Yeni başlık gönder   Başlığa cevap gönder  
» GENEL TARTIŞMALAR
Yazar Mesaj
Üye
Üye

Öncelikle herkese merhabalar, aranıza yeni katıldım ve hemen bir soru ile başlamak istiyorum. Fantastik çocuk edebiyatı üzerine bir ödev hazırlıyorum ve kaynak sıkıntısı içindeyim, acaba bu konu ile ilgili olarak tavsiye edebileceğiniz kaynaklar var mı?
Kullanıcının profilini görüntüle Özel mesaj gönder
Üye
Üye

aklıma birden parbat dağının esrarı diye bir kitap geldi.. ilkokula gidiyordum ve o zamanlar kurgusuna hayran kalmıştım, gerçi ödül de almış bu kitap; gülten dayıoğlunun bir çocuk kitabıydı. fantastik sayılabilir, büyük tufandan sonra yeraltında yaşayan "kalan" ırkını anlatmaktaydı sanırım.

Üye

Ben de Narnia Günlükleri'ni anımsadım fakat arkadaşımız acaba kitap ismimi yoksa araştırmasına yardım edecek başka araştırmalar, makaleler mi arıyor?

çILdIRtAN BiR GüNAh bU gECe...
Kullanıcının profilini görüntüle Özel mesaj gönder E-posta gönder
Üye
Üye

thomas brezina vardı ...
sevimli canavarlar dizisi
yaladım yuttum ben onları hep (:

Üye

Fantastik edebiyatta çocuk kitaplarının yeri büyük olsa gerek; J.R.R Tolkien de bu işe çocuk kitapları ile başlamıştı hem. Tolkien'in özendiği, Narnia günlükleri yazarı da aynı şekilde... çocuklar olmasaydı fantazyanın F'si nerelerde olurdu kimbilir=))

Üye

Finrod yazmış:
Ben de Narnia Günlükleri'ni anımsadım fakat arkadaşımız acaba kitap ismimi yoksa araştırmasına yardım edecek başka araştırmalar, makaleler mi arıyor?

Aslında konu ile ilgili eksik bilgi verdim bağışlayın. Ödev konum tam olarak fantastik çocuk edebiyatı (ayrıntılı olarak tarihi, alt türleri ve örnekleri) ve örnek olarak da Narnia günlükleri. Bu konuda en çok ihtiyacım olan kaynaklar hem dünyada hem de Türkiye'de bu türü ve türün gelişimini inceleyen kaynaklar. Internette baya kapsamlı bir araştırma yaptım ama yine de yeterli değil, belki siz yardımcı olabilirsiniz diye düşünmüştüm.
Kullanıcının profilini görüntüle Özel mesaj gönder
Üye
Üye

Bu konuda, kuvvetle muhtemeldir ki Kilgarvan'ın önerebileceği bir takım kaynaklar vardır. Yanıldım mı Kilgarvan

çILdIRtAN BiR GüNAh bU gECe...
Kullanıcının profilini görüntüle Özel mesaj gönder E-posta gönder
Önceki mesajları göster:   
Resim Yükleme Paneli

Lütfen Yüklemek İsteğiniz Resmi Seçin

Yeniden Boyutlandır?
Resim yüklendikten sonra karşınıza çıkacak ekrandaki Hotlink for forums (1) linkini foruma kopyalarsanız resim forumda gözükecektir.
Yeni başlık gönder   Başlığa cevap gönder    Fantastik Edebiyat Forum Forum Ana Sayfa -> GENEL TARTIŞMALAR

Copyright © 2006 FANTASTİK EDEBİYAT. Telif Hakları FANTASTİKEDEBİYAT.COM ' a Aittir.
Tasarım & Kodlama : Arttech İnternet Hizmetleri