Yeni başlık gönder   Başlığa cevap gönder  
Sayfaya git 1, 2  Sonraki
» YAZARLAR - KİTAPLAR
Yazar Mesaj
Üye
Üye

Bu başlık daha önce açılmışmıydı bilmiyorum ama göremeyince ekleyeyim dedim. Kitapla karşılaşmam okulumun kütüphanesinde kitapların bulunduğu bölüme görevliye bir ton dil dökerek girebilmem sayesinde oldu. Çünkü D.P.Ü. kütüphanesinde kitapları dokunup inceleyerek değil bilgisayardan seçerek ulaşabiliyorsunuz. Başka bir kitap arıyor olmama rağmen onca rafın arasında aşağılarda kalmış parlak, mavi kaplı, üzerinde ejderha resmi olan kitap hemen dikkatimi çekti. Amanin bir de fantastik değilmiymiş değmeyin keyfime. Bıraktım aradığım kitabı falan orayı terk ettiğim gibi başladım daha otobüsteyken okumaya. Neyse konu benim kitabı nasıl bulduğum değil kitabın kendisiydi değil mi :-) Bitirdiğimde gerçekten mutluydum ve ufacık tefecik kusurlarına rağmen çok başarılı olduğunu düşünüyordum. Kitabın sonuna bir baktım yazar hakkında diye bir bölüm var ve yazarın 15 yaşında bu kitabı yazmaya başladığından, 19 yaşındaysa New York Times'in en çok satan kitaplar listesindeki yazarlardan biri olduğundan söz ediyordu. Bu gencecik yazara helal olsun dedim şaşırarak. Bir kere gerek Eragon gerekse Eldest çok eğlenceli ve sürükleyici kitaplar. En takdir ettiğim noktada büyülerin nasıl yapıldığı, büyünün gücünü nereden aldığı gibi noktaların anlatımındaki özen. Henüz ergenlik çağındaki fakir bir çiftçi çocuğun ailesine yemek götürebilmek amacıyla ormanda avlanırken bulduğu bir taşla ( ki onun aslında bir taş olmadığını kısa süre sonra öğreniyor) başlayıp inanılmaz maceralara doğru devam eden ve henüz üçüncü kitap yayınlanmadığı için bitmemiş öyküsü. Herkese şiddetle tavsiye ederim. Ama filmini hiç tavsiye etmiyorum uyarmadı demeyin. Hadi size iyi okumalar :D
Kullanıcının profilini görüntüle Özel mesaj gönder E-posta gönder
Üye
Üye

Ben beğendim, hoş bir kurgusu var, insan sıkılmıyor.
Kullanıcının profilini görüntüle Özel mesaj gönder MSN Messenger
Üye
Üye

Filmini çok merak etmiştim ilk çıktığında ama eleştirileri okuyunca gitmekten vazgeçtim. Berbat bir film olduğunu yazmıştı tüm eleştirmenler.
Kitaplara gelince, okumam gereken çok daha kaliteli seriler var ki bunlara sıra gelemez heralde.
Üye
Üye

Sinemafanatik forumu saolsun sadece eleştirmenlerin yazdıklarına değil izleyici yorumlarını okurumda öyle giderim sinemaya orda yazılanların çoğu filmin sadece efektden ibaret olduğu kitabın yanına dahi yaklaşamadığı yönündeydi. Hero ve Sin City'i bende izledim ve çirkin, öğk, kaka bulmadım. Özellikle Sin City çokda başarılıydı bana göre.

Ayrıca benim çocuklarım değil, 1 buçuk yaşında bir kızım var oda sinemaya gidicek yaşta değil.
Üye
Üye

Yaa bende fena bulmadım kitabı gayet güzel ama evet ailesinin bayaa iyi imkanlar vermesiyle yazılmış bir kitap bende yazabilirim o şartlarda ama yinede güzel okuyun beğenin ne diyim Very Happy Fİlme gelince rezalet yaa ejderhanın yavaş yavaş büyüdüğü anlatılıyo kitapta filmde ise tam tersi gökyüzüne yükselip büyümüş şekilde iniyo Very Happy KOMedi güldüm orda resmen!

Üye

iki kitabıda okudum ve daha çok beğendiim eragon yani ilk kitap oldu...kitaplar sade akıcı ve biraz bilindik olsada okuyucuyu çeken bir yazıya sahip.üçüncü kitap ın adıda hatta empire olacakmış ve kitap kapağının yeşil olduğuda duyduklarıma göre.ayrıca film için söylemek istediğim ise.vasat kalacağı yönündeyim...

Üye

yaaa eragon ve eldest e kendimi kaybetim kitapları ezberlememe rağmen hala okumaya dewam ediyorum umarım yakında üçüncü kitap çıkar!.... Sanırsam adı empire olucak bi yerde duymuştum

Üye

okumamış arkadaşlara bir tavsiyem var  eragon a verecekler parayla 1 kilo çekirdek alsınlar  daha  makbul geçer Razz
Üye
Üye

o kadar kötüleme  sıkılmadan okuncak kitaplar arasinda bence
Üye
Üye

KalisXax yazmış:
okumamış arkadaşlara bir tavsiyem var  eragon a verecekler parayla 1 kilo çekirdek alsınlar  daha  makbul geçer Razz

Abartma yaa o kadarda değil Very Happy

Üye

ben  eragonu  da eldesti de  okudum  ve bence  güzel  denilebilecek kitaplardı. LOTR da bile  betimlemelerden ve  anlatımdan  sıkıldığım zamanlar  olmuştu ama  eragonu da  eldesti de  hiç  sıkılmadan okudum.
Kullanıcının profilini görüntüle Özel mesaj gönder
Üye
Üye

bnce gayet güzel bi kitap özellikle ejderhayı tam tamına anlatması hoşuma gitti eğer bir ejderha hayranıysanız mutlaka okuyun filmide sırf ejderha karakteri için izleyebilirsiniz yane en azından ejderhalar bu kitapta kötü yaratıklar olarak tanıtılmamış bunun için Paolini'ye teşekkür ederim Embarassed üçüncü kitapın 2008 yazına doğru çıkcağıda söyleniyor ama emin deilim!... üçüncü kitapta tüm soru işaretlerimiz yanıtlanacakmış Very Happy

Filmde bazı sahneleri çıkartmaları kötü olmuş daa çok güzel sahneler vardı ama koymamışlar roll mesela Eragon'nun Arya'ya olan aşkı falan hiç yok ortada hele 2. kitabın neredeyse yarısını alan Roran Katrina aşkı nerde filmdeee!!!???

Üye

filmde  kutsama  sahnesi  yok  ama  2. kitapta  kutsanan  çocukla  ilgili  baya  olay  oluyordu bence  film  tam  bir  fiyasko olmuş
Kullanıcının profilini görüntüle Özel mesaj gönder
Üye
Üye

Kitabı elimden bırakamamıştım, şafak sökene kadar okuduğumu hatırlıyorum... Konusu yaratıcı olmasa da akıcıydı ve çok hoşuma gitti. Filmiyse rezalet. İzlerken bu kadar hoşuma giden bir kitabı nasıl böyle mahvetmişler diye düşünmeden edemedim. Yazık olmuş.
İkincisini de çok beğendim, üçüncüsünün çıkmasını bekliyorum

Üye

Bence bu kadar hakareti hak etmiyor ben daha kitap ilk çıktığında hiç bir yorum okumadan tamamen fantastik edebiyat aşkı ile okumuştum kitabı. Bence önyargılarınız kırarak okumaya çalışın 2 kitapta güzeldi. Filmine birsey diyemem bende çok hayal kırıklığına uğradım. Ama şunuda unutmayın filmi yazar ne yönetiyor ne de filmde yazar oynuyor. Film ile alakası yok adamın. Ben sabırsızlıkla 3. kitabı bekliyorum. Tüm okumayan kitap severlerede öneririm.
Önceki mesajları göster:   
Resim Yükleme Paneli

Lütfen Yüklemek İsteğiniz Resmi Seçin

Yeniden Boyutlandır?
Resim yüklendikten sonra karşınıza çıkacak ekrandaki Hotlink for forums (1) linkini foruma kopyalarsanız resim forumda gözükecektir.
Yeni başlık gönder   Başlığa cevap gönder    Fantastik Edebiyat Forum Forum Ana Sayfa -> YAZARLAR - KİTAPLAR
Sayfaya git 1, 2  Sonraki

Copyright © 2006 FANTASTİK EDEBİYAT. Telif Hakları FANTASTİKEDEBİYAT.COM ' a Aittir.
Tasarım & Kodlama : Arttech İnternet Hizmetleri