| Yazar |
Mesaj |
|
Üye
| Kayıt: 15 Şub 2008 |
| Mesajlar: 112 |
|
|
|
yarım yamalak 08.03.2008, 17:17 |
|
|
şimdi Asus; ikiden gir beşten çık olmaz...
yarım yamalak olur okudukların.
şimdi LOTR un sadece Kralın Dönüşü nü okusak? ne gibi bir fikrin olabilir?
sonuçta bende bir sürü liste gördüm Shannara serisi için; hatta ansiklopedi olma yolunda ilerliyor, dedim içimden.
Ama başladın mı tam başlayacaksın... |
_________________ Kayıtsızlık ve Unutkanlık nehri;
Lethe'den
Kharonla geçtim…
|
|
|
|
 |
|
Üye
| Kayıt: 10 Oca 2008 |
| Mesajlar: 60 |
| Konum: yatak odası |
|
|
sabır 08.03.2008, 19:16 |
|
|
Sabretmeye çalışıyorum.Bu aşamayı bitireyim ne kadar mutlu olacağımı bilemezsiniz |
_________________ HERKESE MERHABA / sana merhaba
|
|
|
|
 |
|
Üye
| Kayıt: 02 Arl 2007 |
| Mesajlar: 12 |
| Konum: 28:58 E 41:01 N |
|
|
galaksi rehberimiz 09.03.2008, 1:33 |
|
|
Olasılıksızı bitridim geçen hafta sindirme arası verdim Otostopçunun galaksi rehberine başladım |
|
|
|
|
 |
|
Üye
| Kayıt: 01 Mar 2008 |
| Mesajlar: 14 |
| Konum: the land of Faerie |
|
|
roverandom 09.03.2008, 11:01 |
|
|
Bir ara başladım ara vermek zorunda kaldım şimdi en başa sardım, bu sefer bitirebilirim umarım. |
|
|
|
|
 |
|
Üye
| Kayıt: 24 Arl 2007 |
| Mesajlar: 8 |
| Konum: aklıma gelmiyo |
|
|
Re: yarım yamalak 09.03.2008, 11:41 |
|
|
| OfflineEowyn yazmış: | şimdi Asus; ikiden gir beşten çık olmaz...
yarım yamalak olur okudukların.
şimdi LOTR un sadece Kralın Dönüşü nü okusak? ne gibi bir fikrin olabilir?
sonuçta bende bir sürü liste gördüm Shannara serisi için; hatta ansiklopedi olma yolunda ilerliyor, dedim içimden.
Ama başladın mı tam başlayacaksın... |
Shannara ile Lotr nasıl aynı keseye koyuyorsun ki.Bir kere yüzüklerin efendisi bir bütün.Olaylar tamamen birbiriyle alaklı.Fakat Shannara öyle değil.Kitaplar arasında mutlak bir bağlantı yok. |
|
|
|
|
 |
|
Üye
| Kayıt: 07 Ekm 2007 |
| Mesajlar: 371 |
| Konum: İstanbul |
|
|
olmadı asus4 / Dayan ateş yıldızı 11.03.2008, 16:52 |
|
|
oldumu şimdi. kendin söyledin elflere ilgi duyduğun için elf yazısını görüp sadece onu okuduğunu.başını sonunu bilmediğin bir şey hakkında yorum yaparken "ilkini okumana gerek yok" derken biraz daha düşün derim.
ateşyıldızı dayan. şu anda ardarda patlayacak bombalar için geri sayımdasın. ayrıca önceden de belirttiğim gibi efsanesi mirasından kat kat daha güzel. miras sadece efsaneden kalan parçaların külleridir diyebilirim. |
_________________ BURADAN ASLA GEÇEMEZSİN!
|
|
|
|
 |
|
Üye
| Mesajlar: 19 |
|
|
|
Kara EV 11.03.2008, 22:06 |
|
|
Kara ev i okuyorum. Umarım en kısa zamanda bitiricem.  |
_________________ Lethe
give me the drink of the fluid
that disintegrates
and lend me the sweet balm and blessing
of forgetfulness, empty and strong
|
|
|
|
 |
|
Üye
| Mesajlar: 112 |
|
|
|
bir soru 12.03.2008, 12:32 |
|
|
kara ev miydi yoksa gizli ev miydi tam hatırlayamadım ama lise birdeyken hocamın elinde görüp alıp okuduğum bir kitap vardı. kitabı a dan z ye anlatabilirim ama ismini ve kimin kitabı olduğunu unuttum.
konusu nedir nemfi okuduğum kitabın?
cinayet işleyip cesetlerin organlarının yerini değiştiren ve bunu heykel gibi yaşadığı yere koyan bir adam var mı? |
_________________ Kayıtsızlık ve Unutkanlık nehri;
Lethe'den
Kharonla geçtim…
|
|
|
|
 |
|
Üye
| Kayıt: 07 Ekm 2007 |
| Mesajlar: 371 |
| Konum: İstanbul |
|
|
Zaman Çarkı'ndayım 13.03.2008, 10:34 |
|
|
İnanılmaz derecede müthiş bir seri. Kurgusu olağanüstü. Karakterleri gerçekçiden de gerçekçi. Tarihi Silmarillion kadar olmasa da çok derinlere dayanıyor. Üslup su gibi akıp giden cinsten; o kadar ayrıntı ve uzunluğa rağmen. Saray entrikaları, siyasetin alası, muharebeler, zengin ve derinlemesine bir tarih, özgün karakterler, güç tutkusu, mistik ortamlar, aksiyon, gerilim, polisiye, çeşit çeşit canavarlar ki bazen onlar tarafından kovalanıyor bazen de onları kovalıyorsunuz, deniz yolculukları, nehir yolculukları, atlı kovalamacalar, iyi ile kötünün sonsuza dek süren savaşı, ihanet, ihtiras, aşk, egzotizm, dram, öfke, coşku, çöllerde yolculuk, rüyalarda turlar ki bu rüyalardaki yaralar gerçek ve orada ölürseniz bu son rüyanız olur, kurtlarla konuşmalar, büyücüler, kehanetler, ölümsüzler, zamanda yolculuk, ışınlanma, eski efsaneler, reenkarnasyon (yeniden doğuş), kıskançlık, ölümüne çarpışmalar, isyanlar........................................................
İnanın bu söylediklerim de abartı yok. Hatta daha neler var da yazarsam spoiler olur. 5. kitaptayım. Bunları yazarken bile hemen okuyasım geldi.
Yoksa siz hala... |
_________________ BURADAN ASLA GEÇEMEZSİN!
|
|
|
|
 |
|
Üye
| Kayıt: 14 Şub 2008 |
| Mesajlar: 18 |
|
|
|
Semerkant 24.03.2008, 21:53 |
|
|
Bende Amin Maalouf'un Semerkant'ını okuyorum. Tarihi açıdan tatmini ve yazarın anlatımı güzel. Tam 1000 yıl içinde bir kitabın başından geçen olaylar anlatılıyor. Ömer Hayyam'ın Rubaiyat'ı... |
_________________ -Sovereign Symphony-
|
|
|
|
 |
|
Üye
| Kayıt: 01 Şub 2008 |
| Mesajlar: 16 |
| Konum: Erzurum |
|
|
Türk masalları 24.03.2008, 22:46 |
|
|
Ben Türk Masalları diye bir kitap okuyorum.Fantastik edebiyat sevenlere masalları tavsiye ederim.Bugünki fantastik edebiyata taş çıkarırlar vallahi  |
_________________ Vae victis.
|
|
|
|
 |
|
Üye
| Kayıt: 16 Mar 2008 |
| Mesajlar: 4 |
|
|
|
Tarihçi 24.03.2008, 22:58 |
|
|
Şu anda Elizabeth Kostovanın yazmış olduğu "Tarihçi"'yi okumaktayım.Kitapta köklerinin karanlık bir geçmişi olan birine dayandığını bulacak olan yazarın hikayesi anlatılmakta.Yazar kendi yaşadığı olayları romana aktarmış ve kazıklı voyvoda tepeş namı diğer drakula ile ilgili ilginç bilgiler ve bağlantılar bulmaktadır.Kitabın ilk bölümlerinde olmam rağmen kitap oldukça akıcı ve sürükleyici.Yazarın kendi yaşadıklarını anlatırken kendinizi onunla eşleştirme şansına sahip oluyorsunuz.Kitap 600 küsür sayfa. |
|
|
|
|
 |
|
Üye
| Kayıt: 13 Şub 2008 |
| Mesajlar: 66 |
| Konum: Sonsuzlukta bir yerde |
|
|
... 25.03.2008, 1:26 |
|
|
hobbite başladım sonunda  |
_________________ Yol karardığında yolunu ayırana dost denmez..
|
|
|
|
 |
|
Üye
| Kayıt: 03 Ekm 2006 |
| Mesajlar: 163 |
| Konum: Sırat Köprüsü |
|
|
okuyorum... 25.03.2008, 9:35 |
|
|
Aldous Huxley -Cesur Yeni Dünya
Lord Kinross - Atatürk |
_________________ kIZmAK Yok,
KENdİmi boĞUyORuM sAdeCe.
iÇİmDen DEşİLmEk gELİyOr,
çILdIRtAN BiR GüNAh bU gECe...
|
|
|
|
 |
|
Üye
| Kayıt: 03 Ekm 2006 |
| Mesajlar: 163 |
| Konum: Sırat Köprüsü |
|
|
Oku oku 26.03.2008, 11:14 |
|
|
Cesur Yeni DÜnya bitti... Çok beğendiğimi ifade edeyim.
Alfred Bester Kaplan! Kaplan! ve Puslu Kıtalar Atlası'na başladım. Lord Kinross'a devam... |
_________________ kIZmAK Yok,
KENdİmi boĞUyORuM sAdeCe.
iÇİmDen DEşİLmEk gELİyOr,
çILdIRtAN BiR GüNAh bU gECe...
|
|
|
|
 |
|
|
|