| |
|
| Yazar |
Mesaj |
|
Yönetici
| Kayıt: 02 Ekm 2006 |
| Mesajlar: 887 |
|
|
|
KULLANDIĞINIZ İSİM NE ANLAMA GELİYOR? 14.07.2008, 23:28 |
|
|
Eveeeeet! İşte size incelikli afuryalı, tafuryalı bir konu. Kimilerimiz sanal ortamda kullanacağımız müstehar isimlerimizi seçerken epeyi düşünür, ince eler sık dokuruz. Kimilerimizse; "ne olsun, ne olsun, bilmem ne olsun" diyerek oturduğumuz yerde saniyede yumurtlayıveririz.
. Her üyelik isminin kendine has bir hikayesi vardır ve bu hikaye bazen alabildiğine komik, bazen de son derece manidardır. Açık söyleyeyim; birçoğunuzun isminin ne anlama geldiğini bilmiyorum ve merak ediyorum. Ama isimlerinizin hikayelerinin peşine düşecek olursam, nüfus memurundan farkım kalmaz. Bu yüzden, işte size, kullandığınız isimlerin anlamlarını ya da öykülerini bizlerle paylaşabileceğiniz eli yüzü düzgün bir başlık. Anlatın bakalım; neymiş. |
|
|
|
|
 |
|
Üye
| Kayıt: 12 Tem 2008 |
| Mesajlar: 46 |
|
|
|
Majere 15.07.2008, 0:20 |
|
|
Majerelerin Sonuncusu...
Majere ailesini bilmeyen yoktur herhalde? Öyle pek özenle seçilmiş bir nick değil. Aklıma geldi yazdım işte =)
Eh madem nickim bu oldu, avatarıma da Raistlin dedemin portresini koyayım dedim  |
_________________ Sensiz de döner dünya!
|
|
|
|
 |
|
Yönetici
|
|
|
AMA MESELAAAA! 15.07.2008, 0:24 |
|
|
Ama mesela bu vesileyle Raistlin ne demekmiş, Majere ne demekmiş, bunların etimolojik kökenlerini araştırıp söyleyebilirsin bize. NİEEEAAAAAA! Çok mu şey istedim birden? |
|
|
|
|
 |
|
Üye
| Kayıt: 12 Tem 2008 |
| Mesajlar: 46 |
|
|
|
Re: AMA MESELAAAA! 15.07.2008, 0:44 |
|
|
| Kilgarvan yazmış: | Ama mesela bu vesileyle Raistlin ne demekmiş, Majere ne demekmiş, bunların etimolojik kökenlerini araştırıp söyleyebilirsin bize. NİEEEAAAAAA! Çok mu şey istedim birden? |
O dediğin şey beni biraz aşıyor ama bilen varsa açıklasın da öğrenelim =)
Bu arada senin nickinin bi hikayesi var mı Kilgarvan? |
_________________ Sensiz de döner dünya!
|
|
|
|
 |
|
Yönetici
|
|
|
GÜZEL SORU 15.07.2008, 0:49 |
|
|
Güzel soru! Kilgarvan sözcüğü ile Borges'in Hain ve Kahraman İzleği isimli öyküsü vasıtasıyla tanıştım; Kilgarvan Kuleleri'nden söz ediliyordu. Sözcüğün sesletimi bana tuhaf geldi. Araştırdım ve Keltçe olduğunu öğrendim. Kilgarvan da, İrlanda'da küçücük, tarihi bir kasabaymış. . Bunları öğrenince sözcüğe daha bir ısındım. Çünkü Keltler, Batılı büyük ulusların kazığını yemiş mazlum milletlerden biri olarak Etrüsklerin, Laponların, Samoyenlerin, Gallilerin yanı başında dururlar. Adım KİLGARVAN olsun dedim gitti! Öyküsü bu. |
|
|
|
|
 |
|
Üye
| Kayıt: 11 Tem 2008 |
| Mesajlar: 163 |
|
|
|
Elysion 15.07.2008, 1:06 |
|
|
Yunan mitolojisinde yeraltı cenneti. Hoşuma gitti, ilk gördüğümde. Hala da gidiyor. Hem yeraltında hem cennet. Vay be. Sonra kendisi hades'e verilecek günahkarların bekletildiği cennettir gibisinden duyumlar aldım. Duymadım. duymuyorum. hem yeraltında hem cennet, vay be. Ordayım işte hala. |
|
|
|
|
 |
|
Yönetici
|
|
|
ELYSİON HAAA! 15.07.2008, 1:11 |
|
|
| Elysion yazmış: | | Yunan mitolojisinde yeraltı cenneti. Hoşuma gitti, ilk gördüğümde. Hala da gidiyor. Hem yeraltında hem cennet. Vay be. Sonra kendisi hades'e verilecek günahkarların bekletildiği cennettir gibisinden duyumlar aldım. Duymadım. duymuyorum. hem yeraltında hem cennet, vay be. Ordayım işte hala. |
Hehhehehee! Hakikaten keyifli bir fikirmiş. Aslında Yunan yazınında yeraltı dünyası, daima korkunç yaratıklar ve çetin sınavlarla dolu bir yer olarak tasvir edilmiştir. Hesiodos'un Theogonia'sında yeraltı cehennemi Tartaros'tan söz eden uzunca bir bölüm bulunuyor. Ama ELYSİON'u ilk kez senden duydum ve bu fikir çok hoşuma gitti. . Fakat şimdi bir şeyler anımsamaya başladım. Platon okurken, bir yerde (sanırım Devlet isimli eserinin onuncu ve son kitabında) Er Mitosu diye bir şey anlatılmakta, insanların öldükten sonra hep birlikte yeraltına inecekleri ve orada ikiye ayrılacakları ifade edilmekteydi. "İkiye ayrılacakları" derken, oradan ikiye ayrılacaklarını kast etmiyorum. ki gruba... Bunlardan bir kısmı neden Elysion'a gidenler olmasın? . O Platon okumasından aklımda kalan güzel bir Türkçe sözcüğü de sizlerle paylaşmadan edemeyeceğim; "ağırşak." Tanrılar yahut başka türden mahluklar -ayrıntıları anımsayamamam doğal, çünkü okuyalı epeyi oldu- ağırşak denen bir mekanizmayı sürekli çevirip duruyorlardı. Bayağı karışık bir tablo çiziliyordu o eserde ama bendeki hatırası çok hoştur. .
Şurası bir gerçek ki, cennetin gökyüzüyle özdeşleştirilmesi ve ölülerin yeraltına değil, gökyüzüne gidecekleri fikri Yunan dünyasına, kökenleri Doğu uygarlıklarına dayanan Dionysosçuluk, Orpheusçuluk, Eleusis gibi gizemci (mysteria) ekollerin etkisiyle ve özellikle de Pythagorasçılıkla girmiştir. Gelişimi de daima ruhun ölümsüzlüğü ve sonsuzluğu fikrinin gelişimiyle paralel olmuştur. . NNe güzel değil mi! Bu sözcüğün hakikaten put kırıcı bir anlamı var. Bizimkinden tamamen farklı bir düşünsel paradigmanın ürünü olduğu kesin; cennet ve yeraltı. İşte böyle zihin açıcı imgelere ihtiyacımız var. Şimdi gecenin bir yarısı otur ve hayallere dal. Yeraltında koskoca bir cennet düşle. Olacak iş mi? |
|
|
|
|
 |
|
Üye
| Kayıt: 03 Nis 2008 |
| Mesajlar: 79 |
|
|
|
Lethe 15.07.2008, 15:43 |
|
|
Lethe yunan mitolojisinde Unutuş Nehri demek. Hikayesi de alttaki linkte (:
http://www.fantastikedebiyat.com/forum/lethe-unutus-nehri-t973.html |
_________________ ''Gerçekler ve deneyimler bunu başarmıyorsa, güzelliği hayaller ve yanılsamalarda ara.'' H.P LOVECRAFT
|
|
|
|
 |
|
Moderatör
| Kayıt: 03 Oca 2008 |
| Mesajlar: 245 |
|
|
|
aylak mı ne demek? 15.07.2008, 19:05 |
|
|
tembel, boş gezenin boş kalfası, işsiz-güçsüz gibisinden çok hoş anlamlara sahipse de benim alıntılanıpta esinlendiğim kaynağımı Harry Potter dizisi oluşturuyor. Harry'nin merhum babasının okuldaki en iyi üç arkadaşından biri olan ve Harry'nin Hogwarts'ta ki üçüncü yılında KSKS Profesörlüğü de yapan Remus J. Lupin'in takma adıdır 'aylak'...
Çapulcu Haritası'nı yaptıklarında Lupin, bu ismiyle imzalamıştır haritayı... |
_________________ İkilem;
Gözle görülür, elle tutulur
soyut gerçeklerin mantıksızlığında
en harlı alevlerin küllenişi gibi
ya da küllerin alevlenmesi
ben bir ikilemim, sana
bana
|
|
|
|
 |
|
Üye
| Kayıt: 26 Arl 2007 |
| Mesajlar: 27 |
|
|
|
|
|
|
 |
|
Yönetici
|
|
|
BOŞ GEZEN 16.07.2008, 16:36 |
|
|
| aylak yazmış: | | tembel, boş gezenin boş kalfası, işsiz-güçsüz gibisinden çok hoş anlamlara sahipse de... |
.
Türkçemizde öyle güzel deyimler, ifadeler var ki, insan bazen büyüleniyor. BOŞ GEZENİN BOŞ KALFASI... Puhahahahaa! Yahu hakikaten insanın dil duyarlılığına sahip olması başka bir şey. O zaman her şey gözüne daha bir zengin, daha bir tatlı, daha bir güzel görünüyor. |
|
|
|
|
 |
|
Üye
| Kayıt: 29 Eyl 2007 |
| Mesajlar: 64 |
|
|
|
|
|
|
 |
|
Üye
| Kayıt: 18 Ksm 2007 |
| Mesajlar: 54 |
|
|
|
Silvana 16.07.2008, 19:35 |
|
|
Silvana benim oynattigim ilk karakterdir. Kendisi elf bir savasciydi. Vurdu mu oturtan 18 lerin havalarda ucustugu bir karakter kagidi olan bir arkadasti (ad&d den bahsediyorum). Ilk karakter icin normal bence... Sayesinde hala devam eden cok guzel arkadasliklar kurdum.
Sylvan kelimesiyle elf kelimesinin tabiyatinda bir kardeslik var tabiki. |
|
|
|
|
 |
|
Yönetici
|
|
|
RAPUNZEL 16.07.2008, 21:15 |
|
|
| rapunzel yazmış: | Rapunzel, Alman edebiyatından Grimm kardeşlerin yarattığı bir karakterdir. Fakir bir çiftçi ailesi yeni doğan çocuklarını bir cadıya vermek zorunda kalırlar, ki bahsi geçen bu cadıdan ciddi miktarda marul çalmıştır bu aile. Cadı da bu yüzden kıza Rapunzel adını verir; fakat rapunzel akla hemen uzun saçı çağrıştırmasına rağmen aslında bir marul türüymüş
Arkadaşlarım bana saçlarımdan dolayı bu adı taktılar kesinlikle marullarla bir alakam yok  |
Avatarındaki küçük Rapunzel'i de şimdi keşfettim. Rapunzel'in bir marul türü olduğunu bilmiyordum ama sözcüğün sesletimi daima ilgimi çekmiştir. Aslında araştırsan, bu sözcüğü ve öyküyü çok daha gerilere götürebilirsin. Bu türden halk masallarının çok daha derin ve gizemli bir geçmişleri oluyor. Zaten bildiğim duyduğum kadarıyla Grimm Kardeşler, aslında sadece birer yazar değil, aynı zamanda masal derlemecileridir. Ah işte böyle konular hakikaten merakımı kamçılıyor ve bende inanılmaz bir araştırma, araştırma, araştırma hissi uyandırıyor. Gömüleceksin kitaplara, okuyacaksın, okuyacaksın. Çok güzel. |
|
|
|
|
 |
|
Üye
| Kayıt: 25 Ekm 2006 |
| Mesajlar: 79 |
| Konum: İstanbul |
|
|
Blackened! 16.07.2008, 21:29 |
|
|
Blackened, internet alemine girdiğimde kullandığım bir nickti. Sonra kullanmamaya başladım ama buraya öyle kayıt olmuş oldum bir kere. Siyahlaşmış, kararmış demektir ve Metallica'nın en sevdiğim parçasını adıdır. |
_________________ Bütün gerçekliklerin ortasında
Ve
Kendi kıyametimin son paragrafında.
Merhaba.
|
|
|
|
 |
|
|
|