FRP FORUM  |  Kayıt  |  Üyeler  |  Giriş       

ÜYE
ÜYE

Arkadaşlar İskandinav Mitolojisiyle ilgili kitap aradım ama bir türlü bulamadım.Bilgilerim Vikidekilerden öteye gidemiyor bu yüzden.Sizin bildiğiniz bir kaynak varsa bildirirseniz sevinirim.Türkçe olması tercihim ama İngilizce olursa da yapacak birşey yok.Sözlüklü günler başlar.Olmadı Age of Mythology campaignini oynarım Smile O da çok geniş değil ama.
Kullanıcının profilini görüntüle Özel mesaj gönder
DENETMEN

R. I. Page'in Phoneix yayınlarından çıkan Dünya Mitleri 1: İskandinav Mitleri isimli bir kitabı olduğunu biliyorum. Bu konuda bildiğim başka Türkçe eser yok malesef.

İngilizce olarak Heather O'Donoghue'a ait  From Asgard to Valhalla: The Remarkable History of the Norse Myths isimli bir kitap ve Rudolf Simek'in Dictionary of Northern Mythology isimli sözlüğünü biliyorum. İngilizce olarak ararsanız nette de çok fazla kaynak bulabilirsiniz. Ben de üç-dört yıl evvel ilgilenmiştim bu konuyla internette epey birşey var.
ÜYE
ÜYE

DÜNYA MİTOLOJİSİ ismiyle kalınca bir kitap var. 2003-2004 senesinde İzmir İletişim den almıştım. Kapağında şu meşhur mağara duvarına yapılmış 30 000 yıllık el resimleri var.
İçinde çok detaylı olmasa da İskandinavlar da var. North South gibi kelimelerin kökenini ya da Wulfgar isminin nerden geldiğini öğrenebilirsin. Fon müzik olarak Amorhis grubunun Elegy ya da Tales From the Thousand Lakes albümleri iyi gidecektir.
ÜYE
ÜYE

Tales From The Thousand Lakes e bayılırım.Ama bir kaynak kitap bulmak çok iyi olacak gerçekten.Dünya Mitleri kitabını bir araştırayim.Olmadı internetten alırım.
ÜYE
ÜYE

FRP sitelerinde karakter seçerken özellikle İskandinav kökenli karakterler kullanıyorum, Norveç doğası ve Krallıklık olması nedeniyle gözde ülkelerimdendir. Çok ilgimi çekiyor. Türkçe bir yayın önerebilecek birileri var mı?
DENETMEN

Yukarıda yazdığım ilk kitap Türkçe, diğer ikisi İngilizce.

ÜYE

Dünya mitlerine özel bir ilgim var. Teşekkür ederim. Yazdığım öykülerde çok büyük yararları oluyor.
ÜYE
ÜYE

Cermen Tanrı ve Kahramanlarının Efsaneleri isimli bir kitap var. İki ciltten oluşuyor. İskandinav mitolojisi ve kahramanlık öyküleri hakkında...
DENETMEN

Yüzüklerin Efendisinde bazı ırkların İskandinav mitolojisinden esinlenerek yapıldığı söylenebilir film olarak da Karayip Korsanları Ölü Adamın Sandığı'nı sayabiliriz örneğin:
Kraken
Uçan Hollandalı
Yeni başlık gönder Başlığa cevap gönder