|
DENETMEN
| Kayıt: 12 Tem 2008 |
| Mesajlar: 2825 |
|
|
|
Kontür alıp evime doğru giderken birden yolumu değiştirip başka bir sokağa girdim.Gerçektende neden girdiğimi bnde bilmiyorm. Biraz ilerledikten sonra sağ tarafta kaldırımda bir adamın eski ikinci el romanlar sattığını gördüm. Gidip bir göz atayım dedim. Hepsi dugusal kitaplardı.Biraz daha baktıktan sonra gözüme diğer kitapların altında kalan gedik savaşları efsanesi 1 takıldı. Hemen alıp inceledikten - sayfaları tammı diye - sonra 5 ytl ye kitabı aldım.
Aranızda bu seriyi okuyan varmı. Nasıl bir kitap? Ona göre bu ktabı bitirdikten sonra diğer serilerinide alacağım... |
|
|
|
|
 |
|
|
DENETMEN
| Kayıt: 25 Hzr 2008 |
| Mesajlar: 3495 |
|
|
|
Bu seri hakkında çok konuştuk, yazdık dillendirdik, yazarlar kısmında bulabilirsin.
Tavsiye edebileceğim ender serilerdendir. |
_________________ Yokluğun içindeyim...
|
|
|
|
 |
|
DENETMEN
| Kayıt: 26 Eyl 2008 |
| Mesajlar: 932 |
|
|
... 04.10.2008, 11:59 |
|
|
Harika bir seriye giriş yapmışsın.Senin için bu seri başka ülkelere gitmek oraları gezmek gibi olacak.Yani başka dünyalar göreceksin ve onları yakından tanıyacaksın.Benim ilk okuduğum seriydi.Çok harika ve mükemmel.Kahramanlarıyla, kurgusuyla, anlatımıyla yepyeni bir maceraya atılıyorsun...  |
_________________ yalan söyleme bak gözlerime bitmiş olamaz..
yokla ceplerini aşk kırıntıları kalmış olmalı biraz
|
|
|
|
 |
|
ÜYE
| Kayıt: 16 Ekm 2007 |
| Mesajlar: 844 |
|
|
|
gedik savaşlarını yüzüklerin efendisinden daha zevkli buluyorum.karakterleri çok içten yüzüklerin efendisindeki karakterler bir garipti:Dbelki çeviri yüzündendir ama çok kibar ve sıkıcı konuşuyorlardı.gimliyle legolas merry ile pippin replikleri olmasa herhalde sıkılırdım okurken... |
_________________ Aşk istiyorduk ağızdan damardan
Gözler parlasın soluk açılsın.
|
|
|
|
 |
|
DENETMEN
|
|
|
Yüzüklerin Efendisi serisi ile karşılaştırdığımda benim için epeyce sönük gelmişti. shara nın kılıçlarından sonra tavsiye edebileceğim, ilk okuyucular için bir seri. Yüzüklerin efendisi ileri seviyede okunması gereken bir kitap. Benim fikrimce bu seriyi daha sonra tekrardan bir göz atman senin iiçin iyi olacaktır. O zaman kahramanlarını ve döngüsünü daha da bir içine sindirecek orta dünyanın var oluşuna ve bitişine tanık olacaksın. |
_________________ Yokluğun içindeyim...
|
|
|
|
 |
|
DENETMEN
| Kayıt: 12 Tem 2008 |
| Mesajlar: 2825 |
|
|
... 05.10.2008, 0:39 |
|
|
önerileriniz için teşekkürederim |
|
|
|
|
 |
|
ÜYE
| Kayıt: 28 Ağu 2008 |
| Mesajlar: 11 |
|
|
|
gediksavaşları deyince kendimi tutamıyorum. Yüzüklerin Efendisi'nden sonra en sevdiğim seri. Özellikle Büyücü çırak ve ustayı okuduktan sonra Gümüşdiken kitabını aldığımda tiryakisi olacağım belliydi. Bence kaçırılmayacak bir seridir.
Mutlaka okumalısın. Tabii sırayla takip etmeyi unutma. Ayrıca yazarlar bölümünde Raymond E.Feist hakkında da yazılar var okuyabilirsin.  |
|
|
|
|
 |
|
ÜYE
| Kayıt: 22 Arl 2007 |
| Mesajlar: 8 |
|
|
|
Arkadaşlar.... bende;
şu anda Gedik savaşları efsanesindeyim ve 6. kitaptan sonrakileri bana satacak veya bir seri karşılığında en fazla 6 ay için değiştirmeyi isteyebilecek birini arıyorum... fantastik seriler var okumuş olduğum lütfen yardımcı olun bana...
bilmiyorum değiş tokuş veya kısa süreli dde olsa yapan arkadaşlar varmı acaba... |
|
|
|
|
 |
|
DENETMEN
|
|
... 19.02.2009, 13:43 |
|
|
Eğer Zaman Çarkı'nın 9.,10. ve 11. kitapları varsa sende belli bir süreliğine değiştirebiliriz.6. kitaptan sonra ki 7 kitap bende var.Şu ara Zaman Çarkı'nın 8. kitabını okuyorum.Diğerleri lazım bana. |
|
|
|
|
 |
|
ÜYE
|
|
|
o seri yok maalesef
Vlad Taltos serisi ilk 6-7 kitap var.
Aurian Güç Kalıtları serisi var.
Kara Büyücü Serisi var( şu an kitaplıkta)
üstte yazdıklarım yazlıkta ama olur derseniz... 2 haftaya kadar getirebilirim. |
|
|
|
|
 |
|
ÜYE
|
|
|
tüm kitaplar alttakiler sanırım ben Tanrıların göz yaşından öncekileri okudum işte..
Diğerlerininde ingilizce pdf sini buldum ama çokta kolay gelmedi okumak.
""""
Gedik Savaşları Efsanesi [değiştir]
* Büyücü Çırak (1982)
* Büyücü Usta (1982)
* Gümüşdiken (1985)
* Sethanon'da Karanlık (1986)
Gedik Savaşları'nın Ardından [değiştir]
* İhanet (1998)
* Kiralık Katiller (1999)
* Tanrıların Gözyaşı (2001)
Gedik Savaşları Dünyasından [değiştir]
* Asilkan Prens (1989)
* Kralın Korsanı (1992)
Yılan Savaşları Efsanesi [değiştir]
* Karanlık Kraliçenin Gölgesi (1994)
* Tüccar Prens'in Yükselişi (1995)
* İblis Kralın Öfkesi (1997)
* Kırık Tacın Parçaları (1998)
İmparatorluk Üçlemesi [değiştir]
* İmparatorluğun Kızı (1987)
* İmparatorluğun Hizmetkarı (1990)"""" |
|
|
|
|
 |
|
DENETMEN
|
|
... 19.02.2009, 13:51 |
|
|
Malesef üçü de okumayı düşünmediğim seriler.Eğer Ankara'da oturuyorsan verebilirim ama.Tabi kısa süreliğine okduktan sonra hemen isterim yani. |
|
|
|
|
 |
|
ÜYE
|
|
hmmm 19.02.2009, 13:59 |
|
|
ben kıbrısta öğrenciyim şu an istanbuldayım tatilden dolayı 2 hafta sonra kıbrısa dönüyorum orada okumak ve yazın mutlaka geri getirmek üzere arıyorum bu kitapları...
adresim falan herşeyim belli. bir sorun olmıyacaktır. |
|
|
|
|
 |
|
DENETMEN
|
|
|
Maalesef arkadaşım kusura bakma.Ankara dışında bir yere göndermek istemiyorum kitaplarımı.Neyse belki başka birini bulursun. |
|
|
|
|
 |
|
DENETMEN
|
|
|
Var mıdır aranızda Eli Uzun Jimmy hatırlayan. Vay anasını ya en sevdiğim karakterlerden biridir. Çok uzun zaman geçti Gedik Savaşlarını okuyalı tekrar mı okusam ne yapsam? Çok özledim ya Raymond Feist'in anlatımını. İnsanı hiç sıkmayan ve olayları canlıymış gibi yaşatan bir anlatımı var. Adamın bir Krondor tasviri var aklımdan çıkmaz o karanlık sokaklar adeta çizilmiştir, kazınmıştır beynime. Hayal gücünün sınırlarını zorlayan olaylar vardır. Eli Uzun Jimmy, Prens Arutha, Pug, Miranda, Nakor, Tomas hepsi iyi karakterler güzel, keyifli zamanlardı bu kitabı okuduğum zamanlar. Eli Uzun Jimmy lan çok severim bu elemanı. |
|
|
|
|
 |
|
ÜYE
| Kayıt: 16 Ekm 2007 |
| Mesajlar: 844 |
|
|
|
bir de prens vardı aslına bakarsan o kentin valisi krondor muydu eğlenceli çocuklardı soğuk ama çok espiritüel olan prensten bahsediyorum o karakterler iyiydi. ah ah eski günlerimi hatırladım birden sahiden de en çok sevdiğim seri buydu her ne kadar yarım kalsa da. |
|
|
|
|
 |
|
DENETMEN
|
|
... 29.05.2009, 23:45 |
|
|
Krondor'un prensi Arutha'ydı onu diyorsun heralde. He ya çok geyik çocuklardı hepsi konuşmaları bana çok sarardı. Benimde en çok sevdiğim serilerden biri ama ileriki kitaplarda çok bomba al oku üstad... |
|
|
|
|
 |
|
ÜYE
| Kayıt: 22 Hzr 2009 |
| Mesajlar: 13 |
|
|
|
Seriyi en az 5 kere okumuşumdur sanırım. Benim favori serim.. Genelde bir kitabı okurken içinden bir karakter sizin favoriniz olur ya (en azından benim öyle oluyor) bu seride karar veremiyorsunuz. Valheru Thomas mı, Pug mı, Arutha mı, Eli uzun Jimmy mi, Macros mu, falan mı filan mı.
baştan okuyum ben. |
|
|
|
|
 |
|
DENETMEN
|
|
|
Bu seri yaklaşık 15 kitap diye biliyorum. En son İmparatorluk üçlemesi var . Hepsini 5 kere mi okudun
Helal diyorum  Gerçi zaman çarkı serisini defalarca okuyan arkadaşlar da var neden olmasın ki! |
|
|
|
|
 |
|
ÜYE
| Kayıt: 22 Hzr 2009 |
| Mesajlar: 13 |
|
|
ehi 23.06.2009, 3:50 |