.. off beee...

Üye

The_Silver_Hand yazmış:
sturm & alhana

aynen katılıyorum.
Ancak rainin dediği de bir yerde doğru herşey hep mükemmeldir kız çok güzel vs. falandır erkek zaten kahramanın önde gidenidir vs. bence bu açıdan değerlendirince örümcek adam ve marry jane daha gerçekçi. sürekli sorunlar yaşıyorlar aralarında. peter parker süper kahramanlık dışında neredeyse herşeyde başarısız ve eğer süper kahraman olmasa ancak sümsük bir bilim adamı olabilecek yapıda mary jane ise ün ve şöhret peşinde olan hoş denilebilecek bir hatun ama ne bir yıldız ne de bir prenses sadece hayali yıldız olmak. kısacası herşey orda tadında.

It's heaven and hell
Kullanıcının profilini görüntüle Özel mesaj gönder
Üye
Üye

Jander & Tatyana +1

meleklere inanırsanız iblislerede inanırsınız;

biri yokken diğeri olamaz....
Kullanıcının profilini görüntüle Özel mesaj gönder MSN Messenger
Üye
Üye

bence eragon ve aryanın askı okumaya değer

Bir Yalan : Seni hiç sevmiyorum.
Bir Gercek : Seni çok özlüyorum

Beni msn'e ekleyin dostluk kuralım Very HappyVery Happy
Kullanıcının profilini görüntüle Özel mesaj gönder E-posta gönder
Misafir

Edgar allan poe - Berenice okudunuz mu ?  ne aşktı ama sevgilisinin mezarını kazmalar, dişlerini cesetten sökmeler falan ne romantik  Twisted Evil
Önceki mesajları göster:   
Resim Yükleme Paneli

Lütfen Yüklemek İsteğiniz Resmi Seçin

Yeniden Boyutlandır?
Resim yüklendikten sonra karşınıza çıkacak ekrandaki Hotlink for forums (1) linkini foruma kopyalarsanız resim forumda gözükecektir.
Yeni başlık gönder   Başlığa cevap gönder    Fantastik Edebiyat Forum Forum Ana Sayfa -> GENEL TARTIŞMALAR
Sayfaya git 1, 2  Sonraki
1. sayfa (Toplam 2 sayfa)

Copyright © 2006 FANTASTİK EDEBİYAT. Telif Hakları FANTASTİKEDEBİYAT.COM ' a Aittir.
Tasarım & Kodlama : Arttech İnternet Hizmetleri