FRP FORUM  |  Kayıt  |  Üyeler  |  Giriş       

Sayfaya git 1, 2, 3  Sonraki  
İDARİ SORUMLU

. .
....Değerli üyelerimiz, . .
.
.

Sitemiz fantastikedebiyat.com, kalemi ve hayal gücü kuvvetli gençlerimizi fantastik öyküler kaleme almak yolunda yüreklendirmek ve bu yolla fantastik yazınımıza mütevazı bir katkıda bulunmak amacıyla, İthaki Yayınları'nın internet satış birimi olarak faaliyet gösteren İLKNOKTA.COM sponsorluğunda bir Fantastik Öykü Yarışması düzenlemeye karar vermiştir.
.
    Katılımcı öyküler için herhangi bir konu kısıtlamasına gidilmemiştir. Fakat öykülerin “fantastik öykü” ve “kısa öykü” belirlenimlerine uygun biçimde kaleme alınmış olmaları şarttır. “Kısa roman” kıvamında kaleme alınan uzun öyküler değerlendirme dışında bırakılacaktır. Site yönetimi, öykülerin uzunluğunu yahut kısalığını tayin edecek herhangi bir sayfa sayısı ölçütü belirlememiştir. Katılımcıların, “kısa öykü” sanatı üzerine gerekli bilgi donanımına haiz oldukları peşin hükmü ile hareket edilecektir.
.
    Her katılımcı, yarışmamıza sadece bir öyküyle iştirak edecektir. Yarışmamızın başlıca amacı “üyelerimizi fantastik öyküler kaleme almak yolunda yüreklendirmek” olduğundan, katılımcı öykülerin daha önce internet ortamı da dahil olmak üzere herhangi bir yerde yayımlanmamış olması şarttır. Fakat öykülerin tüm telif hakları katılımcılara aittir ve yarışmadan sonra nasıl değerlendirilecekleri, nerelerde yayımlanacakları  tamamen yazarlarının tasarrufundadır.
.
    Başvurular 13 Aralık 2008 tarihinde başlayacak ve 10 Mart 2009 tarihinde sona erecektir. .
.
    Yarışmamıza katılmak isteyenlerin, öykülerini forumumuzun YARIŞMA alt-başlığının KATILIMCI ÖYKÜLER  bölümünde yayımlamaları yeterlidir. Site yönetimi öyküleri bu birimden takip edecektir. Öyküler, katılım süreci sona erene dek tüm üyelerimiz tarafından okunup yorumlanabilecek ve katılımcılar, başvuru süreci sona erene dek öykülerini düzenleyip tashih edebileceklerdir. Site yönetimi 10 Mart 2009 tarihinde öykü başlıklarını kilitleyecek ve öykülerin son hallerini değerlendirmeye alacaktır.
.
.   Değerlendirme süreci 11 Mart 2009 tarihinde başlayıp 7 Nisan 2009 tarihinde sona erecek ve sonuçlar 8 Nisan 2009 tarihinde forumumuzun YARIŞMA bölümünde duyurulacaktır.
.
. Değerlendirme süreci site yönetiminin uhdesi dahilinde ilerleyecektir. Yönetim, değerlendirme süreci esnasında yeterli edebi birikime sahip isimlerin görüş ve önerilerine başvurabilir. Bu konuda tasarruf site yönetimine aittir. Katılımcılar, eserlerini yarışmaya göndermekle, değerlendirme yöntemini ve ölçütlerini peşinen kabullenmiş olacaklardır. Değerlendirme sürecine, yöntemine ve ölçütlerine ilişkin itirazlar dikkate alınmayacaktır.
.
.   Birinci olan öyküye 100 TL ve 10 KİTAP, İkinci olan öyküye 50 TL ve 5 KİTAP hediye edilecektir. Ödüller en geç 15 Nisan 2009 tarihine kadar ilgili şahıslara iletilmiş olacaktır.
.
    Katılımcıların paha biçilmez emeklerinin hiçbir ödülle karşılanamayacağını, bu yüzden, belirlenen ödüllerin ancak sembolik bir önemi haiz olduklarını belirtmek lüzumunu duyuyor ve katılımcılara şimdiden başarılar diliyoruz.
.
-------------------------
   ÖNEMLİ BİR NOT: Site yönetimi olarak, yarışmamıza birbirinden başarılı eserlerin katılmasını ve ödüllerin hak eden eserlere gitmesini yürekten temenni ediyoruz. Yine de değerlendirme süreci sonunda hiçbir eser birinciliğe ya da ikinciliğe layık bulunmayabilir. Site yönetimi hak etmeyen bir esere birincilik yahut ikincilik ödülü vermeyi uygun bulmamaktadır. Fakat yarışmanın amacı üyelerimizi fantastik öyküler kaleme almaya teşvik etmek olduğundan, birinciliğe ya da ikinciliğe layık eser bulunmasa bile ödüller "teşvik" amacıyla yine de dağıtılacaktır. Böyle bir durumda ödüllerin birincilik ya da ikincilik ödülü değil "teşvik" ödülü olduğu hususen belirtilecek ve birincilik ödülü iki eşit parçaya bölünecektir. Böylece katılımcı eserler arasından en başarılı üç öykü, üç eşit teşvik ödülüyle mükafatlandırılmış olacaktır.
Kullanıcının profilini görüntüle Özel mesaj gönder
ÜYE
ÜYE

yarın yazmaya başlıyoruz o zaman    tamam o zaman kalemler çalışsın ya da tuşlar diyelim  

Tomorrow is misery
Yesterday is history
Today?
Today  is a gift to me
Kullanıcının profilini görüntüle Özel mesaj gönder E-posta gönder MSN Messenger
ÜYE
ÜYE

hemen yazmaya başlıyalım o zaman.
ÜYE
ÜYE

Ben yazdım çoktan ama acaba kısamı oldu? Bilmem isterseniz daha yazarım.

ÜYE

Ben de bir denesem mi? Sırf bunun için olduğunu söyleyemesem de bütün zamanlarımda büyük bir açıklık oluşturdum   Yazmak isteyen yanım sağolsun... Olursa bir bakalım artık  Smile

ÜYE

arkadaşlar, sonunda beklediğim oldu. tşk ederim kilvargan sizlere. herkese açık savaş ilan ediyorum Very Happy gimli'nin dediği gibi ''en iyi olan cüce kazansın...'' Very Happy Very Happy
Kullanıcının profilini görüntüle Özel mesaj gönder MSN Messenger
ÜYE
ÜYE

Çok iddialı olmayacağım, ama yarışmak güzel olacak.  Very Happy

Başarı azim gerektirir; azim ise irade…Bazı hedefler; başarısız olmaya da değer...Gerçek başarı; başarısız olma korkusunu yenebilmektir...
ÜYE
ÜYE

Ben de iddialı olacağımı düşünmüyorum. Ama amaç denemek   

Bakalım ne olucak  Wink
ÜYE
ÜYE

Ben başlamadan kaybettim. Kilgarvan'a yalakalık yapıp bir şans daha istiycemm

yuno44907 yazmış:
Ben başlamadan kaybettim. Kilgarvan'a yalakalık yapıp bir şans daha istiycemm

Öykünü son günün son saniyesine kadar dilediğin şekilde değiştirebilir ya da tamamen silip yerine başka bir öykü yerleştirebilirsin.  Son katılım tarihinde başlıkları kilitleyip yerleştirdiğiniz en son metni dikkate alacağız.
ÜYE
ÜYE

Her katılımcı yarışmamıza sadece bir öyküyle iştirak edecektir. Yarışmamızın başlıca amacı “üyelerimizi fantastik öyküler kaleme almak yolunda yüreklendirmek” olduğundan, katılımcı öykülerin daha önce internet ortamı da dahil olmak üzere herhangi bir yerde yayımlanmamış olması şarttır. Fakat yönetimimiz öykülerin telifleri üzerine kayıt koymamaktadır. Öykülerin telif hakları katılımcılara aittir ve yarışmadan sonra nasıl değerlendirilecekleri tamamen yazarlarının tasarrufundadır.

Bu "kendinle çelişiyorsun" ifadesini site ahalisi ne kadar sık kullanmaya başladı. Evet, öyküleriniz üzerine telif koymuyoruz ama bunun mevzu ile ilgisi yok. Bu ifade, son saniye itibariyle değerlendirme sürecine dahil olan eserlerinizin akıbetine ilişkin bir açıklamadır.
.

ÜYE
ÜYE

bu yarışma kıran kırna olacak galiba...başarılar...

ÜYE

bir öykü de benden gelecek yakında Wink

ÜYE

temennim yarışmanın en adil şekilde geçmesidir. tüm arkadaşlara başarılar.
ÜYE
ÜYE

Bu siteyi gerçekten seviyorum. Her nekadar öykü yarışmasına katılma konusunda kendime güvenmesemde, ben de oturdum öykü yazmaya koyuldum. Özellikle Kilgarvan'a öykü konusunda bu kadar emek verdiği için teşeşekkür etmek istiyorum. Dünya Edebiyatı'dan Öyküler bölümüyle bize çok hoş eserleri, yazarları tanıtıp, sayesinde, Edgar Allan Poe, Alphonse Daudet gibi yazarların da öykülerini heyecanla okumamızı (en azından benim) sağladığı için.
Lise dönemimde bir çok Rus klasiğini okumuş olmama rağmen çok fazla öykü okuduğumu hatırlamıyorum. Bunun benim için şimdi ne kadar büyük kayıp olduğunu görüyorum. Ve Kilgarvan'ın bu çabalarının benim için ne kadar yararlı olduğunu ve büyük anlam taşıdığını söylemek isterim.
Umarım ben de cesaret edip bu öykü yarışmasına katılabilirim. Öyküleriyle katılan tüm arkadaşara başarılar dilerim. Smile
ÜYE
ÜYE

bakalım kim kazanacak. vakti gelince göreceğiz.

ÜYE
ÜYE

Birgün bende yönetici olmalıyım çok özendim.

Evet, şimdi yarışmaya heyecanlanabilirim..
ÜYE
ÜYE

arkadaşlar, yarışmaya hikayemi ekledim. hepinizin yorumunu bekliyorum
ÜYE
ÜYE

Eğer bende yazar olmayı başarabilirsem iddaalı olacağım ama farklı olmak zordur yani anlaşılmamak yada neden anlatımın böyle gibi tepkiler almaktan korkuyorum. Şöyleki anlatım super olsa da bazı yerlerde hikayeyi alaya alıp ciddiyetsiz ve hafiften komik (neşeli) bir havaya sokmayı seviyorum. Kısa bir örnk:

Gece ne kadar güzel değilmi polis kız? Evet gece güzel ama korkunç. Karanlığın içine gizlenmiş olan vahşeti göremediğimizden güzel belki de. Ama onun da dışında bir huzur var. Alucard serbestce etrafta gezerken ne yapıyor sanıyorsunuz? Çokmu iyi kalpli bir kurtarıcı? Kan içiyor, gölge olup insanların mahremiyetine tecavüz ediyor; sonra da insanları koruyorum, kurtarıyorum diyerek övünüyor. Neden hep ana karakter sevilir? Neden!! Bu haksızlık. Birde şu kurtadamlar olmasa. Gecenin lanet olası koruyucuları. Güçlerini aydan alan canavarlar. Hiçbir zayıflıkları yok ama gölge olarak veya kan yığınına dönüşerek hızla iyeleşemedikleri için zayıflar. Evet okuyucu böyle bir Dünya burası. Ben KızılKan [kK] tanıştığımıza memnun oldum.

Vampirler artık biliniyor ve teknoloji çok ilerledi. Güçlü teknolojisiyle insanlardan başka vampir yemeye bayılan kurtadamlar vampirleri tehdit ediyor. Artık vampirler tehlikeli değil. Onlar serserilik yaparken biz teknolojimizi geliştirdik.

”Alucard, git ve KızılKan'ın çetesini bulup yoket“ ”Hahaha. Tamam Sir Integra. Seras benimle gelecekmisin?“ ”Hayır, dergi okuyorum“ ”Tamam polis kız“ Alucard alaycı dialoğunu bitirdikten sonra gölgenin içinde kaybolup gölgelerin içinde ışık hızıyla hareket ederek çetenin bölgesini araştırır. Onların da gizlenmeye niyeti yoktur zaten, her zamanki mahallede gezinmektedir KızılKan.

Evet son paragrafda anlattığım olayı uyguladım. Nasıl tiksinç dimi??