| Yazar |
Mesaj |
|
Üye
| Kayıt: 15 Şub 2007 |
| Mesajlar: 122 |
| Konum: Oturma odası |
|
|
J.RR.Tolkien Yüzüklerin Efendisi 23.02.2007, 2:02 |
|
|
O kadar fantastik edebiyattan söz ediyoruz ama günümüz fantastik edebiyatının babası ve onun şaheserinden hiç bahsetmiyoruz böyle bişey olabilir mi?
Beni bu türle tanıştıran ve hastası yapan, her elime alışımda kendimi kardeşliğin 10. üyesiymiş gibi maceranın içinde hissetmemi sağlayan muhteşem eser.
Hala okumayanlar dünyanın kutsal kitaplardan sonra en çok satan kitabını mutlaka okumalı ve okumadanda fantastik edebiyat okuruyum dememeli... |
|
|
|
|
 |
|
Üye
| Kayıt: 12 Arl 2006 |
| Mesajlar: 22 |
|
|
|
kitapların efendisi 23.02.2007, 9:58 |
|
|
Fantastik kitapların efendisidir bence ama daha edebidir. Daha bi anlatımı güzeldir. Ben diğer kitaplardan ayırmışımdır onun kitaplarını. Tekrar tekrar okusanızda ilk konumadaki aynı keyfi aynı zevki verir.
ayrıca shebey tüm düşüncelerine katılıyorum herkez okumalı okumadan fantastik edebiyat okuruyum dememeli |
|
|
|
|
 |
|
Üye
| Kayıt: 22 Şub 2007 |
| Mesajlar: 14 |
|
|
|
|
|
|
 |
|
Üye
| Kayıt: 24 Şub 2007 |
| Mesajlar: 11 |
|
|
|
TOLKİEN 24.02.2007, 2:18 |
|
|
TOLKİEN BİR PEYGAMBERSE İNCİLİDE YÜZÜKLERİN EFENDİSİDİR BENCE |
|
|
|
|
 |
|
Üye
|
|
mmuratozen 24.02.2007, 2:30 |
|
|
| Alıntı: | | TOLKİEN BİR PEYGAMBERSE İNCİLİDE YÜZÜKLERİN EFENDİSİDİR BENCE |
En sevdiğim kitaptır ama bu kadar abartıpta iddealı konuşmak doğru değil bence. |
|
|
|
|
 |
|
Üye
| Kayıt: 24 Şub 2007 |
| Mesajlar: 11 |
|
|
|
shebey 24.02.2007, 16:45 |
|
|
saygı duyarım ne diyim |
|
|
|
|
 |
|
Üye
| Kayıt: 21 Ekm 2006 |
| Mesajlar: 42 |
|
|
|
|
|
|
 |
|
Üye
| Kayıt: 03 Ekm 2006 |
| Mesajlar: 164 |
| Konum: Sırat Köprüsü |
|
|
You can not passssss!! 24.02.2007, 17:00 |
|
|
Bence tektir bu muazzam seri... Bende yeterli sayıda fantastik edebiyat eseri okumuş olduğumu düşünnüyorum. Hiç biri -evet hiçbiri- kendi dünyasını 'Yüzüklerin Efendisi' kadar açmamıştır okuyucuya.. Cormallen Kırları hala hüzünlü ve mutlu bir melodidir aklımda...  |
_________________ kIZmAK Yok,
KENdİmi boĞUyORuM sAdeCe.
iÇİmDen DEşİLmEk gELİyOr,
çILdIRtAN BiR GüNAh bU gECe...
|
|
|
|
 |
|
Üye
|
|
Ah Ah... 24.02.2007, 17:11 |
|
|
İlk okuduğumda bu kitabı her sene tekrardan okuycam diye kendime söz vermiştim. Hiç bi satırını unutmak istemiyordum çünkü. Her sene olmasada 3 defa okudum kitabı ama zamanı gelmiş demekki.
Sen Cormallen Kırlarından bahsedince finrod bi defa daha okumalıyım dedim kendi kendime. |
|
|
|
|
 |
|
Üye
|
|
Kardeşim 24.02.2007, 17:15 |
|
|
birinci cildi kardeşimde kalmıştı..ondan geri alır almaz bende başlayacağım.. onda o kalın cildide vardı ama ben bir türlü ısınamadım ona... ansiklopedi okur gibi yüzüklerin efendisi okuyoruz... Frodo yüzüğü ateşlere atsam mı atmasam mı diye düşünüyor, ben de otobüste elimde koca cilt, nasıl tutsam da bileğim ağrımasa diye düşünüyorum.. yok yoook.. olmuyor  |
_________________ kIZmAK Yok,
KENdİmi boĞUyORuM sAdeCe.
iÇİmDen DEşİLmEk gELİyOr,
çILdIRtAN BiR GüNAh bU gECe...
|
|
|
|
 |
|
Üye
|
|
|
|
|
 |
|
Üye
|
|
|
|
|
 |
|
Üye
|
|
|
|
|
 |
|
Üye
| Kayıt: 10 Arl 2006 |
| Mesajlar: 25 |
|
|
|
Yoktur üstüne... 28.02.2007, 1:33 |
|
|
ONE RING TO RULE THEM ALL..
ONE RING TO FIND THEM,
ONE RING TO BRİNG THEM ALL...
AND IN THE DARKNESS BIND THEM.
Bu sözler artık asla aklımdan çımıycak. Hayatıma yeni başlangıç yaptıran bir kitabın ilk sayfasındaki kitabın özeti sayılabilecek, daha doğrusu kitabın yazılma amacı olan şey nasıl unutulabilir ki? Gerçekten benim için o ŞAHASER bir dönüm noktası olmuştur. Bazı açılardan milat da sayabilirim onu.
Gerçi zaten ilk kitabın arkasındaki yazı kitabın değerini ve kalitesini yeterince anlatıyor :
" Dünya ikiye bölünmüştür, denir Tolkien'in yapıtı söz konusu olduğunda: Yüzüklerin Efendisi'ni okumuş olanlar ve okuyacak olanlar... "
| Alıntı: | | Ya sorma 3kitap ayrı ayrı vardı bendede o kadar çok kişi okuduki onları kitaplar duman oldu. bende onları ablama sattım. |
Nassıl ya  Aile içi serbest piyasa diyon yani  |
_________________ No this can't be , I'd rather you die than spoil my dream
Myself I'll kill , if I can't have you no one will !!!
|
|
|
|
 |
|
Üye
|
|