| Yazar |
Mesaj |
|
Yönetici
| Kayıt: 02 Ekm 2006 |
| Mesajlar: 759 |
|
|
|
FANTASTİK EDEBİYATIN AKRABASI OLAN MÜZİK HANGİSİDİR? 21.02.2007, 22:52 |
|
|
İster kabul edin ister etmeyin, ister farkında olun ister olmayın, kimi şeyler birbirleriyle akrabadır.
Kardan Adamla kestane, güneşle şişme ördek, kediyle kitap, akılla ritim bizden önce de akrabaydılar ve bundan sonra da öyle olacaklar.
Fantastik Edebiyat severler daima müzik aşığı olmuşlardır. Fantastik edebiyat, müziğin alevlendirdiği türden bir şehvetle yoğrulmuştur.
Peki hangi tür müziğin? İşte soru bu?
Fantastik Edebiyat'ı tek bir tür müzikle özdeşleştirmeniz, tek bir tür müzikle akraba kılmanız istenseydi hangi müziği tercih ederdiniz?
"Beğeniler önemlidir", "kişiden kişiye değişir", "birçok müzik türü olabilir", "aklıma tek bir tür gelmiyor" deyip oyunun kurallarını bozmayın.
FANTASTİK EDEBİYAT HANGİ TÜR MÜZİKLE AKRABADIR?
Yanıtlayın. |
|
|
|
|
 |
|
Üye
| Kayıt: 03 Ekm 2006 |
| Mesajlar: 162 |
| Konum: Sırat Köprüsü |
|
|
Akraba kılıyorum.. rükudayım :P 22.02.2007, 0:18 |
|
|
Yani Tabii ki metal müziğin pek çok türü bu tür için biçilmiş kaftan biçimindedir. Ben şöyle anlatayım durumumu:
Evet, fantastik edebiyatla özdeşleştirdiğim tek müzik türü metal müzik. Ve eğer f.k'nın benim için açılımını yapacak olsam ve bu açılım içerisinde seçtiğim müzikleri de çeşitlendirirsem, yine de tek müzik türü içerisinde kalacağımı düşünüyorum. O halde var gibi bir şeyim.. neyse.
Şimdi, f.k okurken dinlemeyi en çok sevdiğim müzik türü melodik death metal (yani ezgisel ölümcül metal... kusura bakmayın iğrençliğim geldi  ) ---- Sentenced, in flames vs..
Yazarken ise durum değişiyor. Böyle zamanlarda kafamdakileri daha iyi çözümlememe yardımcı parçalar dinlemeliyim --- Metallica, Opeth (özellikle Black water park), Katatonia ve Barış Manço, Kazım Koyuncu, Eşkiyaya Dünyaya hükümdar olmaz, Hara, Sergüzeşt.. liste devam ediyor
Sanırım f.k'nın okunuşunu kolay kılan müzik türü metal müzik olmakla beraber, bu tür içinde de power metal önde gidiyor (Blind guardian 'ENEMY OF MINE, ISN'T HE OF YOUR KIND!!! ) |
_________________ kIZmAK Yok,
KENdİmi boĞUyORuM sAdeCe.
iÇİmDen DEşİLmEk gELİyOr,
çILdIRtAN BiR GüNAh bU gECe...
|
|
|
|
 |
|
Üye
| Kayıt: 22 Şub 2007 |
| Mesajlar: 12 |
|
|
|
... 22.02.2007, 12:06 |
|
|
Kendi içimdeki çelişkili durum, bu konuda- özellikle- had safhaya çıkıyor ve nasıl desem, iki farklı tür arasında gidip geliyorum: Metal müzik ve klasik müzik... Ama cevap tek olacaksa eğer metal müziği seçiyorum, galiba klasik müzik yazarken çok daha iyi oluyor.
Bu arada şimdi aklıma geldi, genelde fantastik kurgu romanlar bir ortaçağ öyküsüyle özdeşleştirilir ve buna uygun olarak ortaçağ etnik müzikler de o zamanı gerçeklendirebilmek için iyi bir seçim olabilirdi. |
_________________ Yaşam tarzım, ölüm tarzımı belirler...
|
|
|
|
 |
|
Üye
| Kayıt: 22 Şub 2007 |
| Mesajlar: 14 |
|
|
|
... 22.02.2007, 16:09 |
|
|
1)Gothic
2)Klasik Rock
ama ben genelde savaş ortamları dışında hep Gothic tercih etmişimdir... |
|
|
|
|
 |
|
Üye
| Kayıt: 15 Şub 2007 |
| Mesajlar: 123 |
| Konum: Oturma odası |
|
|
.... 23.02.2007, 1:47 |
|
|
Klasik müzik |
|
|
|
|
 |
|
Üye
| Kayıt: 19 Şub 2007 |
| Mesajlar: 16 |
|
|
|
... 23.02.2007, 2:06 |
|
|
ben de klasik müzikle senfonik metal arasında gidip gelmekteyim ama teke indirge derseniz senfonik metali tercih ediyorum çünkü kanımca klasik müzik tek başına falza yumuşak kalıyor  |
_________________ come here and tell me a fairy tale... i need to hear it, i need to believe it...
|
|
|
|
 |
|
Üye
| Kayıt: 23 Şub 2007 |
| Mesajlar: 3 |
|
|
|
Re: Bence de 2... 23.02.2007, 10:32 |
|
|
| AnGeLuS MoRTiS yazmış: | Bence de iki ama benim tercihlerim
1. gotik
2. senfonik metal |
kesinlikle.
bakınız Haggard! |
|
|
|
|
 |
|
Üye
| Kayıt: 24 Şub 2007 |
| Mesajlar: 7 |
|
|
|
... 24.02.2007, 15:02 |
|
|
power metal
gothic metal
hayal dünyasını içeren elektro bazlı balladlar... |
|
|
|
|
 |
|
Üye
| Kayıt: 24 Şub 2007 |
| Mesajlar: 12 |
|
|
|
|
|
|
 |
|
Üye
| Kayıt: 15 Şub 2007 |
| Mesajlar: 123 |
| Konum: Oturma odası |
|
|
BSB 25.02.2007, 17:43 |
|
|
Tyler Durden sen beni güldürdün allahta seni güldürsün.
Lisedeyken en sevdiğim gruptu Backstreet Boys bende şarkılarını kasede çeker okulda öyle dinlerdim. ama hiç bi şarkısını fantastik edebiyatla özdeştiremiyorum.
Tabi olabilir ama. bende lipton kış çayı reklamı varya onun müziğini ne zaman duysam kara kule serisi geliyor aklıma. |
|
|
|
|
 |
|
Üye
| Kayıt: 02 Mar 2007 |
| Mesajlar: 160 |
| Konum: Ankaranın Dorukları |
|
|
Fantastik Edebiyat ve Müzik 02.03.2007, 23:29 |
|
|
Slm arkadaşlar yeniyim bende Herkes gibi benim düşüncemde Metal türevlerinin frpyle akraba olduğudur.Power Metal tabi Blind Guardian gib gruplarla öncüdür ama ben daha çok Melodik Death Black gibi türleri dinler ve severim bunlarla daha çok bağdaştırım bu konuyu  mesela Amon Amarth gibi bir grup mitoloji konulu şarkılar yazar bende dinlerim  |
_________________ Hayat..Sessiz bekleyiş ve intikam...
|
|
|
|
 |
|
Üye
| Kayıt: 17 Nis 2007 |
| Mesajlar: 13 |
|
|
|
... 18.04.2007, 20:39 |
|
|
falkenbach ve iced earth derim ben |
_________________ Est sularus oth mithas
|
|
|
|
 |
|
Üye
| Kayıt: 19 Mar 2007 |
| Mesajlar: 45 |
|
|
|
.... 21.04.2007, 1:08 |
|
|
Klasik müzik herhalde en çok.
Metal ve rock her öyküye yakışmıyor bence.  |
_________________ "Gentlemen,ladies
These are my hands
My knees
I may be skin and bone
I may be Japanese..."
S.Plath
|
|
|
|
 |
|
Üye
| Kayıt: 02 Mar 2007 |
| Mesajlar: 160 |
| Konum: Ankaranın Dorukları |
|
|
Müzik 21.04.2007, 10:05 |
|
|
Rock değilde mesela thrallın kitabını okurken Amon Amarth çok iyi gidiyodu veya ejderha mızrağı okurken Iced earth dinlemeye bayılırım.Onun dışında Iron Maiden Blind Guardian Judas Priestide her okuduğum fantastik kitaba yakıştırabilirim.Şu aralar Ravenloft okuyorum o hariç tabi  Ona en iyi Cradle Of Filth ve My Dying Bride gidiyor  Elflerle ilgili kitaplardada Opethi tavsiye ederim  Bunlar tabi ben daha çok metal dinlediğim için bu şekilde yazıldı ama Enya var mesela o da harika gidiyo.Klasik müzik eserleride gidebilir haklısın.Birde Gothic Crematory var o da harika.Kitapların arka planı olmak için. |
_________________ Hayat..Sessiz bekleyiş ve intikam...
|
|
|
|
 |
|
Üye
| Kayıt: 16 May 2007 |
| Mesajlar: 57 |
| Konum: kalıntılar içindeki taş |
|
|
müziğin tınısı 17.05.2007, 15:13 |
|
|
Aslında tüm müzikleri içinde barındırabilir fantastik edebiyat.tabii bence.Örneğin aklımda canlandırırken bir savaş sahnesin klasik müziğin tınısınıda duymak hoşuma gidebilir ve ya bir büyücünün büyü yapması sırasında irlanda flüdü ile çalınan müzikte uyabilir.aslında belkide bu sadece kişiye kalıyor gibi geliyor bana... |
_________________ bulmaktı amaç ışığı,kayıp ötelerde kaybolmuş ışığı...
|
|
|
|
 |
|
|
|