| Yazar |
Mesaj |
|
Üye
| Kayıt: 24 Ksm 2006 |
| Mesajlar: 3 |
|
|
|
Miras üçlemesi (Eragon, Eldest, ...) 19.03.2007, 18:52 |
|
|
Bu başlık daha önce açılmışmıydı bilmiyorum ama göremeyince ekleyeyim dedim. Kitapla karşılaşmam okulumun kütüphanesinde kitapların bulunduğu bölüme görevliye bir ton dil dökerek girebilmem sayesinde oldu. Çünkü D.P.Ü. kütüphanesinde kitapları dokunup inceleyerek değil bilgisayardan seçerek ulaşabiliyorsunuz. Başka bir kitap arıyor olmama rağmen onca rafın arasında aşağılarda kalmış parlak, mavi kaplı, üzerinde ejderha resmi olan kitap hemen dikkatimi çekti. Amanin bir de fantastik değilmiymiş değmeyin keyfime. Bıraktım aradığım kitabı falan orayı terk ettiğim gibi başladım daha otobüsteyken okumaya. Neyse konu benim kitabı nasıl bulduğum değil kitabın kendisiydi değil mi :-) Bitirdiğimde gerçekten mutluydum ve ufacık tefecik kusurlarına rağmen çok başarılı olduğunu düşünüyordum. Kitabın sonuna bir baktım yazar hakkında diye bir bölüm var ve yazarın 15 yaşında bu kitabı yazmaya başladığından, 19 yaşındaysa New York Times'in en çok satan kitaplar listesindeki yazarlardan biri olduğundan söz ediyordu. Bu gencecik yazara helal olsun dedim şaşırarak. Bir kere gerek Eragon gerekse Eldest çok eğlenceli ve sürükleyici kitaplar. En takdir ettiğim noktada büyülerin nasıl yapıldığı, büyünün gücünü nereden aldığı gibi noktaların anlatımındaki özen. Henüz ergenlik çağındaki fakir bir çiftçi çocuğun ailesine yemek götürebilmek amacıyla ormanda avlanırken bulduğu bir taşla ( ki onun aslında bir taş olmadığını kısa süre sonra öğreniyor) başlayıp inanılmaz maceralara doğru devam eden ve henüz üçüncü kitap yayınlanmadığı için bitmemiş öyküsü. Herkese şiddetle tavsiye ederim. Ama filmini hiç tavsiye etmiyorum uyarmadı demeyin. Hadi size iyi okumalar :D |
|
|
|
|
 |
|
Üye
| Kayıt: 21 Ekm 2006 |
| Mesajlar: 42 |
|
|
|
:) 20.03.2007, 14:06 |
|
|
Ben beğendim, hoş bir kurgusu var, insan sıkılmıyor. |
|
|
|
|
 |
|
Üye
| Kayıt: 15 Şub 2007 |
| Mesajlar: 123 |
| Konum: Oturma odası |
|
|
FİLM 21.03.2007, 13:04 |
|
|
Filmini çok merak etmiştim ilk çıktığında ama eleştirileri okuyunca gitmekten vazgeçtim. Berbat bir film olduğunu yazmıştı tüm eleştirmenler.
Kitaplara gelince, okumam gereken çok daha kaliteli seriler var ki bunlara sıra gelemez heralde.  |
|
|
|
|
 |
|
Üye
| Kayıt: 15 Şub 2007 |
| Mesajlar: 123 |
| Konum: Oturma odası |
|
|
sinemafanatik 22.03.2007, 13:13 |
|
|
Sinemafanatik forumu saolsun sadece eleştirmenlerin yazdıklarına değil izleyici yorumlarını okurumda öyle giderim sinemaya orda yazılanların çoğu filmin sadece efektden ibaret olduğu kitabın yanına dahi yaklaşamadığı yönündeydi. Hero ve Sin City'i bende izledim ve çirkin, öğk, kaka bulmadım. Özellikle Sin City çokda başarılıydı bana göre.
Ayrıca benim çocuklarım değil, 1 buçuk yaşında bir kızım var oda sinemaya gidicek yaşta değil. |
|
|
|
|
 |
|
Üye
| Kayıt: 02 Mar 2007 |
| Mesajlar: 158 |
| Konum: Ankaranın Dorukları |
|
|
Eragon 07.04.2007, 17:07 |
|
|
Yaa bende fena bulmadım kitabı gayet güzel ama evet ailesinin bayaa iyi imkanlar vermesiyle yazılmış bir kitap bende yazabilirim o şartlarda ama yinede güzel okuyun beğenin ne diyim  Fİlme gelince rezalet yaa ejderhanın yavaş yavaş büyüdüğü anlatılıyo kitapta filmde ise tam tersi gökyüzüne yükselip büyümüş şekilde iniyo  KOMedi güldüm orda resmen! |
_________________ My might is your despair..
|
|
|
|
 |
|
Üye
| Kayıt: 16 May 2007 |
| Mesajlar: 57 |
| Konum: kalıntılar içindeki taş |
|
|
empire 17.05.2007, 15:57 |
|
|
iki kitabıda okudum ve daha çok beğendiim eragon yani ilk kitap oldu...kitaplar sade akıcı ve biraz bilindik olsada okuyucuyu çeken bir yazıya sahip.üçüncü kitap ın adıda hatta empire olacakmış ve kitap kapağının yeşil olduğuda duyduklarıma göre.ayrıca film için söylemek istediğim ise.vasat kalacağı yönündeyim... |
_________________ bulmaktı amaç ışığı,kayıp ötelerde kaybolmuş ışığı...
|
|
|
|
 |
|
Üye
| Kayıt: 16 Ağu 2007 |
| Mesajlar: 26 |
| Konum: izmir |
|
|
Üçüncü kitabın adı sanırsam empire!... 16.08.2007, 20:58 |
|
|
yaaa eragon ve eldest e kendimi kaybetim kitapları ezberlememe rağmen hala okumaya dewam ediyorum umarım yakında üçüncü kitap çıkar!....  Sanırsam adı empire olucak bi yerde duymuştum  |
_________________ Anı Yaşa, Geçmişi Hatırla, Gelecekten Korkma!...Çünkü YOK ve HİÇ olmayacak; Sadece ŞUAN Var!....
|
|
|
|
 |
|
Üye
| Kayıt: 19 Hzr 2007 |
| Mesajlar: 45 |
| Konum: Kulübeden |
|
|
|
|
|
 |
|
Üye
| Kayıt: 21 Ekm 2006 |
| Mesajlar: 42 |
|
|
|
re: 19.08.2007, 14:40 |
|
|
o kadar kötüleme sıkılmadan okuncak kitaplar arasinda bence |
|
|
|
|
 |
|
Üye
| Kayıt: 02 Mar 2007 |
| Mesajlar: 158 |
| Konum: Ankaranın Dorukları |
|
|
|
|
|
 |
|
Üye
| Kayıt: 23 Eyl 2007 |
| Mesajlar: 16 |
|
|
|
bence güzel 23.09.2007, 18:11 |
|
|
ben eragonu da eldesti de okudum ve bence güzel denilebilecek kitaplardı. LOTR da bile betimlemelerden ve anlatımdan sıkıldığım zamanlar olmuştu ama eragonu da eldesti de hiç sıkılmadan okudum. |
|
|
|
|
 |
|
Üye
| Kayıt: 16 Ağu 2007 |
| Mesajlar: 26 |
| Konum: izmir |
|
|
;) 06.10.2007, 15:44 |
|
|
bnce gayet güzel bi kitap özellikle ejderhayı tam tamına anlatması hoşuma gitti eğer bir ejderha hayranıysanız mutlaka okuyun filmide sırf ejderha karakteri için izleyebilirsiniz yane  en azından ejderhalar bu kitapta kötü yaratıklar olarak tanıtılmamış bunun için Paolini'ye teşekkür ederim  üçüncü kitapın 2008 yazına doğru çıkcağıda söyleniyor ama emin deilim!... üçüncü kitapta tüm soru işaretlerimiz yanıtlanacakmış
Filmde bazı sahneleri çıkartmaları kötü olmuş daa çok güzel sahneler vardı ama koymamışlar  mesela Eragon'nun Arya'ya olan aşkı falan hiç yok ortada hele 2. kitabın neredeyse yarısını alan Roran Katrina aşkı nerde filmdeee!!!??? |
_________________ Anı Yaşa, Geçmişi Hatırla, Gelecekten Korkma!...Çünkü YOK ve HİÇ olmayacak; Sadece ŞUAN Var!....
|
|
|
|
 |
|
Üye
| Kayıt: 23 Eyl 2007 |
| Mesajlar: 16 |
|
|
|
eragon 06.10.2007, 20:00 |
|
|
filmde kutsama sahnesi yok ama 2. kitapta kutsanan çocukla ilgili baya olay oluyordu bence film tam bir fiyasko olmuş |
|
|
|
|
 |
|
Üye
| Kayıt: 07 Ekm 2007 |
| Mesajlar: 4 |
| Konum: Gothenburg |
|
|
Eragon 19.10.2007, 23:58 |
|
|
Kitabı elimden bırakamamıştım, şafak sökene kadar okuduğumu hatırlıyorum... Konusu yaratıcı olmasa da akıcıydı ve çok hoşuma gitti. Filmiyse rezalet. İzlerken bu kadar hoşuma giden bir kitabı nasıl böyle mahvetmişler diye düşünmeden edemedim. Yazık olmuş.
İkincisini de çok beğendim, üçüncüsünün çıkmasını bekliyorum  |
_________________ "There is no beats without cruelty"
|
|
|
|
 |
|
Üye
| Kayıt: 08 Ekm 2007 |
| Mesajlar: 27 |
| Konum: İstanbul |
|
|
RE: 20.10.2007, 18:20 |
|
|
Bence bu kadar hakareti hak etmiyor ben daha kitap ilk çıktığında hiç bir yorum okumadan tamamen fantastik edebiyat aşkı ile okumuştum kitabı. Bence önyargılarınız kırarak okumaya çalışın 2 kitapta güzeldi. Filmine birsey diyemem bende çok hayal kırıklığına uğradım. Ama şunuda unutmayın filmi yazar ne yönetiyor ne de filmde yazar oynuyor. Film ile alakası yok adamın. Ben sabırsızlıkla 3. kitabı bekliyorum. Tüm okumayan kitap severlerede öneririm. |
|
|
|
|
 |
|
|
|