Yeni başlık gönder   Başlığa cevap gönder  
» DUYURULAR
Yazar Mesaj
Üye
Üye

arkadaşlar frp zarlarının kullanım sekıllerını yanı hangısının hangı durum ıcın kullanıldıgını bıle warsa benıde aydınlatabılırmı??7 zar 7 acıklama???

Üye

Şimdi öncelikle her zarın belirli yerler için kullanım şeysi var.

Ve her sistemde farklı zarlar baz alınarak kullanılır...

D&D sistemi 20 lik zar üzerinedir.Wampire sistemi 10 luk.G.U.R.P.S sistemi ise 6 lık.

Senin sorunun D&D sistemine göre olduğunu baz alarak cevaplıyorum;

20 lik zar saldırı, herhangi bir büyüden kurtulma denemesi, herhangi bir yetenek denemesinde kullanılır.

4,6,8,10,12 lik zarlar ise silahların ve büyülerin verdiği hasarlarda yaşam puanı hesaplamalarında kullanılır.

100 lük zar ise adı üzerinde yüzdelik hesaplamalarda kullanılır.

Zarlar hakkında daha fazla bilgi istiyorsan D&D Player's Handbook kitabını pdf olarak edinmeni(orjinali 40-50 YTL civarında çünkü) şiddetle öneririm. =)

Üye

yani şimdi ben 4 6 8 10 ve 12lik zarları kafama estiği şekilde kullanabılırmıyım??yani onlar için 20lik zarda olduğu gibi belli bi kullanım alanı olmuyo mu?

Üye

Dediğim gibi hepsinin ayrı bir kullanım alanı var...Mesela benim hırsız bir karakterim olsun.Gece vakti bir evi soymak için yola çıkıyorum. DM(oyun yöneticisi) bana az biraz yüksek duvarları olan zengin ve gösterişli bir evden bahsediyor.Evin duvarlarını aşmak için bir tırmanma zarı atıyorum. (20 yüzlü.)Duvarın tırmanma zorluğu( DC) 20 olsun.Zarımı atıyorum ve 16 geliyor.+5 de tırmanma bonusu olsun benim hırsızımın.Bu durumda sonuç 20'yi geçer ve karakterim başarıyla duvarı tırmanmış olur. Duvarları tırmandıktan sonra bir nöbetçiden bahsediyor DM bana.Evin avlusunda turlayan bir adamdan.Nöbetçinin beni farketmemesi için gizlenme(d20) zarı atıyorum ve sessiz bir şekilde yürüyerek(d20) yaklaşmaya çalışıyorum.Bu sırada DM'de nöbetçi için farketme(gizlenmeye karşılık d20) ve dinleme(sessiz hareket etmeye karşılık (d20) zarları atıyor.Benim zarlarım muhafızın zarları karşısında başarısız oluyor diyelim.Gizlilik konusunda sorunum olmasa da silahlarım duvara çarpıyor ve nöbetçi kim var orada diyor karanlığın içinden beni seçmeye çalışarak.Sonra ben birden saldırıyorum nöbetçiye.Kimin önce hamle yapacağına dair insiyatif zarı atılıyor.Hırsız olduğum ve birazda iyi zar tuttuğum için önce ben hamle yapıyorum.Öncelikle hançerimi savuruyorum rakibime yani bir atak zarı atılıyor(d20).Başaralı bir atağın ardından hasar zarını atıyorum.Elimde hançer var.Hançerin hasar zarı d4.Birde adama sinsi saldırı yapıyorum.Onunda +1d6 bonusu var.Yani altılık ve dörtlük zarları atıyorum ve rakibimin sahip olduğu Hit Point(can puanı)'ten düşüyorum....

Kısaca bahsetmeye çalıştım ama kuralları vs incelemen lazım.Yani D&D'a göre farklı durumlar için farklı zarlar atılır.

Saldırı, yetenek denemeleri gibi hamlelere 20'lik zar atılır.

Kalan zarlar ise silah hasarlarına göremediği bir yerde hareket etmesine vs göre atılabilir.

http://www.systemreferencedocuments.org/35/sovelior_sage/weapons.html

Burada silahlar ve atılan zarları var mesela.Diğer bölümlerde varsa biraz ingilizcen D&D hakkında farklı şeyler bulabilirsin.
Kullanıcının profilini görüntüle Özel mesaj gönder E-posta gönder Yazarın web sitesini ziyaret et MSN Messenger
Üye
Üye

cok saol londrakan!

Üye

Daha fazla bilgi sahibi olmak için profilimdeki siteyi inceleyebilirsin.MSN adresimi eklersen karakter yaratımı vs gibi şeylere yardımcıda olurum. Wink

Üye

londrakan senden tek bı ıstegım war,buldugun seyler yahut ta gönderdiklerinin türkçe olması olucak.zira ingilizce bende kıt biraz.verdğin sitelerde türkçe olabilirse daha iyi olur benim için

Resim Yükleme Paneli

Lütfen Yüklemek İsteğiniz Resmi Seçin

Yeniden Boyutlandır?
Resim yüklendikten sonra karşınıza çıkacak ekrandaki Hotlink for forums (1) linkini foruma kopyalarsanız resim forumda gözükecektir.
Yeni başlık gönder   Başlığa cevap gönder    Fantastik Edebiyat Forum Forum Ana Sayfa -> DUYURULAR

Copyright © 2006 FANTASTİK EDEBİYAT. Telif Hakları FANTASTİKEDEBİYAT.COM ' a Aittir.
Tasarım & Kodlama : Arttech İnternet Hizmetleri