| Yazar |
Mesaj |
|
Üye
| Kayıt: 25 Şub 2008 |
| Mesajlar: 19 |
| Konum: Gezegen Dışı |
|
|
Fikriniz Benim İçin Önemli.... 26.02.2008, 9:04 |
|
|
Şimdi arkadaşlar Geçtiğimiz SUCONda ilk profesyonel Dmliğimi yaptım yani bir convention açısından profesyonel daha önce çok yaptımda işte öle (Bunların sorumlusu hep sensin Angeluss bana o soruyu sormsaydın  )
İşin şakası bir yana benim yakın zamandaki İTİCON için bir senarom var ve birkaç kişiye sundum olumlu cevaplar aldım bunların araasında RAZOR da var haa senn meramın ne deiyeceksiniz söliyeyim,şudur ki buraya az sonra yazacağım senaryo ile ilgili eleştirilerinizi yaparsanız çok ama çok sevinirim bnm için bir yapıcı ve yıkıcı fikirler silsilesi olmuş olur şimdiden değerli yorumlarınız için saolun....
Hükm-ü Dudu
Konu şu Dünyanın Geçirdiği Belirli bir felaketler zinciri yüzünden sadece belirli Gruplar ve Belirli Irklar ayakta kalmıştır şöyleki ayakta kalan ırklar,Araplar,Çinliler ve Osmanlıdır(bir millet daha koymayı düşünüyorum fikirlerinizi yaza bilirsiniz bu konu ile ilgili),Ve Dünya Üzerinde Toplam 1 milyar insan yaşamaktadır,İşte en önemli yanı Orta Çağ ile teknoloji iç içe geçmiştir Teknoloji ulaça ileceği en üst seviyede iken ilkellik ise ona paralel bir biçimdedir,yani artık saltana kayığı yoktur ama Saltanat Zeplini vardır ,Atlar Cyborg,kılıçlar silahlar ise çeşitli teknolijilerle donatılmıştır....Osmanlıda bir kural daha değişmiştir artık erkekler hüküm süremez ve toplumdaki yerleri değiştirilemezdir,bunun yerine artık kadınlar sadece anadan kıza süre gelen bir gelenekle sultan olup,Harem kurma ve çok eşlilik hakkına sahiptir ve bu dönemim başında ir süredir görülen En Gaddar Sultan Dudu Bulunmaktadır....
Evet hikaye bu yukarıda da dediğim gibi değerli yorumlarınız eksik etmezseniz çok sevinirim...
Saygılarımla Wauren Saga(Atilla Çiftçi) |
|
|
|
|
 |
|
Üye
| Kayıt: 26 Ağu 2007 |
| Mesajlar: 613 |
| Konum: SUCON |
|
|
Hükm-ü Dudu 26.02.2008, 12:08 |
|
|
Bence güzel ve farklı bir senaryo olmuş. Özellikle " Saltanat Zeplini"ne koptum. Forumun namı değer feminist Nessası olarak oyunundayım kesinlike. Şu cümlen beni teşvik etti. : ) "Osmanlıda bir kural daha değişmiştir artık erkekler hüküm süremez ve toplumdaki yerleri değiştirilemezdir,bunun yerine artık kadınlar sadece anadan kıza süre gelen bir gelenekle sultan olup..." |
|
|
|
|
 |
|
Üye
| Kayıt: 16 Eyl 2007 |
| Mesajlar: 246 |
|
|
|
... 26.02.2008, 12:26 |
|
|
Senaryon yaratıcı gibi belli açılardan bana bazı kitapları anımsattı özellikle de orkun uçarın asi kitabını.. gerçi oldukça farklı yanları var ama benzerlikleri de var.. Yine de yaratıcı denilebilir senin senaryona..
Ancak bence en temel yanlış "ırk" tanımında.. "Osmanlı" lar bir ırk değildir.. Osmanlı bir soy ya da bir hanedan olarak adlandırılabilir ama ırk değildir. Sözünü ettiğin eğer Türk ırkıysa orada da sorun şudur ki Türk ırkında kadınlar da geçmişte hüküm sürmüş ya da erkeklerle birlikte hüküm sürmüşlerdir.. Bu durumda olay tam olarak tersne dönmüş sayılmaz.. Bence bu noktaları düzeltirsen oyunun çok yaratıcı özellikler taşıyor hele saltanat zeplini çok güzel fikirmiş  ) |
_________________ The world is full of kings and queens
Who blind your eyes
And steal your dreams
It's heaven and hell
|
|
|
|
 |
|
Üye
|
|
Çok teşekkürler... 26.02.2008, 13:54 |
|
|
Şimdi nessa sana vede yer yer yapıcı yer yerde görgüğü eksikleri söyleyen meloik e teşekkür ederim ayrıca ufak bir sözüm daha olacak meloik'e osmanlı tarihini çok iyi bilirim demicem ama araştırdım diyebilrim Osmanlıda tam anlamıyla hüküm sürmüş bir kadın yok haa kocasını öneten sultanlar ayrı ama 100%100lük bir kesinlik yok temayada gelince yanlış düşünmüşsün aside felaket bizzat yaratılıyor ama bnm hikayemde savaşlar ve felaketler su,petrol ve bor yüzünden çıkıyor yani bir nevi 3.dünya savaşı Ana fikir ve temaya gelirsek memo tembelçizer in Lombak Şehitlerindeki Feza Cengaverlerindendir.... Ama dediğim gibi nessa seni oyunuma beklerim...meloik sanda eleştirinden dolayı çok teşekkür ederim...(ırk olayını bnde gerçekten üzüldüm büyük bir yazım hatası olmuş saol..)
NOt:fikrilerinizin dewamını bekliyorum |
|
|
|
|
 |
|
Üye
| Kayıt: 11 Eyl 2007 |
| Mesajlar: 615 |
| Konum: düşler zamanı |
|
|
kadın hükmü.. 26.02.2008, 14:17 |
|
|
wauren.. sanırm meloik'i yanlış anladın.. osmanıda hüküm süren kadın yok tamam .. onun kastettiği; eğer bir ırktan bahsediyorsan ve bu türklerse, türk ırkında kadınların yönetimde ortaklığı söz konusudur. osmanlı ise bir ırk değil bi karışım bir vatandaşlık meselesidir. evet orda kadının söz hakkı olduğu pek söylenemez. yani direk yönetim olarak. söz hakkı elbette vardır, biraz perde arkasında kalmış olsa da... |
_________________ ....NON....
|
|
|
|
 |
|
Üye
|
|
Tamam Canım =) 26.02.2008, 15:30 |
|
|
Tamam canım bnm için önemli olan değerli fikirleriniz keşke bu güzel açıklamanın yanında fikrinide belirtseydin adrheanas... |
|
|
|
|
 |
|
Üye
|
|
fikir=)) 26.02.2008, 15:55 |
|
|
kusura bakma, unutmuşum bir anlık heyecan işte=))
bence hoş bir kurgu olur elbette içine hoş ayrıntılar serpiştireceğini dşünmekteyim. nasıl 1 milyar kaldılar ve kadınlar yönetmde olduğuna göre erkek nüfusu kadınların 4te birine mi düştü diyesim var=))
einstein'e sormuşlar ya 3. dünya savaşı nasıl olacak diye o da cevap vermiş; 3.yü bilmem ama 4.sür taş ve sopalarla olacak hesabı çağların karışımı ama insaniyet bakımından ilkelliğin had safhada olduğu bir ortamı düşündürttü bana.. insanların sadece yaşama içgüdüsü ile hareket ettikleri belki de=)) |
|
|
|
|
 |
|
Üye
|
|
|
|
|
 |
|
Üye
| Kayıt: 10 Oca 2008 |
| Mesajlar: 73 |
| Konum: yatak odası |
|
|
Seneryo 26.02.2008, 19:37 |
|
|
Aslında bir de gerçekleşse ne güzel olurdu!Neyse benim çok hoşuma gitti.Yoruma gelince Osmanlı derken türk mü kastettin.Çünkü aslında osmanlı devletinin aslı tüktür.Bunu böyle belirtmen daha iyi olurdu.Onun haricinde söyleyecek başka bir şey bulamıyorum.TEBRİK.  |
_________________ HERKESE MERHABA / sana merhaba
|
|
|
|
 |
|
Üye
|
|
ee bukadarmı ? 27.02.2008, 19:38 |
|
|
eee bu kadarmı değerli yotumlarınız bekliyorum dewamını??? |
|
|
|
|
 |
|
Üye
|
|
ohoo!.. 27.02.2008, 19:57 |
|
|
arkadaşım burada iki öykü yorumlamaya öykünüyor yazarlarımız=))) hemen dertlenmeyiniz. |
|
|
|
|
 |
|
Üye
| Kayıt: 18 Şub 2008 |
| Konum: Uzay boşluğu |
|
|
AYRIM 27.02.2008, 21:50 |
|
|
Bence biraz bay bayan ayrımı gibi olmuş.Yani erkek kız meselesi yerine iyi kötü meselesi gibi bişi olsaydı daha iyi olurdu. |
_________________ OKUYORUM, OKUYORUM, OKUYORUM... BULAMIYORUM! 
|
|
|
|
 |
|
Üye
|
|