Honore de balzac 'ı bilen buraya !! 02.01.2008, 13:48
Lütfen bilen biri bir şey yazsın elime geçti ve ben okumadan önce bilgi edinmek istiyorum!!!
_________________ Bir nasihat: Kendine dikkat et.
Bir rica: Sakın değisme!
Bir Dilek : Beni unutma.
Bir Yalan : Seni hiç sevmiyorum.
Bir Gercek : Seni çok özlüyorum
sevgili deli; balzac hakkında detaylı bilgi;
Fransız romancı. Doğumu. 20 Mayıs 1799 Tours, Fransa.Köy kökenli bir ailenin çocuğu. Babası tuccardır. 6 yıl Vendome'da College des Oratoriens'te öğrenim gördü. Napolyon'un devrilmesinden sonra ailesi Paris'e taşındı. Burada 2 yıl daha okula gitti. 3 yıl bir avukatın yanında çalıştı. Ama küçük yaşlardan beri edebiyata gösterdiği eğilim ağır bastı. Trajedi türünü denediği 1819'da yazılmış "Cromwell" başarı kazanamayınca romana yöneldi. Para kazanmak için tarihsel, mizahi ve gotik romanlar yazdı. Bunları değişik adlarla yazdı. Basımcılık, yayıncılık, hatta dökümcülük yaptı. Başarılı olamayınca tekrar edebiyata döndü.
ama sanırım sesin eline balzac'ın bir kitabı geçti ve sen o kitap hakkında bilgi istiyorsun, yanılıyor muyum?
hangi kitap ise onun adını yazman daha iyi olabilir. ya da bu isimde bir kitap varsa??
Benim elime goriot baba diye bir kitabı geçti ve okumaya başladım bilgiler için sağolun bu arada adrheanas bana sevgili deli demen çok komiğime gitti. Adım umutcan
sen beğen ben hep sana böyle hitap ederim=))
bence de eowyn'i dinle ve elinden bırakma.. akşama sana bir iki tavsiyede daha bulunabilirim balzac ile ilgili.
Çok saolun sizin gibi böyle insanlar oldukça bu memleketin kültürü dahada artar