Yeni başlık gönder   Başlığa cevap gönder  
» HYDE PARK
Yazar Mesaj
Üye
Üye

Aslında başlığın yeri tam olarak burası mı emin değilim ama buraya açıverdim.

Bildiğiniz üzere divan şairleri adlarından ziyade seçtikleri mahlaslarla tanınırlarmış. Ki bu o kadar etkili olmuş ki çoğu divan şairinin adını bilmezken mahlasını biliriz.Yani bir nevi lakap gibi düşünün.Hocaları tarafından verilen yada kendi seçtikleri.Bu mahlaslar genelde nükteli sözlerden oluşurlarmış.Birden fazla anlam taşırlarmış vs.
Benim sualim ise şudur arkadaşlar;

Siz bir divan şairi olsaydınız mahlasınız ne olurdu.Birde ricam seçtiğiniz mahlasın nedenini anlamını vs yazmanız. Smile

Ben kendime Azab'ı mahlas olarak seçerdim heralde.Bir iki alternatif daha vardı aklımda gerçi ama en çok aklımı çelen bu.Anlamları ise şunlar bildiğim kadarı ile;

-Acı, eziyet.
-Osmanlıda savaşa en önden sürülen silahsız ve zırhsız bir şekilde tokatlarıyla savaşan deliler.
-Erkek uşak.
-Sonuncu olarak azb(lezzet) kelimesinden türemiş olması.

Birde başka anlamı var mı acep diye TDK'ya bakındığımda bilmediğim bir kaç anlamıyla daha karşılaştım.Bunlarda;

-Erkek kekliğin bir yaşını geçmiş olanı.
-Evlenmemiş kimse.
-Köy dışında çobanların ve hayvanların barınması için yapılan dam.
-Dokumada bir ilmikteki iki çözgü telinden birincisi.
-1. Anadolu’nun birçok bölgesinde çiftlik uşağı. 2. tar. Yeniçeriler zamanında gerektikçe sancaklardaki gençlerden toplanıp ordu ve donanmaya katılan asker: Tersane azabı. Kale azabı.
-1- Anadolu beyliklerinde donanmadaki görevlerde kullanılan asker. 2- Osmanlılarda eyalet askerinden hafif piyade.

Ya sizin ki nedir?

Resim Yükleme Paneli

Lütfen Yüklemek İsteğiniz Resmi Seçin

Yeniden Boyutlandır?
Resim yüklendikten sonra karşınıza çıkacak ekrandaki Hotlink for forums (1) linkini foruma kopyalarsanız resim forumda gözükecektir.
Yeni başlık gönder   Başlığa cevap gönder    Fantastik Edebiyat Forum Forum Ana Sayfa -> HYDE PARK

Copyright © 2006 FANTASTİK EDEBİYAT. Telif Hakları FANTASTİKEDEBİYAT.COM ' a Aittir.
Tasarım & Kodlama : Arttech İnternet Hizmetleri