| Yazar |
Mesaj |
|
Üye
| Kayıt: 11 Tem 2008 |
| Mesajlar: 181 |
|
|
|
Ad ve Kök. 28.07.2008, 12:48 |
|
|
Adım Şâmil; içine alan, kaplayan, çevreleyen, bir çok kişiye ve duruma birden zarf olan gibi anlamları var.
Ve şümûl adımın köklerinden biri; içine alma (mâ'men), kaplama, ait olma, delalet etme; mânâları arasında bir mânâsı daha olma anlamlarına karşılık geliyor.
Şûmul ise, şümûl'un biraz deforme edilip mânâsızlaştırılmış hâli.
Bir anlama gelmiyor, ama bir hikâyesi de yok değil işte. |
|
|
|
|
 |
|
Üye
| Kayıt: 10 Oca 2008 |
| Mesajlar: 22 |
| Konum: ist |
|
|
|
|
|
 |
|
Yönetici
| Kayıt: 02 Ekm 2006 |
| Mesajlar: 887 |
|
|
|
RÜYALAR YARIŞMASINI KAÇIRDIN! 29.07.2008, 20:57 |
|
|
Tüh! Yakınlarda güzel bir rüya anlatıları yarışması yapmış, kazanana da beş tane kitap armağan etmiştik. Iskaladın. Ama yine de rüyalarını birer anlatı haline getirerek bizlerle paylaşabilirsin. Vampirella isimli bir çizgi roman kahramanı vardı yahu. Fettan bir kadındı. Anımsayan var mı? |
|
|
|
|
 |
|
Üye
| Kayıt: 29 Tem 2008 |
|
|
|
tehanu nickim 29.07.2008, 21:11 |
|
|
LeGuin'in galiba en sevdiğim kitabının adı, yerdeniz'den tanıdığımız "eroin" (heroin'in fransızca okunuşu yanlış anlaşılmasın) Toplumsal cinsiyet meselesini deştiği yapıtlardan biri. |
|
|
|
|
 |
|
Üye
| Kayıt: 22 Tem 2008 |
| Mesajlar: 42 |
|
|
|
AKSENA 29.07.2008, 21:32 |
|
|
anlamı; kendi yarattığım fantazya dünyasındaki Aks ırkının yaşadığı bölge.Menisyel Mağara'larının hemen üstünde bulunan Aksena, cennetten bir köşe gibidir. Binlerce yıldır çoğu sırrı çözülemeyen, her an sürprizlerle dolu ormanlık bir alan. Bunuda nasıl türettiğimi şöyle açıklayayım; ''ak'' ve ''sen'' kelimelerinden türettim. Yeryüzünün bütün iyiliklerini ve gizemini üzerinde taşıyan Aks ırkına ithafen insanlar tarafından söylenmiştir. ''Ak'' ile ırkın güzelliği ve gizemliliği, ''sen'' ile Aks ırkının tamamına söylenmek istenmiştir. Ve neticesinde kendi nick'im olan Aksena'yıda bu şekilde türetmiş oldum. |
|
|
|
|
 |
|
Üye
| Kayıt: 10 Tem 2007 |
| Mesajlar: 9 |
| Konum: Xelynne |
|
|
RipuLoin 30.07.2008, 12:06 |
|
|
Rest In Peace Under Love Of Individual Nights |
_________________ Her hakkı saklı falan değildir.Görsel ve yazılı materyalleri kullanabilir,yorum yapabilir,beğenmediğiniz kısımları yerin dibine geçirebilirsiniz.
|
|
|
|
 |
|
Yönetici
|
|
|
BAYILACAĞIM 30.07.2008, 12:07 |
|
|
| RipuLoin yazmış: | | Rest In Peace Under Love Of Individual Nights |
Olduğum yerde bayılıp kalacağım şimdi ama. |
|
|
|
|
 |
|
Üye
| Kayıt: 29 Tem 2008 |
|
|
|
Bayılmasın kimse 30.07.2008, 12:15 |
|
|
Yok yok bunu şimdi uydurdunuz bence...Hani şu cenaze duasını. |
|
|
|
|
 |
|
Üye
| Kayıt: 30 Tem 2008 |
| Mesajlar: 2 |
| Konum: Editör |
|
|
uzeyir 31.07.2008, 23:17 |
|
|
uzeyir yani üzeyir 21.yüzyılın teknoloji tanrısıymış ,ona olan ilgimden bunu kullanıyorum
21.yüzyılda yanii biz daha uzeyirin dünyasına teşrif etmeden,uzeyir insanlara hayatlarının her alanında kullandıkları teknoloji nimetleri verirmiş...Ya şimdi...
Devamı başka zamana. |
|
|
|
|
 |
|
Üye
| Kayıt: 08 Ekm 2007 |
| Mesajlar: 24 |
|
|
|
Menzoberranzan!! 01.08.2008, 0:08 |
|
|
Bilmeyen Varmı?
Varsa söliyim: drizztin ana yurdu olmakla beraber karanlıkaltının en kalabalık drow şehridir. spider queen'e tapılır. (Forgotten Realms) |
_________________ DRİZZT Daermon N'a'shezbaernon
|
|
|
|
 |
|
Yönetici
|
|
|
ÜFFF! 01.08.2008, 0:11 |
|
|
Şu güne dek duyduğum en görkemli isim Nabukadnazor idi. Ama Menzoberranzan onun da ruhuna rahmet okuttu. Sesletimini çok sevdiğim bir diğer sözcük de MAHABALİPUTRAM'dır. Sözcüklerin sesletimleri çok çok önemlidir. Belçikalı bir müzik grubu sırf sesletimini sevdikleri için gruplarının adını Galatasaray koymuşlardı. Sözcük hastası bir adamım ben. Orası açık.
|
|
|
|
|
 |
|
Yönetici
|
|
|
|
|
|
 |
|
Misafir
|
Arkasına saklandıgımız maskeler... 01.08.2008, 12:49 |
|
|
Maskeler herzman takıldıgında yüzünüzü saklayarak toplumdan uzağa çekilmek saklanmak amacları ile takılsa da neticede daha fazla ilgi çeker..''İnsanoğlu meraklıdır''derler
Öylede bi fantastik nickin ardında o harflerin harmonisine hayranlıgımız yatıyor olabilir... Bazı eksiklikler hissederiz..''Yalnızlık'' bi eksikliktir insanlara ve topluma yeterli uyumu sağlayamayan veya manevi yönden susuz kalmış bir kimse bu hissiyatı şiddetle yaşıyor olabilir..Hakeza, bu eksiklikleri yaşmayan karekterlerin isimlerini örnek alarak seçiyor olabiliriz...Bir dwarf barmen'in sıcak tavırları insanlarl ya da ırkladşarı ile olan uyumu bizim yalnızlıgımızı körükleyecek maske olarak muhtemelen bu nicki seçeceğiz..
Bir eksiklik neticesinde zayıflıgını hissetmemiz gerekmiyor bir nicki tercih ederken.. Güçlü bir yapıda olunup güçlü bir karekter nicki de bize nağmeli gelebilir.. Ben nick seçimini adımdan yana kullandım çünki benim en zayıflını hissettiğim maskem bu ve eğer zayıflıklarımı yenecek olursam bir maskeye ihtiyacım kalmayacak!! |
|
|
|
|
 |
|
Üye
| Kayıt: 12 Hzr 2008 |
| Mesajlar: 40 |
| Konum: İstanbul/Avcılar |
|
|
|
|
|
 |
|
Üye
| Kayıt: 30 Tem 2008 |
| Mesajlar: 2 |
| Konum: Editör |
|
|
Re: UZEYİR 02.08.2008, 15:19 |
|
|
| Kilgarvan yazmış: | | uzeyir yazmış: | uzeyir yani üzeyir 21.yüzyılın teknoloji tanrısıymış ,ona olan ilgimden bunu kullanıyorum
21.yüzyılda yanii biz daha uzeyirin dünyasına teşrif etmeden,uzeyir insanlara hayatlarının her alanında kullandıkları teknoloji nimetleri verirmiş...Ya şimdi...
Devamı başka zamana. |
Öykünün bir ucunu tutup, öteki ucuyla bizi kedi gibi oynattın orta yerde. Teknoloji Tanrısı ifadesini ilk kez senden duyuyorum. Teknolojinin de bir tanrısı olursaaaa, hepimizin ruhuna El Fatiha!
|
Evet,teknoloji tanrısı mütevazi olduğundan ortaya çıkmıyordu.Beni kırmayıp insanlar tarafından bilinmesini kabul etti.Ben kendisine kırmadığı için çikolata verince o da hayret etti,ilk defa yiyordu!
Size tavsiyem klavyenizdeki ü,z,e,y,i ve r tuşlarına basarken nazikçe basın,okşayın adeta. |
|
|
|
|
 |
|
|
|