Yeni başlık gönder   Başlığa cevap gönder  
» AKADEMİK ÇALIŞMALAR
Yazar Mesaj
Üye
Üye

merhaba arkadaşalr fantastik edebiyat üzerine akademik bir kaynak önerebilir misiniz? Bildiğim kadarıyla piyasada 2-3 kaynak ancak var. Fantastiğin ne olduğunu çözümleyen kuramsal bir kaynak arıyorum. yardımcı olursanız sevinirim.
Kullanıcının profilini görüntüle Özel mesaj gönder
Üye
Üye

Selam ahmetakdeniz. Benim bildiğim akademik anlamda en iyi kaynak Tzvetan Todorov' un "Fantastik" isimli kitabı, Metis yayınlarından çıkmış olması lazım. Sonra daha az kapsamlı olarak, Dost yayınlarından çıkmış "Fantastik Edebiyat" isimli bir kitap var. Benim bildiğim akademik anlamda çevrilmiş olan bu kitaplar var. Malesef kısa bir liste. Robert Scholes, Darko Suvin ve Roland Barthes(mythologies) gibi yazarların çok kapsamlı eserleri henüz turkçeye kazandırılmamış.
Kullanıcının profilini görüntüle Özel mesaj gönder MSN Messenger
Üye
Üye

biraz geç cevap verdim ama dediğiniz kaynakları buldum. bu kaynaklar ve daha farklı kaynaklarla fantastik olanın sorgulandığı bir akademik çalışma yaptım. bunu sitenin yöneticileriyle de görüşüp burada yayınlamak istiyorum.
Yönetici

Derhal, ahmetakdeniz, derhallllll,

Çalışmanı hemen gönder, yayınlayalım. Bu türden akademik incelemelere ne kadar ihtiyacımız var; bir bilsen. Bence sadece çalışmanı burada yayımlatmakla kalma, aynı zamanda yeni çalışmalar da yap, onları da yayınlayalım.
Önceki mesajları göster:   
Resim Yükleme Paneli

Lütfen Yüklemek İsteğiniz Resmi Seçin

Yeniden Boyutlandır?
Resim yüklendikten sonra karşınıza çıkacak ekrandaki Hotlink for forums (1) linkini foruma kopyalarsanız resim forumda gözükecektir.
Yeni başlık gönder   Başlığa cevap gönder    Fantastik Edebiyat Forum Forum Ana Sayfa -> AKADEMİK ÇALIŞMALAR

Copyright © 2006 FANTASTİK EDEBİYAT. Telif Hakları FANTASTİKEDEBİYAT.COM ' a Aittir.
Tasarım & Kodlama : Arttech İnternet Hizmetleri