| Yazar |
Mesaj |
|
Üye
| Kayıt: 03 Nis 2008 |
| Mesajlar: 84 |
|
|
|
Dergi çıkarsa.. 17.08.2008, 11:17 |
|
|
Kilgarvan dergi çıkarsa çizimleri kime yaptıracağını biliyosun di mi?
Dergi olayı gerçekten çok güzel bir düşünce, olmaması için de bir sebep göremiyorum.  Önce tren güzelce raya otursun, makinist de belli zaten. Yürütün treni.. |
_________________ ''Gerçekler ve deneyimler bunu başarmıyorsa, güzelliği hayaller ve yanılsamalarda ara.'' H.P LOVECRAFT
|
|
|
|
 |
|
Yönetici
| Kayıt: 02 Ekm 2006 |
| Mesajlar: 852 |
|
|
|
16509-45-334 17.08.2008, 16:46 |
|
|
Bu numara senin demirbaş numarandır lethe. Bir yere kaydet. Dergi çıkardığımızda seni bu numarayla demirbaş elemanımız olarak kaydedeceğiz. |
|
|
|
|
 |
|
Üye
| Kayıt: 03 Nis 2008 |
|
|
|
oleeey! 17.08.2008, 17:23 |
|
|
Sözümü aldım.  tomb da yardımcım olur. Tamamdır bu iş. |
_________________ ''Gerçekler ve deneyimler bunu başarmıyorsa, güzelliği hayaller ve yanılsamalarda ara.'' H.P LOVECRAFT
|
|
|
|
 |
|
Üye
| Kayıt: 25 Hzr 2008 |
| Mesajlar: 645 |
| Konum: Boşluk |
|
|
Destek kuvvet olarak 17.08.2008, 20:25 |
|
|
Ben de yardımcı olmak istiyorum. Henüz yeteneklerimi analiz edemesemde, dergi fikri kanlı-canlı nefes almaya başlayana kadar belki yeneneklerim gün yüzüne çıkar
Sevg, |
_________________ BAKİ
Kendi bahçesinde dal olamayanın biri
Girmiş bahçeme ağaçlık taslıyor.
ÖZDEMİR ASAF
|
|
|
|
 |
|
Üye
| Kayıt: 22 Hzr 2007 |
|
|
|
:) 17.08.2008, 20:49 |
|
|
Kıyamet kopsa bile katılmaktan vazgeçmeyeceğim bir proje olur dergi.. De kitap projesinde olanları gördük. Bunu da göz ardı edemeyiz.. Acaba sınırı zorlasak da bir dergi çıkartsak, şöyle orjinal bir şey. Sonra kitap ve dergiyi birleştirsek.. |
|
 |
|
Yönetici
|
|
|
AMAN DİYEYİM! 17.08.2008, 22:35 |
|
|
Aman diyeyim arkadaşlar! Gaza gelmek yok! Zaman ve zemin uygun olduğunda elbette birlikte çıkaracağız dergiyi. Ama bence daha vakit var. |
|
|
|
|
 |
|
Moderatör
| Kayıt: 03 Oca 2008 |
| Mesajlar: 139 |
|
|
|
neden 17.08.2008, 22:40 |
|
|
neden acaba bir ortak fantastikedebiyat kurgusu çıkarmıyoruz. tüm üyelerle ya da belirlenecek katılımcılarla beraber? |
_________________ İkilem;
Gözle görülür, elle tutulur
soyut gerçeklerin mantıksızlığında
en harlı alevlerin küllenişi gibi
ya da küllerin alevlenmesi
ben bir ikilemim, sana
bana
|
|
|
|
 |
|
Yönetici
|
|
|
AYLAKIM, AYLAKIM 17.08.2008, 22:45 |
|
|
Aylakım, aylakım ben hem ihtiyar, hem de meşgul bir adamım. Başımda dünya kadar iş var ve üstelik tembelin de önde gideniyim. Bu yüzden eğer böyle projelerin varsa, hemen kolları sıvayıp toplayacaksın tayfayı etrafına, yapacaksın. Burası sizin siteniz diyorum, inandıramıyorum. Farz et ki buranın sahibi ve baş yöneticisi sensin, senden yetkilisi yok. Öyle davranacaksın bu işlerde. Açacaksın başlığını, projeni ayrıntılı biçimde yazacaksın, ortalığı velveleye vereceksin, gerekirse üyelere özel mesajlar atıp piştikleyeceksin, istediğini koparıp alacaksın. Burası böyle. Bunu öğrenin. |
|
|
|
|
 |
|
Moderatör
|
|
|
hmm hmm 17.08.2008, 22:51 |
|
|
hiç aylaklık yapamayacak mıyım=)
neyse bu tarz bir projem var zaten. yeni dünya yaratma projesi beraberinde yeni bir fantastik seriyi de beraberinde getirebilir. ama madem yan gelip yatma niyetindesin bu projede önce senden bir söz alayım; ben kitabı tamamlarım, ertesi gün alır basıma verirsin? |
ben bir ikilemim, sana
bana
|
|
|
|
 |
|
Yönetici
|
|
|
BENCE 17.08.2008, 22:55 |
|
|
Sevgili aylak, ortak kurgu oluşturmak sandığından çok daha zor ve yorucudur. Üstelik basım konusundaki kredimi şöyle tumturaklı bir fantastik edebiyat dergisi çıkarmaktan yana kullanmak isterdim. Ama yazacağınız kurgu basılmaya değer olursa, onu dergi içerisinde "arkası yarın" şeklinde de yayımlayabiliriz.
. Sizlerle yazıştıkça bir dergi projesi anaforunun içine sürüklendiğim hissine kapılıyorum. Bu işlerden ağzımın payını aldım. Biraz mafsallarımı dinlendirmem lazım. Kurguyu yazıp çıkarmak ayrı şey, basım işini halletmek ayrı şey. Hele bir yazın da, sonra elbet bir çaresi bulunur. |
|
|
|
|
 |
|
Moderatör
|
|
|
bilmem 17.08.2008, 22:58 |
|
|
önce sözü alalım. ben varım projenin başında; 'kalitesiz' kelimesi içeri girmeye çekinir |
ben bir ikilemim, sana
bana
|
|
|
|
 |
|
Üye
| Kayıt: 22 Şub 2007 |
| Mesajlar: 14 |
|
|
|
Bu gerçekten... 21.08.2008, 10:45 |
|
|
Bu gerçekten çok güzel ve büyük bir adım.Keşke bende olabilseydim ama siteye uzun zamandır giremiyorum.Şimdiden tebrikler.Geleceğin bir fantastik yazarı olma umutları besleyen ben hem sizin hemde kendim için kitabınızı alıcam.
Herkese teşekkürler... |
|
|
|
|
 |
|
Üye
| Kayıt: 25 Hzr 2008 |
| Mesajlar: 645 |
| Konum: Boşluk |
|
|
Re: Bu gerçekten... 21.08.2008, 11:56 |
|
|
| Drizzt yazmış: | Bu gerçekten çok güzel ve büyük bir adım.Keşke bende olabilseydim ama siteye uzun zamandır giremiyorum.Şimdiden tebrikler.Geleceğin bir fantastik yazarı olma umutları besleyen ben hem sizin hemde kendim için kitabınızı alıcam.
Herkese teşekkürler... |
Kitabı okuduktan sonra burada kişisel yorumlarıda paylaşalım.  Tekrardan aramıza hoşgeldiniz. |
_________________ BAKİ
Kendi bahçesinde dal olamayanın biri
Girmiş bahçeme ağaçlık taslıyor.
ÖZDEMİR ASAF
|
|
|
|
 |
|
Üye
| Kayıt: 11 Tem 2008 |
| Mesajlar: 196 |
|
|
|
Bulut Denizi Üzerinde Bir Gezgin Üzerine. 21.08.2008, 14:12 |
|
|
Bulut Denizi Üzerinde Bir Gezgin Üzerine;
Kadim Gültekin'in, Türk Fantastik Edebiyatı başlıklı incelemesi, konuyla doğrudan ilişkili ve türe özgü göstergeleri/yapıları tanıyan okuru tatmin edecek kapsam ve detaydan yoksunsa bile, konuyla yeni yeni ilgilenmeye başlayan okurlar için kimi önemli yol işaretlerine ışık düşüren gerekli bir çalışma olmuş. Dili ise sade ve anlaşılır. Bir sonraki adımı atmak için uğranması gereken duraklardan olduğunu düşündüm.
Sevil Başaran'ın Çin Ejderhası Long adlı makalesi, ejderhaların izlerini ve kimi özelliklerini yazınsal kurgu içinde değil de mitoloji içinde süren, sürmeyi düşünen her okurumuzu sayfa sayısının kısalığına rağmen tatmin edecektir kanısındayım. Üstelik Başaran'ın dilindeki sadelik ve anlattığına odaklanıp savrulmayan düşünce sabitliği de gözden kaçırılmaması gereken bir artı.
Volkan Eke'nin hazırladığı Anadolu Mitolojisi ise, kitap içindeki diğer incelemelerden bambaşka bir yerde duruyor. Dili şiirsel ve bir eski zaman ozanı duyarlılığı taşıyor. Mezopotamya'nın mitsel kökenlerine sadece 'bakmakla' kalmamış, meselesine verdiği önemi dilini bir çeşit şairane sınırda tutarak yüceltmiş de. Bu 'metin'den özellikle konuya ilişkin asgari bilgisi olanların çok daha keyif alacağını düşünüyorum.
Serdar Uslu ise, ki bildiğimiz Kilgarvan, Metropolis üzerine yazdığı hem akademik bilgi, hem de hoş anekdotlarla beslenen kuşkusuz derlemenin en kapsamlı ve sınırlı yerine karşın konusunun hakkını ziyadesiyle veren yazısında, sadece filmi ve Lang'i sevenleri memnun edecek değil, aynı zamanda her ikisinden habersiz olanları da müdavime çevirbilecek bir yazı yazmış.
Hamiş: Kilgarvan'ın yaptığı işin doğruluğuna dair bir kuşku taşımadığı açık, bu konuda 'toplam' ilgisizliğinden gelen sayısal veriler elindeyken bir şeyler söyleyip biraz daha laf kalabalığı yapmak istemiyorum. Üzücü, budur- gerisi için Kâbusname'nin değinileri ve işaret ettiği yerler bana yeterli göründü. Söyleyebileceğim tek şey var; Ben, doğrudan fantastik edebiyat için 'pratik' alanda da uğraşan ve uğraşlarının sonuçlarını bir iç acılığına dönüştürmeden gözünü yeni yerlere diken bir site yöneticim olduğu için, kendimi hem mutlu hem de şanslı hissediyorum. İnsana doğru yerde doğru insanlarla olduğu duygusunu veriyorsunuz Kilgarvan.
Teşekkürler- sadece yaptıklarınız değil, yapacağınızı sezdiklerimiz için de...
Yanınızdayız, bilin. |
|
|
|
|
 |
|
Üye
| Kayıt: 18 Ksm 2007 |
| Mesajlar: 54 |
|
|
|
harika 22.08.2008, 12:40 |
|
|
Dun sabah kitap adresime ulasti. Okumaya basladim. Mine ye burdan sonsuz tesekkurler. Mine nin sayesinde kitabiniz Avrupa ya ulasti. |
|
|
|
|
 |
|
|
|