FRP FORUM  |  Kayıt  |  Üyeler  |  Giriş       

DENETMEN

Fantastik Edebiyat Resim

Çevirmen : Niran Elçi 15 Mayıs'ta Sinemalarda .... Maceraya ilk siz katılın ...
Mayıs 2009, 184 sayfa, ISBN: 9789752734463

“On yıldan fazla bir zaman önce bir çocuk kitabı yazmaya başladım. Bunu beş yaşındaki kızım Holly için yapıyordum. Kitabın başkahramanının bir kız çocuk olmasını ve hikâyenin de değişik ve ilginç bir şekilde tüyler ürpertici olmasını istedim.
... İnsanlar kitabı okumaya başladığında öğrendim ki, çocuklara macera yaşatan, yetişkinlere ise kâbuslar gördüren bir hikâyeymiş bu. Koralin, şimdiye kadar yazdığım en tuhaf, zamanımı en çok alan kitap ve en fazla gurur duyduklarımdan biri...”
Neil Gaiman

“Bayanlar baylar, oğlanlar kızlar, ayağa kalkın ve alkışlayın: Gerçek olan Koralin’dir.”
Philip Pullman

“Beni neredeyse korkudan öldürecek kadar büyüleyici ve rahatsız edici bir hikaye...”
Lemony Snicket

“En iyi peri masallarının o ince dehşetine sahip bir başyapıt...”
Terry Pratchett

“Narnia’dan beri, kapı açmak gibi basit bir eylem böylesi bir fantastik yolculuğu başlatmamıştır. Ve Alice tavşan deliğinden aşağı yuvarlandığından beri, hiçbir yolculuk bu kadar görkemli, tuhaf ve korkutucu olmamıştır. Kapıdan geçin; sevgiyi, sihri ve iyiliğin kötülük karşısındaki gücünü keşfedin...”
USA Today
Kullanıcının profilini görüntüle Özel mesaj gönder
DENETMEN

Yorumlarımı sizinle paylaşacağım  Smile
DENETMEN

Çok merak ediyordum, ama artık soğudum bu heriften. Duygusal davranıyorum galiba, evet.
ÜYE
ÜYE

kuzenimden azar yedim "sen neden normal kitaplar okumuyorsun da senin kitaplarını aşırabileyim" dedi bana xD
Kullanıcının profilini görüntüle Özel mesaj gönder Yazarın web sitesini ziyaret et
ÜYE
ÜYE

Ben bayılıyorum bu adama! Onun elinden çıkmış olan hiçbir şeyi beğenmediğimi hatırlamıyorum bu güne kadar.
Uzun zamandır bekliyordum filmi; öncesinde de kitabı okurum diye düşünüyordum ama henüz ikisini de yapamadım :S En kısa zamanda inşallah  
ÜYE
ÜYE

Kitap ve sinemaların artık böyle peşpeşe geliyor olması bana gıcıklık veriyor.Merak ettiğim bir kitap ama.Şöyle bir bu dünyadan alıp götürse yeter.
ÜYE
ÜYE

aslinda animasyonu sasirtici derecede basariliydi. normalde kitaplrain filmlestirildiginde cok sey kaybettiklerine inansam da, coraline sasirtici derecede iyiydi.

ayrica Coraline i seven herkesin mirror mask' a bayilacagaina eminim. neil gaiman tarafindan senaryosu yazilan bir film. bir nevi, genc kiz coraline.
ÜYE
ÜYE

Neil Gaiman'ın filmleri,dizileri hep başarılı zaten. İster görselden yazınsala, ister yazınsaldan görsele aktarılmış olsun onun işleri hep başarılıdır. Çünkü kendi ağırlığı projelerde her zaman hissedilir. Bu adamın hiç "kitabımı mahvetmişler yahu!" dediğini görmedim, duymadım. Kendisinin hastasıyım. Coraline'de çok sevimli olmuş.
ÜYE
ÜYE

evet ama mirror mask de dave mckean ile birlikte calisiyor ve sonuc tek kelimeyle buyuleyici. bir oykuyu sadece sozcuklerle degil, gorsel ve isitsel olarak da anlatabiliyor. hatta ileri goturursem, asigim ben o adama.
ÜYE
ÜYE

Fakat 'birlikte çalışıyor'. Yani kendisi de son derece işin içinde. Anasayfada sinema bölümünde o filmle ilgili bir yazımı bulabilirsiniz. Bu kadar seviyorsanuz madem bir göz atın.