Yeni başlık gönder   Başlığa cevap gönder  
» YAZARLAR - KİTAPLAR
Yazar Mesaj
Üye
Üye

Şu an bu yazıları okuyabilmekten çok uzak olan büyük üstada saygılarımı sunmayı borç biliyorum. Şimdiye kadar böyle bir başlık atılmamasını yadırgıyor ancak bunu yapan kişi olmaktan açıklanması neredeyse imkansız gurur ile mutluluk arsı bir his duyumsuyorum.

Korkunun efendisine selam olsun,

Yazdıklarıyla kitleleri peşinden sürüklemiş, korku edebiyatında çığır açmış bu önemli şahsiyetle ilgili konuşulması, tartışılması gerektiğine inanıyorum...

Pencerenin ardında akıl almaz bir rüzgar esmekte, korkuyla doğruluyor ve cama yaklaşıyorum. Tüylerim diken diken oluyor, iliklerime kadar buz kesiyor bedenim. Dışardan gelmekte olan ses artarken ne bir yaprak kıpırdıyor ne de bir dal hareket ediyor adeta sıcak ve bunaltıcı bir yaz gecesindeyiz ki zaten öyleyiz. Ahşap döşemelerden tarifi imkansız bir gıcırtı geliyor...

Şeklinde yazmama esin kaynağoı olan korkunun efendisi inanıyorum ki benim gibi birçoklarına esin kaynağı oldu ve olacak...
Kullanıcının profilini görüntüle Özel mesaj gönder Yazarın web sitesini ziyaret et
Üye
Üye

Aynı zamanda bazı kitapçıların raflarında İthaki'den çıkmış olduğunu anımsadığım Neconomicon'un baskısı da vardır. Bu kitapta Lovecraft'ın yarattığı dünyadan kesitlerle karşılaşabilecek olmanızın yanı sıra birkaç tane büyünün de var olması ilginç... Lakin denemediğim için bunların işe yarayıp yaramadığı hakkında bir bilgi veremeyeceğim...
Ancak korkuyu damarlarında hatta ötesinde duyumsamak isterseniz gün gelir de, size tavsiyem lovecraft'ın bir öyküsünü okuyun. Ve gece yalnızsanız arkanıza bakmak dehşetengiz düşüncelerin kafanızda fink atmalarına ve sizi korkudan titretmelerine şahit olcaksınız, şaye okurken yaşayabiliyorsanız yazarın yarattığı diyarlarda...

Üye

Eren'de benim bulunduğum karanlık tarafta.

Korkuyu ve bilinmezin karşısında takınılan çaresiz tavrı çok iyi betimler Lovecraft. Randolph Carter'ın İfadesi'ni okuyun... Orada, dalındıkça sinirleri geren ve her an beklenmedik bir gölgenin karşınıza çıkıp sizi ölesiye ürperteceğinden şüphelenen satırlar ardı ardına akıp gider. Ultar'ın Kedileri'ne, Dagon'a yada Deliliğin Dağlarında'ya bakın ve fantastik edebiyatla korkuyu harmanlamak nasıl olurmuş görün. Bir cinle bir iblis'in hayret uyandırıcı diyaloğunu gergin bir tebessümle dinleyin. Diriltici olarak bilinen Herbert West'ten, eğer kalbiniz sağlam değilse uzak durun... Ha keza Charles Dexter Ward'ın hikayesini birileri size anlatmak isterse şiddetle itiraz edin ve o gölgeli mahzeni terkedin... Ve daha pek çok gizemi kendinizi bir sınadıktan sonra merak edin, çünkü merakınız size tahmin edilemez azapların kör kapısını ardına kadar açabilir... LA! LA! CTULHU FTAGHN!!

çILdIRtAN BiR GüNAh bU gECe...
Kullanıcının profilini görüntüle Özel mesaj gönder E-posta gönder
Üye
Üye

eren yazmış:
Aynı zamanda bazı kitapçıların raflarında İthaki'den çıkmış olduğunu anımsadığım Neconomicon'un baskısı da vardır.

Kitap 6.45 yayınlarından çıktı sanırım.

Kullanıcının profilini görüntüle Özel mesaj gönder
Üye
Üye

Sitemizdeki linkleri görebilmeniz için kayıtlı üye olmalısınız.
Lütfen KAYIT olun yada ÜYE GİRİŞİ yapınız.

Belki de izlemesiniz yahut dinlemeseniz daha iyi olurdu...
Bu arada 6 45 yayınlarıydı heralde multez haklısın Smile

Üye

Lovecraft korku edebiyatında, ondan önce ve sonra şeklinde bir ayrım yapıla bilen belki de tek yazar.Ustanın hayat öyküsü beni çok etkiler. Kendisi 1890 Rhode Island doğumlu, Amerika'lı bir yazar.Hayatının büyük bölümünü de burada geçirmiş. Ustanın çocukluğu oldukça travmalı geçmiş malesef.
Babasını küçük yaşta kaybetmiş.Bu onun hayatında derin izler bırakmış.Oldukça baskıcı ve takıntılı biri olan, annesi tarafından yetiştirilmiş.Kadın küçük oğluna bir kız gibi davranır ve kız kıyafetleri giydirirmiş.Annesinin bu davranışları belki de Lovecraft'ın ilerki yaşlarda yaşadığı, karşı cinse soğukluk sorununu açıklayabilir.Çocukluğunda dış dünyadan çok,kendisinin mitoloji ve edebiyattan olusturduğu bir iç dünyada yaşamayı tercih etmiş.Özellikle yunan ve arap mitolojisine meraklıymış hatta evinin bir köşesinde arap mitolojisinde bahsi geçen eşyaların benzerlerinden oluşan bir köşe bile varmış.Mitolojiye olan bu merakı ilerde oluşturacağı kendi mitolojisine de kaynaklık etmiş.Edebiyatta ise tam bir gotik hayranıymış.Arthur Machen,Ambrose Bierce,Lord Dunsany,Edgar Allan Poe en çok sevdiği ve etkilendiği yazarlar arasındadır.Fikir yapısı biraz karışıktır ustanın,tüm bu fantastik ve doğaüstü tukusuna rağmen tam bir materyalisttir.Ayrıca yer yer faşistliğe kaçan düşünceleri de vardır.Ama bunların hiçbiri Lovecraft ustanın muhteşem bir hayal gücüne sahip olduğu gerçeğini değiştirmez.

Kadınlara olan bakış açısı,yazın stiline de yansımıştır.Hikayesinde bir bayanı görmeniz imkansız gibidir.Olursa da mutlaka;silik, 2 .planda bir karakterdir.
Betimlemelere çok önem verir.Zaten bu, korkuya bakış açısıyla da orantılı bir şey.Ustanın kendi ifadeleriyle en büyük ve evrensel korku;"bilinmeyene" karşı olan korkudur.Bu imajı yakalamak için de,betimlemeler çok önemlidir tabi.Direk olayı vermek yerine,içten içe bir paranoya havası yaratır."O kadar korkunçtu ki,bakmaya cesaret edemiyordum" tarzı  cümlelere  bolca rastlanır hikayelerinde.Sürekli bir tekinsizlik havası hüküm sürer.

Lovecraft her şeyden önce bir mit yaratıcısıdır,karanlık ,umutsuz,korkunç bir mit.Tanınmasını sağlayan da Weird Tales dergisinde yayımlanan Cthulhu mitosudur zaten.Lovecraft Cthulhu mitosunu 13 öyküyle oluşturmuş ancak ondan etkilen birçok yazar bu mitosu devam ettirerek yeni hikayeler eklemişler.Mitosun ana kaynağı uzaydan gelen tanrılar,eski korkunç kültler ve birde tabiki lanetli kitaplardır.Bu kitapların en ünlüsü ise Necromonicon yani ölüler kitabıdır.Lovecraft bu sahte kitaba bir de tarihçe yazmıstır ama hiçbir zaman varlığını idda etmemiştir.Şu anda bir çok kişi kitabının varlığına inansa da,kitabın sahte olduğu çok açıktır.Kaynakları bellidir;Arthur Machen,LordDunsay gibi yazarların öyküleri...

Malesef beğenilen her şeyi satışmetası haline getirme düsüncesinden Lovecraft'ta payını almış.Nette;cthulhu fincanı,tişörtü,pantolonu gibi son derece saçma şeyler var.Bazıuyanıklar ise cthulhu tarikatı bile kurmuslar.Doğaüstü,gizli,kült gibişeyleri merak edip hakkındaki şeyleri okuyan biri olarak bunların saçmasapan şeyler olduğunu rahatlıkla söyleyebilirim.Sinema sektörü bolca yaralanmıştır Lovecraft tan.Korkufanlarınca çok sevilen Evil Dead filminde ustaya açık bir atıfvardır.Bunun haricinde Carpenter ustanın bence en iyilerinden biri Inthe Mouth of Madness ustaya bir saygıdır.Dagon,re animator serileri ve daha bir çokları...
Kullanıcının profilini görüntüle Özel mesaj gönder MSN Messenger
Önceki mesajları göster:   
Resim Yükleme Paneli

Lütfen Yüklemek İsteğiniz Resmi Seçin

Yeniden Boyutlandır?
Resim yüklendikten sonra karşınıza çıkacak ekrandaki Hotlink for forums (1) linkini foruma kopyalarsanız resim forumda gözükecektir.
Yeni başlık gönder   Başlığa cevap gönder    Fantastik Edebiyat Forum Forum Ana Sayfa -> YAZARLAR - KİTAPLAR

Copyright © 2006 FANTASTİK EDEBİYAT. Telif Hakları FANTASTİKEDEBİYAT.COM ' a Aittir.
Tasarım & Kodlama : Arttech İnternet Hizmetleri