Yeni başlık gönder   Başlığa cevap gönder  
Sayfaya git Önceki  1, 2, 3, 4, 5  Sonraki
» YAZARLAR - KİTAPLAR
Yazar Mesaj
Üye
Üye

Eğer o olmasaydı buraya bunları yazamayacaktık, hatta böyle bir site bile olmayacaktı . Bütün fantastik düşüncelerin ve FRP nin miladıdır O. Günümüzde ne kadar bildiğimiz, bilmediğimz, okuduğumuz, oynadığımız şey varsa ondan bir parça taşımaktadır. Tabii ki tarihin başlangıcından beri insanlar değişik, uçuk, farklı şekiller, yaratıklar düşünüp, kafalarında tasarlamışlardır , hatta bazıları gerçek bile olabilir_ya da gerçeğin biraz değiştirilmiş hali  ( mesela EJDERHA figürünün hem yunan, hem nord , hem türk, hem de çin mitolojisinde olması beni hep düşündürmüştür ) ama bunlar mit , efsena denip geçilirdi. Onun sayesinde insanlar bu güzelliğin farkına varmışlardır, ve günümüzdeki modern Fantazi doğmuştur.

Dipnot: Herhangi bir araştırma yapıp kanıt ile yazmış değilim, tamamen kendi düşüncelerimdir.

Üye
Üye

yaa arkadaşlar bişey merak ediyorum 1 kitabı veya seriyi 2nci kere nası okuyosunuz Very Happy Ben okuyamıyorum yaa gerçekten alışkanlık yada ne bilim farklı şeyler 2nci kez okumak saçma geliyo Filmide 2nci kez izliyosun diyeceksiniz ama film kısa ve görsel olduğu için o etkiyi yaratmıyo ama Kitapta farklı benim için.Bu arada Hobbiti okuyup beğenenler kimler benim çevremdeki herkes sıkıcı bulmuşken ben çok sevdimde Very Happy

Üye

Evet yaa çok haz almıştım okurken Very Happy Şirin güzel tanım bu kitap için Smile zaten masalımsı bi anlatımı var

Üye

hobbit çok iyi bir kitap lotre giriş niteliği taşıyor ayrıca birçok şeyi anlıyorsun
Kullanıcının profilini görüntüle Özel mesaj gönder
Üye
Üye

Lotr'den sonra okuyunca herşeyi daha iyi anlamama yardımcı olmuştu. Çok sevmiştim ben Hobbiti. Özellikle filmden sonra Bilbo'u hiç sevmemiştim Hobbiti okuyunca Bilbo'a vede hobbitlere bayıldım.

Bu sıralamayla tekrar okunursa çok zevkli olduğunu söyleyebilirim: Hobbit, LOTR, Silmarillion.
Kullanıcının profilini görüntüle Özel mesaj gönder E-posta gönder
Üye
Üye

bir kere fantastik kitap arşivinixde olması,başlıca okunması ve ilgi çekici belkide fantastik edebiyat temeli için önemli ölçüsü bulunan bir kitap..

Üye

Dünya 2ye ayrılır Yüzüklerini efendisini okumuş olanlar ve okuyacak olanlar(Yanlış hatırlamıyorsam böleydi kral söz!)

Üye

Ben okuyacak olan kısmındayım. ilk olarak filmleri izlemiş olmam büyük bir hata mıydı acaba? Kitapları sonradan okumam kitabın tadını alıp götürmez umarım.
Sizce Question

Üye
Üye

Tavsiyeleriniz için teşekkür ederim.
Gerçi biriniz oku diyorsunuz, biriniz de okuma; ama ben bir başlamayı deneyeyim. Kitabın gidişatına göre kararımı veririm artık.
Ama kimileri Silmarillion'un dilinin ağır ve karışık olduğundan söz ediyor... Ben onu es geçeyim. Ondan başka okumam gereken bir ön kitap falan var mı diye soracaktım. Tolkien'in bütün eserlerini bilmediğimi itiraf etmeliyim Embarassed

Üye
Üye

yüzüklerin efendisiyle başla , bence diğerlerini beğenmezsen orta dünyadan soğursun bu da hiç hoş olmaz. Direk simarillion'nu okuma kafanı bulandırır. yüzüklerin efendisini okursun seversen bu bilbo neler etmiş diyerek hobbiti okursun sonra bu güç yüzzükleri nasıl ortaya çıktı diye merak edersende güç yüzüklerine dair adlı kitabı okursun. O yüzden bence sen ana seriyi oku bitir beğenirsen diğer kitapları seç beğen al
Kullanıcının profilini görüntüle Özel mesaj gönder
Üye
Üye

Hepsini okuyacağım wink
Tabi bu kaç yılımı alır bilemiyorum... şaka şaka...
Bu yaz Tolkien'i aradan çıkarmayı düşünüyorum. Güz gelince de artık üniversiteli olmuş olacağım ve harika bir kütüphaneden yararlanmanın ayrıcalığını yaşayacağım

Fantastik zamanlar beni bekliyor

Üye
Üye

ya bende filmden sonra okudum zevkle okudum bence başla sıkılsanda oku fantastik edebiyat forumuna üye olupta lotr 3 lemesini okumayan birini şahsen ayıplarım Very Happy ki sıkılmazsın

Üye

Embarassed
ben de buraya ilk geldiğimde bir de baktım ki herkes bir sürü değişik fantastik kitaptan söz ediyor. Bense çoğunun adını duymamışım. (Daha yeni Yerdeniz'i bitirdim. Bitirdiğim ilk seri...)
Lotr'yi okumasam kendim rahat edemem zaten. Bir an önce okuyup muhabbetinize katılmam gerekir, öyle değil mi? Smile

Üye
Üye

Very Happy bak sana tavsiyem şu sırayla oku Lotr Hobbit Silmarillion Güç yüzüklerine dair daha sonrada kayıp öyküler kitaplarını okuyabilirsin 2 kitap ama okumayabilirsinde ilk söylediklerim etrafında döner ortadünya niye sondan başlattım çünkü silmarillionu önce okursan anlamassın ki yüzüklerin efendisi bir öyküyü anlattığı için ve geneli orda olduğu için ordan başla derim ama silmarillion dünyanın nasıl oluştuğunu daha sonrada elflerin gelişini falan anlatıyo.Filmde gördüğün bilmem kaç bin küsürlük yaşı olan elrondun kaç kuşak öncesini anlatıyo yani.Sen benim dediğimi dinle pişman olmazsın Very Happy

Üye

Son kararımı verdim. Senin dediğin sırayla okuyacağım.
Bu yaz biter mi hepsi acaba Question

Önceki mesajları göster:   
Resim Yükleme Paneli

Lütfen Yüklemek İsteğiniz Resmi Seçin

Yeniden Boyutlandır?
Resim yüklendikten sonra karşınıza çıkacak ekrandaki Hotlink for forums (1) linkini foruma kopyalarsanız resim forumda gözükecektir.
Yeni başlık gönder   Başlığa cevap gönder    Fantastik Edebiyat Forum Forum Ana Sayfa -> YAZARLAR - KİTAPLAR
Sayfaya git Önceki  1, 2, 3, 4, 5  Sonraki

Copyright © 2006 FANTASTİK EDEBİYAT. Telif Hakları FANTASTİKEDEBİYAT.COM ' a Aittir.
Tasarım & Kodlama : Arttech İnternet Hizmetleri