| |
|
| Yazar |
Mesaj |
|
Yönetici
| Kayıt: 02 Ekm 2006 |
| Mesajlar: 887 |
|
|
|
HADİSENİN ÖZÜ 26.05.2008, 14:16 |
|
|
Sevgili oKiDoKi,
. Sevgili maxFeR,
.
Muhabbetinizi dışarıdan izleyen biri olarak görüyorum ki, ortada birbirinize sitem etmenizi gerektirecek bir durum yok. Sevgili oKiDoKi'nin söyledikleri yarışmamızla alakalı değil. Dostumuz maxFeR'i teselli etmek için birkaç cümle yazmak ihtiyacı duymuş; hepsi bu. Zira; "ölmeyi düşünüyordum" deme noktasına gelmiş bir insana teselli sözcükleri sarf etmek ihtiyacı duymayacak hiçbir vicdan sahibi insan yoktur. Üstelik ben oKiDoKi'nin sözlerini çok anlayışlı, çok şefkatli buldum.
.
Fakat sevgili maxFeR, oKiDoKi'nin, onu, kendisini jüriye acındırmaya çalışmakla suçladığını sandı. Belki arkadaşımızın böyle düşünmek için makul gerekçeleri vardır. Ama meseleye dışarıdan bakan biri olarak, oKiDoKi'nin sözlerinde bu tür bir niyet güdülmediğinden eminim. Haydi! İşi tatlıya bağlayıp keyifli keyifli yarışmaya devam edelim.
|
|
|
|
|
 |
|
Üye
| Kayıt: 24 Tem 2008 |
| Mesajlar: 0 |
|
|
|
... 26.05.2008, 14:28 |
|
|
özür dilierm okidoki..
Hep böle yanlış anlyıorum affedermsin beni? |
|
|
|
|
 |
|
Üye
| Kayıt: 21 May 2008 |
| Mesajlar: 13 |
| Konum: dünya... |
|
|
... 26.05.2008, 18:42 |
|
|
Ben de hep yanlış anlaşılmışımdır zaten.Neyse önemi yok.Ufak bi yanlış anlaşılma diyelim. |
|
|
|
|
 |
|
Üye
| Kayıt: 07 Ekm 2007 |
| Mesajlar: 458 |
| Konum: İstanbul |
|
|
Maxfer'e 27.05.2008, 9:38 |
|
|
Yazını düzeltmiş, daha iyi hale getirmeye çalışmışsın. Gayretin beni sevindirdi. Ama şöyle bir sorun var. Yazını tekrar tekrar okumalısın ve birleşik yazdığın kelimeleri ayırmalısın. Bir çok yerde kelimeler arasına boşluk koymayı unutmuşsun. Tavsiyemi dikkate aldığın için teşekkür ederim. |
_________________ BURADAN ASLA GEÇEMEZSİN!
|
|
|
|
 |
|
Üye
| Kayıt: 29 May 2008 |
| Mesajlar: 37 |
| Konum: Tımarhane. |
|
|
Elbette.. 29.05.2008, 17:01 |
|
|
Ben de katılmak istiyorum bu yarışmaya ancak ne yazık ki daha önceden kağıda yazdığım bir rüyamı Word'e aktarmaya yetecek vaktim yok. Umarım yarın... ^^ |
_________________ Değil mi bir Deli'nin delikli, değişik, debdebelice densiz ve derinliksiz rüyasından uyanmak.. ??
|
|
|
|
 |
|
Üye
|
|
Dehey 29.05.2008, 18:03 |
|
|
Bir delinin gördüğü rüyadan daha tuhafı olabilir mi? İple çekiyorum rüyanı. Dehey dost.  |
|
|
|
|
 |
|
Üye
|
|
Deli Rüyası. 29.05.2008, 18:12 |
|
|
Ah, beni çok zorlu bir sınav bekliyor. Sık elemem lazım çünkü şu geçen gün gördüğüm Eurovision'a katılan hindili rüya elbette ki buraya katılamayacak kadar seviyesiz. Tıpkı ısırdığımda inleyip yaladığımda kikirdeyen elmalı rüya gibi. |
_________________ Değil mi bir Deli'nin delikli, değişik, debdebelice densiz ve derinliksiz rüyasından uyanmak.. ??
|
|
|
|
 |
|
Yönetici
|
|
|
Seni daima 29.05.2008, 18:42 |
|
|
Kendimi bildim bileli seni çok zorlu bir sınav bekliyor. Zaten bir tek "çok zorlu sınav" var, o da Godot'u bekler gibi hep seni bekliyor. Hiçbir bok yapma! Olduğun yerde sınavını bekle. |
|
|
|
|
 |
|
Yönetici
|
|
|
Kemçük 29.05.2008, 18:46 |
|
|
Kemçük ağızlı delü! |
|
|
|
|
 |
|
Üye
|
|
Kehehehe! 29.05.2008, 18:49 |
|
|
Bu arada, ben hala tam olarak anlayamadım hangisi benim Simurg resmindeki. Elinde baltası olana bir yakınlık duydum oldum olası. Mmmmh.
Bir ara, bazı resimlerimi koyacağım siteye. Avatarımdaki tiplemeyi çizerken aklıma nedense hep fantastikkurgu.com'da tanıdığım Kilgarvan gelmişti hep. xD
Biz triplere giriyorduk Fortu'yla, böyle derviş tipli, elindeki kitabı yercesine okuyan bir adam gördüğümüzde. Yanından geçerken de hep "Kilga!" falan diyorduk, sensen tanı bizi diye. xD
Bir makalede vardı, adam hep hayatını beklemekle geçiriyormuş vaktini. Şu sınavdan, bu borçtan, onların ziyaretinden, berikinin derdinden sonra başlarım hayatıma diye. Sonra farkına varmış. Bütün o sınavlar, acısı ve tatlısı durumların, hepsi işte hayatmış.
Şimdi ağlayacağım.
Behüü! |
|
|
|
|
 |
|
Yönetici
|
|
|
Beni görseniz 29.05.2008, 18:57 |
|
|
Beni görseniz şoka girerdiniz. Ne otuz yaşında olduğuma inandırabiliyorum insanları, ne doktoramı bitirdiğime, ne üniversitede ders anlattığıma, ne de askerlik yaptığıma. İnsanların ilk sözleri daima; "Ne kadar da genç gösteriyorsunuuuuuz!" oluyor. Bana bu lafı sarf etmeyen yahut görünüşüme örtük ya da açık biçimde şaşırmayan kimseye rastlamadım.
. Hele bu sitede çizdiğim o nemrut imaj! Hohhohhohhoohohooo! Beni gördüğünüzde vereceğiniz tepkiyi izlemek çok keyifli olabilirdi. |
|
|
|
|
 |
|
Üye
|
|
İmaj ve dranaj. 29.05.2008, 19:00 |
|
|
Sanırım benim dizlerim falan titrerdi seni bir kafede bekliyor olsaydım. Fortu düpedüz bayılır giderdi. Şaka bir yana, seninle tanışamazdım. Böyle bir şoku atlatamayacak kadar gencim henüz.
Nerede bütün herkes? Bir ara adrsheaasaeeas vb. kişiler hiç offline olmuyorlardı. |
|
|
|
|
 |
|
Üye
| Kayıt: 08 Mar 2007 |
| Mesajlar: 24 |
|
|
|
düş müş- ADAY 29.05.2008, 22:57 |
|
|
Düş Müş- ADAY
Nasıl olmuşsa bir paralel evrene göçmüşüm , bu paralel evrendeki Türkiye’nin sokaklarında dolaşıyorum ,’asıl’ Türkiye’yle ‘öteki’ Türkiye’yi kıyaslıyorum. Paralel Türkiye’nin kaldırım taşları eğri büğrü ve eksik örülmüş ,apartmanların kubbe şeklindeki çatıları da yarım ,hatta cepheden tam görünen bazı yapıların aslında hala inşaat halinde olduklarını görüyorum ,cephedeki bitmişlik yanıltıcı . Bir parçası noksan ;hiç görmediğim renklerde elbiseler giymiş insanlarla konuşmaya çalışıyorum ,bizimkine paralel ,anlaşılabilir bir lehçe konuşuyorlar ama dertlerini anlatamıyorlar ,sanki dertlerini anlatacakları kelimeler sözlüklerinde yok (hoş bütün bunları pek dert ediyor gibi de görünmüyorlar .)
Her şeye rağmen söylentileri takip ederek yeraltındaki hükümet merkezine iniyorum ve orda bu evreni bizimkinden farklı kılan gerçekle karşılaşıyorum :Meğerse bu evrende Atatürk ölmemiş ,Ata’yı büyük bir sıvı tankının içinde saklıyorlar , cam tankın içinde uyur gibi , sanki kaşları hafifçe çatılmış . Laboratuar teknisyeni ve saklama bakanı olan şahıs bana bir takım açıklamalarda bulunuyor ,bu cam tanklarda insanları nasıl yüzyıllarca yaşatabildiklerinden bahsediyor . Sonra şunu öğreniyorum : Atatürk kablolar vasıtasıyla dışarıya bir takım talimatlar gönderiyormuş , işin rengi de burada değişmeye başlıyor çünkü bir şekilde fark ediyorum ki bu talimatlar olduğu gibi uygulanmıyor , bunların üzerinde oynanıyor , birileri bu talimatları kendi keyfine göre değiştiriyor . O zaman bu paralel evrene neden gönderildiğimi anlıyorum , görevim bu düzenbazlığı ortaya çıkarmak Ata’nın söylediklerinin olduğu gibi halka ulaşmasını sağlamak(Talimatlar olduğu gibi halka ulaşırsa memleketteki aksaklıklve eksiklikler düzelecek diye düşünüyorum ) . Harekete geçiyorum , bir ses :’Vazifen yeni başladı kötü sürprizlere hazır ol’ diyor . O anda aklıma geliyor: Bu evrende bir benzerim olmalı... |
|
|
|
|
 |
|
Üye
|
|
Re: düş müş 30.05.2008, 2:08 |
|
|
Bir Yaz Rüyası - ADAY
Araba durduğunda Erdek’in gürültüsü üzerime çöküveriyor. Aniden hafif meltem yerini yazın sıcağına bıraktığından, kısa kollu gömleğimin üzerine siyah bir ceket giydiğime pişman oluyorum. Ablalarımla bara giriyorum, bir kez daha baktığımda etrafa, hepsinin bir yerlere gittiğini anlıyorum, yalnızım. Köşede oturan kıza takılıyor gözlerim, geçen sabah plajda tanıştığım kız, her şeyiyle Yasemin. Yanına gidiyorum, bar taburesinde bana doğru dönüyor. Kendimden beklemediğim bir samimiyetle kızın boynuna sarılıyorum. Bardan yansıyan mavi neonla saçları parıldıyor, dudaklarını yaklaştırıyor boynuma, hafifçe öpüyor. Ayırıyor ipeksi dokunuşunu boynumdan, ıslak dudaklarının sesiyle titriyor bedenim. Gözlerimi açıyorum ve karşımdaki taburede geçen ay ölen dayım oturuyor. Morgda teşhis ettiğimizden beri biraz daha çürümüş yüzü, fakat o eğreti ifadesi değişmemiş; günahlarını teker teker sayan Azrail’e son ikiyüzlü yalvarışını yaparmış gibi çarpılmış ağzı ve artlarına kadar açılmış gözleriyle hala aynı kişi. “Mirasım!” derken tıpkı Yasemin’in yaptığı gibi boynuma hamle ediyor, “Uzak dur!”. Yüzüne ardı ardına vururken tırnakları düşüyor parmaklarımın. Çığlıklar atarken ben, insanlar dans edip gülüyorlar. Beynime tokmaklarını indiren iblisler gibi vuruyor hoparlörler ritmi. Büyüleniyorum ritimle, bedenim dinginliği yanlış vakitte eriştiğinin farkında olmadan karşı koymayı bırakıyor. Bütün zaman boyunca aradığım huzura, fenafillâha ermiş dervişlerin rahatlığıyla atlıyor zihnim. Gözlerimi meleklerin müziğini dinlerken beni cennetin görüntüleriyle doyursunlar diye kapatıyorum.
"Look, behind! What's on the surface?!.."*
Kafamı sertçe didikleyen o his… Hemen kaldırıyorum kafamı, sınav salonundayım, biliyorum; kapalı bir alana kapanan üç yüz kişinin kokusunu 4 sene boyunca sindiren burnum benden daha hızlı çünkü. “Uyansana salak!”. Fahiman’ın ürkütücü tırnakları yüzümün birkaç santim uzağında, neyin kafamı dürtüklediği hakkında soru işareti bırakmadan salınıyorlar. Kendi tırnaklarıma bakıyorum hemen, yerlerini aynı kemirilmişlikleriyle doldurduklarını görünce rahat bir nefes alıyorum ki onu da çok uzun süre tutamıyorum, çünkü sınıfı geçmek için günlerce çalıştığım, Nazi işkencelerinin benzeri gibi hissettiren, kimya dersleri boğuyor ciğerlerimi. Hâlbuki… Ben bu sınavın sonucunu biliyorum. 63 almam gerekirken, 32 alıp nasıl da büyük bir şok yaşadığımı… Kafamı umutsuzca kaldırıyorum, Fahiman’ın yanında amcam var şimdi. Kadını büyük şevkle öpüyor, adeta kadının ağzının içine bütün çenesini sokmaya çalışıyor. İğrenerek indiriyorum kafamı, fakat kedinin yenilmesi gibi ben de yeniliyorum talihimi batıran meraka. Amcam kanlar içinde debelenirken yerde, sessiz bir çığlıkla açmış ağzını, kanların köpüklerle döküldüğü gırtlağını tutmaya çalışıyor, Fahiman ise ellerine bulaşan kanı yalıyor, tıpkı bir köpek gibi. O sırada kırılan camlardan dalan otobüs frenlerin etkisiyle inleyen tekerleklere rağmen bir sürü insanı onlar daha çığlık atamadan ezip geçiyor, bu zavallılar sürüsüne katılan Fahiman ise otobüsün devasa bir zıplama yapmasına sebep olarak tekerleklerin altında can veriyor. Yavaşça nefes alıyorum. Tanıdık gelen bir ses, sınav salonunun duvarlarına saplanmış megafonlarda vücudumdaki mahrem yerlere dokunarak “Don’t fret precious I’m here, step away from the window,”* diye başlıyor sevdiğim bir şarkıya. “İşte şimdi, tam oldu!”, kapatıyorum gözlerimi. “Just stay with me safe and ignorant, go back to sleep.” Karnıma dokunan ellerle gözlerimi açtığımda Merve yanımda duruyor; büyük, koyu renk gözleriyle bana bakıyor, yine karman çorman saçları ve garip kokusuyla. Gerçekten oldu, diyorum içimden. Azıcık dahi şehvet uyandırmayan dudaklarını uzatıyor bana, geriye kaçıyorum, düşüyorum.. düşüyorum.. düşüyorum.
Çok yüksek bir tepeden düşmüşüm ve havada durmuşum gibi, bütün bedenimdeki kan bir anlığına yirmi derecelik ısı kaybedip tekrar ısınmış gibi hissediyorum, vücudumdaki her bir sinir merkezi şokla uyandırıyor beni. Kulaklıklarım düşüyor, A Perfect Circle – Pet hala çalıyor kulaklıklar çarptıklarında arabanın o garip, halıyla kaplı zeminine. Açlıkla guruldayan karnım; camın kenarından çıkan ayaklarım; yeni kazıdığım saçsız kafam; sinirle ısırınca tırnağımı, bütün bir gün boyunca kanamış başparmağım; sonuna kadar sesi açılmış müzikle uyumama isyan eden zavallı beynim…
*Bak, geri! Yerde ne var? Killswitch - Irreversal.
*Üzülme değerlim, ben buradayım, camdan uzaklaş.
*Yalnızca kal benimle güvende ve cahil, uykuya dal geri. |
|
|
|
|
 |
|
Üye
|
|
Re: düş müş 30.05.2008, 9:41 |
|
|
Sevgili odradek, sanırım yarışmaya katıldın. Fakat yarışmaya katıldığından tam olarak emin olmamız için başlığın yanına parantez içinde büyük harflerle ADAY yazmalısın. |
|
|
|
|
 |
|
|
|