|
ÜYE
| Kayıt: 25 Hzr 2008 |
| Mesajlar: 3461 |
|
|
|
Ben de yardımcı olmak istiyorum. Henüz yeteneklerimi analiz edemesemde, dergi fikri kanlı-canlı nefes almaya başlayana kadar belki yeneneklerim gün yüzüne çıkar
Sevg, |
_________________ Yokluğun içindeyim...
|
|
|
|
 |
|
|
ÜYE
| Kayıt: 22 Hzr 2007 |
| Mesajlar: 153 |
|
|
:) 17.08.2008, 20:49 |
|
|
Kıyamet kopsa bile katılmaktan vazgeçmeyeceğim bir proje olur dergi.. De kitap projesinde olanları gördük. Bunu da göz ardı edemeyiz.. Acaba sınırı zorlasak da bir dergi çıkartsak, şöyle orjinal bir şey. Sonra kitap ve dergiyi birleştirsek.. |
|
|
 |
|
ÜYE
| Kayıt: 03 Oca 2008 |
| Mesajlar: 495 |
|
|
|
neden acaba bir ortak fantastikedebiyat kurgusu çıkarmıyoruz. tüm üyelerle ya da belirlenecek katılımcılarla beraber? |
_________________ aklinseyirdefteri.blogspot.com
|
|
|
|
 |
|
İDARİ SORUMLU
| Kayıt: 02 Ekm 2006 |
| Mesajlar: 1345 |
|
|
|
Aylakım, aylakım ben hem ihtiyar, hem de meşgul bir adamım. Başımda dünya kadar iş var ve üstelik tembelin de önde gideniyim. Bu yüzden eğer böyle projelerin varsa, hemen kolları sıvayıp toplayacaksın tayfayı etrafına, yapacaksın. Burası sizin siteniz diyorum, inandıramıyorum. Farz et ki buranın sahibi ve baş yöneticisi sensin, senden yetkilisi yok. Öyle davranacaksın bu işlerde. Açacaksın başlığını, projeni ayrıntılı biçimde yazacaksın, ortalığı velveleye vereceksin, gerekirse üyelere özel mesajlar atıp piştikleyeceksin, istediğini koparıp alacaksın. Burası böyle. Bunu öğrenin. |
|
|
|
|
 |
|
ÜYE
|
|
|
hiç aylaklık yapamayacak mıyım=)
neyse bu tarz bir projem var zaten. yeni dünya yaratma projesi beraberinde yeni bir fantastik seriyi de beraberinde getirebilir. ama madem yan gelip yatma niyetindesin bu projede önce senden bir söz alayım; ben kitabı tamamlarım, ertesi gün alır basıma verirsin? |
|
|
|
|
 |
|
ÜYE
|
|
|
önce sözü alalım. ben varım projenin başında; 'kalitesiz' kelimesi içeri girmeye çekinir |
|
|
|
|
 |
|
ÜYE
| Kayıt: 22 Şub 2007 |
| Mesajlar: 14 |
|
|
|
Bu gerçekten çok güzel ve büyük bir adım.Keşke bende olabilseydim ama siteye uzun zamandır giremiyorum.Şimdiden tebrikler.Geleceğin bir fantastik yazarı olma umutları besleyen ben hem sizin hemde kendim için kitabınızı alıcam.
Herkese teşekkürler... |
|
|
|
|
 |
|
ÜYE
|
|
|
| Drizzt yazmış: | Bu gerçekten çok güzel ve büyük bir adım.Keşke bende olabilseydim ama siteye uzun zamandır giremiyorum.Şimdiden tebrikler.Geleceğin bir fantastik yazarı olma umutları besleyen ben hem sizin hemde kendim için kitabınızı alıcam.
Herkese teşekkürler... |
Kitabı okuduktan sonra burada kişisel yorumlarıda paylaşalım.  Tekrardan aramıza hoşgeldiniz. |
|
|
|
|
 |
|
ÜYE
| Kayıt: 11 Tem 2008 |
| Mesajlar: 322 |
|
|
|
Bulut Denizi Üzerinde Bir Gezgin Üzerine;
Kadim Gültekin'in, Türk Fantastik Edebiyatı başlıklı incelemesi, konuyla doğrudan ilişkili ve türe özgü göstergeleri/yapıları tanıyan okuru tatmin edecek kapsam ve detaydan yoksunsa bile, konuyla yeni yeni ilgilenmeye başlayan okurlar için kimi önemli yol işaretlerine ışık düşüren gerekli bir çalışma olmuş. Dili ise sade ve anlaşılır. Bir sonraki adımı atmak için uğranması gereken duraklardan olduğunu düşündüm.
Sevil Başaran'ın Çin Ejderhası Long adlı makalesi, ejderhaların izlerini ve kimi özelliklerini yazınsal kurgu içinde değil de mitoloji içinde süren, sürmeyi düşünen her okurumuzu sayfa sayısının kısalığına rağmen tatmin edecektir kanısındayım. Üstelik Başaran'ın dilindeki sadelik ve anlattığına odaklanıp savrulmayan düşünce sabitliği de gözden kaçırılmaması gereken bir artı.
Volkan Eke'nin hazırladığı Anadolu Mitolojisi ise, kitap içindeki diğer incelemelerden bambaşka bir yerde duruyor. Dili şiirsel ve bir eski zaman ozanı duyarlılığı taşıyor. Mezopotamya'nın mitsel kökenlerine sadece 'bakmakla' kalmamış, meselesine verdiği önemi dilini bir çeşit şairane sınırda tutarak yüceltmiş de. Bu 'metin'den özellikle konuya ilişkin asgari bilgisi olanların çok daha keyif alacağını düşünüyorum.
Serdar Uslu ise, ki bildiğimiz Kilgarvan, Metropolis üzerine yazdığı hem akademik bilgi, hem de hoş anekdotlarla beslenen kuşkusuz derlemenin en kapsamlı ve sınırlı yerine karşın konusunun hakkını ziyadesiyle veren yazısında, sadece filmi ve Lang'i sevenleri memnun edecek değil, aynı zamanda her ikisinden habersiz olanları da müdavime çevirbilecek bir yazı yazmış.
Hamiş: Kilgarvan'ın yaptığı işin doğruluğuna dair bir kuşku taşımadığı açık, bu konuda 'toplam' ilgisizliğinden gelen sayısal veriler elindeyken bir şeyler söyleyip biraz daha laf kalabalığı yapmak istemiyorum. Üzücü, budur- gerisi için Kâbusname'nin değinileri ve işaret ettiği yerler bana yeterli göründü. Söyleyebileceğim tek şey var; Ben, doğrudan fantastik edebiyat için 'pratik' alanda da uğraşan ve uğraşlarının sonuçlarını bir iç acılığına dönüştürmeden gözünü yeni yerlere diken bir site yöneticim olduğu için, kendimi hem mutlu hem de şanslı hissediyorum. İnsana doğru yerde doğru insanlarla olduğu duygusunu veriyorsunuz Kilgarvan.
Teşekkürler- sadece yaptıklarınız değil, yapacağınızı sezdiklerimiz için de...
Yanınızdayız, bilin. |
|
|
|
|
 |
|
ÜYE
| Kayıt: 18 Ksm 2007 |
| Mesajlar: 122 |
|
|
|
Dun sabah kitap adresime ulasti. Okumaya basladim. Mine ye burdan sonsuz tesekkurler. Mine nin sayesinde kitabiniz Avrupa ya ulasti. |
|
|
|
|
 |
|
ÜYE
|
|
|
| silvana yazmış: | | Dun sabah kitap adresime ulasti. Okumaya basladim. Mine ye burdan sonsuz tesekkurler. Mine nin sayesinde kitabiniz Avrupa ya ulasti. |
Hadi hayırlısı Avrupaya da açıldık arkadaşlar.
 Silvana sensiz olmazdı bu form, kitap için yorumlarını bekliyoruz. Yardımcı olabildiğim için mutluyum. |
|
|
|
|
 |
|
ÜYE
| Kayıt: 01 Mar 2008 |
| Mesajlar: 30 |
|
|
|
Parasızlıktan kitabı almaya bir ürlü fırsat bulamadım.  Pazartesi parayı yatırmayı ve dolayısıyla kitabı almayı planlıyorum. |
|
|
|
|
 |
|
ÜYE
| Kayıt: 02 Tem 2008 |
| Mesajlar: 30 |
|
|
sds 23.08.2008, 22:57 |
|
|
arkdaslar ins yarın parayı yatırcam |
|
|
 |
|
ÜYE
|
|
|
Yurtdışındaki arkadaşlara ben yardımcı olabilirim. Bana isim soyad ve açık adresinizi bildirmeniz yeterli arkadaşlar. Her zaman yardıma hazırım. Elimden ne geliyorsa  |
|
|
|
|
 |
|
ÜYE
|
|
|
SEVİNÇ
Bana bir mektup geldi,
İçinden ben çıktım.
ÖZDEMİR ASAF
 ama benim postalarımın içinden ne çıkacağı meçhull... |
|
|
|
|
 |
|
ÜYE
| Kayıt: 16 Ekm 2007 |
| Mesajlar: 844 |
|
|
|
birilerine de ben mektup gönderiyorum  çok hoş cevaplar almasak da hala gönderiyorum  |
_________________ Aşk istiyorduk ağızdan damardan
Gözler parlasın soluk açılsın.
|
|
|
|
 |
|
ÜYE
|
|
|
şiirlerin gibiyse yandık. Kız babaları seni yurdun dörtbir köşesinde arıyordur.  |
|
|
|
|
 |
|
ÜYE
|
|
|
işi öğrenirse terk-i diyar etmek lazım.Bugün de amma erken kalktım  Mektup yazıcam diye yatmadığımdan olmasın.Ama çok kızıyorum.Romantizmden anlamıyor bu kızlar çok teşekkürler diye cevap mı olurmuş sen de yapıştırsana bir şeyler  |
|
|
|
|
 |
|
ÜYE
|
|
|
Bir ara mektuplarını da paylaş, ama söyleceğime pişman olmaktanda tırsıyorum.
 yoksa söyledim mi... |
|
|
|
|
 |
|
ÜYE
|
|
|
 Vallahi peşime düşerler.Çok tehlikeli.Hayır olur olmaz başka kız babaları da olduk yere peşime düşer.Patlayıcı gibi o mektuplar.Bakın Cenk Taner'in şarkılarından alıntılar yapıyorum gerisini siz tahmin edin.
Göz göze gelmişiz dünyanın bir ucunda
Çıkart üstündekini uzan bir tarafa  |
|
|
|
|
 |
|
|