Yeni başlık gönder   Başlığa cevap gönder  
Sayfaya git 1, 2  Sonraki
» FANTASTİK SİNEMA
Yazar Mesaj
Misafir

Geleceğe Dönüş  1  (1985)

Dönemin özellikle tasarımıyla öne çıkan otomobillerinden olan bir DeLorean'ın içine gizlenmiş olan icat, Marty'yi yanlışlıkla 50'lere geri götürür. Sorumsuz delikanlı bu naif Amerikan kasabasında bir kazaya yol açar ve müstakbel anne ve babasının tanışmasına engel olur. Böylece kendisi de hiç doğmamış olacağı için bu durumu düzeltmeye koyulur. Ama hayat sandığından daha karmaşıktır ve sorumluluk kelimesinin anlamını öğrenmek zorundadır.

Geleceğe Dönüş  2  (1989)

Marty bu kez 2015'e gidip henüz doğmamış çocuğuna yardım etmek zorunda kalacak. Elbette bunu yaparken ortalığı karıştıp zamanın dokusuna ve düzenine zarar verecek.

Dostumuz, yol açtığı sorunları çözmek için yeniden geçmişe, sonra da geleceğe gidip gelecek. 50'lere döndüğünde, ilk serüvendeki sahnelerin bazılarını yeniden yaşama fırsatı bulacak ama bu kez başka birinin gözünden!

Geleceğe Dönüş  3  (1990)

Bir önceki serüvenin sonunda, 1955 yılında kısılıp kalan Marty'yi kurtarmak için Dr. Brown zamanda seyahat eder. Ancak kendisi 1885'e gelip DeLorean bozulduğu ve o zamanın teknolojisi yetmediği için burada takılan Doktor, Marty'ye bir mektup yazarak arabayı gömdüğü yeri söyler.

1955'teki Marty bu sayede arabayı bulur ve Doktoru kurtarmaya vahşi batıya gelir. Tabii burada işler umduğu gibi olmaz zira hem iyi doktor çok feci aşık olmuş hem de peşine onu öldürmek isteyen bir kanun kaçağı çetesini takmıştır.
Misafir

Bu serinin çizgi filmi de çok güzeldi.
Her bölümden sonra Doktor bir deney yapardı. Çok eğlenirdim ben.
Bence bu çizgi film tekrar yayınlanmalı.
Belki çocuklar bilime heves eder de, bir miktar ilerleriz.
Misafir

Sırf sonunda Doktor Brown deney yapıcak diye izlerdim birde onun yardımcısı vardı galiba  hiç konuşmuyordu sadece deneylere katılıyordu adı neydi unuttum ama  Embarassed  

Bence de gösterilmesi gereken bir çizgifilm hem dolayısıyla maceraları  tarihi oluyordu hemde o zamanlarda yapılan keşifleri öğretiyordu
Misafir

film serisi de çizgi filmide süperdi =) 3. filmin sonunda yaptıkları zamanda yolculuk yapabilen treni sıkça kullanıyolardı çizgi filmde. doktorun cocukları jules ve verne baya aktifti. bide her çağda bi tennan olurdu mutlaka Very Happy
Misafir

Film serisi bence mükemmeldi. En çok ikinci filmi severim. Çizgi film, esas seriden sonra bana biraz daha sıradan vs gelmişti, nedense gözümde filmlerdeki yerini alamamıştır. Spielberg baba bu filmde spielberg baba oldu diye nedense zaman zaman, diğer filmlerine haksızlık yaparak da olsa düşünürüm.
Misafir

Bu film serisi yüzünden ne zaman biri bilimadamı dese aklıma dil çıkaran bir Einstein ve saçı başı birbirine girmiş Doktor Brown gelir. Gelecek filmleri kadar geçmişi de severim. Vahşi Batı mecaraları da fena değildi. Very Happy
Misafir

Bu başlığı ben açmak isterdim ya. Kıskandım bak. İyi ki açmışsın ama. Benim hayran olduğum ilk filmler arasındadır Geleceğe Dönüş serisi. Her zman da aynı zevkle izlerim. Çizgi filmini o kadar sevmemişimdir. Raine katılıyorum ve ikinci seriyi daha çok beğendiğimi belirtmek istiyorum.Şimdi buradan haraketle bir başlık da ben açam artık. Eskilere dokundurayım.
Misafir

Ama zaten sen dedin usha biri geleceğe dönüş filmini koysun diye  Very Happy  şaşkın
Misafir

Seriyi cnbc-e veriyor. Daha önce söylemeyi unuttum. İlk bölümü yayımlandı bile.
Serinin ikinci filmi 14 Şubat'ta saat 22:00'de.
Üye
Üye

Evet yaa filmlerini özellikle zevkle izlemiştim Smile

Üye

net bi şekilde en sevdiğim film diyebilirim sanırım  
dönemine hatta şimdiye bile kıyaslarsak çok çok üstün bir yaratıcılık ve başarı...

Herkese, izlemesini ısrarla tavsiye ettiğim çok az seriden biridir. Muhteşem kurgusuyla beni kendine hayran bırakmıştır. Ayrıca bana Jules Verne okumamda büyük katkıları da olmuştur. Bir çok kez izlememe rağmen yine olsa yine izlerim, nedenini bir bilsem...
Misafir

Önümüzdeki perşembe serinin ikinci filmi var. Kanımca hayatımda izlediğim en eğlenceli filmlerden biridir.
Üye
Üye

evet ya serinin orjinal olarak sırayla tekrardan verilmesine en çok sevinen insanlardan birimdir sanırım  
cnbc-e den allah razı olsun

Üye

çocukken özendigim ve orada izlediklerimi yapmak için kendimi paraladığım bir film.
geleceğe gidecegime o kadar çok inanıyordum ki çocukken.Çocukluk işte...
Kullanıcının profilini görüntüle Özel mesaj gönder MSN Messenger
Önceki mesajları göster:   
Resim Yükleme Paneli

Lütfen Yüklemek İsteğiniz Resmi Seçin

Yeniden Boyutlandır?
Resim yüklendikten sonra karşınıza çıkacak ekrandaki Hotlink for forums (1) linkini foruma kopyalarsanız resim forumda gözükecektir.
Yeni başlık gönder   Başlığa cevap gönder    Fantastik Edebiyat Forum Forum Ana Sayfa -> FANTASTİK SİNEMA
Sayfaya git 1, 2  Sonraki
1. sayfa (Toplam 2 sayfa)

Copyright © 2006 FANTASTİK EDEBİYAT. Telif Hakları FANTASTİKEDEBİYAT.COM ' a Aittir.
Tasarım & Kodlama : Arttech İnternet Hizmetleri