Yeni başlık gönder   Başlığa cevap gönder  
Sayfaya git Önceki  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10  Sonraki
» YENİ GELENLER İÇİN
Yazar Mesaj
Üye
Üye

Adım Şâmil; içine alan, kaplayan, çevreleyen, bir çok kişiye ve duruma birden zarf olan gibi anlamları var.

Ve şümûl adımın köklerinden biri; içine alma (mâ'men), kaplama, ait olma, delalet etme; mânâları arasında bir mânâsı daha olma anlamlarına karşılık geliyor.

Şûmul ise, şümûl'un biraz deforme edilip mânâsızlaştırılmış hâli.

Bir anlama gelmiyor, ama bir hikâyesi de yok değil işte.
Kullanıcının profilini görüntüle Özel mesaj gönder
Üye
Üye

Herkes açıklıyo bende söyliyim bari. .   karanlık rüyalarımdaki vampirleri simgeliyor.. Bi ara çok görürdüm ama en son 1.5 hafta önce gördüm..  roll
Yönetici

Tüh! Yakınlarda güzel bir rüya anlatıları yarışması yapmış, kazanana da beş tane kitap armağan etmiştik. Iskaladın. Ama yine de rüyalarını birer anlatı haline getirerek bizlerle paylaşabilirsin. Vampirella isimli bir çizgi roman kahramanı vardı yahu. Fettan bir kadındı. Anımsayan var mı?
Üye
Üye

LeGuin'in galiba en sevdiğim kitabının adı, yerdeniz'den tanıdığımız "eroin" (heroin'in fransızca okunuşu yanlış anlaşılmasın)  Toplumsal cinsiyet meselesini deştiği yapıtlardan biri.
Üye
Üye

anlamı; kendi yarattığım fantazya dünyasındaki Aks ırkının yaşadığı bölge.Menisyel Mağara'larının hemen üstünde bulunan Aksena, cennetten bir köşe gibidir. Binlerce yıldır çoğu sırrı çözülemeyen, her an sürprizlerle dolu ormanlık bir alan. Bunuda nasıl türettiğimi şöyle açıklayayım; ''ak'' ve ''sen'' kelimelerinden türettim. Yeryüzünün bütün iyiliklerini ve gizemini üzerinde taşıyan Aks ırkına ithafen insanlar tarafından söylenmiştir. ''Ak'' ile ırkın güzelliği ve gizemliliği, ''sen'' ile Aks ırkının tamamına söylenmek istenmiştir. Ve neticesinde kendi nick'im olan Aksena'yıda bu şekilde türetmiş oldum.
Kullanıcının profilini görüntüle Özel mesaj gönder MSN Messenger
Üye
Üye

Rest In Peace Under Love Of Individual Nights

RipuLoin yazmış:
Rest In Peace Under Love Of Individual Nights

Olduğum yerde bayılıp kalacağım şimdi ama.
Üye
Üye

Yok yok bunu şimdi uydurdunuz bence...Hani şu cenaze duasını.
Üye
Üye

uzeyir yani üzeyir 21.yüzyılın teknoloji tanrısıymış ,ona olan ilgimden bunu kullanıyorum Smile

21.yüzyılda yanii biz daha uzeyirin dünyasına teşrif etmeden,uzeyir insanlara hayatlarının her alanında kullandıkları teknoloji nimetleri verirmiş...Ya şimdi...

Devamı başka zamana.

Üye

Bilmeyen Varmı?

Varsa söliyim: drizztin ana yurdu olmakla beraber karanlıkaltının en kalabalık drow şehridir. spider queen'e tapılır. (Forgotten Realms)

Şu güne dek duyduğum en görkemli isim Nabukadnazor idi. Ama Menzoberranzan onun da ruhuna rahmet okuttu. Sesletimini çok sevdiğim bir diğer sözcük de MAHABALİPUTRAM'dır. Sözcüklerin sesletimleri çok çok önemlidir. Belçikalı bir müzik grubu sırf sesletimini sevdikleri için gruplarının adını Galatasaray koymuşlardı. Sözcük hastası bir adamım ben. Orası açık.

Yönetici

uzeyir yazmış:
uzeyir yani üzeyir 21.yüzyılın teknoloji tanrısıymış ,ona olan ilgimden bunu kullanıyorum Smile

21.yüzyılda yanii biz daha uzeyirin dünyasına teşrif etmeden,uzeyir insanlara hayatlarının her alanında kullandıkları teknoloji nimetleri verirmiş...Ya şimdi...

Devamı başka zamana.

Öykünün bir ucunu tutup, öteki ucuyla bizi kedi gibi oynattın orta yerde. Teknoloji Tanrısı ifadesini ilk kez senden duyuyorum. Teknolojinin de bir tanrısı olursaaaa, hepimizin ruhuna El Fatiha!
Misafir

Maskeler herzman takıldıgında yüzünüzü saklayarak toplumdan uzağa çekilmek saklanmak amacları ile takılsa da neticede daha fazla ilgi çeker..''İnsanoğlu meraklıdır''derler
  Öylede bi fantastik nickin ardında o harflerin harmonisine hayranlıgımız yatıyor olabilir...  Bazı eksiklikler hissederiz..''Yalnızlık'' bi eksikliktir insanlara ve topluma yeterli uyumu sağlayamayan veya manevi yönden  susuz kalmış bir kimse bu hissiyatı şiddetle yaşıyor olabilir..Hakeza, bu eksiklikleri yaşmayan karekterlerin isimlerini örnek alarak seçiyor olabiliriz...Bir dwarf barmen'in sıcak tavırları insanlarl ya da ırkladşarı ile olan uyumu bizim yalnızlıgımızı körükleyecek maske olarak muhtemelen bu nicki seçeceğiz..
Bir eksiklik neticesinde zayıflıgını hissetmemiz gerekmiyor bir nicki tercih ederken.. Güçlü bir yapıda olunup güçlü bir karekter nicki de bize nağmeli gelebilir.. Ben nick seçimini adımdan yana kullandım çünki benim en zayıflını hissettiğim maskem bu ve eğer zayıflıklarımı yenecek olursam bir maskeye ihtiyacım kalmayacak!!
Üye
Üye

benim kullandığım nickname hiç bir anlama gelmiyor sadece lakabım o kadar. Wink

Üye

Kilgarvan yazmış:

uzeyir yazmış:

Devamı başka zamana.

Öykünün bir ucunu tutup, öteki ucuyla bizi kedi gibi oynattın orta yerde. Teknoloji Tanrısı ifadesini ilk kez senden duyuyorum. Teknolojinin de bir tanrısı olursaaaa, hepimizin ruhuna El Fatiha!

Evet,teknoloji tanrısı mütevazi olduğundan ortaya çıkmıyordu.Beni kırmayıp insanlar tarafından bilinmesini kabul etti.Ben kendisine kırmadığı için çikolata verince o da hayret etti,ilk defa yiyordu!
Size tavsiyem klavyenizdeki ü,z,e,y,i ve r tuşlarına basarken nazikçe basın,okşayın adeta.

Resim Yükleme Paneli

Lütfen Yüklemek İsteğiniz Resmi Seçin

Yeniden Boyutlandır?
Resim yüklendikten sonra karşınıza çıkacak ekrandaki Hotlink for forums (1) linkini foruma kopyalarsanız resim forumda gözükecektir.
Yeni başlık gönder   Başlığa cevap gönder    Fantastik Edebiyat Forum Forum Ana Sayfa -> YENİ GELENLER İÇİN
Sayfaya git Önceki  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10  Sonraki

Copyright © 2006 FANTASTİK EDEBİYAT. Telif Hakları FANTASTİKEDEBİYAT.COM ' a Aittir.
Tasarım & Kodlama : Arttech İnternet Hizmetleri