Yeni başlık gönder   Başlığa cevap gönder  
Sayfaya git Önceki  1, 2, 3, 4 ... 9, 10, 11  Sonraki
» YAZARLAR - KİTAPLAR
Yazar Mesaj
Üye
Üye

bana kitap önerir misin.hadi ama fantastik olmasın.dünya nimetini okudun mu bilmiyorum.ama o tarz bir sey olabilir yada knulp gibi:Dlütfen

Yönetici

Sevgili raskalnikov, sütten iyice ağzım yandığı için insanlara kitap önermek pek âdetim değildir. Ama eğer okumadıysan sana önereceğim şu kitapları bir şekilde edinmeni isterdim.

Dünya Nimetleri 'ni beğendiysen Andre Gide'in Isabelle, Pastoral Senfoni, Kalpazanlar ve Vatikan'ın Zindanları isimli eserlerini de öneririm. Bunlardan Isabelle ve Pastoral Senfoni, insana kitap okuma şevkini hissettiren harikulade eserlerdir.

Goethe'nin Genç Werther'in Istırapları isimli eseri, kitaptan anladığını düşünen her insanın dağarcığında bulunmalı. Bu kitabı önerip de hayır duasını almadığım arkadaşım olmadı. Salinger'in Çavdar Tarlasında Çocuklar isimli eseri de kezâ.

Yine okumayanlar için Jack London'un Martin Eden'ini, Gabriel Garcia Marquez'in Yüzyıllık Yalnızlık ve Başkan Babamızın Sonbaharı isimli şaheserlerini, İtalo Calvino'nun Bir Kış Gecesi Eğer Bir Yolcu'sunu, George Orwell'in 1984'ünü, Aldous Huxley'in Cesur Yeni Dünya'sını, Ray Bradbury'nin Fahrenheit 451'ini Nikolai Gogol'ün Petersburg Öyküleri'ni, İvan Gonçarov'un Oblomov'unu, Stephen Zveig'in Amok Koşucusu'nu, Nathaniel Hawthorne'un Kızıl Harf'ini, Herman Melville'in Katip Bartleby ve Billy Budd isimli eserlerini, Jerome K. Jerome'un Teknede Üç Adam'ını, Herman Hesse'nin Demian ve Sidharta isimli eserlerini, Robert Musil'in Niteliksiz Adam ve Genç Törles'ini, Albert Camus'un Veba ve Yabancı'sını, Dino Buzzati'nin Tatar Çölü'nü, Henry Conrad'ın Karanlığın Kalbi'ni de öneririm.

Okuma işinde iyice ilerlediğini düşünüyorsan Max Frisch'in Homo Faber'ini ve Henry Miller'in Yengeç Dönencesi'ni de okuyabilirsin. Bunlar biraz daha farklı, çarpıcı romanlardır.

Tavsiye deyince insanın aklına bir yığın isim üşüşüveriyor. Listenin sonu gelmez. Ama yukarıdaki eserler sanırım her tür okurun bir ölçüde ilgisini çekecektir. Onları okurken çok etkilenmiştim. Şimdi o mutlu okuma saatlerinin hatırası bile yüreğimi huzurla doldurmaya yetiyor.

Bu arada, serüven romanlarının çocuksu saflığını, duruluğunu arayan, katıksız bir macera yaşamak isteyen arkadaşlarıma Mark Twain'in Prens ve Dilenci (ya da Çalınan Taç) isimli romanının kısaltılmamış, orijinal versiyonunu da edinmelerini öneririm. Bu çocuk romanıyla yaşamımın çok geç bir döneminde tanıştım ve Twain'in incelikli mizahına hayran kaldım. Sosyal Yayınlar, kitabın orijinalini yayımladı. Şık bir baskısı var. Edinip okuyun, içiniz açılsın, keyfiniz yerine gelsin. Bu kitap sizi bambaşka diyarlara götürecek, çocuk saflığının o düşsel atmosferi içinde keyifli serüvenler yaşatacaktır. Twain'in öykü ve roman yazmak isteyen genç insanlar için çok eğitici bir kalemi vardır. Bu kalemden sizler de nasibinizi almaya bakın.  
Kullanıcının profilini görüntüle Özel mesaj gönder
Üye
Üye

merak ettiğim, suç ve cezayı okuyup okumadığın=))

David Eddings in güzide serisi Sparhawk denen şahsa bitiyorum yani olmak istediğim pandion  Twisted Evil  desemde inanmayın küllien yalan adam caotic good ya olurmu öle illa bi dark side olması lazım şaka bi yana gerçekten güzel bir seri okunması lazım...
Üye
Üye

Yılarca ne kitabı okudum ne de filmi izleyebildim, hani film kitabın önüne geçmesin hesabı... şimdi ise kitabı bu kadar geciktirmenin ne büyük bir aptallık olduğunun farkındalığında, eziliyorum=))
gerçekten okunmalı, ayrıca kont karakterinin v for vendetta'ya ilham kaynağı olduğunun altını da çizmek gerek. şimdi de filmini bulabilirsem izlerim herhalde.
ayrıca şu anda hiçbirşey okuyamıyor olmamın da kesinlikle bahanesi yok. Proust'um bekliyor yatağımın başında...

Üye

adrheanas yazmış:
merak ettiğim, suç ve cezayı okuyup okumadığın=))

okudum ama herhalde isimde bir hata var yabancı isimleri aklımda tutamııyorum.
mazur görün bende raskalnikov olayım canım raskaolnikov olmaz sart mı
Yönetici

Açıkça söylemek gerekirse ismini gördüğümde, senin İngilizce'deki rascal sözcüğüyle Raskolnikov sözcüğünü terkipleyip bu manidar sözcüğü türettiğini düşünmüştüm. Mâlum; rascal, İngilizce'de "yaramaz", "adi", "aşağılık" demektir. Raskolnikov da bir katil olduğuna göre...

Çok mu iyi niyetli düşünmüşüm? Ne olursa olsun, arkadaşlarımızın seçtikleri isimlere saygı duymamız gerekir. Rahat ol raskalnikov, isminde bizim açımızdan hiçbir sorun yok.
Üye
Üye

tahsilim ögrenimim belli daha lise 2 ögrencisiyiz ingilizce neyime:Dvalla her ne kadar toelfl sınavlarına girmeyi düsünsemde anca okudugumu anlıyorum.bide sözcük mü türetecem:D

Üye
Üye

tesekkürler senin sıkıcı kötü bür kitap önerecegini düsünmüyorum.iyi oldu bu vesile ile kitap bankasına ugrarım(eskisehirdeki sahaflardan biri)

Üye
Üye

oysa ve bulursam süper olur.kitabın ismini biliyordum ama yazarı bilemediim iicn alamamıstım o kitabı:dinternet karıstırmayı sevmiyorum evt.hehe

Yönetici

Birçoklarının sandığının aksine, Nobel Edebiyat Ödülü yazarın herhangi bir eserine değil, tüm eserlerine, yazarın bizzat kendisine, genel tutumuna verilir. Kimi zaman yazarın bazı eserleri bilhassa ön plana çıkabilir ama bu, akademinin genel yaklaşımını değiştirmez. Albert Camus Nobel Edebiyat Ödülü sahibi bir yazardır ama bunu herhangi bir romanıyla değil, eserlerinin tümüyle almıştır. Onun Yabancı isimli eserini (başyapıtı odur) muhakkak okumalı, anlayabilmek içinse Sisyphos Söyleni isimli incelemesini göz önünde bulundurmalısın. Camus'un, absurde anlayışını temellendirdiği bu eser Yabancı 'nın fikrî altyapısını oluşturur. İkisini de Can Yayınları'ndan bulabilirsin. Hem incedirler, hem de ucuz. Ama bu eserlerin nitelikli okurlara hitap ettiğini özellikle belirtmek isterim.

Veba'ya gelince... Evet, çok güçlü bir eser. Üstelik diğer ikisi kadar da ağır değil. Hoşuna gidecektir. Diyaloglara ve karakterlere dikkat kesilirsen bu okuma işinden çok kârlı çıkarsın.  
Üye
Üye

vebadan baslayacagın zaten önerdiklerine neden yaptım bilmiyorum ama yazdıgın eserleri kagıda not ettim:D

Üye
Üye

Bir ara Kanlı masallar okuyorum diye bir yazı yazmıştım.Şimdi onun için yorumumu yazıyorum.Midesi hassas olanlar,fazla gerilim sevmeyenler ve polisiye okmayanlar bu kitabı okumanızı tavsiye etmiyorum.İlk başta kitabı gördüğünüzde arkasına bakıp idare eder,güzel ıh mıh gibi aklınızdan ifadeler geçebilir.Ama aldanmayın!Bu sırada böyle kitapları okuyabilirim diyorsanız.Bu kitap serinin ikinci kitabıymış ve birinci kitabı Kanlı kartaldır.Bu arada kitap bir seri katil ile ilgilidir.

Üye

Ben şu anda richard dawkins'in Tanrı Yanılgısı'nı okuyorum. Okuması baya zahmetli bir kitap kendisi... Kitap Türkiye'de yasaklanmadan önce (bu yönde çalışmalar var zira) bir tane alıp kütüphanenize koymanızı öneririm..

akabinde de Ursula K. Le Guin'in Yerdeniz serisine başlayacağım. Bu seri ile ilgili görüşlerinizi merak ediyorum doğrusu.. şöyle açık vermeden genel olarak ne söylenebilir?
Moderatör

guin de diğer tüm fantastyacılar gibi üzerinde tolkien in etkisin görüldüğü bir yazar. yaratıcı ama sıkıcı. anlatım tarzı, yazarlığı falan tartışılmayacak kadar iyi ama çok sıkıcı olduğu kanısındayım Smile

en harlı alevlerin küllenişi gibi
ya da küllerin alevlenmesi
ben bir ikilemim, sana
bana
Önceki mesajları göster:   
Resim Yükleme Paneli

Lütfen Yüklemek İsteğiniz Resmi Seçin

Yeniden Boyutlandır?
Resim yüklendikten sonra karşınıza çıkacak ekrandaki Hotlink for forums (1) linkini foruma kopyalarsanız resim forumda gözükecektir.
Yeni başlık gönder   Başlığa cevap gönder    Fantastik Edebiyat Forum Forum Ana Sayfa -> YAZARLAR - KİTAPLAR
Sayfaya git Önceki  1, 2, 3, 4 ... 9, 10, 11  Sonraki

Copyright © 2006 FANTASTİK EDEBİYAT. Telif Hakları FANTASTİKEDEBİYAT.COM ' a Aittir.
Tasarım & Kodlama : Arttech İnternet Hizmetleri