FRP FORUM  |  Kayıt  |  Üyeler  |  Giriş       

ÜYE
ÜYE

Yönetmen : Milos Forman
Senaryo : Lawrence Hauben, Bo Goldman
Oyuncular : Ken Kesey, Jack Nicholson, Louise Fletcher, William Redfield, Michael Berryman
Filmin Türü : Drama
Orijinal Adı : One Flew Over the Cuckoo's Nest
Yapımcı Firma : Fantasy Films
Yapım Yılı : 1975
Yapım Ülkesi : ABD
Orijinal Dili : İngilizce
Filmin Süresi : 133 dakika

Guguk Kuşu Filminin Konusu

Randle P.McMurphy (Jack Nicholson) asi ve açık sözlü bir adam. Çeşitli suçlardan dolayı hapis yatan McMurphy, kurtuluşu bir akıl hastanesine kapak atmakta buluyor. Böylece hapishaneden yırtacak ve muhtemelen akıl hastanesinden de kaçarak özgürlüğüne kavuşacak… Ancak işler beklediği gibi gitmiyor. Akıl hastanesinin baskıcı hemşiresi Ratched (Louise Fletcher) hastalara psikolojik baskı uygulayarak onları daha da demoralize ediyor. Ratched, karşısında McMurphy gibi bir asiyi görünce, elindeki tüm imkanları kullanarak bu 'farklı' adamı susturmaya çalışıyor. Miloş Forman'ın en siyasi filmlerinden birisi olan 'Guguk Kuşu'nun her karesinden ferahlatıcı bir isyan duygusu yükseliyor…

Fantastik Edebiyat Resim

Fantastik Edebiyat Resim

Fantastik Edebiyat Resim

Fantastik Edebiyat Resim

ÜYE

Hocamızın bizlere derste izlettiği seçki filmlerden biridir; etkilendiğim kısmı: daha çok pisikolojik ayrıntılarıydı. Paylaşım için teşekkürler.
Kullanıcının profilini görüntüle Özel mesaj gönder Yazarın web sitesini ziyaret et
ÜYE
ÜYE

Jack Nicholson, muhteşem bir oyuncu çok severim kendisini. Guguk Kuşu ise tüm zamanların en iyi filmlerinden birisidir benim için. Arşivimde saygın bir yere sahip olmasına nazaran çok defa izlemeye cesaret edemediğim filmdir. Buna rağmen evime gelen sinema sever misafirlerime çok izletmişliğim de vardır. Smile

Teşekkurler...
Kullanıcının profilini görüntüle Özel mesaj gönder
ÜYE
ÜYE

adamım jim'dir ama jack'te sonra gelir.bunu galiba izlemiştim.anımsıyorum.tekrar bir bakılabilir.bu adamdan kotu film cıktıgını zaten gormedim.
ÜYE
ÜYE

Bu Jack Nicholson denen adamı LA Lakers'a karşı olan antipatime rağmen seviyorum yahu. Her maça gittiği yetmiyormuş gibi bir de yanında başka bir ünlü getiriyor, en önden izliyor, hakemlerle dalaşıyor, sahanın içine bile giriyor Fantastik Edebiyat Resim

Fantastik Edebiyat ResimFantastik Edebiyat Resim<--- Bruce WillisFantastik Edebiyat Resim<--- Rakip takım antrenörü Fantastik Edebiyat Resim<--- Morgan Freeman
Fantastik Edebiyat Resim<---Adam Sandler

Bu arada Kızıl Gölge'nin koyduğu resimler siyah beyaz ama ben film renkliydi diye hatırlıyorum sanki...

En İyi Film Oscar Ödülü, 1975
En İyi Erkek Oyuncu Oscar Ödülü, 1975
En İyi Kadın Oyuncu Oscar Ödülü, 1975 (Evet evet o gıcık hemşire  )
En İyi Yönetmen Oscar Ödülü, 1975
En İyi Uyarlama Oscar Ödülü, 1975

Hayranlık duyduğum iki büyük aktör vardır. Biri Alec Guinness'tir, ki çokları bilmez ve bu da ayrıcalıklı hissetmemi sağlar, öteki de Jack Nicholson'dur. Nasıl bir aktör olduğunu öğrenmek isteyenler Guguk Kuşu, Chinatown, Shining, Benden Bu Kadar, Schmidt Hakkında, Five Easy Pieces, Terms of Endearment, Easy Reader v.b. filmlerden herhangi birini izlesinler, yeter.
.
     Ayrıca kendisi üç oskar ödülüne sahip tek oyuncudur. Guguk Kuşu ve Benden Bu Kadar ile En İyi Erkek Oyuncu oskarını, Terms of Endearment ile En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu oskarını almıştır. Bunun yanı sıra birçok seneler ödülü kılpayı ve biraz da "bu herife çok ödül verdik, bari bu kez başkası alsın" mantığıyla kaçırmıştır. Bunun son örneği Schmidt Hakkında filmi ile oldu. Ödülü kesinlikle hak ettiği halde, "hoop yavrum, kimseye o kadar köfte yedirmezler" deyip ödülü başkasına verdiler. Geçenlerde televizyonda bir filmini verdiler. Herif kaşını kaldırsa ekran temellerinden sarsılıyordu. Zaten her filminde öyledir, ekranda belirir belirmez bir seyirliktir başlar. Herif elini oynatır, oyunculuk dersi verir, kolunu kaldırır, oyunculuk dersi verir. Guguk Kuşu'nu izleyenler ne demek istediğimi pek güzel anlayacaklardır. Filmde ilk göründüğü sahneden itibaren her haline dikkat etsinler, oyunculuk nedir, anlasınlar.  
ÜYE
ÜYE

The Shining ile bir Jack Nicholson klasiği=)

Guguk Kuşunu biraz geç izledim.. izlemediğim her dakika için pişman oldum diyebilirim .. Konusu olsun işlenişi olsun jackin oyunculuğu olsun tam anlamıyla ders niteliğinde ..
ÜYE
ÜYE

alpmukan yazmış:
Hocamızın bizlere derste izlettiği seçki filmlerden biridir; etkilendiğim kısmı: daha çok pisikolojik ayrıntılarıydı. Paylaşım için teşekkürler.

Ben de derste izlemiştim.Mesleki açıdan kayıtsız kalamayacağımız filmlerden biridir.
Jack Nicholson çok sevdiğim bir oyuncu değil ama bu filmde gerçektenn iyiydi.