Yeni başlık gönder   Başlığa cevap gönder  
Sayfaya git Önceki  1, 2, 3  Sonraki
» DUYURULAR
Yazar Mesaj
Üye
Üye

arkadaşlar,
ileriki sayılarda yayınlayacak öykülerinize sayfalarımız açık. (üç sayfayı geçmezse ve 'devamı gelecek sayıda'olmazsa tabi Wink ) benim bu sitede duyuru yapmamın başlıca amaçlarından biri de zaten sizin dergiye katılımınızı sağlamak. zorla da olsa ürettirmek.
internet ortamında yayınlamadığınız hikayelerinizi hayalsaati@gmail.com a yollayabilirsiniz.

Razz

Görüşme yaptığım kişi bana 5 demişti. 5'ten 3'e mi düştü?  
Peki çizgi roman senaryoları için durum ne?
Üye
Üye

biz 3 isteyelim, nasıl olsa vinyeti, illüstrasyonu, şusu busu ile 5 e tamamlarız onu.
sen bizim bu zamana kadar 3 diyip de 3 yayınladığımızı gördün mü hiç?

şu sıralar çizgi roman için senaryo aramıyoruz. elimizde çok sayıda kısa hikaye var senaryo olsun diye yollanan. ama "iyi yazdım" diyen varsa yollasın. çünkü bunları sıralamak yerine çizerlere "tarzınıza göre seçin" diyoruz. yani en son yollanan ilk sırayı alabilir.

çizgi roman senaryolarında hikayenin illa bir yerlerde yayınlanmamış olması gerekmiyor.
mevcut hikayelerini herkes senaryoya çevirip yollayabilir. ama yayınladığımız hikayelerin "ilk kez" olması önemli.

bu arada senin hiç kısa yazamadığını da öğrenmiştik Smile

poe yazmış:
bu arada senin hiç kısa yazamadığını da öğrenmiştik Smile

Biliyorum, ağız yoklayayım dedim. Smile
Elinizde iyi kötü çok fazla hikaye olduğunu önceden de belirtmiştiniz. Aslında konseptiniz bir çok kişinin yazısını yayınlamaya uygun. O açıdan konu bulma konusunda bir zorluk yaşayacağınızı sanmıyorum.
Bana gelince, bir öyküyü 3 veya 5 sayfaya sıkıştırma özürlü benim, 'devam edecek' vari yazıları da kabul etmediğinize göre, derginize uygun uzunlukta (veya kısalıkta) bir yazı yazmam neredeyse imkansız gibi. Yine de katkım olmasını çok isterdim.
Üye
Üye

Gölge e-derginin 7. sayısını sizlere sunarken yine güzel şeylerin haberlerini verelim istiyoruz.
Aramıza bu sayıda da yeni yazar-çizerler katıldı.
Yildizsavaslari.com’danCansu Korkmaz “Star Wars: 30 Yıllık Bir Efsane” yi yazdı. Cansu’nun birseri halinde yayınlayacağımız Yıldız Savaşları yazılarını Star Warsanimasyonunu sinemalarda görene kadar devam ettireceğiz.
Bu sayıdaüç çizgi romanımız var; “Efsane Sirk”i İbrahim Aydın yazdı verenklendirdi. Hakan Aydın çizdi ve çiniledi. “Kör”ü Serkan Köse yazdı,Cemal Keleşoğlu çizdi ve Cem Vural’ın yazıp çizdiği Tora 3. Bölüm“Çöl”le yolculuğuna devam ediyor.
Gölge’nin 7. sayı hikayeleri Oğuz Özteker’den “Kedi”, Ümit Kireççi’den “E=MİCİ” ve Utku Tönel’in “VI Bölüm: Görünmez El”
MuratTolga “The Mist ve Stephen King Sineması”nı, Hasan Nadir Derinsinemalarda yer bulamayarak “Vizyonu Iskalayanlar”ı, Eda İhtiyar“Ruhların Kaçışı”nı yazdı.
Editörümüz Mustafa Emre Özgen’in“Video-Club muhabbetleri ve Sıtkı Sıyrıl’ın “Atölyemizden İnsanManzaraları” denemelerini gülerek okuyacağınızı umuyoruz.
Onur Küçük (kazegami) nin incelediği manga “Kanın Çağrısı (Hellsing)” i de şefin spesiyali olarak sunma mutluluğuna erişiyoruz.
Bu sayımızın kapak çizimi Hüdaim Güpoğlu, renklendirmesi Şükrü Bağcı’ya ait.
Gölge'de yazmak-çizmek isterseniz <!-- e -->golge.editor@gmail.com<!-- e --> dan bize ulaşın.
Gölge E-Dergi Nisan sayısını Hayalsaati'nde flash olarak buradan okuyabilirsiniz.
<!-- m -->http://www.hayalsaati.com/index.php?opt ... &Itemid=69<!-- m -->
Gölge E-Dergi Nisan sayısını Pdf olarak buradan indirebilirsiniz.
<!-- m -->http://rapidshare.com/files/103008668/golge7.pdf

Üye

Gölge e-dergi “Öykü Özel Sayısı” için Polisiye / Bilim kurgu / Fantastik kurgu / Korku öyküleri topluyoruz.

Bu “Özel Sayı”da daha önce hiçbir yerde yayınlanmamış öykülerinize yervermemizi isterseniz, Times New Roman karakteriyle 12 punto, A4 ile 4sayfayı geçmeyen ve belirttiğimiz türlere uyan öykülerinizi hayalsaati@gmail.com dan bize ulaştırabilirsiniz.

Son teslim tarihi 1 Haziran 2008’dir.

Seçilen öyküler, daha sonradan açıklayacağımız tarihte, internetortamında yayımlanacak olan “Gölge e-dergi Öykü Özel Sayısı”e-dergisinde yer alacaktır.

Değerlendirmeler, Gölge e-dergi yayın kurulu üyeleri tarafından yapılacaktır.

Aylık olarak yayınlanan Gölge e-dergiye www.hayalsaati.com dan ulaşabilirsiniz.

Üye

poe yazmış:
Gölge e-dergi “Öykü Özel Sayısı” için Polisiye / Bilim kurgu / Fantastik kurgu / Korku öyküleri topluyoruz.

Bu “Özel Sayı”da daha önce hiçbir yerde yayınlanmamış öykülerinize yervermemizi isterseniz, Times New Roman karakteriyle 12 punto, A4 ile 4sayfayı geçmeyen ve belirttiğimiz türlere uyan öykülerinizi hayalsaati@gmail.com dan bize ulaştırabilirsiniz.

Seçilen öyküler, daha sonradan açıklayacağımız tarihte, internetortamında yayımlanacak olan “Gölge e-dergi Öykü Özel Sayısı”e-dergisinde yer alacaktır.

Bir yarışma değil ama, bu ay yayın hayatına başlayacak bir çizgi roman yayınevi bu çabamıza destek olmak amacıyla "yayın kurulunun belirleyeceği üç yazara" yayınladığı kitaplardan armağan edeceğini söyledi.

Buradan bu sevincimizi de paylaşalım Wink

Üye

Gölge'de bu ay Iron Man var. Demir Adam beyaz perdeye gelirken, Ümit Kireççi, Gölge için Iron Man'in çizgi roman serüvenini yazdı.
Gölge'de bu ay okuyacağınız çizgi romanlarsa Volkan Kurut'un yazıp çizdiği "Karanlık Şehir" ve Filiz Ata'nın yazıp Cemal Keleşoğlu'nun çizdiği "Uğursuz".
Ayrıca Sıtkı Sıyrıl, Behiç Pek'in "Toros ile Hâmile" çizgi roman incelemesini, Onur Küçük (kazegami) de “Slam Dunk” manga incelemesini hazırladı.
Gölge, Mayıs 2008 sayısının hikâyeleriyse; Oğuz Özteker'in yazdığı, vinyetlerini Mehmet Güleryüz'ün çizdiği "Aile Bağları"; Utku Tönel'in yazdığı, vinyetlerini Gökhan Gültekin'in çizdiği "Zehirli Hap" ve Serkan Köse'nin yazdığı, Şükrü Bağcı'nın vinyet çizdiği "Deli".
Hikmet Temel Akarsu, Nisan ayı sonunda Nefti yayıncılıktan çıkan kitabı "Özgürlerin Kaderi"ni Gölge için anlattı. Ayrıca kitaptan bir bölümü de dergide okuyabilirsiniz.
Bu ay Gölge'nin sinema sayfalarında ise Masis Üşenmez, Alien filmlerinin unutulmaz karakteri "Ellen Ripley"i yazdı. Barış Saydam, "The Secret Life Of Words" incelemesi ile Gölge ekibine katıldı. Hasan Nadir Derin, vizyona girmeden önce "Indiana Jones"un maceralarını ve son film "Kristal Kafatası Krallığı"nı "Kamçılı Adamı Dönüyor" yazısında anlattı. Eda İhtiyar, İstanbul Film Festivali izlenimlerini "Festival Günlüğü"nde yazdı.
Cansu Korkmaz, Star Wars yazılarına "Efsaneyi Yaratanlar" ile devam ediyor.
Editörümüz M.Emre Özgen de "Bak Birader Başımız Belaya Girecek" yazısı ile çizgiye bulaşan siyaseti anlattı.
Gölge'nin bu ayki King Kong'lu kapağı Bülent Sarılar’dan geldi.
Siz de Gölge'ye yazmak-çizmek isterseniz golge.editor@gmail.comBu mail adresi spam botlara karşı korumalıdır, görebilmek için Javascript açık olmalıdır dan bize ulaşabilirsiniz.
Gölge e-dergiyi PDF olarak buradan indirebilirsiniz
http://rapidshare.com/files/110608687/goelge8.pdf
Gölge e-dergiyi flash olarak buradan okuyabilirsiniz

http://www.hayalsaati.com/index.php?option=com_flippingbook&Itemid=69

Üye

poe yazmış:

arkadaşlar gölge e-dergi öykü özel sayısında vereceğimiz kitap basılmak üzere...

30 gün gece kitabı ile ilgili ayrıntıları şuradan görebilirsiniz. bu kitapları yayın kurulunun belirleyeceği 3 öykü sahibine vereceğiz...

www.jedbang.com/urunler.asp?detay_urun_id=758&ana_grp_id=27&alt_grp_id=69

Eskiden öykülerimi yayımlatmak için büyük bir istek duyardım ama şimdi onları kendimden dahi kıskanıyor, hasis sarraf içgüdüsüyle gün ışığından dahi sakınıyorum. Öykülerimi kendi forumumuzda yayımlamaya bile gönlüm el vermedi, kaldı ki başka bir dergiye göndereyim. Ama yaptığınız işi çok önemsiyorum. Yazı yazmaya kabiliyeti olan arkadaşlarımıza büyük fırsatlar sunuyorsunuz. Çalışmalarınızı kıskandım.
Kullanıcının profilini görüntüle Özel mesaj gönder
Üye
Üye

Kilgarvan yazmış:
     Eskiden öykülerimi yayımlatmak için büyük bir istek duyardım ama şimdi onları kendimden dahi kıskanıyor, hasis sarraf içgüdüsüyle gün ışığından dahi sakınıyorum. Onları kendi forumumuzda yayımlamaya bile gönlüm el vermedi, kaldı ki başka bir dergiye göndereyim. Sorulmuş edilmiş değil ama yine de madem buraya bir başlık açıldı, fikrimi belirteyim dedim.

epeyce de bir bencilmişsin Wink

admin hikaye yayınlamazsa üye ne yapar bilemem artık...

hehe...

sen vereceğimiz kitaba bak, sonra yollamıyom de, daha baskı bitmedi, cillop gibi kitap

iki ay sonra yazar-çizeri de türkiyeye gelecek, arada imzalatırsın Wink

Dursunlar durdukları yerde. Cici öykülerim benim. Hiçbir şey için acelemiz yok.
Kullanıcının profilini görüntüle Özel mesaj gönder
Üye
Üye

GÖLGE’DE BU AY ÜCRETSİZ ÇİZGİ ROMAN GÜNÜ VAR
Gölge e-Dergi 9. sayısı ile siz okurlarına merhaba derken,bu ayki dosya konularımızdan birinin “Ücretsiz Çizgi Roman Günü” olduğunuduyuralım istedik. Diğer dosyamız da “Bir Sinefilin Festival Günlüğü”. Hasan NadirDerin takip ettiği festivali film film, saat saat, dakika dakika yazdı.
Bu ay Gölge’nin çizgi romanları Utku Tönel’in yazıp GökhanGültekin’in çizdiği “Ars Moriendi” ve İbrahim Aydın’ın yazıp Hakan Aydın’ınçizdiği “Aydede”
Dergimizde iki de özel röportaj var. Hodi Podi’nin çizeri EnginDeniz Erbaş ve oyun konsept çizeri aynı zamanda bu ay Gölge e-Dergi’nin dekapağını çizen Mert Yavaşça.
Hodi Podi’nin yazarı Barış Müstecaplıoğlu’da Gölge okurlarıiçin karakterini nasıl yarattığını yazdı.
Bu ayın sinema yazıları; Barış Saydam’dan “Be Kind Rewind”,Fikret Karakurt’dan “Wachowskiler ve Speed Racer”, Murat Tolga Şen’in yazdığı“90’lar ve korkunç komik filmler”. Ayrıca Eda İhtiyar 1940’lı yıllarınunutulmaz filmi “Gilda”yı yazdı.
Cansu Korkmaz’ın Star Wars yazıları “Fenomen’i Yaymak” iledevam ediyor.
Hulk’u sinemada seyretmeden önce bir çizgi kahraman olarakkarakter tahlilini merak ederseniz Ümit Kireççi’nin incelemesini kaçırmayın.
Onur Küçük (kazegemi) Manga incelemelerinde bu ay “2X2Shinobuden” e yer veriyor.
Ayın öyküleri Utku Tönel’den

“Korkak” ve

Oğuz Özteker’den“Adanın Yüz Karası”.
Gizem Ölgen’in “Nasıl fantastik edebiyat okuru oldum?” veMasis Üşenmez’in “Arthur C. Clark’ın Gizemli Dünyası” yazıları da bu ayGölge’nin “fantastik bir sayı”sını yaptığımızın işareti.
<o:p> </o:p>
Gölge e-Dergiyi buradan indirebilirsiniz.
http://rapidshare.com/files/118372042/golge9.pdf
İyi okumalar…<o:p></o:p>
Not; Hayalsaati sitesinin teknik problemleri yüzünden bu ay http://golgedergi.blogspot.com ‘daolacağız, site açılınca da dergiyi flash olarak hayalsaatine ekleyeceğiz. <o:p></o:p>

Üye

Yaz geldi ve Gölge çok kalabalık. Gölge e-Dergi'de bu ayın öne çıkanı Robert E. Howard'ın "püriten" kahramanı Solomon Kane. 'Püriten kahraman nasıl bir şey?' sorusunun cevabını da kuşkusuz M. Korkut Öztekin'in Gölge için yazdığı Solomon Kane giriş yazısı Yalnız Yürüyen Adam'da bulacaksınız. Oğuz Özteker'in Türkçe'ye çevirdiği Yıldızlardaki Kurukafalar şimdiye kadar Solomon Kane ile tanışmayanlar için bir fırsat…

Gölge'de bu ay birbirinden güzel dört çizgi roman var. Cengiz Bostan'ın yazıp çizdiği Beyaz Atlı Prens, Volkan Kurut'un yazıp çizdiği Büyücü, bu sayının kapağını da çizen Emrah Çıldır'ın yazıp çizdiği Zahiri ve A.Hamdi Yüksel'in yazıp Cemal Keleşoğlu'nun çizdiği Gölge.

Bu çizgi roman zenginliğini çizgi roman yazıları ile de süsledik. Sadece Kaan Gölge için Sedece Çizgi'yi yazdı. İlker Gazioğlu ile Çizgi romanı Çete üzerine bir röportaj yaptık. Çete'nin yazarı Aşkın Baysal'da 'yazarının kaleminden' Çete'nin öyküsünü yazdı. Çizgi roman nostaljisi köşemizin bu sayıdaki yazarı da Murat Tolga Şen. Türkiye'de çizgi romanın popüler günlerini bir kere daha anmak isterseniz bu yazıyı kaçırmayın.

Yaz sıcağında klimalı sinema salonlarını tercih edecekler için öncelikli önerimiz Batman. Ümit Kireççi Batman çizgi romanlarını Gölge için yeniden okudu. Ve daha sıcak günler gelmeden Hellboy'un yaratıcısı Mike Mignola ile Söyleşi'yi Gölge'de okuyun.

Gölge'nin sinema sayfalarında ise Fikret Karakurt'un yazdığı Uwe Boll, Barış Saydam'ın kaleminden Diary Of  The Died, Hasan Nadir Derin'in gelecek sayıda da devam edecek olan 2007-2008 Sezonu Değerlendirmesi ve Masis Üşenmez'in Dünya Göğüs Kılı Şampiyonu; Chuck Noris incelemesini okuyabilirsiniz.

Aylin Konay'ın Gerçek Orada Bir Yerde ve Gizem Ölgen'in  Fantastik Kurgu yazmak denemeleri, Filiz Gür'ün Cesaret Dağı, Oğuz Özteker'in Hacer ile Haluk ve Utku Tönel'in Şampiyon öyküleri Gölge'nin edebiyat sayfalarında.

Elbette okurumuzun katkısını unutmadık. Okura özel sayfaya tespit, yorum ve eleştirilerinizi yine bekliyoruz.

blogu http://golgedergi.blogspot.com

linkleri  http://rapidshare.com/files/125221729/golge10.pdf
http://www.photoshopmagazin.com/sources/sourceDetail.asp?ID=218&sourceID=3726

Üye

Gölge'nin ilk Özel Sayısı çizgi roman... İbrahim Aydın ve Hakan Aydın kardeşlerin yazıp çizdiği Aydede'nin ilk macerası Korku çizgi roman okuru ile buluşuyor. 50 sayfalık bu çizgi romanı severek okuyacağınızdan eminiz..
"Gece ve ay, ayrılmaz birer sevgiliye benzerler. Birbirini tamamlayan ama dışarıda kalanlar için çoğu zaman ürkütücü gelen bir atmosfer... Dünya döndükçe ve güneş ışığını kaybetmedikçe ay bize her zaman yolumuzu gösterecek, tabii karanlık da öyle...
Aydede çok uzun zaman önce tasarlanan bir karakter. Çizgi roman sevenlere, bir film özel sayısı tadında değil, farklı bölümlerle devam edecek olan hikâyeler sunmak istiyoruz. Ne diyelim, umarım bir gün çizgi roman Türkiye’de hak ettiği ilgiyi görür ve bizlerde dünyaya kendi çizgi romanlarımızı okutabilir, karakterlerimizi sevdirebiliriz."
Pdf olarak indirmek için
http://rapidshare.com/files/129335602/golgeaydede.pdf
Yüksek çözünürlükte pdf olarak indirmek için
http://rapidshare.com/files/129338690/golgeaydedeb.pdf
dergiyi Flash olarak okumak için

her türlü yorum, eleştiri ve öneri için golge.editor@gmail.com dan bize ulaşabilirsiniz.

Resim Yükleme Paneli

Lütfen Yüklemek İsteğiniz Resmi Seçin

Yeniden Boyutlandır?
Resim yüklendikten sonra karşınıza çıkacak ekrandaki Hotlink for forums (1) linkini foruma kopyalarsanız resim forumda gözükecektir.
Yeni başlık gönder   Başlığa cevap gönder    Fantastik Edebiyat Forum Forum Ana Sayfa -> DUYURULAR
Sayfaya git Önceki  1, 2, 3  Sonraki
2. sayfa (Toplam 3 sayfa)

Copyright © 2006 FANTASTİK EDEBİYAT. Telif Hakları FANTASTİKEDEBİYAT.COM ' a Aittir.
Tasarım & Kodlama : Arttech İnternet Hizmetleri