Yeni başlık gönder   Başlığa cevap gönder  
Sayfaya git Önceki  1, 2, 3  Sonraki
» MASABAŞI
Yazar Mesaj
Misafir

Bu da eskilerden oynadığım bir oyundan alıntıdır. Oyunun başında biz dört çiftçi arkadaştık. Dm deli etmişti bizi bir türlü köyden çıkarmyor, başımıza bir olay gelse de oyuna heyecan katsa diye bekliyoruz biz de. Sonra arkadaşın tuvaleti gelmiş oyun esnasında. Birden yanımdan şöyle bir ses yankılandı "Ben tarlaya gidiom" dedi arkadaş çekti gitti. Biz ilk başta hiç bir şey analamadık; neyse garibim kendini o kadar kaptırmış ki oyuna "tuvalete gidiom" yerine "tarlaya gidiom" demiş.
Misafir

Bunu okuduğunda Astern March büyük ihtimalle kendisi anlatamadığı için üzülecek; ama ben kendimi tutamyorum. Astern ile oynadığımız oyunun DM'i anlatmıştı bize olayı. 4 arkadaş eve kapanıp Star Wars oynuyorlar. 4. kişi bakkala sigara almaya gidiyor.Arkadaş yaklaşık 6-7 saat oluyor bakkaldan dönmüyor. Arkadaşları da dalmış oyuna fark etmiyorlar arkadaşlarının gelmediğini. Eh sonunda fark edebiliyorlar ve arıyorlar arkadaşlarını. Arkadaşları açıyor telefonu "Neredesin abi?" "Hastanedeyim" "Nası abi, ne oldu?" " Bakkaldan dönüyordum karşıdan karşıya geçiyordum, araba geliyordu. Force Push attım arabaya, durmadı" : )  :  )
Nasıl bir DM oynattoysa bu oyunu gidip elini öpmek isterim ne kadar etkileyici bir DMmiş ya da playerlar ne kadar gazmış.
Misafir

oha Very Happy
Misafir

nessa yazmış:
Bunu okuduğunda Astern March büyük ihtimalle kendisi anlatamadığı için üzülecek; ama ben kendimi tutamyorum. Astern ile oynadığımız oyunun DM'i anlatmıştı bize olayı. 4 arkadaş eve kapanıp Star Wars oynuyorlar. 4. kişi bakkala sigara almaya gidiyor.Arkadaş yaklaşık 6-7 saat oluyor bakkaldan dönmüyor. Arkadaşları da dalmış oyuna fark etmiyorlar arkadaşlarının gelmediğini. Eh sonunda fark edebiliyorlar ve arıyorlar arkadaşlarını. Arkadaşları açıyor telefonu "Neredesin abi?" "Hastanedeyim" "Nası abi, ne oldu?" " Bakkaldan dönüyordum karşıdan karşıya geçiyordum, araba geliyordu. Force Push attım arabaya, durmadı" : )  :  )
Nasıl bir DM oynattoysa bu oyunu gidip elini öpmek isterim ne kadar etkileyici bir DMmiş ya da playerlar ne kadar gazmış.
Puhaha adam kendini Obi-Wan sanmış ya yuh...
Misafir

nessa yazmış:

bkz: kendini pikachu sanan çocuk
Misafir

Buna kim inanır, Kadir İnanır olayına benzedi. E yuh yani... Force Push olayı bir yere kadar inanılır da, telefondan sonra çocuğun hala '' Bakkaldan dönüyordum karşıdan karşıya geçiyordum, araba geliyordu. Force Push attım arabaya, durmadı '' diyişi biraz saçma geldi. Neyse o kadar da önemli değil, gülelim geçelim Very Happy
Misafir

Zati saofkacım otobanda karşıdan karşıya geçmiyormuş çocuk. : ) Valla kim inanır kim inanmaz bilmem; ama bizim DM inanmıştı. Hatta tanıyordu çocukları bizim aramızda da geyik kalmıştı force push atmak. Oyun boyu onu söyleyip kopmuştuk.
Üye
Üye

birincisi, arkadaşımın dm'lik yaptığı bir oyunda, bir taraftan drow'lar geliyor, başka bir yandan kaçtıkları krallığın askerleri, bunlar bir ağaçlığa saklanmışlar, o sırada gaza gelmiş bir arkadaş bağıroyor;
-abi atlılar geliyor!!
DM sakince; benim niye haberim yok?

ikincisi de,y,ne bikaç arkadaşım,  seviyelerini hayli ilerletmişler ekip olarak, 6-7 kişiler, büyücüsü savşçısı kallavi, nereye gitseler dağıtıyorlar yani. bir ada gibi biyere gelmişler, o sırada DM sesleniyor; evet arkadaşlar, şu an karşınızdaki amca "landlord"dur, yiyeniniz varsa deneyin şansınızı diye(yenmek mümkün değil hele de kendi toprağında...)
grubun kallavi Büyücüsü: landlord abi, rica etsem şu fireboll'u alıp müsait biyerime koyar mısın? acısız olsun=)))

Üye

ohaa dm animasyonu nasıl anlattı kısaca bir özetleyebilirmisin?

nessa yazmış:
Bende ok atarken zarı 1 atmıştım. Müttefik fln da değil direk kendi kendimi vurdum.
Kullanıcının profilini görüntüle Özel mesaj gönder
Üye
Üye

Burda aslında pek çok garip şey var.2m'lik ve insan olsa bile hayli ağır olacak o el ki kedisi taş bit thief neresinde nasıl saklar ve taşır?thief bir taş kırıcı alet olarak ne taşır ve o strenght'le balyoz bile bulsa o eli nasıl kırar?Sonra tarıhı eser koleksiyoncusu garip çünkü arada belki 1000 yıllık rune'ler nesneler yapılar sıksık denk gelir, günümüzde,dünyamızda değeri büyüktür ama bir gaöeworld de bunun sihir içermiyosa değeri nedir oda şüphe götürür.
ve tek garipliklerde bunla bitmiyor.lvl'lerinizi bilmiyorum ama 3-5 falanmıydınız Smile ya bu party'nin rahibi yokmu,ne biliyim bir paladin olmasa bile ki bizim oyunlarda o bir mertebedir öle char olarak alınmaz hatta şovalye bile oldum diyemezsin işte ne bilim bir mage yokmu yav.bunun kötülük sezgisi falan olur.başka bişiy olur ama olur ya!bunu ben seziyormuyum diyede sormaz oyuncular dm söyler gerçide neyse.belki party çok düşük leveldi ve bir thief bir hunter bir warrior ve bir barbar'dan oluşuyodu ha ?Smile neyse öle katılmak istedim sana.biçtinizmi bari.

nessa yazmış:
Seninki cidden iyimiş oyunun sonu bir de nasıl koymuştur. Yeni oynadığım oyunlardan birinde yine.(Eski oyunları aklımda canlandıramyorum.) Theif arkadaş karşımızda duran 2metrelik bir heykelin elini koparıp saklamak istemişti. Bahanesi de eli tarihi eser niyetine satmak. Sonra ne oldu? 2 metrelik heykel canlanıp üstümüze saldırdı.
Üye
Üye

bu dm talihsizliği değil dm yanılgısı olmuş.mümkün olamayacak seyler zarla gelemez.büyüklüğü ne bilmiyorum mağaranın ama örneğin bir kanyon çıksa dur benim dex çok yüksek şu 10 metreyi bir deniyim diyim 20 atsan karşıyamı geçircek bunun sınırı ne?dm insiyatifi başlar ve işler öle yürümez.diyeceğim normal bir ortalama dm şayet oyun oynatmışlığı baya varsa,fiziksel engelin(yeni büyü yemişliğin,kan kaybın,hastalığın,ciddi uykun,hipnozun,üstüne korku verilmemişse bunların biri yoksa yada kapalı mağara gibi yerler karakter kağıdında en büyük korkun şeklinde(bunuda kim yazarki)belirtilmemişse ortalama zarın üstünde her zar o kişinin maximum idrak etme ve tanımlayabilme kapasitesine ulaşmasını sağlar.yani bir drow'san mountain dwarf'san sana mağaralarda dm zorluk çıkaramaz elf'sen bile bi yere kadar.ha insan'san vesaire zaten 20de atsan fazla bişiy değişmemeli.bence bir dm hatası var.

Rainmaker yazmış:
Bu yıl ilk defa katıldığım icon'dan: Mağara gibi bir yerden bir odaya girdik. Her yer karanlıktı. Oda ne kadar uzun, geniş bilemiyorduk. Elimizde sadece bir meşale ışığı vardı. O da sadece olduğumuz yeri aydınlatıyordu.
Ben dm'ye, yüksek olan perception'umdan dolayı, 'perception check atayım,' dedim. Kendisi "ya at ama zaten pek birşey göremezsin," şeklinde kendince itiraz etti. Sonra dedi ki "Zaten baya yüksek bir şeyler atman ge..." O sırada benim elimdeki 20'lik zar masaya düştü ve gelen zar: 20.
Dm afalladı, durduk yere odayı tasvire başladı. Ama tasviri, 8 kişilik grubun kahkahaları ile sık sık bölündü. Ya, dm olsanız da herşey istediğiniz gibi gitmiyor olabilir.  
Silver hand ve angelus ikilisinin ısrarları olmasaydı bu güzel anı yaşayamayacaktım!
Üye
Üye

o oyun bitmiş ya.öle lord'la bi alakasıda yok.ciddiyetsizlik heryerdeyse bitmiştir o oyun.imam cemaat olayı.tabi der bitarafıma diye gayri ciddi birşekil.DM varsa karşıda ee beyler hadi yiyen varsa buyrun bilmem ne gibi.ömrü haytımda duymamıştım garip bir yaklaşım kendi yarattığı dünya için.Çözümsüz quest gibi Razz

adrheanas yazmış:
birincisi, arkadaşımın dm'lik yaptığı bir oyunda, bir taraftan drow'lar geliyor, başka bir yandan kaçtıkları krallığın askerleri, bunlar bir ağaçlığa saklanmışlar, o sırada gaza gelmiş bir arkadaş bağıroyor;
-abi atlılar geliyor!!
DM sakince; benim niye haberim yok?

ikincisi de,y,ne bikaç arkadaşım,  seviyelerini hayli ilerletmişler ekip olarak, 6-7 kişiler, büyücüsü savşçısı kallavi, nereye gitseler dağıtıyorlar yani. bir ada gibi biyere gelmişler, o sırada DM sesleniyor; evet arkadaşlar, şu an karşınızdaki amca "landlord"dur, yiyeniniz varsa deneyin şansınızı diye(yenmek mümkün değil hele de kendi toprağında...)
grubun kallavi Büyücüsü: landlord abi, rica etsem şu fireboll'u alıp müsait biyerime koyar mısın? acısız olsun=)))
Misafir

tomb yazmış:
ohaa dm animasyonu nasıl anlattı kısaca bir özetleyebilirmisin?

nessa yazmış:
Bende ok atarken zarı 1 atmıştım. Müttefik fln da değil direk kendi kendimi vurdum.

Özetlemedi, bir geldi direk evet kendini vurdun dedi. : )
Misafir

tomb yazmış:
Burda aslında pek çok garip şey var.2m'lik ve insan olsa bile hayli ağır olacak o el ki kedisi taş bit thief neresinde nasıl saklar ve taşır?thief bir taş kırıcı alet olarak ne taşır ve o strenght'le balyoz bile bulsa o eli nasıl kırar?Sonra tarıhı eser koleksiyoncusu garip çünkü arada belki 1000 yıllık rune'ler nesneler yapılar sıksık denk gelir, günümüzde,dünyamızda değeri büyüktür ama bir gaöeworld de bunun sihir içermiyosa değeri nedir oda şüphe götürür.
ve tek garipliklerde bunla bitmiyor.lvl'lerinizi bilmiyorum ama 3-5 falanmıydınız Smile ya bu party'nin rahibi yokmu,ne biliyim bir paladin olmasa bile ki bizim oyunlarda o bir mertebedir öle char olarak alınmaz hatta şovalye bile oldum diyemezsin işte ne bilim bir mage yokmu yav.bunun kötülük sezgisi falan olur.başka bişiy olur ama olur ya!bunu ben seziyormuyum diyede sormaz oyuncular dm söyler gerçide neyse.belki party çok düşük leveldi ve bir thief bir hunter bir warrior ve bir barbar'dan oluşuyodu ha ?Smile neyse öle katılmak istedim sana.biçtinizmi bari.

nessa yazmış:
Seninki cidden iyimiş oyunun sonu bir de nasıl koymuştur. Yeni oynadığım oyunlardan birinde yine.(Eski oyunları aklımda canlandıramyorum.) Theif arkadaş karşımızda duran 2metrelik bir heykelin elini koparıp saklamak istemişti. Bahanesi de eli tarihi eser niyetine satmak. Sonra ne oldu? 2 metrelik heykel canlanıp üstümüze saldırdı.

Hepimiz level 1'dik bunda Very Happy rahibimiz değil ama iki adet büyücümüz vardı, sense magic ile farketmişlerdi aslında o heykelde bir pislik olduğunu ama thief arkadaş, biraz hayvandır kendisi (arkasından konuşmak gibi olmasın diyeceğim ama arkamdaki masada oturuyor şu anda, arkamı dönüp ona söylesem de arkasından konuşmuş olacağım Razz), çalarım bi bira içerim şeklinde dolaşıyordu... Party ise: barbar, thief, sorcerer, druid, ranger, bard... (emin değilim gerçi) Bendeniz bu oyunda bard olarak sağda solda arp çalmaktan fazlasını pek yapmıyordum

Ha bir de ara ara yaralanıp druidimizden heal istiyordum, o da kırmıyordu sağolsun

İşin sonunda biçtik ama. Barbar zıpladı, heykelin kafasına bir koydu, ortadan ikiye yarıldı... Biraz acemice bir oyundu anlayacağın

Ha, o heykelin para edip etmeyeceğine gelecek olursak; oyun Eberron'da geçiyordu, yani yer gök büyüydü aslında Very Happy ama olsun, oyulmuş taş parçası, en azından 5-6 bronz alırım dedi herhalde arkadaş...
Üye
Üye

Eskiden bi frp dergisi vardı orda okumuştum

Frp başlamışlar çok heyecanlı geçiyor

Player1 elindeki lambayı eliyle sürtüyor,İçinden bir cin çıkıyor işte bu esnada

Cin:Dile benden ne dilersen
P1:Rüzgar herzaman karşımdan essin karizma oluyor.

Grupta ses yok ..............

Resim Yükleme Paneli

Lütfen Yüklemek İsteğiniz Resmi Seçin

Yeniden Boyutlandır?
Resim yüklendikten sonra karşınıza çıkacak ekrandaki Hotlink for forums (1) linkini foruma kopyalarsanız resim forumda gözükecektir.
Yeni başlık gönder   Başlığa cevap gönder    Fantastik Edebiyat Forum Forum Ana Sayfa -> OYUN ÇEŞİTLEMELERİ -> MASABAŞI
Sayfaya git Önceki  1, 2, 3  Sonraki
2. sayfa (Toplam 3 sayfa)

Copyright © 2006 FANTASTİK EDEBİYAT. Telif Hakları FANTASTİKEDEBİYAT.COM ' a Aittir.
Tasarım & Kodlama : Arttech İnternet Hizmetleri