Yeni başlık gönder   Başlığa cevap gönder  
Sayfaya git 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Sonraki
» YAZARLAR - KİTAPLAR
Yazar Mesaj
Üye
Üye

Arkadaşlar düşündüm ki birbirimize şu anda hangi kitapları okuduğumuzu söylersek ve  tavsiye verirsek kitap seçerken sıkıntı çekmemiş oluruz.Çünkü bazen güzel kitap seçmek zor olabiliyor.Ya da sevmeyeceğimiz bir alınmasına.Hem böylece basıma çıkan kitapları takip edebilir hem de birbirimizden ayrıntılı bilgiler alabiliriz.Ben başlayayım;
              Ben şu an Bartımaeus Üçlemesinin 1. kitabı Semerkant Tılsımını okuyorum.
               Kitabın konusuna gelince (Okuduğum kadarından size ayrıntı vermeye çalışacağım); Bartımaeus adında bir cin ya da demon bizim ana kahramanımızdır.
Bir gün Nathaniel adındaki on yaşındaki bir büyücü çırağı , Kendisinden üstün bir büyücüden  kendisine haksızlık yaptığı için  intikam almak ister.Bunun içinde Bartımeus adındaki ünlü ve kuvvetli bir cini hizmeti altına sokar.Kahramanımız hem çocuğun istedikleri görevleri yapmakla yükümlü hem de çocuğun dışardaki bilmediği hayatta başındaki düşmanlardan kaçmak zorundadır.İşte BArtımaeus üçlemesi böyle başlamıştır.
                 Okumanızı da tavsiye ederim .

Ateş yıldızı, olmamış ki ama (: Daha kitabı bitirmeden tavsiye etmişsin. Bir çok kitap güzel başlar bilirsin ama pek de iyi bitiremezler... Ben halihazırda Edgar amcanın hikâyelerini okuyorum. (70 küsür hikaye bitmek bilmiyor) elbetteki tavsiye ederim. Herkesin kitaplığında bir tane Edgar Alan Poe Bütün Hikayeleri bulunmalı... (olaya bak ben de bitirmeden tavsiye ettim Smile)

Bu kitaptan sonra De Quincey'nin Güzel Sanatların Bir Dalı Olarak Cinayet'i okuyacağım. Edgar'ı ve Baudelaire'ı etkilediği söyleniyor...
Misafir

Pekala ben Zaman Çarkı'nın 4. kitabını okuyorum ve ilk üçünü okumadan bunu okumanızı tavsiye etmem.Yoksa hiçbir şey anlamazsınız Ama eğer bu seriyi okumaya karar verdiyseniz bir dakika bile beklemeyin...
Misafir

Eğer çok hızlı bir macera istiyortsanız Belgariad okuyabilirsiniz 5 tane kısa kitaptan oluşuyor tam anlamıyla fantastik serüven yaşatıyor ama kolay bitiyor  Sad
Misafir

Harry potter'in son kitabını okuyorum.Ve dün akşam elime kılıçların 1., 2. ,3. , kitabı elime geçti...sanki aradan bir asır geçmiş gibi oldum..
Misafir

ölüm kapısı serisinin 2. kitabı olan elf yıldızı nı okuyorum
Misafir

Yazma Sanatını okumaya başladım. Gerçekten çok büyük yazar Stephen... Bunu bir kez daha anlamış oldum.
Misafir

Saofka ile aynı kulvardan gidiyorum ama farklı bir atla. Stephen King- Kara Kule'ye başlamış bulunuyorum.
Üye
Üye

fantasi  serileri okumuyorum cunku hepsi yari vallah polisiye okuyorum kanli masallar  dogan yayinevi super
Kullanıcının profilini görüntüle Özel mesaj gönder MSN Messenger
Üye
Üye

anita blake karacamdan kelebek Smile

Üye

elif şafak... fantastik de sayılabilir aslında, öyküyü tamamlayanın kadim bir cin olduğu göz önüne alınırsa...

K3SM3K3S yazmış:
Ateş yıldızı, olmamış ki ama (: Daha kitabı bitirmeden tavsiye etmişsin. Bir çok kitap güzel başlar bilirsin ama pek de iyi bitiremezler...

Öyleyse, Semerkant Tılsımı'nı bitirmiş birinin sözlerine kulak verin a dostlar!
Çok keyifli ve eğlenceli bir film... yani kitap ama film gibi gözünüzün önünde canlanıyor. Bence bu çok önemli, sizi atmosferin içinde tutabilmesi için.
Hikaye günümüz Londra'sının benzeri bir Londra'da geçiyor. Ancak, o Londra sihirbazlar tarafından yönetiliyor.
Sihirbazların yaptıkları da sadece cinleri esir almak. Sihirlerini cinlere yaptırıyorlar.
Çok çok eğlenceli, komik ve sürükleyici bir hikaye...
Hikaye bir cin tarafından onun ağzından, bir de çocuk tarafından ama üçüncü kişi ağzından anlatılıyor.
Cin'in anlattığı yerlerdeki dipnotlar kahkaha garantili.
Fantastik bir seriye başlamak isteyenler için tavsiye ederim. Ama fantastik bir seriyi okuyup bitirmek isteyenler için tavsiye etmem. Zira ben henüz ikinci cildi alamadım. Bir defa görmüştüm onda da sonra alırım dedim, ama bulamadım tekrar.
Misafir

adrheanas yazmış:
elif şafak... fantastik de sayılabilir aslında, öyküyü tamamlayanın kadim bir cin olduğu göz önüne alınırsa...

Elif Şafak'ın bir kitabını okudum: Mahrem. Evet, Elif Şafak fantastik sayılır... benim tarafımdan.
Yönetici

Şebabetinizi boka püsüre sarf etmekle kendinize yazık ediyorsunuz. Bir gençlik gözlerimizin önünde sönüp gidiyor, elimiz kolumuz bağlı bekliyoruz.

Bu çirkin dünyadan, hadiselerin bu abuk subuk seyrinden, evrenin bu anlamsız deveranından ölesiye tiksiniyorum. Burada isimleri zikredilen eserlerin de onları zikredenlerin de Allah belasını versin.

Vereceğiniz tepki umurumda bile değil. Temennim budur.
Kullanıcının profilini görüntüle Özel mesaj gönder
Misafir

Ben şu aralar Diskdünya Dizisinin sekizince kitabını okuyorum. Adı "Muhafızlar! Muhafızlar!". Diskdünya serisiyle ilgili bir yazı da yazmayı düşünüyorum. Diğer serilerden temel farkı tek karaktere veya karakter grubuna bağlı olmayışıdır. Sürekli devamı yazılsa da, bunun para için değil, zevk için yapıldığınına inancımın tam oluşuna bayılıyorum.
Hani her kitabın başında yazar kitabı birilerine ithaf eder ya... işte bu kitabın yani Diskdünya 8. kitap: "Muhafızlar! Muhafızlar"ın ithat bölümü:
İTHAF
"Onlara Saray Muhafızları, Şehir Muhafızları ya da Devriye diyebilirsiniz. İsimleri ne olursa olsun her tür kahramanca fantazide işleri aynıdır: Üçüncü Bölüm'de (filmin yaklaşık onuncu dakikasında) hızla odaya girerler, kahramana teker teker saldırırlar ve katledilirler. Kimse onlara bunu yapmak isteyip istemediklerini sormaz.

Bu kitap o cesur adamlara adanmıştır.

Aynı zamanda Mike Harrison, Mary Gentle, Neil Gaiman ile L-uzayı fikrine katkıda bulunan ve gülen tüm diğerlerine; Schrödinger'in Ucuz Roman'ını kullanmamış olmamız çok yazık..."
Önceki mesajları göster:   
Resim Yükleme Paneli

Lütfen Yüklemek İsteğiniz Resmi Seçin

Yeniden Boyutlandır?
Resim yüklendikten sonra karşınıza çıkacak ekrandaki Hotlink for forums (1) linkini foruma kopyalarsanız resim forumda gözükecektir.
Yeni başlık gönder   Başlığa cevap gönder    Fantastik Edebiyat Forum Forum Ana Sayfa -> YAZARLAR - KİTAPLAR
Sayfaya git 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Sonraki
1. sayfa (Toplam 9 sayfa)

Copyright © 2006 FANTASTİK EDEBİYAT. Telif Hakları FANTASTİKEDEBİYAT.COM ' a Aittir.
Tasarım & Kodlama : Arttech İnternet Hizmetleri