FRP FORUM  |  Kayıt  |  Üyeler  |  Giriş       

Sayfaya git Önceki  1, 2, 3, 4, 5, 6  Sonraki  
DENETMEN

Ben bu kurguyu haftalardır hayal ediyorum, ama benim için yazdıklarım hayallerimin yanında çok sönük kalıyor. Kendimi bazen eksik, bazen de başarılı hissediyorum. (Ama bir istikrar olmuyor. Smile ) Takıntılarım yüzünden elimdeki herhangi bir hikâyeyi kullanmayıp geleceğe saklamayı tercih ettikçe elimde sunmak isteyip de cesaret edemediğim birçok hikâye birikti.

Sarayı kısaca anlattığımın farkındayım. Galiba bu da aynı sebepten kaynaklanıyor İlerde bir romanın içinde uzunca anlatmayı umuyorum, ne yazık ki yine bir şeyleri saklama ihtiyacı hissettim. Very Happy Kelebek Savaşçı isimli küçük bir romanın ana hatlarını tasarlamıştım, ilerde gerçek bir roman yazmaya başlarsam sizlerle çabucak paylaşacağım.

Heykeller benim için golemlerle benzeşmiyor, ama bu varlıkların senin için hayallerinde oluşan ilk imgelerle canlı kalmasında benim için bir sakınca yok.

Bu arada belirtiyim, sonuna kadar eleştiriye açığım, senin başarılı biri olduğunu düşünüyorum. İçinden gelen her şeyi söyleyebilirsin.

ÜYE

Yazilanlari takip etmeye calisiyorum. Keske buraya yazan arkadaslari motive edebilecek bir seyler yapabilsem ama mumkun degil. Belki size gecenlerde gordugum ruyayi anlatabilirim. Hem fantastik mekan sayilir, hem de eglencelik bir katilim olur. Aynen soyleydi:

Gazetede baslik:

METIS'DEN FANTASTIK ISIK:

15-25 Aralik tarihleri arasinda Istanbul Tuyap Fuari'na sahip oldugu buyuk standa ek olarak bir Fantastik Kurgu Standi insa eden Metis Yayinlari, bu calismasi ile fuarin En Basarili Stand odulunu aldi.
www.fantastikedebiyat.com sitesi ile ortak calisma sonucu ortaya cikan ve Tuyap'in tam merkezine insa edilen stand, gorenleri hayrete dusuruyor. Kirk metreye yirmi metre dev bir zemine oturan devasa kitabi fuarin her kosesinden gormek mumkun. Kitap seklindeki standi buraya insa etmek tam 4 gun surdu. Calismalar sirasinda on alti isci, dort mimar ve iki muhendis gunde on saat calisti. Ikinci gun alev makinasinin patlamasi sonucu buyuk bir hasar olussa da ozveri ile calisan grup, insaati acilisa yetistirdi.
Dev kitap Yuzuklerin Efendisi Yuzuk Kardesligi isimli unlu kitabin 1956da basilan ilk baskisinin bir kopyasi. Kitabin gorkemli kara cildi siyah mermerden yapilmis. Sirtindaki kabartmalar ise Mimar Sinan Guzel Sanatlar Fakultesi ogrencilerine ait. Koye saldiran ejderha temasinin islendigi bu kabartmalar aslinda Hobbit isimli kitaptan esinlenilerek yapilmis.
Dev kitap, ortasindan acilip meydana indirilmis havasi yaratiyor. Muhtemelen seksen ila yuzuncu sayfalar arasinda bir yerden acilmis sayfalar, birbirleri ile yuz yetmis derecelik bir aci yapiyorlar. Mermerin icin oyularak kitabin icine Sicrayan Midilli Hani'nin bir kopyasi insa edilmis. Iceri giren kitap tutkunlari dolasip, Orta Dunya'nin mistik havasini soluyabiliyorlar. Boylece kitabin sayfalarinin olmasi gereken yerde masalar, dans eden Hobbit ve Insan heykellerinin bulunmasi, insanda sayfalarin canlandigi havasini yaratiyor. Insaat sirasinda en buyuk sorunu cikaran buyuk somine kesinlikle bu cabaya degmis. Los mermer duvarlara vuran kizil alevler icinizi isitiyor. Stand calisanlari fantastikedebiyat.com sakinleri. Her gun icin farkli bir soylesi temasi belirlemisler. Cayinizi yudumlayip Lembas kekinden yerken bir yandan da indirimli ve taksitli Metis urunlerini inceleyebilirsiniz.
Gectigimiz Cumartesi Kitap'in icindeki imza gunu icin Istanbul'a gelen unlu yazar Ursula Guin, gencleri basarili calismadan dolayi kutladi.
-------------------------------------------------------------------------------------------

outlook da bes dakikada yaziverdim. Turkce klavyem olmadigi icin cok uzgunum. Arkadaslara basarilar...
Kullanıcının profilini görüntüle Özel mesaj gönder
ÜYE
ÜYE

Biliyorum olmadı ama önemli olan katılmaktı diyorumFantastik Edebiyat Resim

Taşların Büyüsü

Genç kadın gözlerini açtığında kendisini bir tepenin yamacında bulmuştu. Esen sert rüzgar kadının uzun siyah peleriniyle uzun maun rengi saçlarını savuruyordu. Rüzgarın etkisiyle çimenler üzerinde sürekli bir titreşim vardı. Genç kadın neden orada olduğunu hatırlamıyordu, hatta neden oraya nasıl geldiğini dahi unutmuştu! İçgüdülerine kulak vererek tepeye tırmanmaya başladı. Tepe çayırlıktı ve eğimi çok fazla değildi.  Kadın tam tepeye ulaştığında gördüğü şey karşısında büyük bir şaşkınlığa düştü. Şaşkınlık yerini yavaş yavaş merak ve hayranlığa bıraktı.

Görkemli şato tüm ihtişamıyla çukurdaki düzlüğü kaplıyordu. İhtişamlı kuleler, davetkar kemerler şatoyu görkemli kılan şeylerin başında geliyorlardı. Bu kadar büyük bir şatonunun nasıl böyle bir yere gizlenebildiğine hayret etti genç kadın. Şatonun kendisine has bir büyüsü var gibiydi. Koyu renkli dikdörtgen taşlarla örülmüş devasa bir yapı. Genş kadın kendini şatonun çekimine bırakarak ağır ağır ona doğru yaklaştı. Şato yaklaştıkça devleşiyordu. Kadın gözlerinin ona oyun oynadığını düşündü bir an için.

Şato devasa olmasına rağmen dış hatları ince mimari oymalarla süslüydü. İlk girişteki yüksek surlarda zarif ağaç figürleri oyulmuştu. Her ağaç birbirine bağlanıyor sanki sonsuza kadar sürüyormuş gibi bir his yaratıyordu. Genç kadın her adımında hayret etti, her adımında meraklandı ve her adımında diğer adımını daha yavaş atmayı diledi. Bu muhteşem yapının her köşesini zihnine kazımak istiyordu. İlk devasa kapı kapalı olmasına rağmen ilerde daha küçük oymalı bir tahta kapı vardı. Kapının üzerine zarif oryantal desenler oyulmuştu. Bunun büyük bir ustanın elinden çıktığı belliydi zira sıradan bir kapıdan çok bir sanat eserine benziyordu. Genç kadın kapıdan adımını atarken ilk defa korktu. Öyle ya başkasının mülküne izinsiz giriyordu. Şato onu o kadar büyülemişti ki buranın bir sahibi olabileceğini tamamen unutmuştu. Şimdiye kadar kimseyi görmemiş olması içerde kimsenin yaşamadığı anlamına gelmiyordu.

O daha kapıyı tam olarak açmamıştı ki kapı birden açılıverdi. Genç kadının yüzündeki birazcık renkte çekildi ve kadın istemsiz bir korkuyla çığlık attı. Kapıyı açan kişi genç bir adamdı ve yüzündeki ifade şaşırmak ile merak arasında gidip geliyordu. Genç kadın hemen özürlerini sıralamaya başladı.

"Ben,"dedi kekeleyerek. "sadece, sadece şey etrafa bakınıyordum."

Genç adam önemli olmadığını söylerek ona gülümsedi ve onu taşların büyüsüne davet etti.

silvana yazmış:
Yazilanlari takip etmeye calisiyorum. Keske buraya yazan arkadaslari motive edebilecek bir seyler yapabilsem ama mumkun degil. Belki size gecenlerde gordugum ruyayi anlatabilirim. Hem fantastik mekan sayilir, hem de eglencelik bir katilim olur. Aynen soyleydi:

Gazetede baslik:

METIS'DEN FANTASTIK ISIK:

15-25 Aralik tarihleri arasinda Istanbul Tuyap Fuari'na sahip oldugu buyuk standa ek olarak bir Fantastik Kurgu Standi insa eden Metis Yayinlari, bu calismasi ile fuarin En Basarili Stand odulunu aldi.
www.fantastikedebiyat.com sitesi ile ortak calisma sonucu ortaya cikan ve Tuyap'in tam merkezine insa edilen stand, gorenleri hayrete dusuruyor. Kirk metreye yirmi metre dev bir zemine oturan devasa kitabi fuarin her kosesinden gormek mumkun. Kitap seklindeki standi buraya insa etmek tam 4 gun surdu. Calismalar sirasinda on alti isci, dort mimar ve iki muhendis gunde on saat calisti. Ikinci gun alev makinasinin patlamasi sonucu buyuk bir hasar olussa da ozveri ile calisan grup, insaati acilisa yetistirdi.
Dev kitap Yuzuklerin Efendisi Yuzuk Kardesligi isimli unlu kitabin 1956da basilan ilk baskisinin bir kopyasi. Kitabin gorkemli kara cildi siyah mermerden yapilmis. Sirtindaki kabartmalar ise Mimar Sinan Guzel Sanatlar Fakultesi ogrencilerine ait. Koye saldiran ejderha temasinin islendigi bu kabartmalar aslinda Hobbit isimli kitaptan esinlenilerek yapilmis.
Dev kitap, ortasindan acilip meydana indirilmis havasi yaratiyor. Muhtemelen seksen ila yuzuncu sayfalar arasinda bir yerden acilmis sayfalar, birbirleri ile yuz yetmis derecelik bir aci yapiyorlar. Mermerin icin oyularak kitabin icine Sicrayan Midilli Hani'nin bir kopyasi insa edilmis. Iceri giren kitap tutkunlari dolasip, Orta Dunya'nin mistik havasini soluyabiliyorlar. Boylece kitabin sayfalarinin olmasi gereken yerde masalar, dans eden Hobbit ve Insan heykellerinin bulunmasi, insanda sayfalarin canlandigi havasini yaratiyor. Insaat sirasinda en buyuk sorunu cikaran buyuk somine kesinlikle bu cabaya degmis. Los mermer duvarlara vuran kizil alevler icinizi isitiyor. Stand calisanlari fantastikedebiyat.com sakinleri. Her gun icin farkli bir soylesi temasi belirlemisler. Cayinizi yudumlayip Lembas kekinden yerken bir yandan da indirimli ve taksitli Metis urunlerini inceleyebilirsiniz.
Gectigimiz Cumartesi Kitap'in icindeki imza gunu icin Istanbul'a gelen unlu yazar Ursula Guin, gencleri basarili calismadan dolayi kutladi.
-------------------------------------------------------------------------------------------

outlook da bes dakikada yaziverdim. Turkce klavyem olmadigi icin cok uzgunum. Arkadaslara basarilar...

Gerçek sandım ya bunu inanmıyorum nasıl bir rüyaymış öyle

Quis custodiet ipsos custodes-Bekçilere kim bekçilik edecek?
DENETMEN

Tasvir Yarışmasının sonuçlarının açıklanma tarihi 2 Ocak Cumartesi gününe alınmıştır. Sabırlı bekleyişiniz için teşekkür ederiz.
Kullanıcının profilini görüntüle Özel mesaj gönder E-posta gönder MSN Messenger
DENETMEN

Saat 00:01 de açıklanmış olsun, yoksa açıklama tarihi geciktiği sevgili üyelerimizin güveni sarsılmış olur. Razz
Kullanıcının profilini görüntüle Özel mesaj gönder E-posta gönder
DENETMEN

Dumrul yazmış:
Saat 00:01 de açıklanmış olsun, yoksa açıklama tarihi geciktiği sevgili üyelerimizin güveni sarsılmış olur. Razz

Uğraşımız bu zaten, daha iyi bir şekilde hikayeleri gözden geçirmemiz ve hiç değilse daha iyi bir karara varmamız gerekiyor. Her bir hikayede ayrı bir emek var, hiç bir satırını göz ardı etmemeliyiz.  E buda biraz zaman gerektiren bir durum Dumrulcuğum.
ÜYE
ÜYE

bu başlık altında mı açıklanacak?
DENETMEN

Açıklanınca, hangi başlık altında açıklanacağına da açıklık gelmiş olur galiba.

Şimdi tanıdık bir cümle geldi aklıma: "Açıklayın yoksa siz açıklamazsanız ben açıklarım." :d Bu arada tarih biraz ileriye atıldı okudun mu onu Nynaeve?
ÜYE
ÜYE

En son 2 ocak diye söylendi sanıyorum.. Cevap için teşekkür ederim, merakla bekliyoruz bakalım  
DENETMEN

Saati tam olarak söylemiyorum, daha erken veya daha geç açıklanabilir. Maksat heyecan yaratmak. Ancak şunu söylemeden geçemeyeceğim, gerçeten zor bir iş bu. O kadar emek verilip hazırlanan Tasvirler arasından hak geçmeden bir seçim yapmak acayip kafa patlatıyor.
ÜYE
ÜYE

Günü özellikle seçmişsiniz anladım da saatide mi özellikle seçtiniz yoksa ben heyecandan paranoyak mı oldum ne? Alın size kanıtı;

*02.01.2010 demek birbiriyle eşitleme yapılsa denk gelen sayılar kümesi
*20.28 ise; 20 ve 2+8 den 10 demek yani bu da 2010 demek bi de bize olağanüstü halde inmesin şu mekan tasviri sonuçları. Valla büyülenicem gibime geliyor. İnşaallah oturduğum binanın zemini sağlamdır yoksa mazallah yere saplanıcaz.

Çok teşekkür ederiz her an bizimle ve bizim bilgilerimizle ve Smile bizim çalışmalarımıza göz gezdirirken ya da hiç olmadı onlara yardımcı olurken.(Mit'den değilsin demi?)
Kullanıcının profilini görüntüle Özel mesaj gönder Yazarın web sitesini ziyaret et Yahoo Messenger MSN Messenger
ÜYE
ÜYE

Zavallı juri yarışmaya gönderilen berbat tasvirleri okumaya tahammül edemiyor. XDXDXD

Kullanıcının profilini görüntüle Özel mesaj gönder E-posta gönder Yazarın web sitesini ziyaret et MSN Messenger
ÜYE
ÜYE

ruastası yazmış:
Zavallı juri yarışmaya gönderilen berbat tasvirleri okumaya tahammül edemiyor. XDXDXD

Gurur duydum. Demek ki iyi yazmışım(ız). HoppaaFantastik Edebiyat Resim  Fantastik Edebiyat Resim

ÜYE

Canın mı sıkılıyor ki ciddiye alıyorsun?

Kullanıcının profilini görüntüle Özel mesaj gönder E-posta gönder Yazarın web sitesini ziyaret et MSN Messenger
DENETMEN

Hadi bakalım bir saat kaldı büyük beklenti içindeyiz

Quis custodiet ipsos custodes-Bekçilere kim bekçilik edecek?
DENETMEN

Değerli üyelerimiz,

FANTASTİK MEKÂN TASVİRLERİ Yarışmamızın sonuna geldik ve zorda olsa nihayet bir karara varabildik. Jürilerimize titiz ve objektif bir şekilde yaptıkları incelemeler için teşekkür ederken, yarışmaya katılan tüm arkadaşlarımıza fantastikedebiyat.com adına ayrı bir teşekkürü bir borç biliyorum.

Her Tasvir birbirinden güzel ve yaratıcıydı. Aralarından bir seçim yapmak zordu lakin jüri bir karara varmak zorundaydı ve zorlu bir incelemenin ardından ilk üçü çıkarmayı başarabildi. Ancak ilk üç içine giremeyen kimi Tasvirlerinde gerçekten ilk üçü hak edenleri de vardı. Ama seçilen üç hikâyede incelendiğinde, anlatım ve içerik bakımından öne çıktıkları görmek mümkün.

Yarışmalarımız her ay devem edecek. Bu yarışmalar farklı farklı kulvarlarda olacak. Bu ilk yarışmayı Tasvir üzerine gerçekleştirdik ve hikâyeler arasından kazanan üyeleri seçtik. Umarım bu yarışmalar siz yazarlarımız için yararlı olmuştur. Zira eksikliklerinizi görüp, hatalarınızı telafi edebileceksiniz.

FANTASTİK MEKÂN TASVİRLERİ YARIŞMASI’NIN SONUÇLARI

1- ANDURİLL  -  YEDİ GİZLERİN MABEDİ
2- KUBRAT RYON – KEŞMEKEŞ CEHENNEMİ
3- KAPTAN MANGTAY – ÇILGINLIK

İL ÜÇTEN AYRI OLARAK

4- DUMRUL – İMPARATOR’UN DÜNYASI
5- LAZYFOX – YIPRANAN YAPRAĞIN DÜŞÜŞÜ

NOT: İLK BEŞ İLE İLGİLİ AÇIKLAMALAR SONRADAN EKLENECEKTİR.  YARIŞMALARIMIZ TÜM HIZIYLA DEVAM EDİYOR, TAKİPTE OLUN.
ÜYE
ÜYE

Anddurill gerçekten çok iyi yazmış.
Kubrat Ryon gerçekten çok iyi yazmış.

DENETMEN

Bereket versin, güzel. Tebrik ederim herkesi.
ÜYE
ÜYE

İşte bunu beklemiyordum.

Abuk sabuk rüyalardan boğucu bir pazar sabahına uyandığımda bunu beklemiyordum. İnsanın heyecandan şaşkınlığa, şaşkınlıktan sevince bu kadar çabuk "sıçrayabileceğini" de sanmazdım açıkçası. Birbirinden güzel tasvirler, birbirinden zorlu rakipler arasından seçilmek benim için büyük bir onurdur. Şu an söyleyebileceğim tek bir şey var. Tek bir anlamlı cümle... Zira içimden geçenler için kelime bulamıyorum, TDK'nın da bulabileceğini sanmıyorum. Fantastik Edebiyat Resim

Teşekkür ederim.

TEŞEKKÜR EDERİM!

Calla'nın Kurtları, Roland Deschain
Yeni başlık gönder Başlığa cevap gönder   Sayfaya git Önceki  1, 2, 3, 4, 5, 6  Sonraki