Yeni başlık gönder   Başlığa cevap gönder  
Sayfaya git 1, 2  Sonraki
» YAZARLAR - KİTAPLAR
Yazar Mesaj
Üye
Üye

slm  arkadaşlar  foruma  yeni katıldım okumak için  güzel  bir  seri   arıyorum  yüzüklerinefendisi,shannara  ve eragon eldest gibi  kitapları  okudum  ve beğendim  bunlardan başka  zevkle  okuyabileceğim bi seri  var  mı?
Kullanıcının profilini görüntüle Özel mesaj gönder
Üye
Üye

Dragonlance(Ejderha Mızrağı) iyidir hoşturda ucu bucağı yoktur haberin olsun. Daha derli toplu bişeyler okumak istersen ejderha mızrağının ana kitaplarını yazan wies&hickman ikilisinin başka bi serisi olan Ölüm Kapısını tavsiye ederim sana. Seri 7kitaptan oluşuyor ama başı sonu belli çok iyi düşünülmüş karakterler barındıra başarılı bi seri.
Daha sağlam bişey okumak istersen Stephen King'in Kara Kulesini öneririm müthiş bi seridir. Oda 7kitaptır ama okuduğum fantastik romanlar arasında bambaşka bi yeri vardır gözümde. benim önerilerim bunlar seçim senin. wink
Kullanıcının profilini görüntüle Özel mesaj gönder E-posta gönder
Üye
Üye

ölüm kapısını bende öneririm. Çok güzel düşünülmüş bir seri. karakterler dünyalar fln iyi tasarlanmış severim bn Very Happy sonra gedik savaşlarını okumanı söyleyebilirm.
Üye
Üye

herkese teşekkürler  önerileri için  söylediklerininzi  dikkate  alıcam  ölüm  kapısının  konusu  hoşuma  gitti  şöyle  bir  baktım  da  sanırım  ona  başlicam
Üye
Üye

evet çok iyi bir seçim. pek bir severim bnde ölüm kapısını Very Happy
Üye
Üye

Ejderha  mızrağının  güz  alacakaranlık ejderhalarını  okudum  ama  hiç  sarmadı açıkçasıefsaneler  üçlemesi çok  daha  güzelse  direk ejderha  üçlemesini okuyabilirim
Üye
Üye

ben de ejderha mızrağına efsaneler üçlemesi ile başlamıştım.Ki okuduğum ejderhamızrağı kitapları arasında en sevdiğim üçlemedir.Efsaneler üçlemesinden sonra ilk üçlemeyi okumuştum. ve gördüğün gibi ilk üçleme faso fiso Very Happy ejderha mızrağını okuyacaksan eğer ana hikayeden kopmadan oku. gerçekten verdiğin para boşa gider.

ya bu arada drizzt de hakikaten kopardı ipini gidiyor. en son türkçeye 100ork çevrildi galiba ama daha o dünyada vecna gibi bi karakter var D: driizt onuda kesmeden ölmez derim ben     (gerçi vecna olayına ravenloft filan da karıştı, ölüp dirilmeler fln. ama bildiğim kadarıyla vecna hala dolanıyor Very Happy tanrıda olmuştur Very Happy )
Üye
Üye

7 kitabı da okuyalı baya oldu ama hala tadı damağımda. Okuduğum seriler arasında en farklısı diyebilirim. Stephen King'in başka kitabını okumadım ama duyduklarıma bakılırsa yazarlığının doruğu olduğu söyleniyor. Ayrıca seri 20yıl gibi bi sürede tamamlanmış.  Biz Harry'i 7yıl zor bekledik. Seriyi ilk çıktığı zamandan okumaya başlıyanların halini düşünemiyorum.
Bence okumaya bir an önce başla pişman olmıyacaksın. İlk kitap Silahşör serinin genelinden farklıdır beni biraz sıkmıştı. O yüzden 2.kitabı okumadan peşin karar vermeyin derim.
Üye
Üye

karakule  1  elime  geçti şimdi de ona  başlicam ama  ejderha  mızrağına  devam  eder  miyim bilmiyorum
Üye
Üye

4.Kitap serideki en sevdiğim kitaptır. Roland'ın ilk ka-tet'i ve penceredeki kız. Çok romantik ve acıklı bi kitap Büyücü ve Cam küre. Ayrıca asıl heyecandan önceki duraklama noktasıda diyebiliriz. Ya daha çok kişi okusun Kara Kule'ide şöyle rahat rahat konuşalım tartışalım. Böyle olmuyor. Evil or Very Mad  Evil or Very Mad
Üye
Üye

kara kuleyi okuyalı baya oldu. pek birşey hatırlamıyorum ama beni pek cezbetmemişti. başka beğenmeyen yok mu yahu   
Üye
Üye

Astern Márch yazmış:
kara kuleyi okuyalı baya oldu. pek birşey hatırlamıyorum ama beni pek cezbetmemişti. başka beğenmeyen yok mu yahu   

Ben de beğenmedim. Fantastik kurgu severim, Stephen King severim, seri kitapları severim daha ayrıntılı ve uzun süreli bir his verirler. Ancak gel gelelim Kara Kule serisini ben de beğenemedim.

İlk kitabı aldığımda zar zor bitirebildim ki benim bir kitabı zor bitirmem pek nadir görülen birşeydir. İlla ki her kitaba şans tanır ve sonuna kadar tarafsız biçimde okurum. Daha ileri tarihlerde elime 2. kitap geçince tekrar kendimi zorlayıp ilk kitabı okudum ve 2. yi de zorlayarak bitirdim ancak baktım olmuyor geri kalanı için kendimi bir daha zorlamadım. Bir şekilde bana itici geldi, kim bilir bir gün tüm seriyi karşımda bulursam en baştan başlarım Smile
Üye
Üye

gandalf yazmış:
slm  arkadaşlar  foruma  yeni katıldım okumak için  güzel  bir  seri   arıyorum  yüzüklerinefendisi,shannara  ve eragon eldest gibi  kitapları  okudum  ve beğendim  bunlardan başka  zevkle  okuyabileceğim bi seri  var  mı?

Arkadaşım  yüzüklerin efendisi ve shannarayı ben de okudum.ayrıca harry potter,silmarillion, güç yüzüklerine dair ve hobbit kitaplarını okudum.bir fantastik edebiyat tutkunu olarak sana zaman çarkı'nı şiddetle tavsiye ederim.kitap 12 cilt ve her kitap ortalama 1000 sayfadan 12000 sayfa.uzunluğu seni korkutmasın.kitap çok akıcı ve özgün.okurken saatlerin nasıl geçtiğini bile anlamıyorsun.kendini de tekrarlamıyor.bence bir başyapıt.Biraz pahalıya gelebilir ama cağaloğlunda toptancı ktapçıları bulup hepsini alırsan 600 milyona alacağına 400 milyona alırsın.
  iyi okumalar.pişman olmayacağına seni temin ederim
Kullanıcının profilini görüntüle Özel mesaj gönder E-posta gönder MSN Messenger
Misafir

Bende sana gedikşavaşları efsanesini önerebilirim daha ikinci kitapta olduğum halde oldukça etkilendim ve bundan sonrasının daha da güzel olduğuna dair duyumlar aldımSmile
Üye
Üye

evet  çünkü  kkitabın birinin  yazarı terry brooks diğerinin yazarı başka
Önceki mesajları göster:   
Resim Yükleme Paneli

Lütfen Yüklemek İsteğiniz Resmi Seçin

Yeniden Boyutlandır?
Resim yüklendikten sonra karşınıza çıkacak ekrandaki Hotlink for forums (1) linkini foruma kopyalarsanız resim forumda gözükecektir.
Yeni başlık gönder   Başlığa cevap gönder    Fantastik Edebiyat Forum Forum Ana Sayfa -> YAZARLAR - KİTAPLAR
Sayfaya git 1, 2  Sonraki

Copyright © 2006 FANTASTİK EDEBİYAT. Telif Hakları FANTASTİKEDEBİYAT.COM ' a Aittir.
Tasarım & Kodlama : Arttech İnternet Hizmetleri