| Yazar |
Mesaj |
|
Misafir
|
warcraft 05.12.2007, 1:09 |
|
|
sadece film hakları satın alındı film falan yok ortada |
|
|
|
|
 |
|
Üye
| Kayıt: 10 Eyl 2007 |
| Mesajlar: 589 |
|
|
|
Re: Tolkıen! 05.12.2007, 16:04 |
|
|
| nefertiti yazmış: | | Hobbit Hobbit Hobbit! Hemen film yapılsın istiyorum! |
Eğer içine edilecekse kesinlikle çekilmesin! ( bknz. Yüzüklerin Efendisi Serisi )
İlk okuduğum fantastik kitap olan Hobbit'e karşı büyük bir saygı ve sevgim var. Belki de bugün aranızda olmamı bu kitaba borçluyum. ( Belki mi ? Kesinlikle yazmam gerekirdi. )
Kimsenin bu kitabı aşağılamasını istemem. Yüzüklerin Efendisi gibi olacaksa hiç olmasın daha iyi... |
_________________ Buraya kadarmış. Maziye üzülmenin manası yok, geleceğe bakalım...
|
|
|
|
 |
|
Üye
| Kayıt: 09 May 2007 |
| Mesajlar: 2112 |
| Konum: Karanlık |
|
|
Orası öyle 05.12.2007, 19:46 |
|
|
İncelikle işlenmiş bir kitabın tüm inceliğinin içine edildiği bir film haline gelmesi berbat olur. Öte yandan; içine edilmeyen bir Hobbit filminin enfes olacağı da kesin.  |
_________________ Şövalye yaşlı yeşil ejderhaya atıyla hücum ederken: "Tanrılar, kral ve ülkem için"
Ejderha: " Öğle Yemeği için "
|
|
|
|
 |
|
Üye
| Kayıt: 05 Şub 2007 |
| Mesajlar: 1391 |
| Konum: aramızda konumun lafı mı olur canım... |
|
|
kara kule 05.12.2007, 19:59 |
|
|
Kara kule yapılmasın da gerisi mühim değil  |
_________________ Bir keşiş insanların aya çıktığına inanmayabilir, ama onlar bunu başardı.
Bir bilim adamı da keşişlerin, bir insan ömründe aydınlanmayı başardığına inanmayabilir, ama onlar da bunu belki başardılar?
Hiçbir doğru gerçekten kutsal ve tek değildir...
|
|
|
|
 |
|
Üye
| Kayıt: 09 May 2007 |
| Mesajlar: 2112 |
| Konum: Karanlık |
|
|
Benciiil 05.12.2007, 20:21 |
|
|
Ben daha o seriyi okumadım ve yorum yapamayacağım ama Lord sağolsun bana sonunu söylemiş bulundu! Boşboğaz.  |
_________________ Şövalye yaşlı yeşil ejderhaya atıyla hücum ederken: "Tanrılar, kral ve ülkem için"
Ejderha: " Öğle Yemeği için "
|
|
|
|
 |
|
Üye
| Kayıt: 18 Hzr 2007 |
| Mesajlar: 429 |
| Konum: Shire |
|
|
|
|
|
 |
|
Üye
| Kayıt: 07 Arl 2007 |
| Mesajlar: 20 |
| Konum: Işığın İlk Düştüğü, Suyun İlk Aktığı, Dağların Ardındaki Ülke |
|
|
|
|
|
 |
|
Üye
| Kayıt: 02 Mar 2007 |
| Mesajlar: 301 |
| Konum: Ankaranın Dorukları |
|
|
Hmm 07.12.2007, 23:42 |
|
|
Sonu başa dönüyo bildiğim kadarıyla ama sonun bildiim şeyleri daha iyi okuyor olmamda benim özelliğim garip olsada  |
_________________ Hayat..Sessiz bekleyiş ve intikam...
|
|
|
|
 |
|
Üye
| Kayıt: 08 Arl 2007 |
| Mesajlar: 11 |
|
|
|
Sonu Gelmeyen İstekler Silsilesi Part-I 08.12.2007, 15:11 |
|
|
Kara Kule'nin 2. kitabı, The Drawings Of The Three; 4. kitabı, Büyücü ve Cam Küre, Tolkien'in ölümsüz eseri The Hobbit, "diyalogların efendisi "Eddings'den Elenium Üçlemesi, Dark Elf Üçlemesi ve Avalon'un Sisleri uzun metrajlı film olarak çekilmesini istediğim eserler.
Bunun dışında Silmarillion ve Zaman Çarkının, Rome yahut The Tudors kıvamında, tv dizileri olarak karşımıza çıkmalarını canı gönülden isterdim. Tüm bunlara ek olarak Tolkien'in yaşam öyküsünü anlatan bir filme de hayır demem açıkçası 
Çok şey istedim sanırım. Şey, eöö bir de soundtracklerinde, başta Blind Guardian olmak üzere, power metal grupları yer alsın. Bir de ... o fırlattığınız şey vazo muydu? |
_________________ En iyi bira sana en yakın olan biradır, gaark!! - Kadim Cüce Yazıtları *hck!*
|
|
|
|
 |
|
Üye
| Kayıt: 27 Eyl 2007 |
| Mesajlar: 619 |
| Konum: belirsiz |
|
|
... 09.12.2007, 14:19 |
|
|
Filmlerin içne edilecekse demek bence doğru bir tabir değil. Çünkü hiç bir kitap tam manasıyla filme çevrilemez. Bir şeyler yaparsınız, okuyucuların bir kısmı beğense bir kısmı beğenmez. Çünkü o sahneler ya da karakterler için seçilen oyuncular okuyucunun hayalindeki gibi değildir.
Ayrıca bu sitede bir çok kişinin beğenmediği yüzüklerin efendisi filmi, bestsellerlar arasından uyarlanan en iyi filmdir. Yönetmen Peter Jakson kitabı filme çevirmeye kalksam tek kitap dokuz saat sürerdi diyor. Bence dokuz saat değil on iki hatta belki de daha fazla sürerdi. Sinema sanatında kitaplar bir kişinin gözünden anlatılır. Ve seyirciyi ekrana ya da perdeye sıkmadan bağlamaya çalışmak da var işin içinde.Eğer kitaplardaki hayalin aynı kalmasını istiyorsanız, hiç bir şekilde sinema filmine çevrilmesini istemeyeceksiniz.
Tüm bunların dışında kitaplarda, sinemadaki görselliği ve ihtişamı göremezsiniz."Vaaav" diyemezsiniz. Lütfen sinema da bir sanat dalıdır ve yüzüklerin efendisi en iyi uyarlama filmdir. Tüm eleştirmenler de bunu kabul etmektedir. Peter Jakson da bir fantastik kurgu hayranıdır. Sizin ve benim gibi. Kitapları filmeçevirmek hiç de kolay bir iş değildir. Bunun için uzun yıllar emek verilmiştir. Hiç bir şeye olmasa da bence emeğe saygı duyulmalı ve "içine edilmiş " gibi bir tabir kullanılmamalıdır. |
|
|
|
|
 |
|
Üye
| Kayıt: 26 Ağu 2007 |
| Mesajlar: 613 |
| Konum: SUCON |
|
|
Re: ... 09.12.2007, 15:12 |
|
|
| usha yazmış: | Filmlerin içne edilecekse demek bence doğru bir tabir değil. Çünkü hiç bir kitap tam manasıyla filme çevrilemez. Bir şeyler yaparsınız, okuyucuların bir kısmı beğense bir kısmı beğenmez. Çünkü o sahneler ya da karakterler için seçilen oyuncular okuyucunun hayalindeki gibi değildir.
Ayrıca bu sitede bir çok kişinin beğenmediği yüzüklerin efendisi filmi, bestsellerlar arasından uyarlanan en iyi filmdir. Yönetmen Peter Jakson kitabı filme çevirmeye kalksam tek kitap dokuz saat sürerdi diyor. Bence dokuz saat değil on iki hatta belki de daha fazla sürerdi. Sinema sanatında kitaplar bir kişinin gözünden anlatılır. Ve seyirciyi ekrana ya da perdeye sıkmadan bağlamaya çalışmak da var işin içinde.Eğer kitaplardaki hayalin aynı kalmasını istiyorsanız, hiç bir şekilde sinema filmine çevrilmesini istemeyeceksiniz...
|
Kesinlikle düşüncelerimi aynen ifade etmişsin Usha. Arkadaşlar sonuçta hepimizin hayal gücü farklı ve olayları anlayıp, yansıtma şeklimiz de. Sonuçta Jakson kitabın kurgusu ile fazlaca oynamadan çekmiş ki çektikten sonra da çektiği filmden bazı sahneleri filmin uzunluğundan dolayı silmiştir. Filmin sinema versiyonu olmayanını yani kesilmiş sahneleri içerenini izlemenizi tavsiye ederim orada kitabın gayet güzel işlendiğini görürsünüz.Sonuçta Jakson Copolla'nın Dracula'yı çektiği gibi çekmemiştir.Yani tamamen popüler kültüre hizmet etmemiştir filmi çekerken.İşin altından da başarıyla kalkmıştır bence. |
|
|
|
|
 |
|
Üye
|
|
Re: Sonu Gelmeyen İstekler Silsilesi Part-I 09.12.2007, 15:41 |
|
|
| Dwarfettin Meşekalkan yazmış: |
Bunun dışında Silmarillion ve Zaman Çarkının, Rome yahut The Tudors kıvamında, tv dizileri olarak karşımıza çıkmalarını canı gönülden isterdim. Tüm bunlara ek olarak |
Fikrini olduça beğendim; çünkü The Tudors ve Rome en sevdiğim dizilerdir. Nedense daha önce herhangibi fantastik seriyi dizi olarak görmek aklıma gelmemişti.Fikrin ufkumu genişetti:) |
|
|
|
|
 |
|
Üye
| Kayıt: 10 Eyl 2007 |
| Mesajlar: 589 |
|
|
|
LOTR Extended 09.12.2007, 15:48 |
|
|
O seriyi de izledim. Ama hala düşündüklerim tam olarak gerçekleşmedi.
Tabi normal filme göre hayranları için iyi bir eser olmuş Lotr : Extended Version ...
Hatta Saruman'ın attığı ateş topu ( fireball ) en sevdiğim sahneler arasına girdi. Yine de eksik olan birşeyler var. Kitabın verdiği ama sinemanın veremediği şeyler... Bunlar okuyucuyu hayal kırıklığına uğratıyor.
Evet uyarlanmış en iyi film olabilir; fakat, bu edebiyatı sevenlerin ve okumaktan zevk alanların çoğu, 'bu olmamış arkadaş' diyorsa, orada bir dur demek lazım. Sizcede öyle değil mi? |
_________________ Buraya kadarmış. Maziye üzülmenin manası yok, geleceğe bakalım...
|
|
|
|
 |
|
Üye
|
|
Re: LOTR Extended 09.12.2007, 16:11 |
|
|
| Saofka Kiok yazmış: |
Evet uyarlanmış en iyi film olabilir; fakat, bu edebiyatı sevenlerin ve okumaktan zevk alanların çoğu, 'bu olmamış arkadaş' diyorsa, orada bir dur demek lazım. Sizcede öyle değil mi? |
Bence hiç okumamış kimselerin ilgisini çeken ve onları kendine hayran bırakan,hyatlarında Tolkien'ın adını duymamış kimselerin kitabı merak edip okumasını hatta hayran kalmasını sağlayan filmin önünde eğilmek gerekir. |
|
|
|
|
 |
|
Üye
| Kayıt: 28 Ekm 2007 |
| Mesajlar: 489 |
| Konum: Meifumado |
|
|
Re: ... 09.12.2007, 17:14 |
|
|
| ronin47 yazmış: | | Birçok güzel fantastik seri var.Ancak birçoğu film yapılamayacak kadar uzun seriler.Bunların dizisi yapılsa daha güzel olur.Ama Neil abimizin Stardust'dan sonra Amerikan Tanrıları veya Sandman gibi eserleri bence film yapılmaya daha elverişli... |
Bi dakika nessa dizi fikrini ilk ben ortaya atmıştım lütfen forumu dikkatli okuyalım...  |
_________________ Et Eärello Endorenna utúlien. Sinome maruvan ar Hildinyar tenn’Ambar-metta!
|
|
|
|
 |
|
|
|