Yeni başlık gönder   Başlığa cevap gönder  
Sayfaya git Önceki  1, 2, 3, 4, 5, 6  Sonraki
» DUYURULAR
Yazar Mesaj
Üye
Üye

merhaba arkadaşlar,
fatih uzuner'in dediği gibi, hiç bir değer taşımayan yabancı bir kitap bile kutsallaştırılıorsa bu ülkede, kendi eserlerimize daha fazla sahip çıkmalıyız. herkes bir tane alsa bile yeter. bende kısmet olursa yarın ödemeyi yollıcam, 3-4 tane alıcam ki çevremdeki insanlara dağıtıp okusunlar. bu şekilde istediğimizi gerçekleştirebiliriz. herkes yanındaki bir kişiye anlatsa, o kişi yanındakine, o yanındakine derken... bir bakmışsınız ülkemizin gündemi biz olmuşuz. neden olmasın ki? hadiyin bakalım, herkes şimdi bir kere daha düşünsün ve ne yapabileceğine karar verip çalışmasına başlasın
Kullanıcının profilini görüntüle Özel mesaj gönder
Üye
Üye

Bu işin peşini bırakmayalım arkadaşlar.

2-3 mesaj yazıp, bir kenera çelikmek olmaz.  Madem bizde varız dedik, bu sitenin bir uyesi olduk, o zaman hepimiz işin ucundan tutacağız.
Bu hepimizin kitabı.

Yoksa sevgili yöneticimizi ve değerli üye olan arkadaşlarımzı yarı yolda mı bırakacağız..

Sevg,Sayg,

Kendi bahçesinde dal olamayanın biri
Girmiş bahçeme ağaçlık taslıyor.

ÖZDEMİR ASAF
Üye
Üye

''Ayrıca, şu güne dek kitabımıza hiç ilgi göstermeyen üyelerimize de biraz sitem ediyorum doğrusu. Şu sitede 1200 tane üyemiz var ama sattığımız kitap sayısı 20'yi bile bulmadı. Oysa bu kitap, bu sitedeki arkadaşlarımızın ortak heyecanıyla vücut bulmuştu. Bizler bu işte zerre kadar kâr hesabı gütmedik. Tek amacımız ikinci bir kitabın çıkarılabilmesi için gereken sermayeyi edinebilmekti. Fakat ne yazık ki satışlarımız çok küçük rakamlarda kaldı. ''

Bu sözler Kilgarvan'a ait

Gerçekten süper...1200'de 20 bile değil...O halde ne yapacağız? HARRY POTTER'ın yeni macerasını bekleyip, kitabı çıkar çıkmaz hemen 35 ytl'yi verip alacağız...

ooofff ooofff

Üye

Bu kitap sayesinde benim için gerekli biçok bilgiye sahip oldum.Kitapda adı geçen bazı eserleri çok merak ediyorum. Sanırım bi an önce onları da okumalıyım.

Kitaba ilginin dah fazla olacağını düşünmüştüm. Açıkcası bu ilgisizlik bana çok garip geldi. Anlayamdım.

Üye

para hesaba yatırılmıştır. umarım en kısa zamanda ulaşırım kitabıma

Üye

Ben kitabı aldım. Bilgilendirici bir kitap. Ayrıca sinema ile çok ilgilendiğimdendir ki "metropolis" adlı bir filmi anlatan bölüm, sinema tarihi ile ilgili derin bilgiler verdiğinden çok hoşuma gitti. İpek gibi bir anlatım da mevcuttur bu bölümde. Türk fantastik edebiyatının serpiliş aşamalarını da öğrenebilirsiniz.

Üye

son gelişmeler nelerdir. Bizi bilgilendirirsen çok memnun olacağız.

ÖZDEMİR ASAF
Yönetici

....Sevgili mine,

Ortak kitabımıza göstermiş olduğun yakın alâkadan dolayı teşekkür ederim. Sorduğun bu soruyla, bizlere kendimizi ifade etmek imkânı sağlamış oldun. Fakat ne yazık ki kitap projemiz başarısızlığa uğradı. 27 kitap satabildik. Oysa ikinci kitabımızı çıkarabilmemiz için en az 250 kitap satmamız gerekiyordu. Projeye başlamadan önceki amacımız, ilk sayının maddi yükünü kendi cebimizden karşılamak, satıştan elde edilen geliri de sonraki sayılar için değerlendirmekti. Çıkaracağımız her kitabın masrafını cebimizden karşılayabilmemiz mümkün değil. Çünkü bunlar son derece maliyetli işler. 100 sayfalık bir kitap için bir buçuk milyara yakın para harcadık. Aynı parayı ikinci bir kez karşılayamayız.
.
    Bu sitenin 1200'ü aşkın üyesinin hiç değilse 100-150 tanesinin kitabımızı tereddütsüz satın alacağına kendimi öylesine inandırmıştım ki, yapacağımız satışlardan en ufak bir kuşku duymuyordum. Ama kendimi birden Züğürt Ağa'daki, şu sokaklarda ürkek bir ses tonuyla domates satmaya çalışan eski zaman ağasına dönmüş buldum. Burada acıların çocuğu kiki edebiyatı yapıp kitabın satışını sun'i usüllerle artırmaya çalışacak değilim ve neticeyi dürüstlükle kabulleniyorum; BU İŞ OLMADI!
.
   Elimizden gelen her şeyi yaptık. Bu konularda son derece acemi olmamıza rağmen, ilk kitabımızın tasarımını başarıyla kotardık. Süper oldu, olağanüstü oldu demiyorum ama emsallerinin altında kalmadı. Oturdum, Türkçemizde kaleme alınmış olan en ayrıntılı Metropolis incelemesini yazdım. En ayrıntılı diyorum çünkü araştırmam esnasında bu filme dair hiçbir iler tutar makale yazılmamış olduğunu üzülerek gördüm. Diğer arkadaşlarım da ellerinden geldiğince iyi yazılar çıkarmaya çalıştılar ve bunda muvaffak da oldular.  
.
   Sitenin her tarafını ortak kitabımızın ilanlarıyla donattık. Duyurular kısmına koyduk, Haftanın Fantastikleri kısmına koyduk, forumda ayrı başlık açtık, tüm üyelere en az iki üç tane özel mesaj gönderdik. Elhasıl, şu an bu sitede olan hiçbir arkadaşımız bu kitaptan haberdar olmadığını iddia edemez. Fakat ne yazık ki kitabımızın ulaştığı eller kahredici derecede az oldu.
.
   Bendeniz üyelerin bütün bu ilgisizliğine rağmen bu kitabı yine de BİZİM ORTAK KİTABIMIZ olarak gördüğüm için, sizleri satılan kitap sayısı konusunda şeffaf biçimde bilgilendirmeyi ödev addediyorum;
.
   Toplam 15 kişi, 27 adet kitap satın aldı. Bu 27 kitabın 14 tanesi, zaten 5 yakın dostum tarafından, daha kitabın matbaadan çıktığı gün satın alındılar. Kitabın içeriğine katkıda bulunan değerli dostumuz Arkenon, bize 2 arkadaşını yönlendirdi. 3 adet kitabı da onlara sattık.
.
   Gelelim sitemizin sevgili üyelerine... Arkadaşlar üzülerek söylüyorum ki forumun 1230 üyesinden, kitabımıza ilgi gösterenlerin sayısı sadece 8'dir. Bunca reklama ve tanıtıma rağmen sayı bu noktada kaldı. Fakat en büyük tesellimiz, kitabımızı satın alan üyelerimizin bizlere göstermiş oldukları inanılmaz yakınlık ve içtenliktir. Kitabımıza öyle candan bir alâka gösterdiler ki, her birine kırk kitap satmış kadar olduk. Hiç değilse satmış olduğumuz kitapların, bu işle gönülden ilgilenen insanların ellerine ulaşmış olduğundan eminiz.
.
   Kitabımızı satın alarak bizleri yüreklendiren değerli üyelerimiz şunlardır; Şâmil (2 adet), mine (2 adet), Fatih Uzuner, Lethe, rapunzel, safir, Falas ve haplo. Bu üyelerimizin âlicenaplıklarını asla unutmayacağız.  
.
   Değerli arkadaşlarım bu iş bitmiştir. Çünkü şu saatten sonra sun'i tedbirlerle kırk kitap daha satacak olsak bile, satış rakamının, başlangıçta hedeflediğimiz rakamın çok gerisinde kalacağı son derece açık. Ancak size son sözüm şudur; eğer geriye dönüş mümkün olsaydı ve kitabımızın uğrayacağı akıbetin böyle feci olacağını henüz işin başında bilecek olsaydım, emin olun ki aynı şeyi gözümü kırpmadan bir kez daha yapardım. Çünkü bu işler fedakarlık ve özveri ister. BİZLER BİR KİTAP ÇIKARDIK! Bu başarı bize yeter.
.
   Belki merak edersiniz diye açıklayayım; kitabımızı dağıtıcılara vermemiş olmamızın birçok haklı sebebi var. Birincisi, bizler büyük bir yayınevi olmadığımız için onlara verdiğimiz kitapların parasını alabilmemiz hemen hemen imkansızdı. Alsak dahi parayı kuş edip vereceklerdi ve ödemeyi de en az altı ay ve hatta bir yıl sonra yapacaklardı. Öte yandan, zaten bu konuda gerekli bağlantıları kurabilmek hayli mesaimizi alacak ve bizi çok yoracaktı. Bizler projemizi fedakarlık esası üzerine kurduk ve üyelerimizin gösterecekleri fedakarlığı da fiyat etiketi olarak belirledik. Eğer üyelerimiz işi sahiplenselerdi zaten hiçbir dağıtıcı firmaya gerek kalmazdı. Üyelerin dörtte biri bu kitabı satın almış olsalardı, verdiğimiz paranın üzerine kâr dahi ederdik. Bunu da hususen belirtmek istedim.
.

Üye
Üye

Ne diyelim. Bence Kilgarvan ve arkadaşlarının gösterdiği gayret takdire şayandır. Bunlar ilk adımlar olduğu için tökezlemek normaldir. Bu maç kıyamete kadar devam eder.

Üye

Yaptıkların gerçektende Falas ın dediği gibi  takdire şayandır. Ve sizi yürekten destekliyorum. Vazgeçmek olmaz arkadaşlar.  Maddi manevi her türlü desteği size vermeye hazırım.  Bu ilk idi, öyle düşünün.

Bu sitede ne hazineler var. Ne cevherler var. Başta Şumul var, Fatih Uzuner var,  çuçuklara masal kitabı yazmak isteyen mi arasın, çizim ustaları mı arasın  (tomb. kulakkların çınlasın) daha detaylandıramadığım bir çok arkadaş var, bunlar ile birlikte 2.kitabın ilkini aratmayacağına eminim.

Sitenin müdamimleri çoğu öğrenci. Orta okuldan üniversiteye kadar uzanıyor. Çoğu kişi kitabın farkında bile değildir.

Hayal kırıklığını anlayabiliyorum, genede pes etmeyin diyorum. İçimden bir ses sizin daha bir çok projeyi hayata geçireceğinizi söylüyor.

Siz değil misiniz Projektör Prof.       Devam diyorum.. Eh nede olsa ben de Ejderha Doç.Prof.dr. falan-filanım    wink  ben bilirim.

ÖZDEMİR ASAF
Üye
Üye

Bu konuda sen ne düşünüyorsun ? Seninde düşüncelerini almak isteriz.

ÖZDEMİR ASAF
Üye
Üye

Şumul'u bilmem ama ben duruma gayet uyuz oldum. Ama başlangıçlar her zamn çok zordur. Umarım ileride çok daha iyi başlangıçlar yaparlar. (: Ben inanıyorum.

Üye

Arkadaşlar bence bu yaptığınız takdire değer bir hareket olmuş. En azından ortaklaşa yaratılan bir kitap var ortada. Diğeri için de fazlaca tereddüt yaşamanız doğal ama iyi bir organizasyonla aşılabileceğini düşünüyorum ilk  tecrübede yaşanan olumsuzlukların.

İlk fırsatta kitabı edinmeyi düşünüyorum kendi adıma. İncelemeye değer bulacağıma eminim. Yaptığınız şey çok cesurca ve vazgeçmeyin derim.

Saygılarımla...

Üye

Bu yazışmaları fark edince dönüp baktım "ortak kitap" diye bir şey çıkardığınızı hatta kitaba pek güzel bir isim de koyduğunuzu gördüm. Smile Başka şeyler bir yana sadece fritz lang'ın kült filmi hakkındaki değerlendirme yazısı için bile alınır o kitap.
Ama özellikle de Züğürt ağa örneğinden sonra, hüzünlenrelk gülmsememek olanaksız tabii... bir iki teknik mesele aklıma takıldı.
Kitabın maliyetini üstlenmişsiniz anladığım kadarıyla... Aslında sahiden mantıklı bir projeymiş, belli ki sitedeki üye sayısı sizi cesaretlendirmiş. Bu işe girişmek o kadar da büyük bir hayal kurmak demek değilmiş yani. Ama daha iyi duyurulablir belki de kitap. neden mesela  hiç değilse bir kitapyurdu ya da sabitfikir  gibi bir yerde satılmasını sağlamaya çalışmadınız? herhalde bir engel var bunun önünde.  Merak ettim ben de işte o engeli. Bu siteye üye olan insanlar belli ki interntle haşır neir insanlar ve internet üzerinden kitap alma pratikleri ve alışkanlıkları vardır herhalde, bunu değerlendirmek iyi olabilirdi. Kitap almak için bankaya gitmek... yıldırıyordur belki onları... gerçi şu da var hep verilen bir örnektir ya... bu kadar çok şiir kitabı çıkan bir ülkede şairler kendi çağdaşlarını merak edip okusalardı şiir kitapları yayınevlerinin korkulu rüyası olmazdı diye. Burada aynı kör matematik hesabı işliyor belli ki.

eninde sonunda satar tabii o kitap ikiyüz elli tane. Siz de ikinci kitabın hazırlıklarına girişirsiniz... telaş etmeden rapor etmişsiniz halinizi. size akıl vermek değil yanlış anlamayın. sıkıntınızı paylaşmak istedim.
Yönetici

İlgin için çok teşekkür ederim kabusnâme. Evet her şeyi elimizden geldiğince yapmaya çalıştık da, dağıtım ve satış meselesinde ne yazık ki gerekli adımları atamadık. Açıklamamda da kısaca belirttiğim üzere, yayınevi olmadığımız ve kitabı kurumsal bir çatı altında çıkarmadığımız için dağıtıcılara -bunlar hangi türden dağıtıcılar olurlarsa olsunlar- verdiğimiz kitaplardan büyük ölçüde ümidi kesmek gerekiyordu. Çünkü soruşturmalarımız, o kanallardan hemen hiçbir gelir elde edemeyeceğimizi, etsek de bunun cüz'i kalacağını yahut elimize çok geç ulaşacağını gösteriyordu. Gerek internet siteleri, gerekse geleneksel dağıtım kuruluşları, satış rakamının büyük bir kısmını kendileri alıyorlar, kalan parayı taksitlere bölüyor ve en erken altı yedi ay sonra başlamak üzere, uzun bir süreç içinde geri ödüyorlar. Bu esnada üzerine yattıkları, arada hokus pokus ettikleri paralar da cabası. Türkiye'deki yayınevlerinin bu konudaki sicilleri epeyi kabarıktır.
.
    Elhasıl, bizim gibi acil geri dönüşlere ihtiyacı olan insanlar için bu tür yollar pek uygun değil. Ama bir yayınevi kurar ve beş-on kitap çıkarırsan, yayınlarının sayısıyla durumu kurtarabiliyor, kurumsal kimliğinle hakkını arayabiliyorsun. Bizler bu kitabın yazarları olarak görünüyoruz, resmi işlerinden GÜNDÜZ KİTABEVİ sorumlu. Böyle olunca, bu tür işleri onların aracılığıyla yürütmemiz gerekiyor ki, bu da epeyi mesai sarfiyatı gerektiriyor. Bu, bizim gibi başı kalabalık insanların peşinden koşturabileceği bir iş değil.
.
    Kaldı ki, bunların hiçbirine lüzum yok. Bu sitenin en az yüz tane ilgili, meraklı, devamlı üyesi var. Üstelik sitenin ziyaretçi sayısı da az buz değil. Bu insanlar şu işe biraz el atsalardı, bu proje yörüngeye oturur ve kısa sürede kalkınırdı. Zaten maksadımız, burada yazıp çizen yetenekli arkadaşlarımızın eserlerini kağıda dökmek ve site üyeleri arasında bir yazı-çizi cereyanı oluşturmaktı. Site içinden iki yüz tane meraklı ve devamlı okurumuz olabilseydi, onlardan elde edilen gelirle bir ikincisi, üçüncüsü, dördüncüsü çıkarılır ve proje oturup üyelerden elde edilen gelirlerle kendisini çevirmeye başladığında dağıtıcı kanallara da müracaat edilebilirdi.
.
   Ama şimdi şu soruyu sormakta haklıyız; burası Türkiye'nin en çok ziyaret edilen fantastik edebiyat sitelerinden biri. Arama motorlarına "fantastik edebiyat" ve hatta sadece "fantastik" yazdığınızda ilk sırada, "edebiyat" yazdığınızda ilk sayfada yer alan bir siteden söz ediyoruz. Fantastik içerikli bir kitap, bu sitenin kendi üyeleri arasında bile ilgi çekmedikten sonra, öteki sitelerde nasıl ilgi çekecek? Rakam hiç değilse 50-60 olsaydı, bir ümit olabilirdi. Ama ben 8 rakamını kabul edemiyorum. Kitabımıza 1240 üyemizden sadece 8'inin ilgi göstermiş olması, salt bizim dağıtım yahut reklam konusundaki yetersizliklerimizle açıklanabilecek bir durum olamaz. Burada bir "ilgisizlik" olduğu kesin. Bunu açıkça teşhis etmezsek, sıhhatli biçimde yol alamayız. Evvela bu ilgisizliği aşabilmek için insanları kıçlarından eşek arısı gibi sokarak harekete geçirmek lazım.
.
   Yine de umutluyum. Sitemiz günbegün büyüyor, üyelerimizin sayısı şaşırtıcı bir hızla artıyor. Ve üstelik ilgili ve yetenekli üyelerimizin sayısı daha da büyük bir hızla artıyor. Bu da beni, gelecekte daha kurumsal, daha nitelikli, GERÇEK BİR FANTASTİK EDEBİYAT DERGİSİ çıkarmak yolunda ümitlendiriyor. Evet, hiç olmadığım kadar ümitliyim; Türkiye'nin, tüm bayilere ulaşabilen ilk istikrarlı fantastik edebiyat dergisi neden bizim forumumuzun kadrolarınca çıkarılmasın?
.
    Çok yetenekli üyelerimiz var. Şu ana dek dilimize kazandırılmış olan fantastik kurgu romanların tümünün ötesinde eserler başarabilecek arkadaşlarımız var. Bunları safdil bir heyecanla, gaza gelmiş bir yeni yetmenin sarhoşluğu ve fütursuzluğu ile söylüyor değilim. KISA YAHUT ORTA VADEDE, BİR DERGİ ÇIKARMA PLANIMIZ YOK! Ama bir dergi  çıkarma planımız var. Bekleyip görelim.
Önceki mesajları göster:   
Resim Yükleme Paneli

Lütfen Yüklemek İsteğiniz Resmi Seçin

Yeniden Boyutlandır?
Resim yüklendikten sonra karşınıza çıkacak ekrandaki Hotlink for forums (1) linkini foruma kopyalarsanız resim forumda gözükecektir.
Yeni başlık gönder   Başlığa cevap gönder    Fantastik Edebiyat Forum Forum Ana Sayfa -> DUYURULAR
Sayfaya git Önceki  1, 2, 3, 4, 5, 6  Sonraki

Copyright © 2006 FANTASTİK EDEBİYAT. Telif Hakları FANTASTİKEDEBİYAT.COM ' a Aittir.
Tasarım & Kodlama : Arttech İnternet Hizmetleri